Политически идеологии ! Къде е разковничето !?

• 21 425
  • 663
  •   1
Отговори
# 315
  • London
Правителствата са вредни, банките заробват, почти никой не работи това, което обича и което му носи радост

Ти какво предлагаш всъщност. Ок, премахваме парите. И? Аз съм примерно инжинер-химик - ще ми разкажеш ли как точно се прехранвам?

La Catrala, бедността не е добродетел. Основната част от бедните в развитите страни са просто мързеливи или необразовани.

Не ми разправяй за кладенеца му, а колко добре живеят уругвайците. Щото това му е работата на Пепе Мухика - не да пасе овце или да пере на ръка.
А нима прекомерната консумация е добродетел ??? Тук говорим не да ровиш по кофите за боклук , а да живееш достойно и нормален живот без някакви излишества. Лично аз не искам такива за себе си, нито ще ме направят по-щастлива , нито безсмъртна. Най-малкото знаейки , че някъде някой наистина няма винаги се замислям  newsm78. Особено на място като Лондон , където населението е адски меркантилно и купува в излишък без да има нужда , колко храна се хвърля ей така на вятъра.... ooooh!Това е моето мнение разбира се....

# 316
  • London

La Catrala, бедността не е добродетел. Основната част от бедните в развитите страни са просто мързеливи или необразовани.

Shocked
Много жалко за теб, ако така мислиш наистина.
Мога да те уверя, че едно китайче, което живее на площ 3кв м и яде почти само ориз е в пъти по- образовано и трудолюбиво от американските си, че и от европейските си връстници.

Не е изненадващо, че сме стигнали до тук- 2/3 от световното население да притежава 3,3 % от благата, щом западното население счита, че бедността е белег на мързела.  ooooh! ooooh!

Никога няма да забравя в първи курс в увод в политологията в упражненията ни какво каза начетеното ни асистентче. '' Колеги демокрацията ни казва , че всички трябва да имаме равни права , но как да ги имаме щом ние нямаме равен старт ? Един се ражда в столицата с няколко апартемента , вила на село , образовани родители  , другия се ражда в дълбоката провинция , под наем с двама алкохолиха за родители. Е тези двамата ще ги поставим на една права нали са равни , така ни учи демокрацията , но уви няма как да са , защото не са имали еднакъв шанс и старт в живота.'' Помня , че дълго разсъждавах върху казаното и за жалост на Земята изначало няма справедливост , просто съдба ! Всеки случай трябва и е задължително винаги да се разглежда индивидуално , не да заклеймиш някой , че е мързелив , има хора без шанс и късмет. Всичко е обстоятелства. Именно такива хора държавата трябва да изправя на крака , да им помага да не изостават от стартовата линия с безплатно образование , което инак не биха си позволили , държавни жилища , които инак не биха си позволили , социална помощ докато си стъпят на краката , възможност да получат достъп до здравеопазване и прочие. Ибсена със теб съм напълно съгласна   bouquet

# 317
# 318
Правителствата са вредни, банките заробват, почти никой не работи това, което обича и което му носи радост

Ти какво предлагаш всъщност. Ок, премахваме парите. И? Аз съм примерно инжинер-химик - ще ми разкажеш ли как точно се прехранвам?

Не ми разправяй за кладенеца му, а колко добре живеят уругвайците. Щото това му е работата на Пепе Мухика - не да пасе овце или да пере на ръка.
А нима прекомерната консумация е добродетел ???

Къде съм казала такова нещо? Не аз изтъквам непрекъснато, че този е беден или другият е богат. Един президент, министър и т.н. има ясни задачи и ясни критерии за успех. Колко е беден или богат няма общо с тях.

Дори аз бих се притеснявала от ръководител, който не може да се погрижи поне да си осигури нормално нещо като течаща вода вкъщи. Най-малко, критериите на този човек за нормално съществуване биха били твърде занижени.

А справедливост и равен старт няма - най-малко някои се раждат с повече способности от други. Simple Smile Някои са се опитвали да изправят тази несправедливост, но опитите не са свършили добре.

# 319
  • London
20Г. ПРЕХОД – НЕ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ, А КЪМ НОВО РОБСТВО

Ето как без дори да осъзнаем попаднахме в едно още по-страшно от предишното робство

През месец май 1989 г. комунистическото правителство по указание на банкерите-лихвари издава в Държавен вестник един “Правилник за работа на банките”, с който на дело се отваря път за превръщането на държавните авоари в частни. Вече “юридически” подготвени за ограбването на българите, банкерите-лихвари пущат в действие сценария “10–ти ноември”.

Целта – отвличане на вниманието от същността на банкеро-лихварските мероприятия. В какво се заключават те :

игри с курса на западните валути, което доведе до невиждана сиромашия грамадно мнозинство от българския народ ; страхотна инфлация – през 1999 г. несуверенното българско правителство извърши смяна на инфлиралите пари с нови в съотношение 1000: 1, което на математически език означава че самите власти в България признават минимум 100 000 % инфлация за периода (1989 – 1999); ООД-та, финансови пирамиди, държавни пари, давани като необезпечени банкови кредити на частни лица и т.н., и т.н.

Днес съществува едно частно предприятие, известно като “Банкова консолидационна компания”, което контролира целият финансов живот в страната. В това предприятие например, по данни от Държавен вестник, участват лица като – Иван Костов, Емил Хърсев, Добри Жотев и мн. др.

Как стана така, че едно частно предприятие на акционери, днес се поставя над съд, правителство и държава?

Това положение се гарантира от задлъжняването на държавата към частното акционерно дружество, известно като “Българска народна банка”. Ето и един красноречив пример: според официален бюлетин на българското правителство за държавен бюджет 2000 очакваните приходи на българската държава са общо: 8 531 млн. лв., а очакваните разходи – 10 484 млн. лв (http://www.government.bg). Съвсем съзнателно обаче правителството пропуща да извести българските данъкоплатци какъв бюджетен дефицит прави това! А сметката е проста: 8 531 – 10 484 = – 1953 млн. лв. Това е почти два милиарда лева! Около 19%! И кой ще покрива този дефицит? Обикновеният, нещастен българин, разбира се!

Така е замислена схемата на световното лихварство – “модерното робство”, както гениално се изразяваше американският поет Ездра Паунд. Големият дефицит поражда необходимостта от паричен заем. Частното акционерно дружество “БНБ” напечатва едни пъстри хартийки и ги дава като заем на несуверенното българско правителство, но и срещу съответната лихва. В действителност, акционерите от БНБ знаят много добре математическата невъзможност за изплащане на така създадените държавни дългове, но те не държат на връщането им, а на изплащането на лихвите по тях.

Те нямат интерес държавата да съумее да си изплати дълговете, за да могат вечно банкерите-лихвари да получават лихви от своя длъжник. И се стига до едно такова положение поданиците на една държава с несуверенно правителство да работят като роби за частни акционери от едно частно предприятие, в случая БНБ.

# 320
  • London

А нима прекомерната консумация е добродетел ???

Къде съм казала такова нещо? Не аз изтъквам непрекъснато, че този е беден или другият е богат. Един президент, министър и т.н. има ясни задачи и ясни критерии за успех. Колко е беден или богат няма общо с тях.

Дори аз бих се притеснявала от ръководител, който не може да се погрижи поне да си осигури нормално нещо като течаща вода вкъщи. Най-малко, критериите на този човек за нормално съществуване биха били твърде занижени.

А справедливост и равен старт няма - най-малко някои се раждат с повече способности от други. Simple Smile Някои са се опитвали да изправят тази несправедливост, но опитите не са свършили добре.
Кой ти каза , че човека не може да си го осигури ? Човека не желае да си го осигури....има разлика ! И човека си има образование и води много успешна политика ! В България като са мултимилионери какви са им критериите за съществуване , да садим картофи и да станем овчари по думи на Борисов ?

# 321
# 322
  • Варна
 Laughing

С уговорката, че през 1989 магазините бяха празни, даже колички за пазаруване нямаше... Joy

# 323
И човека си има образование и води много успешна политика !

Така чух. Но трябва все пак да отбележим някои неща. "Човекът" не е почитател на чавизма (при това изглежда Уругвай се справя по-добре от Венецуела въпреки нейните петролни залежи; един от най-големите отрасли бил банковия).

А Уругвай все пак е демокрация по западен образец. (Което повдига въпроса дали президентският пост е купен - нали било задължително при демокрацията...)

Хексе, точно така.  Mr. Green А къде е Виденов - или ще ми трябва лупа?

# 324
  • London

Така чух. Но трябва все пак да отбележим някои неща. "Човекът" не е почитател на чавизма (при това изглежда Уругвай се справя по-добре от Венецуела въпреки нейните петролни залежи; един от най-големите отрасли бил банковия).

А Уругвай все пак е демокрация по западен образец. (Което повдига въпроса дали президентският пост е купен - нали било задължително при демокрацията...)

Добре е да не се приказват глупости Simple Smile))) Пепе е започнал навремето като Кастро във герийяс и водил подобен начин на живот като Уго и Фидел.

Тук казва Rodilla en tierra...Simple Smile)) става дума за социализъм и чавизъм иначе не го подкрепял. Joy Къде го прочете само се чудя в някой български ежедневник ?

Негови думи Simple Smile)) “¡Qué fácil sería terminar con la pobreza en el mundo! pero necesitaríamos unos cuantos gobernantes como Chávez al frente de los países ricos para acordarnos de las naciones más pobres”, estimó el Presidente uruguayo 
“Necesitamos varios presidentes como Chávez para acordarnos de los menos favorecidos”, acotó.

Та пак казвам тук май някой има желание само да прекарва време в писане на контра глупости Simple Smile))) , само за да е в опозиция , а не защото има аргументи.

# 325
  • London

Той Виденов ще се окаже с днешна дата най-честния просто му скалъпиха театрото навремето. И сега си кара на една заплата , но овцете още си мислят , че той им докарал кризите....

# 326
  • London
Докато бях последно в България смея да кажа , че там на мен  не ми отиват под 1500 лева на месец без транспорт ежедневен за работа. В Магазин за 20 лева останових , че абсолютно нищо не мога да си закупя , нещо което преди няколко години не беше толкова очебийно. Плащам 20 лева на месец за общи части без да пребивавам там. За парно и топла вода да не говорим , че около празниците ме ожулиха сериозно , хубаво , че не разчитаме на български заплати. Та се питам , ако живея в България на тези стандарти тами реша да започна някаква работа да си покривам разхода къде ще му отиде края като на мен само кучето ми ядеше  там по едни 200 лева на месец. Обаче българина продължава да си живее със някакви суми , които му стигат само колкото да не умре от глад. Забравил е наистина какво е пълен хладилник.Видях пенсионери със треперещи ръце със преоценен хляб и кисело мляко. Аз не знам как издържате на тая картинка и продължавате да си блещите глупостите. Какво като супера ви е пълен , пълните ли количката с връх ??? Ама честно ??? И ако вие случайно го правите колко ли процента от българите го правят ? И редно ли е нашите баби и дядовци да забравят що е месо и нормална храна , а да гладуват и мръзнат зимата ? Не ми обяснявайте какво е било някога , сега по-добре ли е ?

# 327
Laughing

С уговорката, че през 1989 магазините бяха празни, даже колички за пазаруване нямаше... Joy

Тъкмо щях да кажа, че в целия магазин нямаше толкова стока, колкото в тази количка.  Joy А и да е имало, друг път ще се купи с 20 лв. 1989 тази количка евентуално от Кореком, но след като обмениш няколко заплати в долари.  Laughing

Хексе, точно така.  Mr. Green А къде е Виденов - или ще ми трябва лупа?

При Виденов 20-те лева ги бяхме забравили отдавна (сещам се, че хубави бикини бяха 1000 лева и нагоре), но с 10 долара се пазареше храна за няколко дена.  Mr. Green
Като гледам и количката на Костов за 20 лева ... голям смях. Кой ги измисля тези глупости?

Последна редакция: нд, 21 апр 2013, 21:19 от Анонимен

# 328
Картал, а верно ли е, че Виденов е създал младежкото движение Че Гевара, част от Федерацията на анархистите в България? Само питам, ако не е верно, сори! Simple Smile

# 329
Добре е да не се приказват глупости Simple Smile))) Пепе е започнал навремето като Кастро във герийяс и водил подобен начин на живот като Уго и Фидел.

Може да е водил, какъвто си иска живот, но икономическият му подход не е нито този на Кастро, нито този на Чавес. Нищо, че се снима с тях и говори сладки думи на погребенията им.

За количките - явно Виденов ти е слабост. Simple Smile Ама двайсетолевките по онова време бяха по-евтини от тоалетна хартия...

(И като сме се отдали на спомени - помня как за 800 лв трима души си купихме един пакет мухлясала "Стюардеса". Нямам идея наистина дали с 20 лв можеше нещо да се купи.)

Общи условия

Активация на акаунт