Парфюмни размисли и страсти - 171

• 61 094
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Да докладвам докато не съм забравила  Laughing
1. прИмоции на Terre d'Hermes не видях. Сещам се за какво говори Ковачева, но мисля, че тези оферти съм ги виждала само във Виена и на германските летища (една и съща фирма държи дюти фри-тата май  newsm78)
2. Вени, задължително пробвай Dahlia Noir L'Eau - от твоето описание за характера на Далия ЕДП, но по-лек като за лятото - явно еднакво сте мислили с Givenchy  bowuu
3. Нов ванилен Шалимар - йок! Не са и чували Crossing Arms Предложиха ми обаче някакво нещо, резултат от измиване на празно шише Shalimar Initial  Laughing
4. Лятното Уоманити го харесах още преди 2-3 седмици, но ме притесняваше трайността. Е, вече не ме притеснява, 5-6 часа си държа геройски, което за тази концентрация и моят пергамент (дето си го нося вместо кожа) е екстра. За цената си е много добро попадение за лятото.

Друго-друго.. май не се сещам.. Ако се сетя, ще дописвам  Laughing

# 586
Уважавам мнението и личния избор на всекиго, но наистина Prada Candy не ми се струва подходящ. В първите три часа се усеща само безкрайно сладък карамел, за мен би бил дразнещ и твърде натрапчив.
Но аз харесвам парфюма и го предлагам според своя вкус, не според нечий друг!
Никога не бих подарила на 19 годишно момиче Coco Noir, а за Coromandel пък да не говорим. За мен това са парфюми за зрели жени и... мъже.
А когато някой уважава нечий избор, обикновено не го оспорва, а просто предлага и своя. Simple Smile

# 587
  • София
А аз се оглеждам за някакъв нов свежак...
Кристалин О Верт вече са ти го подсказали  Simple Smile
От мен Diorella и Annick Goutal Eau D´Hadrien плюс Ветивер на Герлен, ако обичаш и по-мъжки варианти.

# 588
Никога не бих подарила на 19 годишно момиче Coco Noir, а за Coromandel пък да не говорим. За мен това са парфюми за зрели жени и... мъже.
Не само че не са подходящи тези двата ами най-вероятно тя няма и да ги оцени предвид възрастта Peace Grinning

# 589
Според мен Coco Noir е подходящ за желанията на Dive. Между другото не зная как възрастта е определяща за това, дали парфюмът може или не може да бъде оценен. За моите скромни 21 г. съм в състояние да оценя много по-класически (и в днешно време "ретро") аромати като Cuir de Russie и Bois des Iles на Шанел, макар и да нося рядко, главно заради слабата трайност върху кожата ми... Всъщност по възрастта би следвало да нося 1 Million и The One, но... не. Grinning

Dive каза, че цената не е от значение. В такъв случай наистина бих инвестирал в Coco Noir.

За Коромандел съм съгласен, че наистина е въпрос на вкус, а и това, дали е сладък, е много относително. Но не разбирам защо да не бъде оценен и най-вече да е неподходящ, както и Коко Ноар? Grinning Според мен особено последният отговаря на условието да е цветен и сладък.

Ще ми е интересно Dive да сподели впечатления и съм убеден, че изборът, какъвто и да е, ще е най-добрият. Simple Smile

Mims*: За Диорела - тествах в миналите седмици, понеже имах спомен от винтидж версията, която майка ми носи преди години, определено има разлика, но дори и в съвременната си версия парфюмът е страхотен и подкрепям напълно.  Heart Eyes
Eau d´Hadrien за мен е ужасен и напълно не заслужава цената си... Тествал съм обстойно, за да се уверя, че не греша в преценката си. Чист лимон, без никакво развитие, трайността е 0, което дори и за цитрусов парфюм е твърде малко. Иначе е лек и приятен, да... през петте минути.  Wink

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 22:16 от alchemist

# 590
  • София
Като стана приказка за Диорела - да, старите версии са чудесни. Но не мисля, че биха се носили в днешно време. Лично аз поне не бих могла. За мен Диорела е един чудесно осъвременен парфюм. Спестено е и залитането към нетрайност.

Като заговорихме за класически неща - вчера при набега си в Дъглас за бяла козметика на -20% се фъснах 2 пъти на сгъвката на лакета с Magie Noire ЕДТ. Амиии не мога да нося такова нещо, незамисимо че е прекрасен. Циветестото в него не ми е приятно.

# 591
  • Там, където ме обичат
Момичета, имам нужда от помощ! Трябва да купя подарък за абитуриентка - парфюм. Цената е без значение. Момичето ми каза, че обича сладки и цветни аромати.
La Vie est Belle! - това е моето предложение. Освен, че е сладичък, лесен е за харесване, особено от млади момичета. Пък и сравнително нов. Peace

# 592
  • София
И аз не мисля , че Коко ноар и Коромондел са подходящи за младо девойче, единици са тези на които би харесал.
Ако е Шанел, аз бих препоръчала Chance Eau Tendre.  Peace
Иначе, като казахте цветен и плодов, че сладък - първата ми асоциация беше със селебрети парфюми (Бритни, Бионсе, ...пр), а втората с Nina Nina Ricci и DKNY Be Delicious , може би защото са по масови...  Thinking Съгласна съм с Бижу, че Mademoiselle Ricci също е подходяща и като аромат и като бутилка.
Може да проверите и :
http://www.fragrantica.com/perfume/Lanvin/Marry-Me-9405.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Ralph-Lauren/Ralph-826.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Daisy-1361.html
 някой от тази серия на Герлен http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/La-Petite-Robe-Noire … ilette-17387.html

# 593
  • Варна
Марта, bib.bib, alchemist, благодаря много за предложенията  Hug, непременно ще си припомня и Диорела, и Кристал о верт.

# 594
  • Козлодуй
Точно преди няколко дни получих подарък от една прекрасна и любима моя приятелка Magie Noire Heart Eyes Не знам от коя година е,но от преди последните реформулации.Просто го преоткрих,влюбих се направо.Тествала го бях в зората на парфюмната си мания,преди да се ошипря толкова Grinning Всъщност беше покупка на сляпо,30мл от fragrancex,които набързо зарадваха една приятелка.Беше ми зелен,тегав,невъзможен за носене.Сега откривам класа,стил и чисто удоволствие Heart Eyes Знам,че съм получила истинско съкровище и ще си го кътам.
По изборът на парфюм за млада дама да се изкажа и аз:Коромандел в никакъв случай,щерката е на 22 и не го разбира,нито понася Grinning И по-добре,щото има повече за мен,не искам да го деля с никой!Прада Кенди е чудесен избор и според мен.Коко ноар не познавам.Ако трябва да е Шанел,Мадмоазел е доста харесван от младите момичета.

# 595
  • София
Не зная къде гледах, къде прочетох плодове .. Laughing

Последно: Нежният Шанс, Малката Рокля на Герлен и Прада Кендиии.  Crazy На последният виждах промо стикер - при покупка подарък - кутия за бижута в Сефора  , а на Герлена със сигурност , виждах сет с продукт за тяло в Дъглас.Шанел нямат сетове.Peace

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 23:33 от Courage

# 596
Според мен подаръкът за младото момиче трябва да съчетава тежко име и по-леко настроение и усещане - силно препоръчвам някоя от разновидностите на Shalimar Parfum Initial на Guerlain, както и Малките черни рокли.  Peace

La Vie est Belle  също е много подходящ, но според мен е твърде масов и има шанс да не се почувства уникална на празника си. Не че изборът на който и да е ароамт би я застраховал от това, разбира се.  Peace Коко Мадмоазел бих я  тествала дали харесва, ако притежавам самата аз аромата, с лек въпрос от типа - как ти се струва парфюма ми днес? Далеч не за всеки млад човек е позитивен първият сблъсък с него, но ако се харесва - сигурен фаворит също.  Peace

Такъв подарък според мен не трябва да е сложен и труден за харесване аромат (т.е. да има нужда от много разносване, за да се възприеме), а нещо с познато име, класа, но много лесно за харесване, за да получава комплименти от други млади носове цяла нощ празнувайки и да е щастлива. И на въпросите какво носи да отговаря тежко - Шалимар! Връщам се мислено в тази възраст и това особено настроение, ама грам не мога да си спомня какво съм носила онази нощ  Embarassed Вие имате ли спомен?  Simple Smile

# 597
Връщам се мислено в тази възраст и това особено настроение, ама грам не мога да си спомня какво съм носила онази нощ  Embarassed Вие имате ли спомен?  Simple Smile
Обич, де ще поВня какво съм носила през Балканската война hahaha

Мимс, ти ми удари вчера  последния шут и заръчах пак Нинфеото Grinning Heart Eyes
Диорела стига човек да не го дразни ретро нотката си е доста траен и разхлаждащ, стилен, шипрее, хубав аромат. На мен той ми допада много повече от Кристалите.

# 598
Връщам се мислено в тази възраст и това особено настроение, ама грам не мога да си спомня какво съм носила онази нощ  Embarassed Вие имате ли спомен?  Simple Smile
Rose de Nuit и втората вечер Pulsions  Simple Smile

# 599
Ее, как да нямам спомен! Първият ми истински парфюм, първа парфюмна любов - Дюн! Пък и беше сравнително нов тогава  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт