Отговори
# 435
Ох знам .... Simple Smile чаках го този д-р Марков толкова време .... записах си час 2 месеца предварително и сега се колебая.
Но като всичко ми е ОК и ми е лека бременноста много се чудя дали да отида, като съм при моята на 13-ти, а часа ми е за 22-ри май. newsm78
Много съм зле - не мога да се реша ooooh!

# 436
Soho Doll, онзи ден бях във Вита и забравих! Утре непременно ще се запиша за Деня на отворените врати - дори бях забравила. Благодаря, че ме подсети. Това с училището за бременни много ми харесва. Ако часовете са след 17 /както началото/ може и аз да го посещавам. И аз се интересувах за стволовите клетки - някъде четох из форумите, но като не помня къде...
Веселото, честит празник! Много здраве и усмивки! От утре излизам отпуск за 2 седмици - дано малко се съсредоточа, че ми бягат мислите...
а, сетих се още нещо - ходих в Манията в "Дружба".

Последна редакция: чт, 25 апр 2013, 19:59 от ushana

# 437
Здравейте.До сега не можех да влизам в профила си,компа ми нещо става,само можех да чета.
Да се отчета,че ме гледаха на 4Д. Имам си момченце.Ако може да ме добавите на 1 стр.че там си стоя още без термин.Термина ми е на 13 ти септември.Това ми е втора бременност Simple Smile
Честито на всички разбрали пола на бебето си.Аз също като вас повечето,не усещам още много,много да шава бебока.Иначе карам изключителна лека бременност.

# 438
veselotof, честит рожден ден  Hug пожелавам ти много здраве,щастие,късмет и здраво бебче на финал   bouquet

ku4o,браво за хубавите новини и моята кокона така си скри лицето само че док. ми каза че се чеше в матката ми  hahaha

_Ninka, да ще раждам в БГ и ще съм сама  Crossing Arms ще си дойде живот и здраве за изписването ни от болницата   Sad Е ще идва за по ден два в месеца да ме вижда ама пак си ми е кофти никога до сега вече 7 години не сме се делили  Cry

Шамс,направо като чуя за прием на желязо и лошо ми става вече,от както съм бременна го приемам първо по 2 на ден ,вече ми го направиха по 3 на ден  Crossing Arms

Мая 191, и на мен до сега не са ми казвали колко тежи беболина. Не знам може би има значение апаратурата  Peace

Dund1chk4,може ли да ми кажеш как го изписва на снимката ,ама аз нямам нищо отбелязано с грамове  Sad

anastasi@, честит ти юнак  Hug

# 439
  • Пловдив
veselotof, честит рожден ден! Много здраве, леко бременеене и кротко бебче ти желая. newsm59
Много ми е смотано днес. Успях само малкия да взема от градина. Боли ме кръст, ама не знам от бърека ли/имам песъчинки/, от шип ли дето имам, от бременността ли само. Та си полежах и четох. Големият ми син преди няколко дни измисли, след дълги спорове и предложения за оригинални имена, и въпреки че не знаем пола, че бебето ще се казва Резинвабве. Нямало да има друго такова.  Shocked hahaha И ставало и за момче и за момиче.
Чак след празниците съм на преглед и се побърквам всичко наред ли е. Все си мисля, че вече са оформени бебоците и са по-жилави, а и вече влязох в 5 месец реално.  

# 440
А сега разбрах, че във Варна в Майчин дом могат да се дарят клетки също.
И аз знам само толкова, но като се видя с дружката, ще я питам. Знам само, че е попълнила документи и толкова. Останалото са го свършили в болницата. Whistling Whistling

veselotofnewsm59

Sleeping Beauty, точно това им е предимството на многократните - държат крачетата в правилната им форма, а памперсът е прекалено тънък, за да го прави и това, че не държат вечно сухо налага смяна до 2-3 часа, макар да има варианти за през нощта, без да пропускат. А с памперсите майките си спестяват смените и детето с часове си седи във фекалиите.ooooh! То си е въпрос на гледна точка  Mr. Green Децата ще си пораснат гледани и с едните и с другите пелени. Pukanka_, разбира се, че можеш във всеки един момент да ги замениш.

ku4o, предполагам от някоя конкретна храна е леко завишена захарта, но въпреки това стискам силно палци всичко с изследванията да е добре  Peace

anastasi@, пиши на създателката на темата, за да се коригират данните на 1-ва стр.

-Petia-, че к'во му е на Резинвабве hahaha

Аз в тази жега бях цял ден навън и плувах в собствен сос...утре ще съм по къси гащи вече  Mr. Green И понеже си обух новите обувки, познайте колко плюски имам по краката  hahaha

# 441
  • София
Памперс, със сигурност имат предимства, затова и си правя труда да се информирам.  Аз обаче не съм от добре организираните майки, времето не ми стига за много неща, не знам дали това е за мен. 
И...без да искам да прозвучи като спор, само да ти кажа, че не познавам майка, която да си държи бебето часове наред във фекалии Shocked  Напишкано - да, но наакано...  Срещах подобно твърдение на няколко пъти днес и всеки път се изумявах.  Малко пресилено ми звучи с цел да се очерни едното и да се възхвали другото, пък аз обичам да наричам нещата с истинските им имена, а не да се прехласвам по нещо, само защото е модерно.  Дано ме разбираш правилно Hug

Петя, и у вас е весело Laughing  Всичко е наред с бебето, не се притеснявай излишно Hug

# 442
Тази луна ме побърква, както и да се наместя все минава точно между щорите и ми е в очите Simple Smile
Я кажете, от няколко дни имам едни странни болки при пишкане, някак ме свива корема и ме боли, а не е типичната болка-парене..Преди 2 седмици ми пускаха стерилна урина и секрет и всичко беше ок, дали да търся док. На преглед съм чак след седмица и се чудя дали да се притеснявам  Thinking  то напоследък всичко ме опъва и притиска и т.н. но така е като почнах сега да раста и за 1 седмица направих супер пупа

# 443
Бих ползвала, заради природа, многократните пелени. Останалите недостатъци на еднократните, слава Богу не са се проявявали при дъщеря ми, родсичане и т.н....но и не съм си позволявала да я оставям прекалено дълго с мокър(и не само аз), да не говорим с ако памперс. Обаче не ми стана ясно гладят ли се или не многократните, за едни само прочетох, че не се гладят а не мога да си представя да ги поставя без гладене newsm78.

Amelly, добре завърнала се при нас Simple Smile.

И аз все я мисля Сонка, надявам се много скоро ще се включи...може да е още в МД(доколкото си спомням клиничната пътека е 5 дни).Тогава ни пуснаха да си ходим на другия ден, но беше преди празници, с уговорката, че официално ще ни изпишат след няколко дни.

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 00:24 от *Дария*

# 444
  • До морето :)
Пак ли започнахте спора за пелените?  Joy Аз като помня Елена по колко пъти на ден я сменях като новородена. Нааква се преди хранене - сменям, нааква се по време на хранене - сменям, нааква се след хранене - сменям. То така и храненето беше по 1 час. Ох, като помня какво беше. Тъкмо засуче като хората и заспи. Хайде, мачкай, бутай, щипи, буди... Сега ми е смешно, ама след 4 месеца ще ми се реве сигурно.  Mr. Green
Иначе аз не мога да си представя година и половина-две да слагам едни и същи пелени за детето ми. Те нали се цапат, захабяват се. Въобще това, че е еднократна инвестиция според мен не е вярно. Поне няколко пъти ще трябва да купуваш пелените, а подложки (или вложки) да се купуват на 2-3 месеца. Лично мнение.  Peace
Аз пак да си кажа, че съм против многократните пелени.  hahaha Единственото преимущество е опазването на околната среда.   bouquet

Ох, пих половин чаша кола и сега пак няма заспиване.  Crossing Arms

# 445
  • София
Не че някой е споменал точно мен, ама да си кажа, че не споря, просто си споделям мнението и опита (вероятно никому ненужни Mr. Green)
Чудя се напоследък - защо гледате на изказването на различно мнение като на каране или спорене?  То иначе какво ще стане - влиза някой, написва каквото му е на ума и сърцето, а другите си мълчим, само и само да не излезе, че се караме, или да не се окаже някой наплашен или обиден Crazy 

Лече, много ме забавляваш, хубаво е да се чуе и другата крайна позиция Peace 
То и аз това не си представям - и без това времето минава в кърмене и преобуване, тук-таме поспиване в паузите или домакинстване (с по-голямо дете пък не си представям какво е дори).  Как ще успявам да се занимавам с вложки, пране и простиране на пелени ежедневно  Rolling Eyes
И наистина - от това, което позачетох днес като мнения на ползващи мами, останах с впечатлението, че многократните с времето се захабяват, променят се като мекота и попивност... И аз мисля, че се купуват повече, отколкото е посочено първоначално.  Не че това е такъв проблем, но в интерес на истината да го спомена.

Хайде лека, че утре как ще ставам...

# 446
Моят прекрасен син в 4.00 реши, че се е наспал, до 5.00 правихме опити да заспим пак, след което станахме и вече сме на линия Simple Smile

Като гледам май, който скоро е сменял памперси, хич не му се занимава с многократни Simple Smile Да си призная, и при мен основният момент на колебание е мързелът. И то не точно мързел, ами като си представя как наистина не можех да отида до тоалетна, или да си измия зъбите, колко ми костваше да простра дрехите (трябваше да го чакам да заспи, а като вдигнех комарника, за да изляза на балкона, той се събуждаше; или пък простирах с една ръка и с другата го държах)  и мисълта да пера още, колкото и малко да е, никак не ме блазни Simple Smile Във всеки случай си спомням, че с баткото бях почти решена за многократни пелени, но се замотахме в разходите и реших, че няма да е съвсем в началото, а малко по-натам... и така и си останах с решението Simple Smile после трудно някой можеше да ме накар да сменя еднократните поради горепосочените причини  Mr. GreenА иначе, когато беше по-топло, редовно му слагах обикновена тензухена пелена и го оставях с нея докато се напишка, малко за почивка от памперсите.

# 447
  • Пловдив
И аз съм от 4.30 ококорчена. То едно, че тая луна ми блестеше цяла нощ. Второ, че сънувах разни кошмари - не е за разказване, косата да ти се изправи. И трето, че на вчерашния преглед при доктора ми каза, че трябвало да се прави цитонамазка. Аз не искам  newsm78 Защо пък точно сега трябва да ми бъркат.... Та по нощите чета за тая цитонамазка, навсякъде пише в първия триместър, пише, че резултатите не са много верни...
Не може ли да изчакат септември като бебчо излезне тогава? Знам, че ако се опъна няма кой да ме накара насила да го направя... кажете какво да правя...  на вас правиха ли ви? Ох, втриса ме само като си го помисля...

# 448
Диана, на мен ми правиха около година преди да забременея и моята лекарка сметна, че няма нужда пак. Аз също не бих си правила точно сега, освен ако нещо изрично не го налага. Peace

# 449
Добро утро, мичички Hug
Диана, какво те притеснява в цитонамазката, ако док има съмнение за нещо е добре сега, ако си прави профилактика му кажи другия триместър и да си скопойна и ти Peace
Аз няма да купувам многократни пелени, може да си взема една две да ги пробвам за вкъщи ама след като има вече твърдо аки, аз не съм фен на прането и простирането Embarassed
Ранобудни хорасте Hug и малкия е ранобуден, то и аз от както е изгряло слънцето съм се околорила, и аз мисля утре че ще трябва да пътувам, после със самолетчето по нощите ooooh! абе ужас Mr. Green
Аз съм свикнала моя мъж да го няма, ама вече много ми тежът и неговите задължения, хич не трая на жега и се изнервям за две секунди Crossing Arms

Казаха ми че имало прогнози това да е най- горещото лято от векове наред Joy всички са на мнение че ако това не се случи на мен няма на кого друг hahaha така, че пускам климатиците и тва си е Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт