Математически турнири - 22

• 85 039
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте! Дали някой може да ми даде задачи от състезание "Еврика" за след 1 клас? Иска ми се да порешаваме от този тип, за да е по-подготвен. Благодаря предварително.

# 466
СМБ публикува официалното класиране от националния кръг на ЕК.

http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/index_prev.htm

Честито на победителите.

# 467
Резултати от състезанието на ПЧМГ:

http://www.parvamatematicheska.com/news-bg/96-rezultati-deveto-m … pitagor-2013.html

Кораво... състезание

# 468
Резултати от състезанието на ПЧМГ:

http://www.parvamatematicheska.com/news-bg/96-rezultati-deveto-m … pitagor-2013.html

Кораво... състезание

Да, наистина много трудно! Поздравления за вашия резултат!   bouquet

Моята дъщеря също се яви, това всъщност е първото истинско математическо състезание, на което се явява. На 21 място се е класирала за 5 клас, с 19 точки, много съм доволна от нея.
Тя учи в училище по изкуства с много слаба математика, а и досега не е ходила никога на математически състезания. Просто не й е стигнало времето, такава блиц-математика не й е по силите все още.

# 469
Да, наистина много трудно! Поздравления за вашия резултат!   bouquet

Честно казано... с времето се вдигат очакванията. Не мога да кажа, че съм особено доволен от резултата. Просто края на учебната година е, изкарахме вече две почивки и започна малко отгоре, отгоре да се подготвя след като не успя да се класира за Бургас и Хонг Конг. Другите деца явно също са неособено концентрирани. Но за състезанието - много ми се вдигна в очите - прекрасен подбор на задачи, на върха на възможностите, изключващи комични ситуации с купища първенци.
Мислех да закрием сезона този уикенд в Пловдив, но след преместването на състезанието там за през седмицата може да се каже, че приклюихме за тази учебна година Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 17:22 от kodbg

# 470
Успех на децата,които в момента се "трудят" над задачите за прием в ОМГ-Пловдив (след 4 клас)!

Отговорите (и почти целите условия на задачите)

# 471
Но за състезанието - много ми се вдигна в очите - прекрасен подбор на задачи, на върха на възможностите, изключващи комични ситуации с купища първенци.

Особено задачата с трицифреното число (581), дъщеря ми въобще не е учила такова нещо в училище. Явно само в математическите гимназии се изучава. Ще я накарам да занесе задачата на учителката си по математика в нейното училище, да видим дали ще я реши.  Twisted Evil

# 472
  • София
Моля , за задачите от Кенгуруто (националното) и Пчмг за 4-ти клас!  Praynig

# 473
Някой може ли да ми прати задачите за 4 клас от  Деветото математическо състезание  на ПЧМГ  от  02.06.2013 г., че се наложи да го пропусна, защото се дублира с  Пролетния турнир по информатика в Ямбол, а ми е интересно да видя каква трудност са били задачите?
matematicheski_turniri@abv.bg
Благодаря предварително.

# 474
Според „фолклора” в СМГ, г-н Иван Симеонов „прави” изпитите за прием в 5-ти клас, както и контролните за определяне на отборите за международните състезания във възрастовата група 5-7 клас. Това ми го каза синът ми, на който пък са му го казали „големите ???” – неясно кои.

Това била и причината г-н Симеонов да не води подготвителни курсове за деца до 4-ти клас или школа за деца от СМГ до 7-ми клас (само за външни). А дали е така или не е отделен въпрос.

Ако Иван Симеонов е „правил” и състезаниeто за ПЧМГ (където доколкото разбирам води школи), значи . . . състезанието си е „бомба”.

P.S. Аз обаче си оставам фен на г-жа Петя Тодорова, която специално за момчета шестокласници за мен си е №1 „отвсякъде”. (Изключителен математически педагог; децата я харесват / има страхотно чувство за хумор; децата я уважават / имат респект и слушат; постоянно се грижи на децата да им е „добре” – търси пари за състезания, урежда транспорт и удобства и т. н и т.н.).  

# 475
Доколкото знам Иван Симеонов е автор на задачите от състезанието в ПЧМГ, а така също и на поканата за участието в състезанието. Шеговитият стил се усеща.

Иначе Иван Симеонов е преподавал на мъжа ми едно време и у нас е на голяма почит. Мъжът ми още се сеща за задачките му. В 5 клас преподава и на сина ми - заради него се записахме на школата в СМГ. Наистина е учител, до който всяко дете-математик трябва да се докосне.

# 476
Мм не виждам сравнение между изпита в СМГ и състезанието на ПЧМГ.
В първия случай не е проблем да изкараш максимален резултат, във втория... трудна работа.
Състезанието се доближава до пробните за международни състезания. Оказва се, че в състезателната математика времето е фактор със сериозна тежест.

# 477
Цитат на: Ant12

Ако Иван Симеонов е „правил” и състезаниeто за ПЧМГ (където доколкото разбирам води школи), значи . . . състезанието си е „бомба”.

[/quote

Иван Симеонов „прави”  състезаниeто за ПЧМГ , където може да се купи и сборника му „Матеметически състезания„

# 478
По-важното е че все пак се лансира такова състезание, в което да бъдеш 100% значи, че си на високо международно ниво. ЧХ и Салабашев трябваше да играят подобна роля но . . .

Лошото е че от гледна точка на реклама и попюларизация, работата е доста зле.

Ако от ПЧМГ бяха "раздухали" работата като "специалното" състезание на г-н Иван Симеонов и например беше с покани, сигурно щяха да се явят повече деца, отколкото на НЦ на Кенгуруто.

# 479
Ant, това състезание е вече Девето, т.е. не е ново.
Но да си призная и аз едва тази година разбрах, че е и за външни деца. Винаги съм си мислила, че е за кандидати за ПЧМГ.

Общи условия

Активация на акаунт