Математически турнири - 22

• 85 013
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
"На 30.05.2013г. (четвъртък) от 18:00ч., в Актовата зала на МГ ще се състои родителска среща с родителите на поканените ученици. Датата за записването на учениците ще бъде обявена на родителската среща."

Кога е датата за записване в МГ - Варна? Мерси

# 496
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Дали някой петокласник ходи днес в Пловдив на "Турнир на звездите", т.к. е в учебен ден и в края на срока ние се отказахме, но все пак ако има възможност с удоволствие бих видяла задачите и евентуално да пробвам сина си.

# 497
Дали някой петокласник ходи днес в Пловдив на "Турнир на звездите", т.к. е в учебен ден и в края на срока ние се отказахме, но все пак ако има възможност с удоволствие бих видяла задачите и евентуално да пробвам сина си.

Да не е луд да ходи...
Това е пълно неуважение към децата, национално състезание в учебен ден. Че даже не си мръднаха и пръста да напишат, че се мести, на сайта им си седи като дата уикенда, смешна работа.
Чудесно национално класиране ще се получи.

# 498
Пак ще питам за задачи от миналите състезания "Еврика" за завършилите 1 клас... В нета намирам само един вариант, а ми се иска да видим по-точно типа на задачите, които ще се падат. Знам, че вие се готвите за много по-сериозни състезания, но за нас е важно, искаме от втори клас да е там.

# 499
  • София
Пак ще питам за задачи от миналите състезания "Еврика" за завършилите 1 клас... В нета намирам само един вариант, а ми се иска да видим по-точно типа на задачите, които ще се падат. Знам, че вие се готвите за много по-сериозни състезания, но за нас е важно, искаме от втори клас да е там.
Не го приемай като подценяване на въпроса ти или на състезанието за твоето дете.
Едва ли някой може да помогне, защото такива задачи в нет-а няма, нито има сборник, в който са издадени. Дори и да има, не е масово известно. Защо не се обадиш по телефона в 107-мо и не ги попиташ, да видим какво ще ти кажат.
Успех.

# 500

Да не е луд да ходи...
Това е пълно неуважение към децата, национално състезание в учебен ден. Че даже не си мръднаха и пръста да напишат, че се мести, на сайта им си седи като дата уикенда, смешна работа.
Чудесно национално класиране ще се получи.
Върти ми се една идея в главата, ама не знам Вие как ще я приемете. Защо не спретнете от догодина една листа на всички математици , подобна на Софийската. Така "амбициозните" майки, ще видим долу-горе къде са ни поставени зверчетата. Например в тази ранглиста на Академията се вземат само три състезания и то двата най-добри резултата. Което не е особено справедливо. И да отхвърлите идеята няма да се разсърдя, защото това нещо е много трудоемко и може би на други места се заплаща. Освен това трябва да се прецени кои състезания да се включат.

# 501
Върти ми се една идея в главата, ама не знам Вие как ще я приемете. Защо не спретнете от догодина една листа на всички математици , подобна на Софийската. Така "амбициозните" майки, ще видим долу-горе къде са ни поставени зверчетата. Например в тази ранглиста на Академията се вземат само три състезания и то двата най-добри резултата. Което не е особено справедливо. И да отхвърлите идеята няма да се разсърдя, защото това нещо е много трудоемко и може би на други места се заплаща. Освен това трябва да се прецени кои състезания да се включат.

Не мога да кажа, че не ми се иска, но наистина е много трудоемко. Не знам дали ще имам необходимото време. Отделно, трябва много внимателно да се прецени кои състезания да участват. НАпример, СМТ трябва да отпадне, а то не е лошо състезание. Отделно е балообразуващо за прием в СМГ, тоест, за 4-ти клас не може да отпадне.
Върти ми се из главата за следващата година отделна класация за 4-ти клас и отделна за по-големите с различни състезания, ама чак национална... не знам.
Може би... нещо стандартно за 4-ти клас, насочено към прием в СМГ и по-обмислена национална класация само с национални състезания за 5-7 клас.

# 502
  • София
А според вас, кои са да кажем 5-те най-значими състезания за 5-7 клас? Под най-значими имам предвид с най-интересни задачи, на които си струва да се яви едно дете.

# 503

Не мога да кажа, че не ми се иска, но наистина е много трудоемко. Не знам дали ще имам необходимото време. Отделно, трябва много внимателно да се прецени кои състезания да участват. НАпример, СМТ трябва да отпадне, а то не е лошо състезание. Отделно е балообразуващо за прием в СМГ, тоест, за 4-ти клас не може да отпадне.
Върти ми се из главата за следващата година отделна класация за 4-ти клас и отделна за по-големите с различни състезания, ама чак национална... не знам.
Може би... нещо стандартно за 4-ти клас, насочено към прием в СМГ и по-обмислена национална класация само с национални състезания за 5-7 клас.
Аз следя пети клас и мисля, че има деца от Бургас, Пловдив , Варна, Русе, Ст.Загора и т.н., които също са с доста добри резултати и ще бъде доста стимулиращо за всички да се видят във Вашата класация.

# 504
А според вас, кои са да кажем 5-те най-значими състезания за 5-7 клас? Под най-значими имам предвид с най-интересни задачи, на които си струва да се яви едно дете.

Едното е в Габрово например, много интересна последна задача, която решава първенството; Роман Хайнацки-Ямбол; Кенгуру и др.  вече ще се решат, може би повече от пет

# 505

Въпрос на мнение, моето е степенувани по важност:

ПМС
Кенгуру Национален
Шумен /състезание на ПЧМГ / Олимпиада областен / Хитър Петър / Хайнацки
Салабашев
ЧХ / СМТ

# 506
  • София
В този ред на мисли, какво ще препоръчате за четвърти клас, освен балообразуващите за рейтинга за СМГ или пък е по-добре да се концентрираме само в тях?

# 507
Пишете, обсъждайте, а аз ще мина после с косачката и ще отбера важните изводи, до които стигнете Simple Smile

# 508
  • В офиса

Въпрос на мнение, моето е степенувани по важност:

ПМС
Кенгуру Национален
Шумен /състезание на ПЧМГ / Олимпиада областен / Хитър Петър / Хайнацки
Салабашев
ЧХ / СМТ

Съгласна без СМТ. Винаги е слабо. И подредбата бих разместила малко. Шумен и Хитър Петър сякаш не са много добре балансирани - за нашия набор бяха две години подред слаби. За вашия пък тази година Габрово дадоха нерешима последна задача (нещо като макс. 1 точка ми се върти в главата). Шумен печелят дивиденти заради отборния кръг. Там обаче тактиката е коренно различна от индивидуалните състезания. Трябва си лидер, който да реагира адекватно, ако отборът запецне, да се прегрупират и т.н.)
За Кенгуруто нямам мнение. Така й така никога щерката не е ходила и не съм се интересувала. Бих предпочела там задачите пак да бяха международни, както на 1-вия кръг. Може би АК? Предвид че са на английски и си е предизвикателство.

*Ирина*, за 4-и клас са същите състезания. Има по-добри от някои от балообразуващите - Хайнацки, Салабашев... И ще е тъпо добрите математици да ги пропуснат заради "тънки сметки" и "пестене на сили". Но, разбира се, детето и родителите решават.

# 509
И подредбата бих разместила малко. Шумен и Хитър Петър сякаш не са много добре балансирани - за нашия набор бяха две години подред слаби. За вашия пък тази година Габрово дадоха нерешима последна задача (нещо като макс. 1 точка ми се върти в главата).
Ако говориш за пети клас, има дете с 18 точки.

Към класацията на kodbg ще добавя, че за седми клас НОМ има и национален кръг, а същински " Хайнацки" има само през нечетните години. Освен това бих преместила Шуменското състезание след областния на олимпиадата, а " Хайнацки" - преди Шумен и Габрово.

Общи условия

Активация на акаунт