Математически турнири - 22

• 84 951
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
BIMC 2013 -фейсбук
                              https://www.facebook.com/Bimc2013

Много благодаря! Аз също смятам, че това е най-голямото и авторитетно математическо събитие в България за годината. То си е много авторитетно изобщо и в световен мащаб! За съжаление сайтът не е добър! Дано останалата част от организацията е на ниво!

# 601
Преди малко прочетох в Math Cafe, че са публикувани резултатите от „голямата” Балканиада по математика: http://www.bgmathcafe.com/1/post/2013/07/bmo_2013.html

Целият български отбор е с медали. Поздравления!!!

Чакаме BIMC, след това Po Leung Kuk Хонг Конг и накрая Международната олимпиада.

Това е отборът ни за МОМ: http://www.imo-official.org/year_reg_team.aspx?year=2013&code=BGR

# 602
  • В офиса
Браво! И на големите и на малките! Стиснати палци за BIMC, Po Leung Kuk и IMO.

Много ми беше интересно да разгледам участниците в IMO. Направих си следните, интересни за мен, наблюдения Simple Smile
В западноевропейските страни, чиито национални футболни отбори са почти изцяло от черни, националните отбори по математика са изцяло от бели.
Все пак има момичета на олимпиадата. Има отбори, макар и не много, където повече от половината състезатели са момичета. Даже Иран имат момиче. Браво на него!
Повечето от състезателите на Австралия, Канада, Щатите и Великобритания са основно китайци, и тук-там индийци.

# 603
Някой знае ли за състезанието в Хонг Конг кога най-късно трябва да са родени децата, за да могат да участват. Както на това в Бургас ли -родени на 1 август или по-късно 1999г и по-малки

# 604
Някой знае ли за състезанието в Хонг Конг кога най-късно трябва да са родени децата, за да могат да участват. Както на това в Бургас ли -родени на 1 август или по-късно 1999г и по-малки

Родени на или след 01.09. (септември).1999.

# 605
благодаря

# 606
Преди малко синът ми ми каза, че отборът на СМГ (4 деца от 7-ми клас) в ниската дивизия (Key Stage II) e с един златен, два сребърни и един бронзов медал, но не знаеше как са разпределени медалите.

# 607
А отборът на ОМГ Пловдив в същата дивизия имат 3 бронзови медала и една поощрителна награда.

# 608
Относно PMWC Po Leung Kuk Hong Kong, знам, че от СМГ ще участват 4 деца 6-ти за 7-ми клас.

Прочетох, че и от МГ Русе ще участват 4 деца 6-ти за 7-ми клас.

Знам, че от МГ Бургас също редовно участват на това състезание (миналата година също са участвали), но не знам дали точно тази година ще ходят.

Интересно дали от МГ Варна, 125-то или ПЧМГ ще има отбори. Ако някой знае, да пише.    

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 23:20 от Ant12

# 609
  • София
ПЧМГ има един бронзов в индивидуалното и бронз за отбора в Бургас!

Ще има отбор и в Хонг Конг!

# 610
Относно PMWC Po Leung Kuk Hong Kong, знам, че от СМГ ще участват 4 деца 6-ти за 7-ми клас.

Прочетох, че и от МГ Русе ще участват 4 деца 6-ти за 7-ми клас.

Знам, че от МГ Бургас също редовно участват на това състезание (миналата година също са участвали), но не знам дали точно тази година ще ходят.

Интересно дали от МГ Варна, 125-то или ПЧМГ ще има отбори. Ако някой знае, да пише.    

За 125 последно информацията ми беше, че ще има отбор - готвеха се много усилено.

# 611
Много странно newsm78 Други години, когато математическите състезания са някъде в Азия, телевизии посрещат децата на летището, правят се репортажи и какво ли не. Сега състезанието е в България и има пълно медийно затъмнение. Никъде никаква информация, даже на сайта на състезанието. Чакаме майката на някой участник да сподели нещо, ама то и мамите на попорасналите състезатели спират да пишат, та едва ли скоро ще разберем как всъщност е свършил BIMC 2013 Sad

# 612
Много странно newsm78 Други години, когато математическите състезания са някъде в Азия, телевизии посрещат децата на летището, правят се репортажи и какво ли не. Сега състезанието е в България и има пълно медийно затъмнение. Никъде никаква информация, даже на сайта на състезанието. Чакаме майката на някой участник да сподели нещо, ама то и мамите на попорасналите състезатели спират да пишат, та едва ли скоро ще разберем как всъщност е свършил BIMC 2013 Sad

Аз написах една доста остра и пиперлива новина в този стил, но... сутринта като се събудих я редактирах с по-меки и нежни думи.
Абсурдно е положението, както е и с резултатите на немалко други състезания в страната, било за прием някъде, било за Олимпиади.
Голяма маняна маняна сме...

# 613
А аз гледах на Фейбсук страницата на състезанието тази сутрин от всякакви държави задават въпроса "А финални резултати?", "А финални резултати?"...

# 614
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
http://www.pifagor.kz/news/. Много интересен поглед на състезанието от ръководителят на отбора на Казахстан. От неговия разказ е видно, че повечето медали са отишли при китайците. Той съобщава, че за Казахстан има един бронзов медал. За съжаление за България нищо не се споменава

Общи условия

Активация на акаунт