"Модерните" детски градини на Европа

• 19 698
  • 318
  •   1
Отговори
# 60
  • София
   Темата не е за и против гейовете, а за възпитанието на децата и моделите, които им се налагат.

Традиционното семейство все още се състои от мъж и жена. Предполага се, че децата имат нужда от него(ако не вкъщи поне в детската градина, под формата на приказки, игри и занимания да е застъпен този модел), за да могат те да намерят своето място и на по-късен етап да определят своята сексуална ориентация.
    Игнорирането на този модел в детската градина наистина не е ясно до какъв резултат  ще доведе. Подкрепяйки правата не гейовете, не се ли нарушават правата на децата на нормалните хетеросексуални родители?

Проблемът е сериозен и даже в демократична страна, като Франция обществото е разделено: http://www.focus-news.net/?id=n1775426

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 00:39 от desy_net

# 61
в зависимост от това какви ключови фрази използваш в тьрсачка/ Гугьл, ще намериш потвърждение на всякакви теории. Така и автора на темата явно е тьрсил нещо от рода Европа+гей семейство+развалени деца; попаднал е на всичките тези клипове и е дори е изтепосал Путин като капацитет по вьпроса. Руснаците не могат да се справят с проблеми като алкохолизъм при децата и деца родени с фатален алкохолен проблем, но явно доста се вьлнуват от вьпроси за отглеждане на деца в другите страни. Спомням си преди 1-2 години беше нашумял един случай на осиновено руско дете, което е вьрнато от приемните родите а САщ заради горепосочения проблем. Явно руснаците са намерили начин да си решат домашните проблеми като раздават такива деца на родители от други страни. Дали и аз да не потьрся клипове на тази тема Thinking

# 62
Алкохолизма при руснаците е климатично обусловен-на минус 30 без 90 градуса спирт трудно се издържа.Но пък никой не го издига в култ.
Така че гейовете да правят каквото искат помежду си,но да не го натрапват като нова ценнност в обществата, и всяка масова проява е добре да се преследва от закона,а не да се узаконява.Точно щото живeeм в 21 век-та стига толкоз свобода без граници.

# 63
Алкохолизма при руснаците е климатично обусловен-на минус 30 без 90 градуса спирт трудно се издържа.Но пък никой не го издига в култ.
Така че гейовете да правят каквото искат помежду си,но да не го натрапват като нова ценнност в обществата, и всяка масова проява е добре да се преследва от закона,а не да се узаконява.Точно щото живeeм в 21 век-та стига толкоз свобода без граници.

Имаш ли доказателства за връзката между студения климат и алкохолизма?

# 64
  • София

ОМ, напълно подкрепям!

Омръзна ми да ми натрапват правата на гейовете, лесбийките, парадите им, проблемите им с интеграцията и т.н.
   И се възмущавам, защото ако случайно някой се изпусне да каже нещо против техните правата, то на мига всички вкупом скачат да му обясняват, че е неадренталец и живее в каменната ера.

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 07:39 от desy_net

# 65

ОМ, напълно подкрепям!

Омръзна ми да ми натрапват правата на гейовете, лесбийките, парадите им, проблемите им с интеграцията и т.н.
   И се възмущам, защото ако случайно някой се изпусне да каже нещо против техните правата, то на мига всички вкупом скачат да му обясняват, че е неадренталец и живее в каменната ера.

сигурна ли си че това се случва в Бьлгария или така е модерно да се пише по форумите.

# 66
  • София

Linden:), дефинирай, моля те, какво мога и какво не мога да пиша по форумите!

Освен във Франция, на гейбраковете се противопоставят и в щата Калифорния:
http://istinski.blogspot.com/2009/03/blog-post_17.html
http://istinski.blogspot.com/2009/03/blog-post_190.html

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 07:40 от desy_net

# 67

Linden:), дефинирай, моля те, какво мога и какво не мога да пиша по форумите?

Освен във Франция, на гейбраковете се противопоставят и в щата Калифорния:
http://istinski.blogspot.com/2009/03/blog-post_17.html
http://istinski.blogspot.com/2009/03/blog-post_190.html

не сьм чувала в България правата на гейовете да са такава гореща тема; нали казвате че ви е омръзнало да ви ги натрапват. Кьде точно се случва това-по улицата, в работата, в училище. У нас инвалидите нямат права, какво остава за гейовете. Патоса е малко в повече, а темата е  Sick

# 68
  • София

Това, че живея в България, означава ли, че нямам право да се интересувам и да  пиша за индусите в Шри Ланка или за ескимосите в Североизточен Сибир?

Интернет пространството достатъчно обилно ни залива с информация свързана с правата на хората с хомосексуална ориентация.Това, че в България няма още приет закон за гейбраковете, не означава, че този въпрос не трябва да ни интересува.

Ако темата ти се струва ужасна, то по-добре не си губи времето да четеш и пишеш в нея, а отвори нова, която те вълнува.

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 07:40 от desy_net

# 69
Liubo1,
промивките на умовете ще са най-ефективни, колкото се може да стане в по-ранна възраст. За това детските градини ако може не от 5, а от 4 и 3 години да са задължителни и така докато стане Brave New World.

Джон Бродъс Уотсън е казал, Дайте ми бебе и аз ще го направя какъвто човек пожелая.
(Give me a baby and I can make any kind of man. These are the words of John B. Watson, the founder of behaviorism.)

Напишете в Google "Gay Days at Walt Disney World" и четете.

Проектирането на днешното мислене и поведение не е от вчера заложено. На английски е Social Engineering - за тези, които искат да четат.

Темата не е за и против гейовете, а за възпитанието на децата и моделите, които им се налагат.

Традиционното семейство все още се състои от мъж и жена. Предполага се, че децата имат нужда от него(ако не вкъщи поне в детската градина, под формата на приказки, игри и занимания да е застъпен този модел), за да могат те да намерят своето място и на по-късен етап да определят своята сексуална ориентация.
    Игнорирането на този модел в детската градина наистина не е ясно до какъв резултат  ще доведе. Подкрепяйки правата не гейовете, не се ли нарушават правата на децата на нормалните хетеросексуални родители?

Проблемът е сериозен и даже в демократична страна, като Франция обществото е разделено: http://www.focus-news.net/?id=n1775426
В кои приказки се показва този традиционен модел - майка, баща и дете / деца? Аз не се сещам за такава. Винаги липсва някой, и като че ли винаги е майката. Мащехите не ги броим. Simple Smile

# 70
Джон Бродъс Уотсън е казал, Дайте ми бебе и аз ще го направя какъвто човек пожелая.
(Give me a baby and I can make any kind of man. These are the words of John B. Watson, the founder of behaviorism.)

И бихейвиоризмът си има доста трески за дялане, така че фактът, че Уотсън си е вярвал е едно, а дали това, в което си е вярвал е истински постижимо, е друго.  Laughing Доколкото знам nature-nurture дебатът още си върви, но може и да бъркам и да са признали окончателно едното за по-силно, кво ли не става на тоя свят.

# 71
Не виждам нищо чак толкова страшно в това на децата да им се обяснява, че има и такива семейства или че могат да бъдат отгледани от гей двойка.
И хетеросексуалните мъже са способни на всякакви извращения, така че няма никаква гаранция, че в семейство с "майка" и "баща" едно дете би се чувствало по-добре, отколкото с две мами или татковци. Гей не значи задължително педофил и насилник.

Ето едно линкче и от мен:
http://www.imdb.com/title/tt2066176/

# 72
  • София
Liubo1,

В кои приказки се показва този традиционен модел - майка, баща и дете / деца? Аз не се сещам за такава. Винаги липсва някой, и като че ли винаги е майката. Мащехите не ги броим. Simple Smile
  Този традиционен модел е залегнал в Конституцията ни.

# 73
   А според мен проблемът е чисто прагматичен. В общност, в която има деца от семейства от традиционен тип и такива, чиито родители са еднополови, естествено трябва в детското заведение да се гледа спокойно и разумно на тия въпроси.
  Това е само от полза за децата и то ен само от това семейство, ами и на всичките.

Разбира се, че това по никакъв начин не нарушава правата на децата на хетеро-родителите, просто не акцентира върху един модел като правилен. Съвсем доскоро у нас гледаха съжалително дацата на разведени родители, или без баща, при отиграването на различни ситуации, свързани със семейството детето е по-някакъв начин по-различно, има "правилни" и "неправилни" семейства и прочие... За кого е полезно това?
  Добра семейна среда може да има и дете с един родител, еднополови родители, хетеро-семейство, само баба и дядо и каквото щете.
 Хубаво е в детстото заведение да са в крак с реалността.
 Какъв е смисъла децата на хора с друга ориентация да са поставенив кофти ситуация? Каква е ползата от това?

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 10:45 от Iris04

# 74
Имаш ли доказателства за връзката между студения климат и алкохолизма?

Доказателства от нета нямам,но ако ти е интересно може сама да потърсиш сигурно и за това са писали някъде научни трудове.Логично е при топло време хората да търсят начин да се охлаждат,както и при студено начини да се загряват.

Не виждам нищо чак толкова страшно в това на децата да им се обяснява, че има и такива семейства или че могат да бъдат отгледани от гей двойка.

Аз пък не намирам това за нормално семейство и държа на класическия модел,а не от отклоненията да правя норма.Даже няма нужда да обяснявам на детето кое е нормално-то само може да направи добра преценка.

Общи условия

Активация на акаунт