"Модерните" детски градини на Европа

• 19 684
  • 318
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Лаб,  Joy
Аз доброволно бих се затворила в един изолатор, честно.....

По отношение на педофили и педали вече думи нямам, но имам някои идеи...

# 46
С учудване установявам,че тази тема още съществува......... Tired

# 47
Става дума за пари. Реално погледнато, едно време е било обидно да си незаконно роден, нали? А сега си живеем на съпружески начала без брак, с деца и това не прави впечатление.  Е, там е същото, но в друга посока. Тези еднополови двойки, няма как да имат деца по естествен път, но по съвсем естествен път ще остареят, и ще трябва държавата да се грижи за тях, като им осигури пенсия и медицински услуги... а тези неща струват пари, и идват от работеща икономика, която работи с трудоспособни (по-млади) хора. Държавата е намерила начин да си осигури тези млади хора, които да издържат особените пенсионери в бъдеще. И според мен е напълно приемливо и справедливо (въпреки че е странно от наша гледна точка). Тези двойки работят в момента, произвеждат стойност и я потребяват. Напълно нормално е държавата да им разреши, да влагат част от тази стойност в отглеждането на бъдещите граждани, а не просто да си я харчат ей така. Гледам имат 20 000 осиновени и отглеждани деца, и това е само началото. Тези деца се отглеждат като останалите, по тамошните стандарти. Така се решават няколко проблема: първо, различните (които ги има и винаги ще ги има) се вписват нормално в обществото, като при това го подпомагат и осигуряват възможности на още деца да живеят в семейство, като се използва съвсем нормалното осиновяване. Също така се решава и проблема с подбор и количество на правилните емигранти — никакво "стискане на палци", да дойдат подходящите чужденци ...някога ...ако въобще дойдат.
Аз виждам, как там успяват да извлекат максимална полза от ситуацията и противоречията, като ги впрегнат в една обща посока, вместо да се лутат в безплодни противопоставяния и опъване на нерви.

# 48
  • Пловдив
По-къс вариант на по-горния филм. Казва се "Тъмната страна на западноевропейския стандарт (В.Путин в Европа, 2013г)"

Ама това е Елтън Джон. Вгледайте се, най-десния. Той не е осиновил детето, то е негово от сурогатна майка.

# 49
 Аааа, долу ръцете от Елтън Джон.
 Никому не пречи човека, има си стабилно семейство, защо да не си гледа детето? Путин ли ще му каже?

# 50
Тези еднополови двойки, няма как да имат деца по естествен път, но по съвсем естествен път ще остареят, и ще трябва държавата да се грижи за тях, като им осигури пенсия и медицински услуги... а тези неща струват пари, и идват от работеща икономика, която работи с трудоспособни (по-млади) хора. Държавата е намерила начин да си осигури тези млади хора, които да издържат особените пенсионери в бъдеще. И според мен е напълно приемливо и справедливо (въпреки че е странно от наша гледна точка). Тези двойки работят в момента, произвеждат стойност и я потребяват. Напълно нормално е държавата да им разреши, да влагат част от тази стойност в отглеждането на бъдещите граждани, а не просто да си я харчат ей така. Гледам имат 20 000 осиновени и отглеждани деца, и това е само началото. Тези деца се отглеждат като останалите, по тамошните стандарти. 

Това въобще не се вписва в порядките на скандинавските народи. За тях държавата е отговорна за всеки изпаднал в беда или имащ нужда от подкрепа. Ако семейството има проблем - то търси държавата и общината да помага, а не роднините, близките и общността.

На мен ми беше много трудно да обясня на студенти в специалност "социална работа" защо в нашата държава формираме неформални родителски общности, защото родителите се обединяват и даже регистрират НПО, за да защитават гражданските си интереси и защо имаме "услуги в общността по чл. 36 от ППЗСП".

Според мен любовта не може да се вкара в закон. Обаче вреднотото отношение към детето - може. Тъй като по Конвенцията детено има право да знае произхода си и да контактува с биологичната си среда, когато това е в негов интерес, следователно на детето трябва постоянно да му се обяснява, че то произхожда от съчетаването на мъжки и женски индивид и че има биологична майка и биологичен баща, за да схване произхода си. Но тук идва въпроса: на колко години децата трябва да са наясно, че секс и правене на деца може да се две различни неща.

Призовавам ви да помислите върху това, че детската невинност трябва да се пази, света на детето не тряба да надхвърля многократно възможностите му, защото такива деца растат обезкуражени, потиснати и объркани.

# 51
...
Това въобще не се вписва в порядките на скандинавските народи. За тях държавата е отговорна за всеки изпаднал в беда или имащ нужда от подкрепа. Ако семейството има проблем - то търси държавата и общината да помага, а не роднините, близките и общността.
...
Именно де — длъжна е, а за помагането трябва работеща икономика...

# 52
  • out of space
Благодаря на автора на темата. Идея си нямах.
Още се блещя и за сега нямам мнение по въпроса.

# 53
Призовавам ви да помислите върху това, че детската невинност трябва да се пази, света на детето не тряба да надхвърля многократно възможностите му, защото такива деца растат обезкуражени, потиснати и объркани.

А когато детето е осиновено от "нормално" семейство?

# 54
Какво имаш предвид под "нормално"? Може би имаш предвид "традиционно". Защото и гей-семейството може да бъде "нормално". Зависи от отношението помежду им и отношението към децата. Нужно ли е деца на пет годиники да знаят как точно грижещите се за тях възрастни "правят любов". Отговор: не. Всяка възраст си има особености и те трябва да се уважават, независимо дали семейството е гей или хетеро.

# 55
  • волно калдъръмче
Странна е все още конфигурацията дете /деца/ с двама бащи или с две майки. Но както е тръгнало, няма да има проблем да си менкат децата по някое време, щом така са решили хората, пък и на никого не пречат. Но и на децата ще дойде ред да се определят сексуално.

Защото и гей-семейството може да бъде "нормално". Зависи от отношението помежду им и отношението към децата. Нужно ли е деца на пет годиники да знаят как точно грижещите се за тях възрастни "правят любов". Отговор: не. Всяка възраст си има особености и те трябва да се уважават, независимо дали семейството е гей или хетеро.
Те нек` си я правят любовта, деца за какво са им?

# 56
  • Vienna
Абе, за някои от тук се 4удя в кой век живеят!!!!

# 57
И като живеем в 21 век та какво? Да се радваме на педалите за това,че ни натрапват отклоненията си и искат да ги наложат за норма. Не всички възприемат нещата от ъгъла на криворазбраната толерантност. А това с безполовите кукли и играчки е връх на безумието.

# 58

Хубавото на демокрацията е, че може да запишеш детето си в тази детска градина, може в друга, която ти допада.

Че се задава опастност, задава се. Няма защо да си заравяме главите в пясъка.

Що се отнася за градините, да ти кажа през соц-а като че ли по-имаше места в детските градини. Не знам родителите ми да са висели от 2 часа през нощта и да са чакали 1 година за място в детската градина. А и то като живееш в Слатина, а го запишеш в Обеля, че там ти допада дет. градина примерно ще е голям кеф!

# 59
  • волно калдъръмче
Абе, за някои от тук се 4удя в кой век живеят!!!!
Верно! Някои са още във времето на Содом и Гомор. Нищо ново май.

Общи условия

Активация на акаунт