"Модерните" детски градини на Европа

• 19 811
  • 318
  •   1
Отговори
# 165
  • София
 Много грозно изказване! Да, продължавам да твърдя, че сексуалната ми ориентация е непоклатима , но за жалост  не съм безсмъртна, както и всички вие. Нямам нищо пртив гейовете,  но имам против да осиновяват деца!  Също съм против пропагандирането на алтернативната сексуална ориентация в училища и детски градини.  Пак повтарям и моля ако някой разполага с такава информация - Какво е мнението на детските психолози по въпроса?

# 166
  • София
Много грозно изказване! Да, продължавам да твърдя, че сексуалната ми ориентация е непоклатима , но за жалост  не съм безсмъртна, както и всички вие. Нямам нищо пртив гейовете,  но имам против да осиновяват деца!  Също съм против пропагандирането на алтернативната сексуална ориентация в училища и детски градини.  Пак повтарям и моля ако някой разполага с такава информация - Какво е мнението на детските психолози по въпроса?
Кое е грозно, ти ме питаш какво избирам ако аз и всичките ми близки умрем и детето отиде при социалните, а след това казваш, че е извратено да ти задавам въпрос, който изисква да си представиш, че ставаш хомосексуална. Помисли си пак от какво се потрисаш, както ти писах и вчера, ти започна първа. Wink

# 167
  • София
на мен ми е странна тази идея в описаната ДГ за безполовост на героите от книжките и куклите. Според мен сексуалната ориентация като сексуална активност и предпочитания е едно, но самоопределянето "аз съм момиче", "аз съм момче", "аз съм ???" е съвсем друго. Не зная как едно дете ще се самоопредели в такъв случай, ако дори куклата няма пол, а е прикачена някаква нова дума като концепт за ... май "никакъв" пол. Дори не става въпрос за транссексуални хора, нито за такива, които не се чувстват нито жени, нито мъже, че да каже човек, че има смисъл от безполовостта на куклата. А какви ще станат децата като възрастни, ще се разбере след двайсет години. Ще ми бъде много интересно какво е възприятието  на децата от споменатата ДГ след две десетилетия.

# 168
  • n/a
И аз това не го разбирам - заради абсолютно минимален
процент от гей-семейства с деца да се изтрива граница-
та за определяне на половете. Още по-малко разбирам
да се приветства този феномен. Каквито и да са родите-
лите, каквито и да са семействата, всеки от тях има пол
и той е един от двата - мъжки или женски. Куклата Бар-
би е по-реалистична от тези безполови *** (не мога и
кукли да ги нарека). И това няма общо "за" или "против"
сме еднополовото родителстване.

# 169
  • София
Примера ми не е извратен, защото живота поднася такива неприятни изненади. Ние със съпруга ми загубихме родителите си в рамките на няколко години. Но ти така и не отгвори как би се чувствала асо съществува опасност детето ти да бъде дадено на гей двойка. Не става дума за избор, защото ти няма да си там, за да избираш. Как се чувстваш сега ако си го представиш?

# 170
  • София
Примера ми не е извратен, защото живота поднася такива неприятни изненади. Ние със съпруга ми загубихме родителите си в рамките на няколко години. Но ти така и не отгвори как би се чувствала асо съществува опасност детето ти да бъде дадено на гей двойка. Не става дума за избор, защото ти няма да си там, за да избираш. Как се чувстваш сега ако си го представиш?

# 171
  • София
Ти не спираш, нали? Вече ти отговорих, даже няма нужда да минава през социалните, защото ако и те не умрат междувременно имам приятели гей семейство, които са заедно от 40 години, добре ще гледат.
А ти как ще се почувстваш ако станеш хомосексуална, ще спреш ли да живееш с децата си. Защото и такова неща се случват съвсем реално, живота поднася такива изненади.

на мен ми е странна тази идея в описаната ДГ за безполовост на героите от книжките и куклите. Според мен сексуалната ориентация като сексуална активност и предпочитания е едно, но самоопределянето "аз съм момиче", "аз съм момче", "аз съм ???" е съвсем друго. Не зная как едно дете ще се самоопредели в такъв случай, ако дори куклата няма пол, а е прикачена някаква нова дума като концепт за ... май "никакъв" пол. Дори не става въпрос за транссексуални хора, нито за такива, които не се чувстват нито жени, нито мъже, че да каже човек, че има смисъл от безполовостта на куклата. А какви ще станат децата като възрастни, ще се разбере след двайсет години. Ще ми бъде много интересно какво е възприятието  на децата от споменатата ДГ след две десетилетия.
Това са крайности, хората имат пол, играчките нормално да имат също. Но разни видове изчанчени ДГ има не само по света, а и у нас. Една Валдорфска педагогика, толкова модерна, за която никой не държи сметка, че е част от секта, например. При тях е забранено на децата да се разказват истории, в които главните герои са животни. Тъпо, но факт и нищо общо с гейове, както и в случая. човешката глупост няма нужда от повод, за да се материализира, включително и във възпитанието.

# 172
  • София
 Колко хора познаваш, които са си сменили ориентацията след  като са създали семейство и деца? Ти самата мислиш ли, че може да ти се случи, ама честно?  Не звучиш много убедителна, когато това, на което си застъпник тук може да засегне собственото ти дете. Твоите симпатични познати гейове ги остави настрана, те не играят в схемата.

# 173
Аз съм чувала,че тези дето седят на сухо дълго време,те са застрашени от подобно нещо-примери има в манастири,казарми и пр.,т.е. става дума за потисната сексуалност.Така че не е чудно,че според  бг народопсихология при липса на един родител са  запълвали липсата възможно най-бързо,така щото да не стават отклонения...

P.S.По въпроса с Валдорф-не мисля,че е секта,има добри отзиви като цяло(това на фона на сега вървящата немска система),но  съм далеч от мисълта,че е добра за БГ.Освен това не ми допада късното научаване на четенето и писането...до към 4-ти клас,което като за бг представи си е направо изостаналост.Освен това вече живeeм в информационен век.

Последна редакция: чт, 02 май 2013, 17:04 от ОМ

# 174
Бррр, направо да се уплаши човек от някои коментари тук.

Скоро гледах едни възмутени родители от турски произход,
отнели им детето като бебе заради малтретиране и го дали на гей двойка ( жени ).
Та страшно плюене, как може, те били мюсюлмани....Иначе живеят в Холандия,
бият си детето, не работят, но са възмутени от две жени, които с любов гледат вече осма година
момчето им.   Naughty

Бтв, аз познавам лично човек,който е сменил ориентацията си.
Премина през страшни кризи и депресии, явно години го е потискал.
И е много готин човек. Аман от предразсъдъци.

# 175
  • София
Колко хора познаваш, които са си сменили ориентацията след  като са създали семейство и деца? Ти самата мислиш ли, че може да ти се случи, ама честно?  Не звучиш много убедителна, когато това, на което си застъпник тук може да засегне собственото ти дете. Твоите симпатични познати гейове ги остави настрана, те не играят в схемата.
Не е нужно аз да познавам, чела съм достатъчно и то изследвания върху огромни популации.
А аз няма как да ти звуча убедително, защото идеята детето ми да остане сирак и не само, а и без никакви роднини ме ужасява. И ме ужасява, защото такива неща са възможни.
И обикновено разговорът става адски тъп ако започнем да настояваме другия да бъде на нашето мнение.

# 176
  • София
откъде да знам, може и да обърна предпочитанията! докато съм жива, всичко е възможно.

# 177
В кои приказки се показва този традиционен модел - майка, баща и дете / деца? Аз не се сещам за такава. Винаги липсва някой, и като че ли винаги е майката. Мащехите не ги броим. Simple Smile
В българските приказки присъства майката - за момчето тя е подкрепяща или зависима от грижите му и заради нея той извършва подвизи, докато майката на момичето е , както казваш, или мащеха, или отхвърляща.
Виж какво става обаче в западноевропейските.  "Хензел и Гретел" на Братя Грим се превърна в съвременен филм на ужасите, в който обаче родителите бяха реабилитирани, защото постъпват кощунствено жестоко даже за хорър. И да, права си, освен в бълг. битови приказки не мога да си спомня такава, в която се описва традиционен модел семейство с все моралните му устои. Би ми било интересно ако някой сподели нещо по въпроса.

Мога да ти кажа нещо по въпроса и то е че трябва да четеш малко повече преди да правиш критичен съпоставящ анализ на творчеството в цели региони от света. Даже и върху българските приказки нямаш поглед. Но така или иначе това няма никакво отношение към темата, та не е фатално.

Преразказах становище на Георги Данаилов всъщност, не знам дали си чела "Убийството на Моцарт", но от реакцията ти се досещам, че е възможно да си я пропуснала по трасето. Чела съм това - онова, но да, права си, до ден днешен намирам, че не е достатъчно и упорито продължавам.
Включително приказки.  Laughing

Не се притеснявайте, няма как да смените ориентацията си на дърти години. Можете да задоволите нагона си нетрадиционно и неведнъж, но това не ви поставя в редиците на гей-обществото. Така де, п---ст и гей не е едно и също, както вече изтъкнахте.

Последна редакция: чт, 02 май 2013, 17:31 от айви

# 178
  • София

Преразказах становище на Георги Данаилов всъщност, не знам дали си чела "Убийството на Моцарт", но от реакцията ти се досещам, че е възможно да си я пропуснала по трасето. Чела съм това - онова, но да, права си, до ден днешен намирам, че не е достатъчно и упорито продължавам.
Включително приказки.  Laughing

Харесвам спомените на Георги Даниалов, Убийството на Моцарт не съм чела, но пък съм учила 5 години социология и смея да твърдя, че разбирам повече от него ( Данаилов е химик по образование) от това как са възпитавани и как се възпитават хората по света и у нас.

Една майка била толкова бедна, че за да нахрани децата си отрязала гърдата си и сварила супа от нея- българска народна приказка, съвсем действителна.

ПП Не реагирам с доверие на мненията, дори на хора, които харесвам, нужни са ми факти. Много хора спекулират с темата за приказките, за да развият пред читателите образа на своя поетичен и чувствителен натюрел, Данаилов не е първия. И да бях чела мнението му щях да реагирам по същия начин, защото съм чела подобни от други автори, които харесвам.

# 179
  • В заешката дупка
Колко хора познаваш, които са си сменили ориентацията след  като са създали семейство и деца?

Веднага ти давам за пример публична личност, та информацията да може да си я провериш ако искаш. Бившата вече министър председателка на Исландия. След 17 годишен брак с мъж и две деца се развежда. Няколко години по-късно заживяват като партньори с друга жена, и когато гей браковете бяха разрешени, се ожениха. На 70 години е.

Общи условия

Активация на акаунт