Лакове за нокти- 77

• 59 737
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
     Ако кучето е здраво и ваксинирано, не виждам смисъл тя да си бие инжекция. Моите кучета са ме хапали и не съм си и помисляла да си слагам ваксина. Все пак говорим за домашно куче.
Токсинът на тетануса живее най-често в почви, води и въобще, в околната среда, където може да остане жизнеспособен до 10 години. Затова винаги при нараняване със замърсяване (или със замърсени предмети) се препоръчва слагане на тетаничен анатоксин. Затова и хората се имунизират (или би трябвало да се имунизират) на всеки 10 години с него.

Кучето, колкото и да е здраво и ваксинирано, обикаля из градинките, души, ровичка, ближе, дъвче, не си мие и стерилизира зъбите, следователно, препоръката за поставяне на профилактична инжекция срещу тетанус е много уместна. Тетанусът е с много висока смъртност, няма какво да си играем на руска рулетка.

Това е моето мнение по въпроса, пък всеки сам си решава, разбира се.

# 736
  • Berlin
А защо трябва да се реимунизираме, след като при ухапване/нараняване пак трябва да се слага ваксина? Като за последна страница от темата, да използвам. Simple Smile

Също искам да попитам дали и другите пясъци се махат така трудно, както на Опи.

# 737
  • Sofia
А защо трябва да се реимунизираме, след като при ухапване/нараняване пак трябва да се слага ваксина? Като за последна страница от темата, да използвам. Simple Smile

Също искам да попитам дали и другите пясъци се махат така трудно, както на Опи.

Нямам пясък на Опи, но определено се затрудних доста, като свалях този на Zoya...  ooooh!

# 738
  • София
Аз току що свалях червената Зоя. За пръв път не ми се бяха износили върховете, но цялата повърхност се амортизира някак си и започна да белее. То и днес много тормоз ми видяха ръцете.

Но, ОПИ се свалят с песен, особено Джинкс, една идея по-бързо даже от черния Марайски пясък. Но с тази Зоя днес за пръв път пробвах метода с фолиото, иначе трябваше час да търкам сигурно  Thinking

# 739
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моите пясъци на Опи се махат направо лесно спрямо повечето глитъри...  ooooh!

# 740
А защо трябва да се реимунизираме, след като при ухапване/нараняване пак трябва да се слага ваксина?

Защото тетанусът е с много висока смъртност и веднъж разболял се човекът, почти няма как да му се помогне. Затова има и реимунизация, и се слага допълнително една инжекция с тетаничен анатоксин, когато има нараняване с евентуално замърсяване. Инжекцията с нищо не е вредна или проблемна.

Скрит текст:
Лично аз примерно не отидох да се реимунизирам, когато преди няколко години ми беше дошло времето  Embarassed. Предполагам, че не съм само аз така. Откакто няма активна профилактика (лекарите да следят кой кога е имунизиран и да го търсят, когато дойде време за реимунизация), мисля, че много хора никак не си подновяват имунизациите, защото трябва сами да проявят инициатива, а в бясното ни ежедневие това не е лесна работа, пък и човек, докато е млад и здрав, хич не мисли за здравето си.

# 741
  • София
Нямам никакви проблеми с пясъчните лакове, свалям ги с лекота с лакочестителя на Лили. Мъка ми е с глитърите и не смея дори и да пробвам два лака на Голдън Роуз, които отдавна съм купила, но като чета, че трудно се свалят и само си ги гледам в шишенцата.

# 742
  • UK
Аз всичко свалям с фолио, изобщо не се мъча да търкам. Глитърите на ГР си падат без проблем, просто държа фолиото повече време.

# 743
Ивче, честит ти блог!

Дами, кои марки от леснодостъпните в момента предлагат матиращи топове? в смисъл, тази които се намират лесно офлайн? и ако може да не са по 20 лв. например? една хубава Чайничка  Mr. Green си имах, но така е изсъхнала, че никакав разредител не я оправя  Confused

# 744
  • USA, Steak State
Ивче, честит ти блог!

Дами, кои марки от леснодостъпните в момента предлагат матиращи топове? в смисъл, тази които се намират лесно офлайн? и ако може да не са по 20 лв. например? една хубава Чайничка  Mr. Green си имах, но така е изсъхнала, че никакав разредител не я оправя  Confused

Римел и Есенс знам, че предлагат.

# 745
имах ги и двата, явно са заминали на някъде  Laughing, но май сега не се предлагат
римелът също беше наистина хубав

# 746
  • Ст Загора
Бубс , Есенс няма от както махната тази серия , от миналата година  . Римел , май може да се намери още  . Знам , че Пастел имат , а аз имам на Манхатън .

# 747
  • Стара Загора
Благодаря момичета. bouquet

Бубс, тук всички доколкото помня, бяха доволни от матовия топ на Римел.  Peace
Есенса го взех още като го пуснаха, но го махнах след това. Май не се нанасяше добре и ми излизаха някакви трохи от него. Rolling Eyes

Пастела ще се намери трудно, магазините в които го продаваха в София ги затвориха. Peace

# 748
  • Sofia
Благодаря момичета. bouquet

Бубс, тук всички доколкото помня, бяха доволни от матовия топ на Римел.  Peace
Есенса го взех още като го пуснаха, но го махнах след това. Май не се нанасяше добре и ми излизаха някакви трохи от него. Rolling Eyes

Пастела ще се намери трудно, магазините в които го продаваха в София ги затвориха. Peace

А, матиращият на Essie дали си струва? И изобщо, кой е най-добрият такъв топ на пазара (независимо от цената)?

# 749
  • Стара Загора
Честно казано не мога да помогна тук, защото не харесвам матови лакове по принцип и не съм се интересувала. Една съфорумка - iiv mortisha преди време търсеше и изпробва на доста марки по спомен, така че нека се включи и по подробно да разкаже тя. Peace

Общи условия

Активация на акаунт