Отговори
# 195
  • Бургас
Здравейте, момичета! Heart Eyes
Ние със Сияна от вчера сме вкъщи, но имам много работа и нямам никакво време. Моля някой добър човечец да ми даде бърз отчет кой е родил, кой- не, как сте и какво ново при вас Simple Smile Heart Eyes

Моето секцио мина идеално, но на третия ден имах Т по едно време, надявам се обаче, че се реши проблемът. Бебка е добре, кърмим се и свикваме с новостите. Mr. Green
При първа възможност ще мина пак да ви видя  Hug Hug Hug

Въпрос към ЛЛЛ

В болницата гърдите ми бяха много напрегнати и се цедих с помпата доста често, дъщеря ми засука прекрасно и от четвъртия ден /след като ми спадна Т и се почувствах добре/ се кърмим, наддава добре, памперсите са пълни. Въпросът ми е трябва ли при това положение да продължавам да се цедя с помпата след като тя се нахрани или вече няма нужда /имам кърма, но гърдите ми не са болезнено напомпани/?

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 10:03 от Мон...

# 196
Аз си я мия под мивката.Иначе вечер сме с ваничката.Но през деня като напълни памперса я мия под мивката.Както реве, като усети водата по дупето спира и гледа умно  Laughing
Иначе за гънките, аз не ровя  Laughing Но се събира крем и затова с физиологичен разтвор, както е казала Нанина, позабърсвам.

# 197
Въпрос към ЛЛЛ

В болницата гърдите ми бяха много напрегнати и се цедих с помпата доста често, дъщеря ми засука прекрасно и от четвъртия ден /след като ми спадна Т и се почувствах добре/ се кърмим, наддава добре, памперсите са пълни. Въпросът ми е трябва ли при това положение да продължавам да се цедя с помпата след като тя се нахрани или вече няма нужда /имам кърма, но гърдите ми не са болезнено напомпани/?

Здравей Мон и честита ти дъщеричка Сияна!   bouquet
 Прекрасно е, че вече сте си в къщи и че бебто суче добре и пълни редовно памперсите! Пожелавам ви да се радвате и за напред на спокойни и прекрасни кърмачески мигове.

Ако бебето има адекватен брой кърмения за денонощие, които за новородените са поне 8-12 или повече (включително и нощни кърмения) и суче активно ( чуваш как преглъща , звук подобен на "кех" или виждаш как се мърдат мускулчетата на личицето му) то посредством честото и активно сукане обичайно оказва силна стимулация на гърдите да произвеждат мляко. В такъв случай допълнителната стимулация на гърдите посредством изцеждане с помпа би била по-скоро ненужна и може да доведе до риск от хиперлактация. Ако в някакъв момент обаче усетиш препълване и бебето не може да суче тогава, би могла само леко да  облекчиш гърдите посредством помпата или като изцедиш на ръка.

Ето и някои признаци, които могат да служат като ориентир дали бебето се храни добре : наддава добре, пълни редовно памперсите (поне 5-6 обилно напишкани за денонощие, от които поне 2-3 наакани),  жизнено и енергично е, със здрав вид и цвят на кожата , влажни лигавици (оченца и вътрешността на устичката).  Често даването на допълнителни течности и употребата на биберон залъгалка биха могли да повлияят на апетита на бебето и от там на наддаването, затова би било добре да се избягва употребата им.
 Желая ви прекрасни първи дни и седмици на взаимно опознаване, много спокойствие и усмивки! Hug

# 198
Здравейте  Hug
Честит празник на всички и много да са здрави именниците   bouquet  Heart Eyes
Мон честито бебче, още един път! Да ти здрава и много щастлива, а на теб бързо възстановяване!   bouquet  Hug  Heart Eyes

Аз днес съм с леко главоболие,  сигурно от жегата. Снощи имах контракции през около 20 мин.  - болеше ме малко под кръста и ниско долу отпред /като при м. цикъл/ и коремът ми се свиваше на топка. Това за няколко секунди и после постепенно отпускаха. Помислих, че скоро ще се видим с бебка, но уви. След един топъл душ започна да се увеличава постепенно интервала между контракциите и накрая спряха. Събуждаха ме няколко пъти после пак, но нищо сериозно. 

# 199
Здравейте мамчета и томбачета , на бързо да се отчета!
На 24.04. в 9,30 ч. родих момче - Стефан Т - 3,320 кг и 51 см. Вече сме си в къщи даже всичко мина чудесно , но ще пиша повече утре като изпратя какта на ясли.
Целувки и успех на всички. Hug

# 200
Мон, радвам се че вече сте си вкъщи и се кърмите успешно.Ти как се чувстваш след операцията, добре ли си?Надявам се супер бързичко да се възстановиш Hug Hug Hug Hug Hug

Катерица, честит юнк, да ви е жив и здрав и много много да ви радва Simple Smile Hug Hug HugКато имаш време, споделяй как сте  Hug

Белле, и аз си мисля да си я мия колкото се може по-честичко като сме си вкъщи.Дано не е с чувствителна кожа като мен, че не ми се мисли направо в тия жеги.А и да не забравя- малката Ида е красавица, пу пу   bouquet  bouquet  bouquet

Смайли, ми то направо си наближава моментът според мен.Кога пак си на преглед?

Аз днес бях при племенниците на ММ и си играхме с малката именница- на 2 месеца е вече и успя да повърне върху чичо си, но у него направо е кротва.Играхме си дете с нея и се опитва да ми се усмихне вече, голяма  бузанка милата HugУтре съм при доки и нямам търпение вече

Надявам се скоро и Дидолиния да пише , да каже как се хранят с малките сладури , и Силви дано си вземе Алекс вече вкъщи Hug Hug Hug

# 201
katerica9 честито бебче!   bouquet Да расте много здраво и щастливо!   bouquet
nanina на преглед съм на 07.06., но АГ не ми даде час, защото каза, че според нея ще родя преди това.  Simple Smile Ако случайно не стане да отида, когато ми е удобно.
Belle малката наистина е много сладка!  Hug
rainy... тези 4435 гр ми се струват страшно много, но се сещам, че скоро ми казаха за бебче родено 5 кг. /нормално раждане/.

# 202
  • насън...
честити бебенца на jos, мон и катерица...да са ви живи и здрави, да папкат и пълнят пампитата редовно...мнг  Hug Hug Hug

kanye, наистина е смел нашия татко и мнг горд, че присъства...малко беше позабелил устни по едно време, но единия доки го заприказа нещо по мъжки да го разсее и се размина...а иначе притеснения за стерилност не сме имали, поне не по време на раждането...после в нашата стая (2 легла) влизаха доста чужди хора (неква с връзки) и то през главата-креватчето на моя бебок (ужасно са тесни стаите)...бях бясна и накрая не издържах и се изместих в платена самостоятелна стая...рахатясах, майната им на парите...на въпроса за контракциите - стават нетърпимо болезнени като изтекоха съвсем водите, но това стана по в края, защото те си изтичаха по малко...бих казала, че нормално си ескалира болката и когато станаха на 2 мин. започнаха да стават по-болезнени, а на 1 мин. направо  ooooh!  Grinning
а за килограмите - няколко дни по-рано го изкараха малко над 3400 - така че явно са ми познали...Simple Smile))
питайте ако нещо друго ви интересува... Peace

# 203
katerica, честито прибиране вкъщи!
Мон, дано нямаш Т хич и да ти остава време и за теб Simple Smile
smile, и аз бях така два-три дни преди ра родя с фалшиви контракции, така че още малко остава.
naninarainy, стискам палци на прегледа утре!
то зависи и какъв ти е прагът на болка, може болка да усетиш чак при 5 см разкритие.
повече разходки, не се спирай сега!
rainy, и голямо да е толкова, зависи колко ти е таз, няма да се отказваш от нормално до последно на раждането, стискам ти палци за много сили на раждането, ако е голямо, тогава още по-добре трябва да слушаш, който изражда - док или акушерка! и да не напъваш, когато не трябва, да дишаш, да напъваш, когто трябва.
ние сме добре, дано всичко е наред и натам,
кърмим се с бебо. изцеждам се после, че нали кърмих доскоро и то си произвежда мляко, пък бебо суче по-малко. дори се записах, ако някоя мама много държи на кърма, пък в началото не може да кърми, да ми се обадят, че я хвърлям, няма как.
дано скоро и количеството се регулира.
Мон, аз след като накърмя се изцеждам, колкото да не се запушат каналите, не точно докрая и ако усетя твърдост преди да съм кърмила от тая гърда. ох, добре, че е помпата.
екшън беше и вчера докато я сглобя за вакуум  #Crazy голям смях бях, щях да ровя в нета за картинка кое къде беше.

честит празник Цветница!

# 204
  • Лавал-Пловдив
Здравейте, покрай една майска мама се зачетох във темата и разбрах за "АМУН". Както някой е споменал, историята много прилича на онази отпреди 2-3 години. Може да стажа въпрос за същия човек. Тогава се казваше Ния и беше "бременна" с близнаци, живееха в Англия и "мъжът и" пишеше много активно във форума Татковци. То не бяха обяснения, снимки от сватбата и медения месец, съвети, разкази за пътуванията им...После в 5 или 6 ти месец не помня, НИЯ роди - момченца. Последваха снимки на бебенцата, аз им бях приятелка във фейсбук. Всички майки бяха съпричастни, бебетата тежаха 500-600гр. Мъжът пишеше през 1 час какво се случва с бебетата и майката (което беше странно, защото ако децата и жена ти берат душа, едва ли ще пишеш във форуми и фейс). Благодареше за подкрепата и молитвите. Ненадейно на 2 ден, бебетата вече бяха много добре и пусна една снимка на облечени, добре изглеждащи бебета ( малки, но не 500гр.). Мисля че точно тогава някой се усъмни, започнаха проверки и се оказа, че всички снимки са крадени: тези от сватбата и пътуванията от сайта на едно американско семейство (мисля, че тогава им писаха да ги уведомят), тези с бебетата от разни сайтове за преждевременно родени деца. Оказа се че ИП адреса им не е от Англия, а от град в България.
Тогава много дискутирахме темата, що за болен мозък може да роди тази идея, да пише и като мъж и като жена, да краде самоличност, да си играе с чувствата на бременни жени. Сега историята се повтаря, значи има доста болни мозъци. Преполагам това е човек, преживял загуба и не могъл да я превъзмогне, но все пак имайте едно наум.
Поздрави и леко раждане.  Hug

# 205
  • насън...
имам въпрос към ЛЛЛ:

нещо подобно на това, което пита мон...но нека първо разкажа как стоят при нас нещата...предполагам и се надявам да няма нещо обезпокоително, но си е друго да го чуеш от някой с доста повече опит като Бу...та от раждането сме изцяло на кърма (там само два пъти през нощта са му давали изк. мляко)...гърдите ми се бяха доста напълнили, нямах търпение да се приберем вкъщи, за да започне мъката с изцеждането...казвам мъка, защото с каката имах толкова напращели гърди, а цеденето изобщо не се получаваше, тя намаше сили да суче, постоянно спеше на гърдата....с цената на кански усилия и една инквизираща обикновена помпа от 3 лв. се отпушиха каналите...в резултат на цеденето направих свръхлактация, а от един уж сутиен за кърмачки получих запушване и направих мастит...за капак имах и рагади и ме боляха зверски зърната...та имах си от всичко... Mr. Green затова сега при мисълта, че всичко това може пак да ми се случи настръхвах...за щастие явно наистина втория път е по-лесно...малкият юнак не е така мързелив като кака си и за 1 денонощие се справи с препълнените гърди (което е супер, защото нито помпи, нито топли  компреси помогнаха, само два-3 компреса със зеле)...в момента гърдите ми са нормално меки...когато наближи да се храним и по време на кърмене усещам как кърмата слиза...първият път даже е доста болезнено...имам и спонтанно потичане, даже и от тези изпъкналите точици на зърното, не знам как се казват и не знам доколко е нормално това...мишокът суче активно около 10-15 мин, след което си "дояжда" понякога спейки...имам чувтсвото, че постоянно се храним...понякога го слагаме направо в леглото и спи, понякога (струва ми се често) е буден и мрънка, май когато има зор да се облекчи...гледам да предлагам в повечето случаи гърда, но когато заспи на гърдата и то само леко сучейки все едно ползва биба, го махам от гърдата...в такива моменти и като има зор за изхождане му давам биберон и след доста време се успокоява после пак почва да мрънка и така до следващото хранене...а аз и зърната ми през това време пък да си починем...мнг често (почти след всяко хранене хълца) не знам дали защото преяжда или се нагълтва набързо... newsm78 и опитите ни да го оригнем нещо не се получават както трябва....храненията са понякога на 2 часа...и често между храненията почти не спи (освен докато се храни:) притеснява ме, че малко спи и е неспокоен...да не би да е от глад... newsm78...и сега според мен най-важното...Simple Smile)) пампитата си ги пълним редовно...почти на всяко хранене (често по време на храненето) имаме и изхождане, което не е мнг - около чаена, най-мнг супена лъжица, друг път е само нацапан памперса...но с това спане на гърдата и тези меките гърди не знам докога ще я караме така... Sad
сега въпросът - дали му е достатъчно кърмата и трябва ли нещо да предприема по отношение на храненето?
извинявам се мнг за дългия пост и предварително благодаря за вниманието... Hugвълнувам се и се притеснявам, защото този път мнг ми се иска да успеем с кърменето... Praynig

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 23:36 от Amen

# 206
  • София
Амен мери за бързия отговор  Hug Hug Hug и подробния разказ. Ние днес ходихме до болницата в която ще раждам, за да видим къде се намира и как изглежда отвътре. Една акушерка ни разведе в цялото отделение , включително и в родилна зала и половинката като я видя , веднага излезна , сторило му се като стая за мъчения  Laughing Laughing Laughing, просто не искам да си го представя ако трябва да е вътре докато раждам.Иначе акушерката му предложи ако желае , нямало проблем да присъства, т.к е частна клиника  Laughing Laughing Laughing

# 207
  • София
А и още един въпрос , към всички вече насточщи майчета : говорихте ли предварително с педиатър? Нали по принцип в деня след изписването , трябва да мине на домашно посещение? Мислех си тези дни да свърша и тази работа newsm78 newsm78

# 208
Добро утро, мами и чакащи мами Simple Smile Как сте днес в този слънчев ден Simple Smile
Аз снощи май имах нколко контракции и ММ искаше да ме води на лекар ама според мен нмаше смисъл , не бяха тези, които чакаме май Simple Smile Днес съ при доки и вече нмам търпение, искм да я видим бебка и да знам , че всичко е наред, ве нещо ми е притеснено тези дни.
Мон, вие как сте с малката сладурка?Белле, вие?
Дано и Ани пише скоро да каже как са с бебока.
Много палчета за мамите, които са на прегледи или с насочени дати за секцио  Hug Hug Hug Hug Hug
Само да са ни живи и здрави бебчета на всички Praynig Praynig Praynig

# 209
  • София

Добро утро  Hug

Жос, мен ме е страх, че ако ме боли може и да не мога да ги слушам. Уж ще съм с упойка, ама знам че въпреки нея си боли. Аз ще раждам с док, който ми е приятел, ма то той този е описан като една истинска мъжка дула. Въпреки това се познавам и знам, че има голям вариант да се издъня, че прага ми на болка е много нисък. Дано успееш да закърмиш скоро.  Hug

Кака_Дора, съвсем възможно е да ти кажа. Някой спомена за тази история с недоносените бебчета вече. Хора всякакви, а такива според мен трябва да се приберат в лудница. Реално и Анум нищо не е направила- не е наранила никой, не е обрала... абееее... спечели внимание само и малко домашни адреса.  Tired

kanye, за мрн процеса по избор на педиатър беще кошмар. Много четох, разпитвах... но да- избрахме предварително педиатър, с която говорихме и се разбрахме как точно ще действаме.  Peace

След малко отивам към Фемина да видим тонове и "малката" госпожица, колко точно е малка  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт