Отговори
# 180
Браво за раждането jos! Поздравления! Да ви е здраво и честито синчето!  Hug Grinning  bouquet

# 181
Честито,jos!! newsm30 newsm30 newsm30 newsm30  bigdance2 newsm18 Tada

# 182
Jos, честито и от мен!   ura

# 183
Честито бебче , jos ! Ако не се лъжа май честитих във Facebook, но то напоследък толкова бебета, че е ъзможно да съм пропуснала да честитя на някоя мама. Дай Боже всеки му такова леко раждане като твоето! Бързо възстановяване и мнго да се слушате!

# 184
Jos, честито мила! Hug     bouquet  Hug     bouquet  Hug  Бях сигурна, че твоето изчезване е свързано с обебване Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Браво    bouquet 4 кг. Звучиш много добре, изпълнена с положителни емоции от раждането..сякаш че си ходила на излет..Дай боже всяка от нас да се чувства така след раждането. Бързо възстановяване, безпроблемно кърмене, послушна кака и сучещо бебче и само хубави емоции. Hug
Аз очаквам също да мине леко..общо взето не се спирам и колкото и да си пробвам да полегна и да поспя през дена изобщо не ме свърта. Вчера с каката две разходки направихме от квартал Борово до Пирогов... губя бройкаката на обиколените градинки..днес около 5 часа съм се пиляла по магазините, маршрута ми беше от централна гара до Пирогов. И се чувствам супер..нито кръст ме боли, нито пък ме болят краката макар че са малко отекли, че се бях натоварила с толкова покупки Crazy

# 185
Аз искам да питам..всеки ден ли ги къпете бебчетата? Ида я къпем всяка вечер, но една позната ми каза, че нейното дете не го е къпала всекидневно  Rolling Eyes

# 186
Честити бебчета,мамчета!
За къпането-аз лично къпех синът ми всяка вечер до към 9 месечна възраст,след това започнах през ден да мия косата,но тялото пак всяка вечер,а лятото и по няколко пъти на ден-даже само с водичка-голяма жега беше,целия в пъпчици,които след душ минаваха моментално.

# 187
На лекцията в Токуда ни казаха, че първоначално може само с водичка, дори без какъвто и да е препарат. Важно е да са чисти гънките от кремчета, олио и влакънца от дрешките.
И другото интересно за това колко често да бъде къпането - може да се събрази с това колко често обича да се къпе самата майка. Ако й е приятно това да се случва всеки ден, да постъпва така и с бебчето - то със сигурност ще обича и ще се чувства добре. Според мен водичката по тялото действа и успокояващо, т.е. става си като някакъв приятен ритуал, не е само до чистотата. И аз мисля да къпя всеки ден.

# 188
Ами защото педиатърката каза, че всеки ден е по-добре.Сестра ми къпе все още племенницата ми всеки ден. Но тази моя позната ме позамисли  Rolling Eyes Но нейното бебе е родено зимата и може би затова си го е спестила...не знам.  Аз мажа със зехтин след баня, нищо друго не слагам, само кремче под памперса. Каза ми и с клечка за уши да я почиствам внимателно отдолу  Rolling Eyes
 Плаче като я съблека и започна да я къпя, но се успокоява постепенно и даже си мисля, че и харесва  Laughing

# 189
И аз тук, остават още две седмици, а бебето не дава признаци че иска да се ражда, нямам контракции, нищо. Ще го видим, само не искам да преносвам.

# 190
  • у дома
Честито и от мен на мама jos, да расте здрав и щастлив синът й Hug
За къпането - мисля,чее редно всеки ден. А моя приятелка пък ми казва,че къпалибеба около месец без ваничка,а само го поливали и изплаквали...дали не е неудобно тъй  newsm78
А аз пък имам боцкания ниско долу и чат-пат схванат кръст, контракции или не усещам,или още нямам болезнени такива

# 191
благодаря, момичета  Hug
Бел, всеки ден се къпе сега най-добре, само с вода и то под мивка, душ като държиш беба с едната ръка, то за минута става.
след всяка смяна на пампи ако има аки е най-добре да се мие дупето на чешмата, и без друго е топло сега, а не с кърпички.
до годинка се къпе всеки ден, първия месец може само с вода.
после се включва душ гел, като порасне косичката може и шампо, като започне да укрепва вратле и гръбче - може да посядва/полягва в корито като се придържа главичката задължително.
гънките долу подсушаваш като леко отваряш настрани крачетата и не ровиш с никакви клечки, бършеш отпред назад.
Черешка, само разходки за теб без да спираш в това хубаво време.
стискам ви палци на всички.

# 192
  • Лудогорието
Честито момченце jos!  Hug Чудесни мерки (пу-пу), да ви е жив и здрав!
Аз се връщам от кръчма-женско парти преди да съм родила  Mr. Green Малко ме гледат като циркова атракция и дружките искаха да се снимат с глобуса...  Joy Бебо все се наместваше и опъваше тумбата-нали беше само сред жени...  Heart Eyes
Бодежи ниско долу взех да имам и аз, кръст все още не ме боли. И предния път не ме болеше-болката дойде след раждането. Месеци наред едвам ставах от леглото  Rolling Eyes
Понеделник съм на преглед-изследвания и ехограф, да видим дали всичко е наред.
И още нещо-вече сме Цветница. Честито на всички, които носят имена на цветя. Нека живота ви е цветен и весел!   bouquet Моят брат също е цвете  Flowers Sunflower
Чувствайте се виртуално почерпени!

# 193
Belle, на лекцията за новородените , на която бях обясниха, че мое както Жос е обяснила под чешмата, ако ти е удобно така.Мен ми се стори малко страшно и не знам дли ще мога с една ръка само да го държа, но може и във ваничката.Иначе повечето хора са за къпане всеки ден, аз също.Не знам, то милото ще пишка, ака и да не го къпеш.На лекцията обясниха, че в Германия и Америка отричали къпането и първия месец само акушерки ги позабърсвали с меко парче намокрено с вода.
Иначе за отдолу аз специално попитах, казаха така както Жос е казала, но може и с клечица много нежно с физиологичен разтвор д се почиства, общо взето всичко може да се почиства с физиологичен разтвор- гънчици, дупе, луце, нос, очички.

Още малко , мале направо н мога д повярвам, не остана.Утре ще ходим до доки да видим как е бебка, дали се  енаместила.Не ме е гледал още за разкритие, ама предполагам, че утре ще видим.Ще го питам и как стоя нещата с упойките, иска ми се да издържа и без, само ме притеснява ако ще се шием после, дали не може тогава да сложат някоя местан упойка.Само с емоля всичко да е наред с бебка и да се роди жива и здравичка. Praynig Praynig Praynig
Маймунка, и аз не знам май нямам контракции или има нещо не мога да различа много много какво става

# 194
  • София

Добро утро  Hug

Белле, честита дъщеричка, дано скоро свикнете и започнете да се разбирате защо плаче.  Hug

Жос, така си описала раждането, че на хората да им се прииска една такава "спа" процедура  Crazy... Охх завиждам мъничко (абе не е мъничко) за лекото раждане и си пожелавам и аз такова. На теб желая да се въстановиш бързо, а бебо да е без колики  Peace

Шани, не трябва регистрация, за да се чете! Може и като гост да се изчита темата. Ако на някой му е фетиш да е на 1ва страница- ами да заповяда.  Twisted Evil

Ние с беба сме добре... чакаме прегледа в понеделник да ни кажат аджеба наистина ли сме 4435 или има голяма грешка и ще можем и нормално да родим  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт