Отговори
# 465
Муки, аз пак на чат да го обърна, ама те тиквичките по това време на годината са на такава цена, че все едно суши ядеш  Laughing

# 466
Лино Praynig HugМоже и розеола да е,но имаше и разстройсто,слуз и много газове.Аз мисля по скоро за ротавирус и при тях има обрив.
Бейбито е доста обринато,все едно съм го варила,киселяк и му е гладно като види храна и претреперва,но не смея да му давам още.Сега ми врътка номера,обръща се към мен,нацоцва се и ми обръща гръб Mr. Greenи заспива.Прелъстена и изоставена.Баткото питал баба си дали иска да и направи прическа,тя казала да и той я посресал и след това и отрязал косата отзад Joyи след това питал защо е сърдита,като се е съгласила.
ММ му дренираха гной от мястото на мъдреца,пак е на АБ и моля ви се утре щял да посади 2тиквички #2gunfire,когато се възмутих,ми вика добре де ти ще ги посадиш да не си оцапам абоката,щял да ми каже как newsm78 Това по повод тиквената романтика.
На мен също ми звучи гадно ориз със сироп,но аз мразя сладък ориз.
Муки честита годишнина дано да ви се сбъднат мечтите.

# 467
Аз се завърнах от миткане най-накрая. Вчера с Неско решихме да проверим дали са още сини Сините камъни, той му дръпна един сън горе, на чист въздух. Днес бяхме на гости в Карнобат и се разходихме из новия им парк. А свекито пък му беше напъхала една мазна бухта в ръката и се опитваха (със свекъра) да го накарат да си хапне. Аз като побеснях, го приеха за майтап и даже ми се подиграваха - щели да сложат чаршаф, че да не съм виждала какво му дават и нямало хич да разбера ...  #Cussing out
И ние имаме още един зъб - четвърти подред (горен преден резец), но като Блонди чакам всеки момент още два. Ама дребното не изразява външно някакви притеснения, освен дъвкането в несвяст на пръстите ...  Peace
Аз пък никога не съм се съобразявала с това за нешетането по празници и винаги ми е било странно като ми кажат, че няма да правят нещо заради това!  Rolling Eyes Според мен едно време хората така са се спасявали от тежката работа по нивите, вкъщи, с животните ... И не е свързано с Господ, а още по-малко с изкупването на грехове!  Peace Мое мнение!

Лино, много съжалявам, дано е последната ти тревога!  Hug
Койчева, 70!!!  Shocked Аз сварих 15 и 6 ми се напукаха ...  hahaha Голямо боядисване му дръпнах!
Блонди, пак ще искам да ги менкаме!  Joy
Муки, честита годишнина и сбъдване на желанията!  Hug Еми чудесна вечеря, к'во?!  newsm78
Тайра, Рош, Слънчо, Зафира, дано бързо се оправят сладурковците!  Hug
Бютка, само 5 години! Ние скоро ще правим 15!  hahaha
Зафира, дано и на ТМ бързо му мине!  Peace Пък да ви се похваля, че на моите години имам само 2 пораснали мъдреца ...  Whistling

Правя си едни сметки да му спирам вит. Д-то като му изтече срока този месец - ми аз всеки ден си го пека на слънце!  Rolling Eyes Фонтанелата му се е позатворила, но трудно мога да обясня колко точно е голяма.

# 468
Муки, тиквичките с повече чесън, нали Simple Smile романтика си трЕбе Simple Smile
Пожелавам ви дълги години да се радвате и уважавате.

Фери, тръвай на софийско турне, докато ни обиколиш всичките, то ще си стане месец и тамън ще трябва да оставаш Simple Smile

Надявам се, че всички болни бебчета вече са по-добре.

Фонтанелата както си беше голяма и мека, преди ден-два я пипнах и ми се стори доста по-твърда, това ли е затварянето?

# 469
Добро утро от мен  kaffeetrmker_2
Васе,ми как може да си толкова лошава майка и да не позволиш да го захранят бухтичка Simple Smile  мляссс  Mr. Green
Аз имам чувството,че го правят нарочно,за да те подразнят,да видят как ще реагираш.Понеже имам съмнения,че и при мен така се прави (тестват ми нервната система )
Муки,честита годишнина Simple Smile Пожелавам ти за 10-тата годишнина не само децата да са 3,ами и къщата да е на 3 ката и на място,където желаеш и без вредители  Hug Hug Hug
Тайра,как е сладка Емма днес?
Бюти,Пандата слушкал ли е баба  Hug Дано срещата с класа е била повод за приятни емоции  Hug
Хриси,аз няма да се класирам за тази среща-двоен празник имаме тогава Mr. Green Пък и съм с течащ нос,та не ми се рискува да ви лепна някой бацил Crossing Arms
Иглуб,дай боже да не е второто,че кой знае къде ще ме спрягат и мен по форумите  341uu  341uu  341uu
Блонди,браво на свекито ти  bouquet Винаги съм уважавала тактичните хора Peace

За витамин Д-на последната консултация,педиатърката посъветва като ми свърши шишето с Вигантола,да спирам вече.Ама аз от тогава го давам лабежно и къде дам,къде не.Ама нали всеки ден сме навън на слънце,та затова Peace

Аз станах в 04:40 да храня Рош  Blush Всичко беше добре,но след като хапна започна да се дави от сополи.Как пък докато се стичаха навън,сега му се стичат навътре ooooh! ooooh! ooooh!
Днес ще купувам Бейби вакум,че с този аспиратор нищо не става Crossing Arms
Сега спят с баща си,а аз не успях да заспя,станах,направих кафе,направих ви проверка тук,ама скромно сте се отчели smile3530
Сега ще взема да разтреса телеса  #Milti running jump running jump,после да си сваря и боядисам яйцата,че преди обед ще водим Рош на преглед.И в тая връзка да ви кажа колко съм тъпа ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Много съм разочарована от себе си.Изписаха на Рош освен капки и едно сиропче,ама педиатърката не казва,че е АБ.Чела недочела Минка,започвам да го давам на Рош,той повръща не само сиропа,но и всичко,което е хапнал преди това (на листовката пише след хранене  Shocked ).И го спрях,няма смисъл да си тормозя детето така.Случайно обаче разбирам,че това сиропче е АБ #Crazy #Crazy Вчера му го дадох с АМ,ама той като не яде АМ в еднакви часове всеки ден,как да спазя 12 часа между двата приема newsm78 newsm78 newsm78 И днес на прегледа ще попитам лекаря как да процедирам Crossing Arms
Трябва и да  1ironing,тъй че се залавям Simple Smile

# 470
  • До морето
Здравейте, скромно сте писали и сега нямам какво да чета с кафето  Crossing Arms Самуил се събуди в 6, приказва си самичък половин час, накрая го взех при нас, гушнах го и за 3 минути беше заспал  Simple Smile Това е новото, от няколко дни, ако сме вкъщи през деня се приспиваме така! Преди не успявахме, ама сега се примирих и го оставям да ми бърка по носа, ушите, очите и той след малко е отнесъл плувката!

Първо да четститя на Мукито и Генерала  txtloves  Още много по 5 да имате!!!!

Васето, много се смях с проверката на Сините камъни  Laughing

Рошле, тоя Бейби Вак много помага, ако питаш мене другите помпи са фъз работа  Naughty

За фонтанелата не знам! Бях поспряла Вигантола, ама на последната консултация педи 2 пъти ме пита дали му давам Витамин Д по 2 капки и 2 пъти му гледа фонтанелата - ко-е-то-ме-на-вя-ва-на-ми-съл-та-че-мо-же-да-му-е-го-ле-мич-ка!

И ние вчера си похайманосвахме, а днес ако не ни мине котка път може и на плаж да идем  smile3534, че Самито се сдоби с бански и майка му няма търпение да му ги нахлузи  Grinning

Аз вчера като ми дадохте зелена светлина за шетането и като се засилих, прах, готвих, чистих, че и дрехите по гардеробите разместих и вече официално сме открили летния сезон! иНаче, не че съм кой знае колко религиозна, ама досега съм гледала да спазвам туй- онуй, пък то не е и било кой знае колко трудно, де! По празници все миткосваме, кой ще ти седи вкъщи да ти чисти  Laughing Вярваща съм, знам си, че има Някаква сила там горе, дето гледа и пази!

# 471
но понеже аз съм като гущер и обичам слънчицето и моря всички домашни да се пържат

И аз обожавам слънцето и безогледно се пържих години наред, но акълът ми дойде и знам колко безкрайно вредно и опасно е това и как последиците идват след години. Никога не бих се пекла повече, нито бих причинила това на децата си  Naughty По мъничко и не на големи горещини - да, но да се пържим - никога  Sad

Васето, давай я насам, аз много обичам бухти  Joy

Елсънче, забравих да те питам, защо даваш по 2 капки Вигантол? Това си е ужасно много. Има ли нужда от такова количество?  Thinking Аз давам по една и то веднъж седмично, ако се сетя  Rolling Eyes

Иглуб, не, това е по-вкостена ципа, ако мога така да се изразя, но не са черепните кости  Simple Smile

Сами, Камелия е много жестока в това отношение. От съвсем малка дере и щипе много гадно. ММ й се оставя, аз обаче не. Боли  Rolling Eyes

# 472
Иглуб, не, това е по-вкостена ципа, ако мога така да се изразя, но не са черепните кости  Simple Smile
Да де, ама какво представлява затварянето? Щото неговата фонтанела си е там, ако мога да се изразя, но вече не е толкова мека.
Иначе моята педиатърка ни кара да даваме по 5 капки на ден, ама аз съм завеяна, а и сега слънце го пече.

# 473
Муки, за теб:

Скоростта на затваряне на голямата фонтанела е индивидуална за всяко дете. Ако обиколката на главата нараства нормално, няма за какво да се тревожите. Природата е мъдра – тя оставя отворена голямата фонтанела и възможността на черепа да расте заедно с развиващия се мозък. В случаите, когато на мозъка не му е необходим простор за растеж, организмът започва да  затваря фонтанелата още в 3-я месец.

Иглуб, затварянето е вкостяване на хрущяла, което става постепенно, до окончателното превръщане в кост. Т.е. при вас процесът е започнал, но не е завършен  Hug

5 капки Вигантол ли?  #Crazy

# 474
Вигантол, да. Ама аз съм на мнение, че ако може нещо да се набави по естествен път е по-добре да е така. Аз много уважавам витамин Д и го смятам за много важен, ама пак не му давам по толкова много. Гледам да го близва слънцето като сме навън в умерено количество. За един възрастен 20 мин на ден са достатъчни за синтезирането на достатъчното количество, за бебе вероятно е най-много 20 мин, така че мисля, че е ок така.

# 475
  • До морето
Блонди, и аз давам по 2 капки Вигантол! В началото давах по 1, после като дойде зимата увеличихме на 2!

Иначе не ме хапе (то с единия си зъб и половина, как ли да стане  Laughing), просто си пъха пръстчетата в носа ми или в ушите, или в устата и след 5-10 минути заспива  Laughing

И сега си признайте коя от вас ми завидя за плажа - няма да ходим, дойде ми  #Cussing out

# 476
Днес поста ми е под мотото "и аз като Блонди"  Grinning Grinning И аз ужасно обичам да се пържа и го правех, но сега разума ми говори повече, и аз обожавам бухти.... Докато чакам айряна за палачинките обаче дето току-що направих, да подраскам малко... Wink
Вигантол мен ме карат да давам по 3 капки, и давам, но като се сетя... иначе нашата фонтанела е поне колкото левче, че и малко по-голяма... Но като се има предвид че на баткото до скоро беше отворена, явно моте деца са така...дълго получават включване от космоса  Mr. Green

Почваме да преизпълваме плана - яйца, курабийки, козунаци...  easter easter easter easter yesyes yesyes

Сами, аз завидях...  Blush, ама на мен това не би ми попречило, на теб защо?  newsm78

# 477
Сами,  поделена вина ще е Simple Smile ако няма да се къпеш в морето,  кое те спира за плаж.

# 478
Момичетаа искам да споделя с вас за разходката ни вчера беше страхотно, в Търново ходихме само да напазаруваме и ядохме на Самолета, от там ходихме на Дряновския манастир и двамата с Алекс минахме под масата, първо аз после баба му го пусна да дойде при мен, от там отидохме на Етъра и най-накрая на гости в Габрово, изкарахме си страхотно, много красива природа и чист въздух направихме си много снимки и сега съм малко уморена, но сме планували да ходим на Търла следобед и така.
Не съм ви чела нямах време, по късно ще вляза и ще почета  Hug

# 479
  • Варна
Бютка, само 5 години! Ние скоро ще правим 15!  hahaha
Пък ние 18 Embarassed
Зафира,
дано отшумят и вашите тревоги Hug
На Бобо фонтанелата доста намаля, на последната консултация педката я измери 5/5 мм, то и аз напипвам, че почти нищо не е останало. Вигантола редовно го забравям напоследък.
Бобо тази сутрин се събуди с лека Т - 37.4 Rolling Eyes Аз още през нощта усетих, че има нещо, защото обикновено много се поти, челото му е чак студено, а тази нощ не се изпоти изобщо и беше топличък... Преди малко я мерих, беше 37. Дано не вдига повече. Ако Т може да се вдигне от нерви, подозирам че аз съм виновна, снощи зверски се вбесих на ММ, оттам и малкия го отнесе, в смисъл, че няма начин да не е усетил колко съм ядосана, кълбо от нерви просто. Заспа чак към 23 и нещо.

Общи условия

Активация на акаунт