Отговори
# 60
guarana2 добре дошла  Hug

Ти нали си на работа? За какви 150лв говориш? Тези пари са ако ти не си на работа, тоест не си на трудов договор към датата на излизане на майчинство - тези 45 дни преди термин. И това ако си женена и доходът на семейството не надвишава 350лв на член от семейство. Ако не си омъжена няма проблем, но ако си и мъжът ти е с голяма заплата, то не те огрява.

Аз съм супер хепи днес  newsm44 донесоха ми кърпите и раниците от мурата, та започвам преразпределението сега.

# 61
Весе, много съм се хилила на Калин и Карина.  Laughing Laughing Laughing Laughing Ей така си представям нероден Петко и Джиджа.
За мен да има животно в семейството е хубаво. Дъщеря ми имаше страх от животни като малка. Тогава Милото взе Дратхара вкъщи, че му рязаха опашката. В началото я беше страх, но после като видя, че животинчето е супер дружелюбно и нищо няма да и направи се почна една любов голяма. Смятам, че дори и повлия много положително. Наистина отглеждането на кучета е голяма перо. Гранулите ни струват 12 лв килото, обезпаразитяване всеки месец, някой друг мехлем за гънката на нослето, но допускайки животно в къщата си при детето ми няма как да не го гледам както трябва.
Карли, тая съседка е много зле наистина. Аз избягвам площадки, първо, че кучето няма какво да прави там, нали има поляни, второ - знам, че има родители, деца, които ги е страх. Незнам сег ас бебето кака ще се нагласят нещата, аз мисля по цял ден да съм с бебе, кака и куче навън, да видим.
Мъхче, от разказа ти разбирам, че тея лаборантки са все същите. Колкото бяха спокойни горе в ендокринология, толкова там долу на 4 етаж се пенеха и викаха.

# 62
  • София
...
Мъхче благодаря за цветното обяснение. Няма да отида!

Mъхче, и аз!  hahaha Ама вярно на инквизиция прилича, как си издържала  Hug

Роси, сетих се, че вчера забравих да ти пиша. Но от твоите писания си спомних някакви доста стари неща.
Ти беше споменала, че тазът се разширявал по време на раждането. Сигурно има нещо вярно - при мен беше станало точно така.
При първата ми бременност помня, че на ЖК постоянно се суетяха и охкаха акушерките около мен - с този огромен и странен инструмент  Laughing Аз колко разбирах тогава и дори ги бях обявила за некадърници, защото съм си гъзла и с невъоръжено око се вижда, че тазът ми е ТАЗ, а не някво кльощенце-легенче  Mr. Green Ама то, нали се измерва не този таз, дето ние си го имаме за такъв.
И до края все го мереха и въздишаха, как не се разширявал...
Но като ме вкараха в родилното, и там почнаха същата процедура ( а аз бех със задържане и ме предизвикваха чрез системи). Та май се беше разширил (ок. 6 чАса раждах) и стана работата без да ме режат, колкото и да крещях и умолявах да ме режат или да ме убият  Mr. Green Сега се замислям, че може би толкова да ми е било болезнено именно заради по-тесния таз...  newsm78
Но може би наистина си струва да опиташ да родиш нормално  Peace А то никога не е късно секцио да се направи - нали преценяват на място.
И недей го мисли - няма как да промениш нещата, каквито и да са  Hug

Момичета, въпрос:
Добре де, а в морето може ли да се къпем бременните?  newsm78
Че аз искам моренце, ама не за да седя на пясъка  Crossing Arms
( Честно да си кажа, понякога, когато ме скепцат неподходящо циклите, съм запушвала с 2 тампона и бам в морето - вътрешният все е бил сух...  Thinking Дали ще стане номера?)
Хм, то нали солите и другите вещества в морето донякъде унищожават бактерии?  Thinking

# 63
mysti, frozen, изследването за г. диабет не се покрива от НЗОК, но в  Ендокринологията на МД се прави безплатен скрийнинг за бременни.

Виждам, че Мъхчето ви е разказала всичко. Аз шербета съм го пила вече 4-5 пъти и както каза докторката пак ще го пия, след спиране на кърменето трябвало да се види доколко се е възстановил панкреасът.

Изследването е задължително, ако кр. захар на гладно е над 5.1. (Моята няколко пъти беше 5.4) Ако е под тази граница обаче, пак може да имате г. диабет. Изчетох цялата тема тук и има много примери за момичета с кр. захар 4.2 и г.диабет. Ако той е в лека форма, се прави само диета. Терапията е инсулин. Ако обаче видите какви са евентуалните поражения върху бебетата, ще се водете и ще радвате, че имате такава възможност.

Sandalke, аз гарантирам, че магнезият влияе положително на задържането на вода, но с 1 т дневно няма да стане работата. Аз пиех 3 х 2 и пак не можех да си позная прасците. Чак вливанията помогнаха. И аз пия калий (Поматан), предписа ми го кардиолог, но в листовката пишеше доста страшни работи и си намалих дозата само на 1 т/дневно, пък тя май хич не действа. Права си, че трябва да държим високата класа, кво друго ни остава!

Последна редакция: чт, 25 апр 2013, 12:02 от Bemol

# 64
Сандалка вътрешния сух, ама външия мокър и ква е файдата? А и недей прави такива експерименти с по две бройки, че стават бели.
Аз бременна се къпах в Дунава. Сега ако успея пак ще се топна. Нищо ни няма. Предната бременност нямах грам течение и проблеми.

# 65
  • София
Добро утро Simple Smile
Аз тази нощ нещо не можах да спя като хората... Явно таза се разширява и малката беше доста неспокойна, та станах рано-рано...
И аз се чудех за морето, но май ще се отказвам, че оргазнизма ми е предразположен към бактериите Tired
Роси, мерси за рецептата Simple Smile

# 66
  • Бургас
за колко време назад се взимат тези доходи? Ако се взимат за сега добре, защото аз взимам болнични сега, а ако се взимат за преди това, докато съм бачкала идея нямам как се формират, защото аз всеки месец съм с различни доходи. Моля някой да ме светне ако знае Simple Smile

# 67
Абе, Гери все забравям да отбележа че бях супер сюрпризирана от оня ти пост. Някво много криво настроение те беше налегнало, защото съм останала с впечатление че си от най големите непокисти в темата.
Сандалче, почнах да събирам инфо за този таз и мненията са си в две посоки - за и против рязане. Така че съм си в чуденка, но все пак ще изчакам да видим и бебето каква поза ще заеме.
Аз понеже трябва да чистя, а се заседях на компа и взех че свърших друга работа - снимах си корема и го качих в снимката, но защо на вас новите снимки излизат на преден план, а при мен си стои снимката от 15 г.с. а другите се виждат чак като ми влезеш в албума.

П.П. Сандалче, забравих да ти отговоря за морето. Че то е по опасно от басейн. След първия ми желан аборт (беше точно юли месец) доктора ми забрани да влизам в морето цяло лято. А за тампоните този същия доктор направо ги забранява, че били по опасни дори и без. И има много логика в обясненията му - напояват се с влагалищен секрет и така създават още по благоприятна среда за бактерии, вируси и тем подобни

# 68
  • София
Аз ти я направих. След малко ще се сменят.
Браво пупи, пораснало ти е коремчето!  Hug

# 69
Абе моя гинеколог предния ми беше забранил - морета, басейни и реки и тампони. Та аз ще пропусна .... пак.   Whistling

# 70
Как, Весе, как?

Герито, благодари на fly2

P.P. Ей че съм оправна. Разгадах го Весе, макар и след няколко месеца

# 71
  • София
Sandalka, аз доколкото знам, няма проблем да се къпеш в море. Там водата макар и понякога мръсна, не е толкова агресивна, колкото в басейните, а солите в нея все пак регулират растежа на разните му микроорганизми. Всъщност, доколкото знам, на море трябва да се внимава с пясъка, който вече е наистина мръсен, и седенето върху мокри кърпи и с мокър бански, щото именно от влагата твоите собствени бактерийки и гъбички избуявали, не, че ги прихващаш от друг. (Това и вчера за поредене път го четох някъде, покрай моята дилема да се топкам ли в басейн или не.)

Веси
, ми здравословна храна за куче според мен означава да има някакаъв протеинов компонент в нея, пък макар и да са животински остатъци. Това с шийките и фенерите е добре, но в масата гранулирана храна всъщност няма ниаккъв животински продукт, освен мазнини! Останах потресена, като го разбрах, гледах едно филмче за една фабрика за такива храни, документално и достоверно и там точно така казаха: в болшниството животински храни се слагат само смляно зърно, мазнини и аромати. И после защо масово кучетата хващат тумори, ослепяват и им падат зъбите ooooh! Иначе, да, съгласна съм, че домашният любимец е благотворен за характера на детето, но цената... Аз лично не се наемам да платя отсрещната цена, имам предвид грижите и отговорностите и към него, и към околните.

Ура, ура, извадих летния гардероб и се оказа, че имам много потничета, които ми стават!  Hug

# 72
При нас дохода на член от семейството е малко над 350 лв.,  не съм вземала детски или еднократна помощ с първото дете ама го прочетох в сайта на Социално подпомагане... Извинявайте момичета ако съм ви подявела.

"Eднократна парична помощ при бременност - 150 лв.

Бременните жени, чийто доход на член от семейството е по-нисък от 350 лв., имат право на еднократна помощ при бременност, когато нямат право на обезщетение за бременност и раждане по реда на Кодекса за социално осигуряване и живеят постоянно в страната.
Когато бременната жена е осигурена за общо заболяване и майчинство, но не получава обезщетение за бременност и раждане, поради това че няма необходимия осигурителен стаж, еднократната помощ се изплаща в размер, определен пропорционално на броя на дните от началото на отпуска за бременност и раждане до придобиването на необходимия осигурителен стаж по чл. 48а от Кодекса за социално осигуряване, но за не повече от 45 дни.
Помоща се изплаща за периода от 45 дни преди определения термин за раждане.
Молба декларация заедно с необходимите документи се подава в Дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес на майката, а помоща се изплаща през следващия месец. "

Ако някой се интерисува може да прочете по-подробно http://pomosti.oneinform.com/sp.html

# 73
  • София
Пеперудке, вероятно е заради храненето предния ден, не се притеснявай! Следващия път като ти пускат кръв, просто си погледни колко е кръвната захар, ама без да си гризкала шоколади предния ден. Щом глюкозата ти се извежда нормално бързо през следващите часове, няма основание за гестационен диабет. Hug

Момичета, аз не искам сега с този разказ да ви отказвам, особено ако лекар ви праща. Но е безсмислено да се прави примерно само щото сте над 35... Плюс това, имаше едно момиче, което каза, че много обичала сладко и с кеф си сръбваше глюкозкатано според мен това си е мазохизъм. Вкусът е като да лапате пудра захар с черпак многократно. Аз лично сто пъти питах док може ли да не го правя, не можело, заради баща ми. После много се ядосах, като ми казаха, че диабет 1 не оказвал влияние нито на плода, нито пък бил наследствен! На док й се сърдя сега и като ида на прегледа ще й кажа два-три любовни приказки. Даже може да я черпя една глюкоза за мое здраве!

За тампоните, аз именно заради тях дълги години не можех да се отърва от едни досадни бактерии. Като спрях да ползвам, бактериите мигрираха вероятно под ръба на тоалетната. В сми, че ги отнемА. Аз лично не бих рискувала да се топкам никъде, да не говорим че единствения водоизточник, до който мога да се дотъркалям е банята. А и нали знаете, за който ще ходи на плаж - че в корема при бебо температурата е по-висока, отколкото я усещате! Внимавайте да не излязат после юли с тен от солариум Simple Smile

Аз отивам да се боря със снимката да си кача и мойта прелесна буца.

# 74
  • София
Таничка сега те видях бе мило, ама и ти като мен си с бая корем. Да не родим някой слон? То аз съм си слон де, и мъжът ми, ама ти къде се вреш в А група.
Кой знае колко ти тежи и на теб!
Какви хапчета пиеш за пустите му киселини?

Мъхче, лошо ми е та едвам се издържа. Мисля, че е от киселините повръщам аз.

Общи условия

Активация на акаунт