На екскурзия в Малта?

• 141 424
  • 845
  •   1
Отговори
# 780
  • Бургас
Привет на всички! Обмислям да направя едно пътуване до Малта и ще съм много благодарен ако някой се отзове да отговори на следните ми въпроси:
1. Как би излязло по-изгодно - пътуване с тур.агенция или индивидуално пътуване?
2. Кой месец е най-подходящ за пътуване ( диапазона април-юни ) ?
3. Тъй като четох за локацията на хотелите, бихте ли ми препоръчали курорт или градче, в което да търся хотели, така че да би било удобно разглеждането на острова( говоря ако реша за индивидуално пътуване ) ?
4. Атракции и места на острова, които най-много си заслужават да им се отдели време?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Благодаря предварително, за отделеното време! Relaxed

Привет на всички,
Аз винаги организирам екскурзиите на семейството индивидуално. С 2 големи деца сме и цените за четирима възрастни ми идват нещо доста завишени.Предпочетох да взема апартамент в столицата , на около 5-10 мин пеша от начална спирка на автогарата. Искам да Ви кажа, че автобусния транспорт е мн уреден и може да го ползвате , за да видите всичко. Ние нямахме никакви затруднения.Обиколихме всичко с него. Ако имате деца задължително ги заведете на селището на Попай-мн им хареса.Иначе за др. забележителности мамите по напред много обширно са ти написали всичко. Успех и хубаво да си прекарате.

# 781
Аз пък бих казала, че зависи от офертата. Ние бяхме с турагенция, 7 дни, самолет, трансфер и пълен пансион за 550 лв на човек. Обикаляхме сами.

# 782
Аз ходих през декември преди няколко години и  това се оказа много добър избор. Цените на хотелите бяха ниски, около 120 евро за седмица (същата стая през април беше около 350 евро), голяма стая с голяма баня, самолетът беше около 120 лв с чекиран багаж, седмична карта за транспорта беше 6,50 евро...хотелът беше на няколко минути от мола на Слиема дето е с красиви изглед към Валета и наоколо имаше голям супермаркет и много места за хапване.
Времето беше идеално за разходки, през деня трябваше само леко яке или суичър, един-два пъти преваля, но за кратко.
За мен това не е плажна дестинация, та отиването извън сезона си струва много.

# 783
Аз пък бих казала, че зависи от офертата. Ние бяхме с турагенция, 7 дни, самолет, трансфер и пълен пансион за 550 лв на човек. Обикаляхме сами.
Извинявам се, може ли да знам коя е агенцията, че възнамерявам да ходим през ноември, а такива цени досега не съм открила. Пълен пансион, т.е. закуска обяд и вечеря? Във всички оферти досега бяха включени само закуските. Хареса ли ви храната, че четох доста отзиви на разочаровани? И в кой район бяха нощувките? Защото дъщеря ми живее в Малта, но апартаментът им е малък, а и не искаме да ги притесняваме, но същеврененно искаме да сме наблизо, в Слима или някъде наоколо. Благодаря предварително!

# 784
Алоха травел. Храната беше на блок маса и не сме оставали гладни, макар да не беше изключителна. Между San Pawl и Naxxar ни беше хотела. Съвсем близо беше гарата и се придвижвахме чудесно, въпреки че районът не е предпочитан за настаняване поради отдалечеността от столицата.

# 785
Алоха травел. Храната беше на блок маса и не сме оставали гладни, макар да не беше изключителна. Между San Pawl и Naxxar ни беше хотела. Съвсем близо беше гарата и се придвижвахме чудесно, въпреки че районът не е предпочитан за настаняване поради отдалечеността от столицата.
Благодяря! Като цяло, малтийската кухня не била кой знае какво, пък и е много повлияна от други. Обаче снощи щерката се обади, търсят друг апартамент и са се влюбили в един с две спални и две бани, а по-евтин от досегашния. Стискам палци да стане, тогава ще ми остане само да купя самолетните билети.

# 786
  • София
Основно навсякъде има италиаска кухня, което е нормално. Разликата е, че е с повече морски продукти и някои неща са си по-люти, поне тези, на които ние попаднахме, а не беше упоменато.

Впрочем най-вусните пържени калмари в живота си ядох именно в Малта на  Waterfront-а в един от ресторантите.

# 787
Привет!

Моля за съвет....плануваме отсядане в Hotel Soreda и имам няколко въпроса:
1. Да запиша ли екскурзии до Валета и до Гозо или сами да се оправяме с градски транспорт?
2. Освен това искам да видя и о. Комино и синята лагуна, но не се предлагат от агенцията........та как се отива до там, някаква лодка такси или наемане? Само от Cirkewwa ли е възможно?
3. На Гозо искам да видя синята дупка в близост до екс-лазурния-прозорец - как се отива до там?
4. Морето става ли за плуване в началото на април?

# 788
Привет!

Ние бяхме на екскурзия с корабче, което включваше спирки на о. Гозо, обиколка, Синята лагуна, Лазурния прозорец. Сигурно и сега има подобен вариант, без прозореца, може на негово място да се предлага дупката  newsm78. Корабчетата тръгваха от Слима.
За Валета няма смисъл от допълнителна екскурзия, можете с автобус да си отидете и да си разглеждате спокойно. Автобусите не си спазват много разписанието, но иначе са редовни. В смисъл, редовно минават, когато си искат Simple Smile
За плажа нищо не мога да кажа. На мен много ми харесаха пещерите Блу грото и рибарското селце, но си пътувахме с градския транспорт, без екскурзия:
https://www.expedia.com/things-to-do/south-malta-blue-grotto-hal … 37496%2C14.375416

Ето екскурзии за ориентир:

https://www.expedia.com/things-to-do/search?location=Malta%20(al … 8&_xpid=11905|1

# 789
Excursion to Gozo with Lunch - 70$..............с една дума, ако го пропусна това, мога да взема автобусче до Cirkewwa за 1-2 евро, после фери за 5 евро round trip и да си спестя 60-на $? Simple Smile

# 790
Може, но после в Гозо какво ще правите на пристанището? Може да вземете Hop-On Hop-Off Bus. Ние ги ползвахме, но в Малта. Не си спазваха изобщо разписанието, но пък направихме хубава обиколка с тях - Медината, едни катакомби, Св. Джилиян. Отделно билетите ги купихме от един българин и той ни даде бонус - обиколка с корабче из трите града.

Хубаво беше.

# 791
Excursion to Gozo with Lunch - 70$..............с една дума, ако го пропусна това, мога да взема автобусче до Cirkewwa за 1-2 евро, после фери за 5 евро round trip и да си спестя 60-на $? Simple Smile

После на пристанището в Гозо си взимаш автобус Hop on-Hop off и отиваш до Дуейра, където преди беше Прозорецът. Само си провери, коя линия ходи до там. Защото някои въртят до Шленди например и не стигат до Прозореца. Няма нужда да слизаш на всички спирки из Гозо, защото повечето са напълно безмислени. Така и така един ден ще иде за Гозо, а на бившия Прозорец няма какво толкова да гледаш, слез и във Виктория, качи се до Цитаделата, разгледай, хапни на площада и пак ще ти остане време да се прибереш с по-ранен ферибот. Вечният ремонт на Цитаделата приключи и е доста приятно там.

# 792
  • София
Ако Синята дупка е тази, за която си мисля, то тя е интересна само за гмуркачите. Отгоре на практика не се вижда нищо. Ето това е:

Синеещото в средата са мехурчетата от гмуркачите.  Wink  Блу Грото много повече си заслужава ходенето.

# 793
  • София
Дупката не съм виждала, но Блу Гротто много ми хареса, но да се има предвид, че в другия край на Малта.

# 794
Ако Синята дупка е тази, за която си мисля, то тя е интересна само за гмуркачите.

Точно това е! Simple Smile
А пък аз съм гмуркач и трябва да се гмурна в нея...на около 8 метра под водата има вход към морето.

Общи условия

Активация на акаунт