На екскурзия в Малта?

• 141 448
  • 845
  •   1
Отговори
# 765
Благодаря за отговора bouquet, ние тръгваме утре и съм направила една програма мах. Naughty, съобразена с всичко, писано във форума, но на място винаги нещата са различни. Надявам се да успеем да видим  възможно повече и да всичко да е наред. Аз се колебаех между градския транспорт и туристическите автобуси hop off-hop on, но май ще се спрем на вариант градски автобус. Интересува ме дали има дневна карта за автобусите, защото в сайта им не видях такава, а тук повечето пишат, че има. newsm78 Вие за колко дни бяхте, защо не сте успели да отидете до Гозо? Аз съм предвидила един за там, пък ще видим.

и ние тръгваме утре и решихме да си вземем Хоп-он Хоп-оф. Има комбо карта (1 ден по 2те линии на острова + 1 ден на Гозо - вземат те от хотела, карат те до Гозо и там също обикаляш острова с техните автобуси).
Вие в кой хотел сте?

# 766
В Астра.А колко струва комбо-картата? Звучи много удобно!

# 767
  • София
Вие за колко дни бяхте, защо не сте успели да отидете до Гозо? Аз съм предвидила един за там, пък ще видим.

Aкo са малко дните, Гозо наистина може да се пропусне. Лазурният прозорец вече го няма. Червеният плаж е хубав, но не е сезон и се вижда за 15-20 минути. Виктория е хубав град, но Валета и Мдина са много по-приятни за разходка.

# 768
В Астра.А колко струва комбо-картата? Звучи много удобно!

Около 40 евро. Приятно изкарване!

# 769
Приятно изкарване и на вас!:)

# 770
Здравейте момичета!От известно време съм си харесала Малта и ми се иска през октомври да направим едно моренце със семейството.Идея си нямам къде да спим,къде са хубавите плажове,как се стига от летищито и на какви цени?Нямам много време за четене,но ще се постарая.Ще съм благодарна на всяки пряк отговор и съвет!😙😙😙

# 771
Бяхме в Малта през май, приказно е там! Спахме в хотел в Слима, обикаляхме с градски автобуси , а до Гозо ходихме с ферибота.До летището , на връщане , си хванахме градския автобус , за 1,60 евро, май, не помня вече, а на отиване си бяхме запазили кола от летището-един микробус изчака да се съберем всички, които си бяхме резервирали в неговата фирма и ни сваляше  до всеки хотел. Запазих го чрез сайта на УИЗ и ми се стори сравнително изгодно-мисля, че беше 20 евро, но не помня дали за двама . Май за двама. На плаж не сме били, но около Слима и Сейнт Пол има доста местенца с камънаци, удобни да си хвърлиш хавлията. Приятно изкарване в Малта и дано успеете да видите всичко!

# 772
  • София
на отиване си бяхме запазили кола от летището-един микробус изчака да се съберем всички, които си бяхме резервирали в неговата фирма и ни сваляше  до всеки хотел. Запазих го чрез сайта на УИЗ и ми се стори сравнително изгодно-мисля, че беше 20 евро, но не помня дали за двама . Май за двама.
При тази цена е безсмислено. Такситата от летището работят на твърда тарифа - 20 евро до всяка точка от острова.  Wink Плаща се на гише на самото летище и се качваш на таксито без да чакаш и без да обикаляш хотелите на другите.  Grinning

# 773
Здравейте, Януари ще пътувам до Малта с wizz air и смятам да намеря хотел с airbnb искам да попитам тези, които са запознати с острова  в коя част е добре да се намери хотел, благодаря?

# 774
Здравейте, Януари ще пътувам до Малта с wizz air и смятам да намеря хотел с airbnb искам да попитам тези, които са запознати с острова  в коя част е добре да се намери хотел, благодаря?

Здравейте! Според мен януари ще е хубаво да сте в столицата - Валета или Слима. Слима е курорт близо до столицата.  И от двете места можете да правите полудневни или еднодневни турове до други забележителности.

# 775

Здравейте! Според мен януари ще е хубаво да сте в столицата - Валета или Слима. Слима е курорт близо до столицата.  И от двете места можете да правите полудневни или еднодневни турове до други забележителности.

Благодаря 😊

# 776
Здравейте! Наближава и моето пътуване до Малта, затова искам да попитам за адреса
 (или координатите-телефон или ориентировъчно местоположение ) на туристическата агенция, в която работели българи. Ще ми е от полза да имам възможност на място за евентуална информация или помощ на български, защото английския ни не е много добър. Някой тук беше писал за това. Интересува ме още дали има дневни карти за градския транспорт и каква им е цената. Тук се коментира само едноседмична , а ние ще сме за два пълни и два непълни дни Simple Smile Може би има и други варианти? Благодаря ви за подробната и полезна информация, която споделяте тук!

Някой знае ли нещо за тази агенция?Мисля,че наистина ще е от полза за хора с не много добър английски.

# 777
Привет на всички! Обмислям да направя едно пътуване до Малта и ще съм много благодарен ако някой се отзове да отговори на следните ми въпроси:
1. Как би излязло по-изгодно - пътуване с тур.агенция или индивидуално пътуване?
2. Кой месец е най-подходящ за пътуване ( диапазона април-юни ) ?
3. Тъй като четох за локацията на хотелите, бихте ли ми препоръчали курорт или градче, в което да търся хотели, така че да би било удобно разглеждането на острова( говоря ако реша за индивидуално пътуване ) ?
4. Атракции и места на острова, които най-много си заслужават да им се отдели време?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Благодаря предварително, за отделеното време! Relaxed

# 778
dimitarradoslavov, здравей!

Отговарям, доколкото съм запозната:
- според мен индивидуалното пътуване е по-изгодно, все пак си направете преценка и съпоставка на цени, условия и т.н. Аз, лично, точно за Малта никога не бих се записала на организирана екскурзия;
- и трите са подходящи, зависи вече какво време ще случите. Ако е юни и времето позволява, може и някой плаж да направите;
- ние бяхме в Слиема, точно пред нашия хотел тръгват фериботите, корабчетата и автобусите за различни видове обиколки;
- на нас всичко ни хареса, което посетихме - Блу грото /това са едни подводни пещери/, Marsaxlokk /селце с уникални рибарски лодки/, Рабат /посетихме катакомби/,  Медината, ако сте с дете можете да отидете и до селището на Попай, ходихме и до Гозо и Камино. Разбира се и столицата - Валета трябва да се посети.

Моля Simple Smile

# 779
  • София
Привет на всички! Обмислям да направя едно пътуване до Малта и ще съм много благодарен ако някой се отзове да отговори на следните ми въпроси:
1. Как би излязло по-изгодно - пътуване с тур.агенция или индивидуално пътуване?
2. Кой месец е най-подходящ за пътуване ( диапазона април-юни ) ?
3. Тъй като четох за локацията на хотелите, бихте ли ми препоръчали курорт или градче, в което да търся хотели, така че да би било удобно разглеждането на острова( говоря ако реша за индивидуално пътуване ) ?
4. Атракции и места на острова, които най-много си заслужават да им се отдели време?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Благодаря предварително, за отделеното време! Relaxed

1. Винаги предпочитам самостоятелно. Беше една от най-бюджетните екскурзии, които сме правили. В Гърция, Кипър и Турция определено оставяме повече пари.

2. Бяхме април. Времето беше слънчево. Температурите - 25-26 градуса. Но може и да е било случайно. На много плитките места имаше киснещи се хора в морето. Позната отиде през май и беше впечатлена от прекалено многото хора. През юни сигурно са още повече.

3. И ние първите дни бяхме в Слима. Намерихме хотел в старата част. Беше на 10 минути от ферибота за Валета. После наехме кола и се преместихме в Рабат, където беше по-лесно паркирането. От там обикаляхме острова. Ако разчитате на градски транспорт, най-добре да сте във Валета или Слима.

4. Всичко ни хареса. Много зависи какви са ви интересите и с колко дни разполагате. Валета и Мдина най-много ме впечатлиха. Ротондата в Моста - също. Прочети темата. Има доста информация какво може да се види.

Последна редакция: пт, 26 яну 2018, 18:46 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт