На екскурзия в Малта?

• 142 385
  • 845
  •   1
Отговори
# 135
  • срещу двата комина :)))
в блога си съм написала за прекарването ни в Малта, ако някой има желание може да прочете  Peace

http://muryblog.wordpress.com/

# 136
  • Англия
Има ли някой впечатления от туристическите автобусчета? Ясно ми е, че Малта е малка и градският транспорт надежден, но обмислям такъв вариант, защото ще сме с бебе и само за 3 дни.

# 137
  • София
Има ли някой впечатления от туристическите автобусчета? Ясно ми е, че Малта е малка и градският транспорт надежден, но обмислям такъв вариант, защото ще сме с бебе и само за 3 дни.

ако не ви пречи, че минават покрай забележителностите като покрай пътни знаци; нямаш време за хубави снимки или ти да се снимаш с тях. СПират на някои места, но според мен на безинтересните. Но определено са вариант за кратък престой и максимално да се видят островите

# 138
Дали ще има какво да се прави за седмица в Малта първата седмица на декември?

# 139
Какво ти се гледа? Познаваш ли острова, в смисъл била ли си друг път?

# 140
За първи път ще ми е. очевидно времето няма да става за плаж, ще се наблегне явно на забележителности...
Та въпросът ми е има ли какво да се разглежда 7 дни, че островът ми изглежда малък, особено сравнен със Сицилия..мерси за отговорите  Simple Smile

# 141
  • София
има много за гледане. Ние за 7 дни не успяхме да видим всичко, Ще се връщаме пак Simple Smile

Само си вземете топли и ветроустойчиви дрехи Simple Smile

# 142
  • срещу двата комина :)))
7 дни ще са ви достатъчни, острова е натъпкан със забележителности  Peace

# 143
Дали ще има какво да се прави за седмица в Малта първата седмица на декември?

Един ден за Гозо, един ден за Валета, един за Трите града, един за старата столица Мдина и градът около нея Рабат. Купете си билети за Хипогея, става он-лайн, че за напред се изкупуват честата доста бързо - http://heritagemalta.org/museums-sites/hal-saflieni-hypogeum/. До Мдина е селището на занаятите, Та Али мисля се казваше.  Има и много мегалити из южната част, не съм ходила, но ако ви интересуват праисторически храмове. Ако си падате по по натуралистични и автентични местенца - рибарското селище Марсашлок, Прозореца, Синята лагуна и т.н.

# 144
Благодаря ви. Много полезна информация. Слима как е като място за спане, там цените на хотелите са страхотни. Но приятно ли е като градче?

# 145
Ние спахме в Слима, сравнително оживено място е, тъй като е много близо до "парти-града" Сейнт Джилиян. Вечер може да бъде шумно, но декември не е пиков сезон. Има богат избор на места за хранене. Валета се пада на 2 минути с корабче на отсрещния бряг, виж колко е близо:

Бих ти пожелала хубаво време и малко ветрове, без наводнения и бури, за да можете да стигнете и до другите острови, че миналата зима много апокалиптични снимки гледах в тази фейсбук страница:

Скрит текст:

# 146
  • София
Имам въпросче - до Синята лагуна и Прозореца само с круизно корабче ли може да се стигне? Мисля, че повечето корабчета се движат само от март до ноември, но може и да греша. Поне за Capitain Morgan е така. До Гозо предполагам може да се стигне с ферибот.

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 16:00 от dechy

# 147
Слима, Пачевил, Сан Жилян са шумни, но сега като е извън сезона може да е ОК.

# 148
Имам въпросче - до Синята лагуна и Прозореца само с круизно корабче ли може да се стигне? Мисля, че повечето корабчета се движат само от март до ноември, но може и да греша. Поне за Capitan Morgan е така. До Гозо предполагам може да се стигне с ферибот.
До Гозо си има редовна фериботна линия. Тръгва от Чиркева, в северната част на острова.

# 149
  • Sofia
Били ли сте по Нова година? Как празнуват там?

Общи условия

Активация на акаунт