На екскурзия в Малта?

• 142 549
  • 845
  •   1
Отговори
# 480
  • срещу двата комина :)))
и да кажа за локациите на Троновете- до половината места не се стига и не може да влиза,

Кое визираш?

във фортовете не се влиза със сигурност, като даже до единия не може да стигнеш наблизо  Peace

а тези двете нямам идея какщеги намериш - Mtahleb Cliffs, Tal-Qargħa, Manikata.

Но дори и да не успееш, Малта си заслужава да се посети и види. Да знаеш, че там предлагат и специална екскурзия по снимачните полщадки - http://www.viator.com/tours/Valletta/Game-of-Thrones-Filming-Loc … lta/d4142-9337GOT

а , и да добавя, ние ходихме на екскурзия до Сицилия ибяхме мнооооого доволни. Естествено, острова си заслужава много повече време, но и само зарди Етна си заслужаваше  Peace

# 481
и да кажа за локациите на Троновете- до половината места не се стига и не може да влиза,

Кое визираш?

във фортовете не се влиза със сигурност, като даже до единия не може да стигнеш наблизо  Peace

Но дори и да не успееш, Малта си заслужава да се посети и види. Да знаеш, че там предлагат и специална екскурзия по снимачните полщадки - http://www.viator.com/tours/Valletta/Game-of-Thrones-Filming-Loc … lta/d4142-9337GOT

а , и да добавя, ние ходихме на екскурзия до Сицилия ибяхме мнооооого доволни. Естествено, острова си заслужава много повече време, но и само зарди Етна си заслужаваше  Peace

До Сицилия ходихте организирано или сами се организирахте?Извинявам се,ако е коментирано преди това. bouquetМоля за малко разяснение-какво може да се види за един ден.

# 482
  • Луната
До какви цени падат билетите на Уиз до Малта извън сезона и началото на ноември удачен период за посещение ли е?Гледам,че цените на хотелите тогава стават на половина,но не знам да не е свързано с някои климатични особености.

Аз ги купих на 80 лв двупосочно с дискаунт. Бяха за средата на октомври. Купих ги приблизително 2 месеца преди полета т.е. август.
Мисля, че 80 лв е базовата цена.
Началото на ноември вече не е сезон и затова са ниски цените. Сигурно все още ще е топло, но не зная доколко ще е подходящо за плаж /ако затова питаш/. На нас последният ден се раздуха и имаше вълни, но водата беше много топла.

# 483
  • срещу двата комина :)))

Кое визираш?

До Сицилия ходихте организирано или сами се организирахте?Извинявам се,ако е коментирано преди това. bouquetМоля за малко разяснение-какво може да се види за един ден.

ходихме организирано - минава се през Таормина, много красив курорт, там прекарахме няколко часа и до Етна, като те оставят на паркинга на най-високата възможна точка. Може да се разгледат кратерите там или да вземеш джип до най-горе. При нас беше невъзможно, защото вулкана беше изригнал предния ден и все още изпускаше по малко лава  Peace

# 484
Бях в Малта за 6 дни по нова година. За втори път съм в Малта. Вече мисля, че вече съм видяла основните неща. Движила съм се с обществения транспорт. Ако нещо мога да споделя конкретно, питайте.

# 485
Базовата цена на моите билети е 60 лева на човек двупосочен с активен дискаунт клуб. Вече отделно съм платила над това някакви "екстри". Купила съм ги на 05.08.15, а ще летя живот и здраве на 05.04.16.

# 486
Здравейте! Някой, който е ходил скоро може ли да ми каже актуални цени за входовете на забележителностите? Simple Smile

# 487
И аз използвам повдигането на темата, за да питам дали фортовете са отворени за туристи - Форт Маноел, Форт Рикацоли.....

# 488
Здравейте! Някой, който е ходил скоро може ли да ми каже актуални цени за входовете на забележителностите? Simple Smile

Виж в сайтовете на забележителностите, които те интересуват. Ко-катедралата "Свети Йоан" във ВАЛЕТА Е 6 ЕВРО ВХОДА И МОЖЕ ДА СЕ ПЛАТИ САМО КЕШ. На другите места съм плащала с карта. Джгантия храмовете на Гозо са 9 евро. Входът за Хипогея е  25 евро и се плаща само он-лайн предварително. Това съм гледала сега, по нова година. Други забележителности съм гледала през пролетта на 2014, така че цените може и да не са актуални.

# 489
И аз използвам повдигането на темата, за да питам дали фортовете са отворени за туристи - Форт Маноел, Форт Рикацоли.....

Крепоста на о-в Маноел май не е отворена, фортовете са отворени, но въпреки обявеното работно време може и да са затворени. Така аз не посетих форт Сант Анжело, защото по разписание бе отворен, а всъщност ни напъдиха, че е затворено.......Имаше до мен малтийско семейство, което се учуди какво и защо.

# 490
А има ли входни такси за тях?

# 491
Има, те са музеи в повечето случаи. Във форт Ринела е на военното дело, ако не се лъжа. Форт Елмо също е с вход и там е музеят на войната. Честно казано не съм военнолюбива и не ходя по такива музеи. Влизах в историческия музей на Малта, който е на главната улица във Валета (улица "Република") и го препоръчвам.

# 492
Ясно, благодаря Simple Smile И последен въпрос - цена на седмична карта за градски транспорт? Аз съм си смъкнала някакво инфо, но едва сега обърнах внимание, че е за Bus Fares.....Явно е за фериботите ли? 6.50 евро за 7 дни....

# 493
Ясно, благодаря Simple Smile И последен въпрос - цена на седмична карта за градски транспорт? Аз съм си смъкнала някакво инфо, но едва сега обърнах внимание, че е за Bus Fares.....Явно е за фериботите ли? 6.50 евро за 7 дни....

Есента беше по 21 евро, увеличена е

# 494
А дневна карта и цена на единичен билет? Да преценя кое ще ни е по-изгодно. Реално 2 дни ще ползваме транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт