На екскурзия в Малта?

• 142 433
  • 845
  •   1
Отговори
# 585
 В деня  Мдина и Рабат може да съчетаете градините Сан Антон в Аттард. Голяма красота! Това всъщност е действащата резиденция на президента на Малта, но 1/3-та от градините са отворени и то напълно безплатно.

# 586
  • София
Здравейте , искам да попитам за почивка в Малта !
 Ще бъдем в градче Сейнт Джулиан , дали е подходящо за семейства с малки деца ?Има ли места за спокойна разходка , без разглеждане на забележителности ! Края на май месец дали не е много горещо времето ?Благодаря предварително

# 587
Ако имате предвид места, на които да играят децата - Слима е до Сейнт Джулианс. Горе-долу като ориентир - когато гледате към морето, Слима е от дясната страна. Почти цялата крайбрежна част на Слима (между крайбрежната улица и самото море), чак до другата страна на носа (към Тине Пойнт) е опасана с детски площадки.

# 588
  • София
Благодаря Врабец  bouquet

# 589

Ще бъдем в градче Сейнт Джулиан , дали е подходящо за семейства с малки деца ?Има ли места за спокойна разходка , без разглеждане на забележителности ! Края на май месец дали не е много горещо времето ?Благодаря предварително

Само да не сте в хотел в Пачевил, че на всички, които резервират там, забравят да им споменат този факт, а е последното място подходящо за деца. Пачевил също е в Ст. Джулиънс. Но така или иначе, в близост има места за разходки с деца.
Май месец може и да е много топло, но чак горещо едва ли ще е. Тук казваме че е горещо, като приближи и задмине 40 градуса.  Mr. Green

# 590
Много благодаря на всички ви, събирам последен багаж и мнения и заминаваме, като се върнем , живот и здраве, ще разкажа  Hug Hug Hug

Маги, кога се връщате?

Снощи се завърнахме  Hug Hug Hug Довечера ще седна да ви напиша как сме прекарали, че сега съм  на работа. Беше много хубаво, не успяхме да реализираме програма максимум, но пък си прекарахме чудесно Simple Smile

# 591
Да се запиша и аз да следя темата, защото ми се струва интересна дестинация.

# 592
Здравей, Маги, добре дошла! Чакаме с нетърпение да разкажеш. Аз във вторник летя  Heart Eyes

# 593
  • София
Приключи и нашата невероятна екскурзия в Малта. Истински съм впечатлена от това място. Толкова е различно и уникално, че в дадени моменти те оставя без дъх. История, екзотика, красота, различна природа-всичко това е събрано там. Бяхме реално четири дни и цялата програма, която бях начертала я изпълнихме. Хотелът ни беше в Слиема на страхотно място, точно до морето. Първият ден посетихме Валета, разходихме се по тесните улички, отидохме в 12 часа да гледаме топовните изстрели-той реално беше само един Laughing, но пък беше наистина забележително. След няколкочасова разходка се качихме на ферибота до Трите древни града. Направихме кратка разходка, тъй като стана доста късно и обратно към Слиема. Вечеря, почивка и събиране на сили за следващия ден.
Ден 2: С нови сили потегляме към ферибота за Гозо. Самото пътуване с автобус е приятна емоция, защото се минава през много красиви места. Пристигнахме в Гозо и спонтанно решихме първо да отидем на Синята лагуна. Без особени пазарлъци успяхме да смъкнем цената от 15 на 10 евро  на човек, която включваше и разходка до подводните пещери около Комино. Малка лодка, големи вълни  newsm44, адреналин и много много вода  Laughing Слязохме буквално мокри от лодката, но нямахме никакво време да се замисляме за това пред гледката, която се разкри пред очите ни. Уникално море, уникална природа. Няма никъде другаде такава красота. Морето е в някакъв незабравим синьо-зелен цвят. Бяхме абсолютно неподготвени за плаж, но тийнейджърите не издържаха, навиха панталоните, и влязоха директно във водата. Страшно съжалявам, че аз не го направих. След 3-часов престой там се запътихме отново към Гозо. Директно тръгнахме към Лазурният прозорец. Красота! Природата сътворява невероятни неща, наистина. Малко снимки и обратно към ферибота.
Ден 3: Мдина, Рабат, Моста и градчето на майсторите. Изключително впечатлена съм от Моста дом, наистина е внушително. В Мдина се заплеснахме най-дълго. Обиколихме  Кралски Чертог newsm10 , внушителност, история, великолепие. В Градчето на майсторите се насладихме на сръчността на хората при изработката на всякакви красоти от стъкло и сребро. Пред очите ни се извайваха причудливи и прекрасни изделия. Млади момчета се обучаваха, за да продължат традицията във времето. Портфейлите ни олекнаха с известно количество пари и решихме, че е време да се прибираме.
Ден 4: Свободна програма-разходка по крайбрежната улица до Сейнт Джилиян, после обратно до Валета, пазар и към летището. От самолета видяхме парада на фойерверките във Валета, но много за малко......има и още много за разказване, но това е на първо четене.

Последна редакция: нд, 01 май 2016, 14:35 от Sweety_m

# 594
  • София
Здравейте, ще посетя Малта през юни, но съм само за две нощувки. Резервирахме за Валета нощувки.
Обмислям следния план, дали е добър и постижим? Може ли да вмъкнем и още нещо?

Ден 1. Пристигане в 8:30 вечерта, разходка из Валета
Ден 2. Блу Гротто, Хаджар-Ким и Трите града
Ден 3. Мдина,Рабат и Моста, летим в 8

Искаше ми се и Гозо, но не виждам как ще го включим и него. Ще мисля и други варианти. А къде по този маршрут има някъде хубав плаж, бихме останали на него за 1 час, но колкото да се отчете, че сме били. До Блу Гротто ми се струва, че има каменист, чист ли е, може ли да се посети или е само за туристическите лодки?

Чек, разчитам да ме упътиш и как да стигна до градинките за котки от другата тема. Страхотни изглеждаха.

Последна редакция: вт, 03 май 2016, 21:49 от Niya88

# 595
Гозо наистина няма къде да го вместите. За там и из вътрешността му 4-5 часа ще ви отидат само в пътуване.
От Рабат и Мдина има директен автобус до летището.

# 596
  • София
Чек, разчитам да ме упътиш и как да стигна до градинките за котки от другата тема. Страхотни изглеждаха.

Като гледам гъстотата на програмата, едва ли ще имаш време за онези градинки, за които стана дума. Ние ги открихме и двете, но едната беше насред такава лудница, че не намерихме място за паркиране. Другата (със статуята на котка върху една градска тоалетна  Mr. Green) беше по-лесно достъпна, но е твърде далеч от споменатите маршрути. Но пък сигурно ще отидете до градините (Upper Barrakka Gardens), откъдето се виждат топовете, с които гърмят. Има едно кафене. От задната му страна има 2 къщички и поне 5-6 дебели мързеливи котки. Някои от тях се разтапят от кеф като ги погалиш.

Sweety_m, в неделя по обяд бяха много гърмежите. Може би 7-8 пъти гръмнаха. В останалите дни както в 12, така и в 16 часа е само по един.

Май никъде в темата не прочетох, но и в Мдина гърмят. Всяка сутрин ни будеха с гърмежи. В 12 пак имаше. В 16 не сме били там и не знам.  Laughing Обаче оръдието е някъде в полето и така и не можахме да го видим. Само образувалите се облачета се виждаха. Местата, от които се виждат са страничния вход и нещо като панорамна тераса, продължение на градинката извън крепостта.

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 10:55 от Тaня67

# 597
Котки да искате - има навсякъде Simple Smile Не е нужно да ги търсите, те сами ще ви намерят.

А това, което е гърмяло в полето, може да са били домашни фойерверки. Фойерверките са национален спорт. Във всеки втори гараж се правят (и редовно има поражения, уви). Гърми се от ранна сутрин до късна вечер, почти целогодишно. И не са като заря, а едни бели кълбета, като от кремъклийката на дядо им.

# 598
  • София
И не са като заря, а едни бели кълбета, като от кремъклийката на дядо им.

Точно такива бяха. Но бяха точно в 12 на обяд и реших, че е нещо планирано.  Laughing Сутрин ми се спеше много и не съм съвсем сигурна в часа, но май пак бяха в точен час - в 8.

# 599
  • София
Като гледам гъстотата на програмата, едва ли ще имаш време за онези градинки, за които стана дума. Ние ги открихме и двете, но едната беше насред такава лудница, че не намерихме място за паркиране. Другата (със статуята на котка върху една градска тоалетна  Mr. Green) беше по-лесно достъпна, но е твърде далеч от споменатите маршрути. Но пък сигурно ще отидете до градините Баракка, откъдето се виждат топовете, с които гърмят. Има едно кафене. От задната му страна има 2 къщички и поне 5-6 дебели мързеливи котки. Някои от тях се разтапят от кеф като ги погалиш.
Баракка ще ги видим, две вечери ще имаме из Валета и на за третия ден малко сутринта. А тези градинките с котките във Валета ли са или другаде, помниш ли как се казват?

Общи условия

Активация на акаунт