На екскурзия в Малта?

• 141 487
  • 845
  •   1
Отговори
# 645
При всички случаи времето около НГ ще бъде по-топло отколкото тук, но понякога е доста ветровито /чела съм отзиви/. Трябва да проверите работното време на музеи, църкви и други места, които искате да посетите, както и транспорта - дали нямат някакво празнично разписание....

Предполагам, че купон ще има в Слима и Ла Валета, както беше писано. Но, ако пътувате организирано чрез ТА, има организирана вечеря, голяма група от БГ, може и да има в някой от хотелите някакво по-така посрещане  Sunglasses

# 646
За публичния транспорт на 1-ви януари инфо-то на сайта не е вярно. Чакащи на спирката казаха, че пишело, че от (пиша по спомени) от 12 до 14 нямало да има, а се оказа, че още от 10 всички автобуси се прибраха в депото и тръгнаха в 16 ч. Берлинчанин, „акащ на спирката каза, че и предната годна пишат/обявяват едно, а на практика е друго. Междувременно сноват разни бусове и нелегално срещу 5 евро на човек и на посока приканват по -нетърпеливите да се отправят на някъде.
Била съм и през май в Малта и беше по-ветровито от по Нова година, нека някой по-вещ да се изкаже има ли цикличност клиатът. Тук по това време валеше сняг, а хората се печаха на Гозо. Simple Smile

# 647
За да няма разочаровани, имайте предвид че Нова година не е най-големият празник в Малта, както е например кулминация на празниците в България. Не че не празнуват. Празнуват, разбира се. Но големите местни фести, островни фести и т.н. са сега, лятото. Карнавалът през февруари е много по-голямо улично и празнично събитие от Нова година. Мисля че в тази тема имаше достатъчно разкази за хотелски блок-маси, които убийствено ми напомнят историите на родителите ми с Балкан турист. Пак казвам - не че не се празнува. Сигурно тук-там има и фойерверки. Партита по ресторантите и баровете също има. Има коледна украса по улиците. Но атмосферата няма нищо общо с истински празнуваните празници в Малта. За карнавала няма и място за сравнение. Но например подготовката за местната феста в града, в който живея, вече е започнала - украса по улиците, по къщите, подготовка за два дни фойерверки и обиколки на оркестрите по улиците и т.н. А самата феста е чак след месец. Докато на Нова година не се случва ни-що. Само по корабните сирени в 12 часа можеш да се досетиш, че нещо има там някъде.

# 648
Здравейте, група!

Запазихме билети за Малта - 1 седмица, началото на септември.
Бихме искали да съчетаем плаж и обиколки по забележителности.
Бихте ли ми препоръчали някое хубаво хотелче, в което евентуално можем да отседнем, на сносни цени и с приятна обстановка?
Също така, има ли възможност за обиколка с колело или разстоянията са големи?

Ще съм ви благодарна ако споделите отзиви и опит.  bouquet

# 649
Колело - не! Трафикът е ужасен, улиците са тесни, вело-алея има само на два булеварда, шофьорите не внимават, а единици са откровено агресивни към велосипедисти и мотористи.

С автобуси и пеша ще се справите чудесно. Весело изкарване, хубаво време сте избрали през септември Simple Smile Със сигурност ще уцелите поне една феста, ако ви е интересно (това са празниците на патроните на всеки град, когато за седмица градовете се украсяват богато, има шествия и фойерверки)

# 650
Колело - не! Трафикът е ужасен, улиците са тесни, вело-алея има само на два булеварда, шофьорите не внимават, а единици са откровено агресивни към велосипедисти и мотористи.

С автобуси и пеша ще се справите чудесно. Весело изкарване, хубаво време сте избрали през септември Simple Smile Със сигурност ще уцелите поне една феста, ако ви е интересно (това са празниците на патроните на всеки град, когато за седмица градовете се украсяват богато, има шествия и фойерверки)

Мого благодаря за бързия отговор!  bouquet

Жалко, че няма да става за колела, не знам какви са разстоянията, острова не е супер голям, но си мислех, че пеша може би ще е трудничко.   Thinking
Никога не сме били в Малта, затова решихме да я посетим. Това за фестите не го знаех, определено ще се поинтересувам повече.
Сега остава да намеря подходящ хотел и хубав плаж.

# 651
  • София
Автобусите са удобни, ползвайте тях, тъкмо ще се разхладите. Покрай Валета пък се придвижвахме и с лодка/water taxi. Не бих препоръчала колела да се карат там, шофьорите са крайно невнимателни, с обратно движение е, на което едва ли сте свикнали. Светофарите са рядкост вместо такива има кръгови.

Единствено в Малта съм виждала автобус да кара по тротоара, защото улицата е тясна и вместо да спре да изчака колата, си кара по тротоара с едната гума и никой не обръща внимание.  Laughing Забелязах, че там шофьорите не обичат да спират, може да намалят, но не им е по вкуса да спрат.

# 652
Автобусите са удобни, ползвайте тях, тъкмо ще се разхладите. Покрай Валета пък се придвижвахме и с лодка/water taxi. Не бих препоръчала колела да се карат там, шофьорите са крайно невнимателни, с обратно движение е, на което едва ли сте свикнали. Светофарите са рядкост вместо такива има кръгови.

Единствено в Малта съм виждала автобус да кара по тротоара, защото улицата е тясна и вместо да спре да изчака колата, си кара по тротоара с едната гума и никой не обръща внимание.  Laughing Забелязах, че там шофьорите не обичат да спират, може да намалят, но не им е по вкуса да спрат.

Хахах, Ния, благодаря ти, разсмя ме с тази случка за автобуса и тротоара.
Ние като цяло се опитваме на такива места да избягваме градски транспорт, затова питах и за колелата.
Иначе сме свикнали с обратното движение и то доста  Grinning
Вие в кой хотел сте отсядали? Предполагам, че е по-добре да не е в самия център, а на по-тихо и плажно местенце.  Blush

# 653
Ето тук, избираш си периода от време и всичко, което 'fiest of', е такава феста.

# 654
Ето тук, избираш си периода от време и всичко, което 'fiest of', е такава феста.

Страхотно! Много благодаря!

# 655
  • София
Здравейте, група!

Запазихме билети за Малта - 1 седмица, началото на септември.
Бихме искали да съчетаем плаж и обиколки по забележителности.
Бихте ли ми препоръчали някое хубаво хотелче, в което евентуално можем да отседнем, на сносни цени и с приятна обстановка?
Също така, има ли възможност за обиколка с колело или разстоянията са големи?

Ще съм ви благодарна ако споделите отзиви и опит.  bouquet
То в Малта не че има голям избор на плажове. Лично аз видях само един в района на Мелиха, но пък някъде по горе четох, че общо взето няма свободно местенце на него. Иначе островът е малък, но все пак придвижването с автобуси си е в рамките на около час. Както са ти казали вече колелото изобщо не е опция. Забележителности има разположени из целия остров, та ще трябва доста да си попътувате.
Що се отнася до хотел ние бяхме в Слима http://www.booking.com/hotel/mt/sliema-chalet.bg.html?label=gen1 … total;ucfs=1&. Приличен хотел на страхотно място. Близо е до Валета и можете да се придвижите с феритата за около 10 мин. И още нещо седмичната карта за градския транспорт струва 21 евро, мисля че си заслужава парите и ще имате достъп да всяко кътче на острова. Препоръчвам ви да отскочите да синята лагуна. Заслужава си.

# 656
Здравейте!

Аз пак се включвам, с молба за съвет.

Вчера четох темата, защото след няколко седмици заминаваме на почивка в Малта, за 1 седмица.

Започнах да търся хотели и с изненада установих, че повечето са запазени, за периода, в който ще сме и ние.  Tired Tired
Тези, които са останали, са доста скъпи.

От това, което прочетох в темата, не е много добра идея да се отсяда в St Julians, заради нощния живот и шума. В същото време ми се искаше да е някъде на комуникативно място, не далече от транспортните връзки и затова се бях спряла на Валета.

Ако някой може да помогне с идеи, къде и какво да търся, ще съм много благодарна.  bouquet

# 657
Здравейте,

за съжаление се присъединявам в групата на разочарованите от този малък остров в Средиземно море.
Ако за първи път излизате извън България може би ще ви хареса, но ако сте ходили на доста места (като мен) определено няма да е "топ дестинация". За мен Малта е едноцветна (мръсно жълта), предлагаща силно надценен продукт (особено забележителностите, които гонят по цени Лувъра) и препълнена с народ. Аз не се разочаровам лесно, защото подхождам към всичко много позитивно.

И все пак по темата- за мен задължително е да отседнете в St Julian. Така наречения "нощен живот" не е като Магелуф или Слънчев Бряг. Просто там е по-оживено и наистина по-добре да отседнете там. Може да се разхождате по загладените скали (за първи път виждам плаж върху скали от този тип).Топ курортът им Слиема ми се стори с по-гадни заведения. Ние бяхме в Паола- място, което след 16,30 часа затварят 90% от всички заведения и все едно е паднала бомба.

Ние бяхме за 5 дни в Малта, но разгледахме всичко много бързо (през Август сякаш нямаше такива задръствания за автобусите, както е описано по-горе и времето беше ок). на 4тия ден "не издържахме" и се възползвахме от екскурзията на фериботната компания до Сицилия (Таормина и Етна- там определно препоръчвам за посещения). Интересно ми беше в столицата Валета.

Неща, които не ми харесаха:
- безумното шофиране (видях 2 катастрофи- не е много приятно);
-таксита- единият ден закъсняхме и изпуснахме автобуса по наша вина (бяха до 23.30). Такситата издевателстваха над туристите (прилича ли ви на летище София от преди?). За  4 км- 25 EUR за нас след лудо пазарене.
-Синята лагуна на Комино - комерсиален продукт, приличащ на китайски плаж, заради броя туристи. О. Лефкада е къде...къде по-красиво.
- Марсашлок - три сергии на кръст, когато не е неделния пазар;
-Рабат- къде е този арабски стил, за който всички говорят?
-Виктория /Рабат/ - столицата на Гозо
-жестоките климатици в автобусите- носете си връхни дрехи.....
- хотелите са скъпи;

Неща, които ми харесаха:
- гледката на ресторанта в Мдина- самата Мдина малко ми наподобява стария град на Дубровник отвътре (без морето);
-организацията на фери-то до Гозо;
-рамбла- плаж в Гозо;
-донякъде крайбрежната улица на Валета (има Hard Rock), която не е много-много във Валета.
-някой от ресторантите.

# 658
На мен Малта ми хареса, за 8 дни бяхме и не успяхме да видим всичко интересно.

Не излизам за първи път извън България.

Не бих казала, че хотелите в Малта са скъпи, има далеч по-скъпи туристически места. Забележителностите също не са скъпи в сравнение със средното за Европа.

Явно Малта не е твоят тип дестинация.

# 659
Би ли споделила повече подробности за екскурзията до Сицилия. Цена на ферибота, до къде точно, какво видяхте 😊 Благодаря предварително 😘

Общи условия

Активация на акаунт