На екскурзия в Малта?

• 141 494
  • 845
  •   1
Отговори
# 690
Много отдавна следя темата, но противоречивите коментари ме провокираха да изкажа собствено мнение и впечатление; не мисля, че е правилно толкова войнствено да се подхожда към няокй изразил негативни впечатления, все пак могат да послужат като едно наум за тепърва заминаващите;
а аз благодаря, че следите профилното ми развитие Simple Smile

Може ли по-конкретно да посочите и цитирате потребителя/-ите с 'войствения' подход?

И кое по-точно е 'войственно' според вас?

# 691
  • София
То е ясно, че е жена му или той самият. Ама веднага да уточни, че той е пътувал навсякъде, а тя специално не била пътувала последните години.  Laughing

Никой нямаше да реагира лошо, ако не беше вмъкнато това за пътуванията. Ненужните квалификация дойдоха от ваша/твоя страна.

Впрочем в някои от автобусите наистина духаше яко и дори и местните се оплакваха. И ми беше много чудно защо дават луди пари да поддържат толкова по-ниска температура от външната. На средните седалки е ок, де, чак от връхна дреха няма нужда.

Не бих пила чешмяна вода там, то според мен в повечето хотели и из другите страни не е добра идея, но специално в Малта май имат по-големи проблеми. В хотела специално ни предупредиха и обясниха, че и налягането не е добро.

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 17:36 от Niya88

# 692
Моля за отговор от пътувалите - чешмяната вода във Валета става ли за пиене?

Не, това е филтрирана морска вода. В Слима или Ташбиш видях една "филтърджийница" от 1800 и не знам коя си година, били сме още под турско робство - малка сградичка, едноетажна, от британско време - още тогава са филтрирали. Минералната е сравнително евтина. Купувала съм от нищото - някаква каравана за 80 цента 2 литра бутилка. Разбира се обикновено е малко над едно евро.

# 693
Вие да не сте жената, че и се регистрирахте специално!? Laughing

В рамките на шегата е това, но дори и обикаляли не сте видели много по-интересни и красиви неща.....поне от това, което сте цитирали. Валета е трудно да се отупа за няколко часа.  Чудно ми е какво сте почувствали и с какви местни се контактували след като доста от имената на градовете не сте ги написали правилно.

Малта не е най-прекрасното място, но човек трябва да тръгва с приятна нагласа и да се радва на всяко пътуване. Всъщност всяко място е уникално само по себе си.

Жената на кой?!!!!Много българи пътуват по това  време на годината, всеки вторник има полет до малта пълен с много българи, дори се засичахме по забележителности;

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 19:49 от triops

# 694
Е, щом Лувъра сте отупали за три часа, няма какво да говоря с Вас и да Ви ограмотявам - очевидно няма нужда. Изводите са ясни и не се заяждам. ooooh!

# 695
Това за Лувъра за три часа, ми хареса  Grinning

triops  а Париж за колко дни или часа го разгледа? Не се заяждам  Peace наистина ми е любопитно.

Хареса ли ти Париж?

# 696
Е, щом Лувъра сте отупали за три часа, няма какво да говоря с Вас и да Ви ограмотявам - очевидно няма нужда. Изводите са ясни и не се заяждам. ooooh!
[/quo

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 18:39 от triops

# 697
Това за Лувъра за три часа, ми хареса  Grinning

triops  а Париж за колко дни или часа го разгледа? Не се заяждам  Peace наистина ми е любопитно.

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 19:50 от triops

# 698
Значи, тия бг мами, как разпращат хората по света и подвеждат, голяма работа са  Laughing
Господине и госпожо, които не пишете от името на един човек (нье!), мисля че стана безпощадно ясно, че Малта не ви е харесала.
В това няма нищо осъдително, а е най-нормалното нещо на света. Даже би били леко странно, ако на абсолютно всички им харесва едно и също място. Приберете си перките малко обаче, защото никой не ви е длъжен за тона.
triops, Само Валета, ако не ти е известно, е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Абсолютно невъзможно е физически да се разгледат "всички забележителности в нея" в рамките на няколко часа. Само ходенето из откритите места, като Ъпър и Лоуър Барака и Хастингс гардънс, площада или един обяд в някое ресторантче над водата, са си час-два обиколка. От там как разгледахте St Johns Co-Cathedral, Двореца, музеите, форта, останалите църкви и Театър Маноел (като минимум лист за "всички забележителности") в рамките на половин ден, просто не мога да го сметна.
На бегом, разбира се, ако си бяхте поставили и двамата цел, можехте да обиколите целия остров и за ден, и после да си тръгнете и да кажете, че нищо не сте видели.

Впрочем в някои от автобусите наистина духаше яко и дори и местните се оплакваха. И ми беше много чудно защо дават луди пари да поддържат толкова по-ниска температура от външната. На средните седалки е ок, де, чак от връхна дреха няма нужда.

Защото по наредба трябва да поддържат 21 градуса вътре. Климатиците на автобусите са далеч от съвършени и просто въртят на максимум. Много е неприятно, наистина. Един шал в чантата е добра идея, за да си пазиш врата.

Чешмяната вода не се пие в никакъв случай. Не само, че не съдържа нищо хубаво, бидейки морска, ами и водопроводната мрежа е много мръсна. Написах го преди време в тази тема и някакъв господин пак ми скочи на бой, че той бил я пил там водата и нищо му нямало. Но недейте да я пиете, това просто не е питейна вода.

# 699
Врабец,

Някои хора не влизат в музеи и църкви/храмове, просто не ги интересуват и за тях  те 'наистина са разгледали града'.
Има и положителна страна от това, иначе в музеите ще е пренаселено и само с предварителна резервация за месеци напред.

Бг-мами ако някъде по света и у нас се случи нещо да не ми хареса, ще ви държа отговорни  Laughing

# 700
zon, така си е Wink Но в един град, който е забележителен с църкви, история и музеи какво точно очакваш да видиш, ако не се интересуваш от църкви, история и музеи? Все едно аз да се явя на Нюрбургринг и да кажа, че е най-скучното място на света, само едни коли се въртят там - понеже мен Формула 1 не ме вълнува. Все едно в моя чест трябва да се надбягват розови зайци, за да не се разочаровам.

# 701
Може би кафенета, ресторанти, магазини, знам ли.

Мъжът ми много се беше смял, когато прочел в едни холандски форум едни хора да се оплакват, че в Мадрид много се били изморили защото не било равно  Laughing

# 702
Мислители много. По-малко са мислещите.......

С това приключвам да коментирам изказаното по-горе.
И да съм полезен по същество:

Adriana11,

Вече не се продават картите за 21 евро в автобусите (поне не във всички), а на автогарата пред Валета. Понякога има чакащи; Важат и за Gozo.

Секторите B и C са от другата страна на стената при сектор А на автогарата (ако не ги видите веднага);

Вземете си адаптори (такива, като за UK), защото не навсякъде контактите са "адаптирани";

Ако на летището Ви падне батерията- има къде да заредите, а контактите стават и без адаптор. Интернета е безплатен;

Нощните автобуси, както се оказа през този сезон са Петък и Събота (тук признавам не съм сигурен на 100%, но така е в сайта им);

Винаги поглеждайте разписанието на спирката за автобуса в обратна посока, където сте слезнали ако нямате вече споменатите приложения на телефона.

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 17:08 от aladino

# 703
  • around the world, where the heart belongs
И ние не сме особено впечатлени от Малта..  Да, остава спомен и събираш впечатления за култура и начин на живот, но не бихме повторили тази дестинация.  Rolling Eyes

# 704
Карти за транспорта има и на летището. има гише на общестнения транспорт. И двата пъти от там съм си купувала, веднага след кацането. Може да се плати и с карта.
Изобщо в Малта само в катедралата Свети Йоан във Валета трябваше да платя кеш и за наказание не им казах от къде съм Laughing.

Скрит текст:
Вместо да има полемии и подведени, човек трябва да може да се припознае с определени съфорумци. Такива веднага ги надушвам във всяка тема и чета основно техните мнения. Не са ме подвели и съм им изключително благодарна за съветите, идеите и споделените емоции! Ако чета мнение на някой, който очевидно не е на моето ниво на интереси, заблудата е немуниума. Така че вместо обвиненя, най-лесното е да се ориентираш кои от пишещите и споделящи впечатления е като теб. Но и това е изкуство.

Общи условия

Активация на акаунт