Суровоядство

• 61 372
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, от къде в България купувате боб мунг? Че майка ми търси и не намира. И боб мунг ли се казва?
Боб мунг има и в арабските магазини около Женския пазар. Мисля че беше 4 лв./500 г. Покълва много лесно.

# 661
  • София
Здравейте!
Frozi, неразположението ми е било от цикъла чувствам се добре вече.  Simple Smile
Doli, тученицата ми я прати леля ми ,  в двора им има много те я дават на прасетата , че много я обичат ...карат се за нея   Laughing

Взела съм си ръж ,леко е покълнала,също така съм си взела и семена от люцерна само , че за тях не съм сигурна как се ядат ...сега ще се ровя да чета

Мунг видях в магазин HIT в Младост .

# 662
За днес се отчитам със салата от домати и пресен спанак + крекери с хранителна мая.

Вери, невероятна си!

Тони, красота!

# 663
Днес започнах деня със смути от магданоз, лимон, грозде - страхотен вкус се получи Peace.

Забелязала съм, че правите смутитата като комбинация от зелении, плодове, а понякога и ядки. Прочетох и други рецепти за смути, където това смесване също е принцип.
Затова реших да попитам: защо е нужно да се смесват зелениите с плодовете?
Принципно знам, че не е добре да се смесват плодове и зеленчуци, а да се консумират отделно.

# 664
Мисля, че не е проблем да се смесват зеленолистни /ако това се има предвид под зелении/ с плодове, но Вери, ако има време може да се включи с повече подробности  Simple Smile
Аз предпочитам зеленчуковите сокове в комбинация със зеленолистни. Всъщност праскови с коноп и чиа сигурно е смути. Дори правих комбинации като към горното добавях банан или сини сливи, или ягоди, харесаха ми и трите варианта.

# 665
Мисля, че не е проблем да се смесват зеленолистни /ако това се има предвид под зелении/ с плодове

Peace Тъкмо това имах предвид, просто не се изразих точно.
Четох този материал, в който пише че е желателно да се ползват зеленолистни от един вид и един вид плод. Не ми беше ясно само защо се смесват зеленолистни и плодове, но ще почакам отговор от Вери Laughing.

Другата седмица отново започвам да ходя на работа и ми се иска да започвам деня си със смути. След него се чувствам много заситена и нямам нужда да хапвам разни вредни неща - бонбони, бисквитки или разните му там филии... Лошото е, че почвам работа много рано, а преди работа ми е твърде рано за "закуска". Другият вариант е да си приготвя смутито рано, а да го изпия по-късно - да кажем след 10.00 часа. Има хладилник, където бих могла да го съхранявам, а и след както в него има и лимонов сок, би трябвало той да запази витамините.
Какъв съвет ще ми дадете? newsm78

# 666
Ако имаш възможност и не е неудобно да се носи съда със смутито на работа, за предпочитане е този вариант, отколкото да се консумира, само защото трябва и без да си огладняла  Simple Smile
Би трябвало да няма проблем с полезността му. На мен ми се случва да си нося на работа закуската-смутито, но освен промяна в цвета заради окисляването не намирам друга разлика.

# 667
Аз също смесвам плодове със зеленолистни в шейк. Не е никакъв проблем. Освен това в един шейк може да има и повече от 1 вид зеленолистно например аз обичам комбинацията от спанак и мента. Също така освен банан добавям и още 1 вид плод и така всеки път се получава различен вкус. Въобще комбинациите за безброй. Някои хора добавят и малко мазнини под формата на ядково мляко или някакви семенца като чия и коноп и така се получава още по-засищащо.
На мен блендера ми се развали окончателно и вече съм на големи дози зелен сок /спанак, селъри, зелена ябълка и лимон/ докато реша какъв да си купя. Laughing
Чела съм че шейковете издържат до 3 дни, но на мен ми се е случвало да ми остане и съм го пила до следващия ден. Много добре си беше на вкус.

# 668
Impatiens,  лимоновият сок би трябвало да пречи и на окисляването.
Нали предпазва настърганите ябълките от потъмняване Thinking Да се надяваме, че и тук ще помогне.

Във всеки случай ще пробвам варианта с по-късна закуска от хладилника Laughing

desi82, ти съвсем ме успокои Hug.
Аз си мислех, че смутито трябва да се изпие веднага след приготвянето му.

# 669
Другата седмица отново започвам да ходя на работа и ми се иска да започвам деня си със смути. След него се чувствам много заситена и нямам нужда да хапвам разни вредни неща - бонбони, бисквитки или разните му там филии... Лошото е, че почвам работа много рано, а преди работа ми е твърде рано за "закуска". Другият вариант е да си приготвя смутито рано, а да го изпия по-късно - да кажем след 10.00 часа. Има хладилник, където бих могла да го съхранявам, а и след както в него има и лимонов сок, би трябвало той да запази витамините.
Какъв съвет ще ми дадете? newsm78

Ако изобщо огладнея сутрин, то със сигурност ще е след десет часа. Затова ако съм решила да закусвам със смути, го приготвям у дома и поставям в термос, който взимам с мен на работа. Пия го след час-два, понякога се случва да го забравя и до следобед, когато имам много работа, и не съм забелязала никаква промяна в цвета, консистенцията или вкуса.

# 670
И аз съм като теб, Тони. Сутрин правя по един нектар, който пия до обяд. Преди обедната тренировка хапвам 2-3 сурови бонбона от супер храни.

Малко снимки: пшеничени поници (не успях да ги снимам преди да ги "окося", но бяха ненагледни!), три вида крекери и едни сурови малинови сладки с лимонов крем.

Скрит текст:

За тази седмица съм планирала да заредя пшеничени и слънчогледови поници, както и бобови кълнове.

# 671
  • Пловдив
Здравейте в хубавата темичка, от време на време надничам при вас, защото напоследък се старая да наблягам на суровоядството , но сега се реших да се включа с едно питане отностно био-сертификатите.  Thinking Вие като купувате чиа, киноа, годжи бери - държите ли да са със сертификат био ? Вчера докато търсех да си купя пакетче чиа се натъкнах на цени от 9 до 14 лв. за 200-250 грама, едните имали био сертификат (в магазина на Балев- с негов етикет) ,продава се и насипна чиа ... ,  но аз се чудя какъв ти контрол може изобщо да има  ако се отглеждат в Южна Америка или Китай (както повечето Годжи Берита, които срещнах)  Crazy , малко странно ми се вижда и съм леко недоверчива специално към сертификатите на тези продукти... Имало и Годжи Бери отглеждано в България, без сертификат за био... Можете ли да ми дадете някакъв съвет  и какво ви е мнението по въпроса за тези непознати за мен като произход култури (Ако ставаше въпрос за червени домати нямаше да питам)... дали според вас има смисъл да се плаща именно за техните сертификати?  Като си познавам народа , като нищо може да е измислил начин от едни и същи чували да пълни различни пакете  Joy

Извинявам се за досадния пост , но ми е интересно какво ви е мнението по въпроса, виждам че в темата има доста вещи момичета и се надявам да намеря отговор на въпросите си.    bouquet

пп. Ехеее... Фея Кръстница , сега видях какви красоти си сътворила , възхищавам ти се на енергията   bouquet , страхотно ! Аз никога не съм правила кълнове и сега тъкмо се записах в темата за тях , ще видя как се правят  и по-нататък може да си купя и приспособление за тях.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 13:10 от aH~

# 672
Ан ,има световно признати сертификати -аз им вярвам,въпреки че повечето от тях са американски а мнението ми за американската нация не е положително.Виж в интернет кои са признатите сертификати и как изглеждат те.
Но не е само до сертификат-------дори да имаш пари да си купиш 100 % ия БИО продукт  не  е ли по-добре да подкрепим родното земеделие и производство.
 България няма свой сертификат както Америка,Англия,Франция ,Германия и други които имат по няколко и все пак произвеждаме много истинска и здравословна храна.Тоест дори да произвеждаме био продукция докато не се узакони БГ сертификат за Био стоки или няма как да знаеш кое е био и кое не или ще трябва цялата био индустрия да минава през американски контрол за сертифициране.

Така стоят нещата според мен newsm78 Вие какво мислите за това?Някой знае ли дали има Бг Био Сертификат???

# 673
Био от Китай се произвежда като спазва био технология, но няма гаранция, че наблизо няма някое мръсно производство. Оказва се, че био храните от Китай са пълни с отрови.

Един човек ми каза, че има роднина в агенцията по храните и го предупредил "От Китай и Индия да не яде нищо. Дори да не ползва клечки за зъби."

Наскоро ми попадна и една американска статия в същия смисъл за китайските био храни.

Вадете си изводи. За съжаление в био бизнеса също има много измама.

# 674

Общи условия

Активация на акаунт