Служебни бележки,че не сме отпуски през летните месеци

• 10 367
  • 65
  •   1
Отговори
# 45
  • Някъде там...
Мда, застраховат се да не би някой да не плати явно...
Нас миналата година ни накараха да си платим предварително за целия месец престой в дежурната градина.

# 46
Здравейте
И при мен ми се струва, че хитруват в детската. Става въпрос за 4 одз Дружба. Веднъж лелката казала на мъж ми, че няма да работят, после се усетила и казала, че ще бъдат сборни...
Сега ми искат такава служебна бележка за месец август. Бясна съм, как се опитват да си измият ръцете и да си облекчат работата. Баси мързела и чудото!
Сега си събирам бележките, но ако ме държи беса до другата седмица, ще се направя на луда и скандал ще вдигна ако трябва.

Хубав ден от мен

# 47
Чудя се защо не звъннете в инспектората - веднага действат и до няколко часа имате отговори на обажданията за нередности. Опитайте, вместо да се излагате за такива бележки... Peace

# 48
*Desita* , точно това и писах. Преди години ДГ си работеха, правеше се график, така, че едната от учителките на групата е в отпуск, другата на работа. Общините го намислиха, вярвай ми. Просто в този период си се отпускат средствата, а съответната градина не консумира ток, вода и т.н.т. За деж.градини- как да стане. Отпускат се 30 места /1 свободно помещение/. В него няма как да се поберат всички желаещи от съседната градина. Ужасно е тъпо и унижава родителите. А това с бележките е незаконно. Пак повтарям, плачат за телевизия. За летен график за децата-няма лошо, но не и с изнудване. ПГ се предплаща, защото не са един и двама родителите, които не си плащат последните задължения и си заминават. После се плаща от бюджета на градината. Цялата система е порочна!
*Desita* , ако съм на твое място, ще й извия врата на тази....."детето щяло да страда"! Работното й време е до 19 ч.! В предишната ми ДГ, директорката беше пуснала заповед- имаш, нямаш деца, седиш до 19 ч.! Не особенно практично, но при този вариянт ти е все тая има ли деца, или -не. И така последните дечица не "страдаха"! newsm78

# 49

Отровка, това го писах от лично наблюдение. Повтарям се, но ще кажа пак: Сблъсках се с този проблем още преди детето ми да започне да посещава ДЯ. Медицинската сестра започва да ми обяснява, че място за моето дете в сборните групи няма. След този разговор, първо писах до Общината. Отговора им: Места в сборни групи ще има за всички желаещи. После ходих при директорката. Отговор: Няма подобно нещо с недостига на места в сборна група. Госпожа Х си е превишила правомощията.
И същата госпожа Х ми развиваше теорията за това, че детето ми ще страда ако не го взимам след 16:00, тя е и тази, която щом дете от групата на дъщеря ми се наака в гащите, задава въпрос на останалите деца: "Кой се насра в гащите?" и отговора на децата е сочене с пръст  #2gunfire Това явно е редовна практика на въпросното лице, щом и децата са толкова добре тренирани. А и тук говорим за Първа яслена група. Няма как всички да са без памперс. Не мога да разбера подобни възпитателни методи  Crossing Arms

Извинявам се, за дългия пост, който даже не е по темата  Peace

P.S. Много ще се радвам, ако директорката въведе задължителен час за приключване на работния ден в 19:00 с и без деца. Ще я видя тогава дали ще страдат децата и дали ще плачат от 17:00 до 19:00, както обясняваше един ден за момче от групата.

# 50
  • София
Подадох жалба преди един месец във виртуалното деловодство за въпросните служебни бележки, които изискват. Убедиха ме, че до края на тази седмица ще получа отговор. Не се съмнявам, че съм в правото си. НО! Искам всички директори на ОДЗ - та в София, позволили си такова своеволие, да бъдат наказани. Административно и/или парично! Очаквам отговор и на това си запитване към г- н Чобанов. Също и подкрепа, не само морална, и от други майки?

# 51
Да, но има нещо, което и аз научих на скоро покрай емоциите си с дежурните групи, а именно:

Цитат
Уважаема г-жо ***,

В продължение на комуникацията по темата за представяне на бележка за  отпуск в детска градина, Ви информирам за становището на отдел  "Образование", район Надежда:

В рамките на Столична община няма разписан нормативен документ, в  посока задължително представянето на Служебна бележка, удостоверяваща  наличие и конкретен период на летен отпуск на родителите.

Необходимо е да отбележа, че някои детски заведения взимат такива  решения на педагогически съвет.

И с две думи: може би някои директори съвсем законно да имат изискване за служебна бележка.

# 52
Да и на мен ми поискаха такава бележка,за да са сигурни 'е ще съм на работа,писах на счетоводителката ни да ми изпрати,ще им дам ,щом трябва  Simple Smile

# 53
Ние от понеделник сме в дежурната градина. До момента никой не ни е искал такава бележка и на това се надявам, че в тази градина да няма такава практика. Но никога не е късно. Но все пак си мисля, че щом не са ни искали, може би ще ни се размине.

# 54

http://www.sofia-obrazovanie.bg/index.php?load=news

СТОЛИЧНА ОБЩИНА – ДИРЕКЦИЯ „ОБРАЗОВАНИЕ”

Изх.№.ДО-0800-27/.26.06.2013 г.

ЧРЕЗ
ЕКСПЕРТА ПО
ОБРАЗОВАНИЕ

ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА
ЦДГ / ОДЗ ПРИ
РАЙОН......................

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

В Дирекция ”Образование” при СО постъпиха множество сигнали и жалби от родители на деца посещаващи общински детски заведения, относно изискани от Вас служебни бележки за ползване на платен годишен отпуск.
В тази връзка Ви информираме да преустановите практиката за изискване на документи от родителите, които не са задължително законово регламентирани.
Напомняме Ви, че официални удостоверявания и декларации за установяване на конкретни факти се изискват от специални закони.

МАРИЯ МИНЧЕВА: /П/
ДИРЕКТОР

# 55
  • София

http://www.sofia-obrazovanie.bg/index.php?load=news

СТОЛИЧНА ОБЩИНА – ДИРЕКЦИЯ „ОБРАЗОВАНИЕ”

Изх.№.ДО-0800-27/.26.06.2013 г.

ЧРЕЗ
ЕКСПЕРТА ПО
ОБРАЗОВАНИЕ

ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА
ЦДГ / ОДЗ ПРИ
РАЙОН......................

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

В Дирекция ”Образование” при СО постъпиха множество сигнали и жалби от родители на деца посещаващи общински детски заведения, относно изискани от Вас служебни бележки за ползване на платен годишен отпуск.
В тази връзка Ви информираме да преустановите практиката за изискване на документи от родителите, които не са задължително законово регламентирани.
Напомняме Ви, че официални удостоверявания и декларации за установяване на конкретни факти се изискват от специални закони.

МАРИЯ МИНЧЕВА: /П/
ДИРЕКТОР

Това е добре, обаче аз искам въпросните директорки да си понесат отговорността! Нарушават закони все пак...И ще продължават, докато не им "извият ръцете"...

# 56
А нас как ще ни обезщетят, че не можахме да си пуснем децата на градина и трябва да сме си в къщи? #Cussing out

Дано има последици, но едва ли.

# 57
  • София
А нас как ще ни обезщетят, че не можахме да си пуснем децата на градина и трябва да сме си в къщи? #Cussing out

Дано има последици, но едва ли.

Какво значи, че не сте могли?

# 58
Бащата на детето работи, но не е на трудов договор и затова не можехме да дадем за него бележка => не може детето да посещава градина през летните месеци.

# 59
  • София
Бащата на детето работи, но не е на трудов договор и затова не можехме да дадем за него бележка => не може детето да посещава градина през летните месеци.

Това няма как да стане Simple Smile Не прочете ли по горе постнатата заповед до директорките на ОДЗ - тата в София? Ако си от София, нямаш никакъв проблем да заведеш детето на градина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт