НВ-ВМХ - част 58

• 33 179
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
съгласна съм,че ако не се тъпчем,както редовно правя аз,храненето може да е и удоволствие и по този повод още една статия  Hug
http://desilifestyle.net/2013/04/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%87 … 0%BA%D1%8A%D0%BC/

# 136
mis_val ,ето това е bouquet
Нещо такова исках да кажа и аз.
Блогът е сладурски ,има много хубави статии /чета си аз и него/,рецепти ,а мадамата- много готина.

Същото важи и за Инес-голяма почитателка съм и.

# 137
Привет, момичета!
Първо изчетох всичко пропуснато. Благодаря на Шоки за новата тема и на всички ви за споделяния опит  bouquet
Доста време не съм се разписвала, но не съм се отказала от режима  Naughty Гостувах с децата на родителите ми за 10-тина дни. Всъщност само на Великден си позволих отклонения - две парчета козунак (аз го правих) и няколко вилички от плънката с ориз на агнето и една вечер вечерях сладолед  Sunglasses Но аз предварително си бях "планирала" тези отклонения и нямам угризения.
Да споделя, че за първия месец на режима съм свалила 3,5 кг. За мен са много удовлетворителни, въпреки че имам доста да свалям. Утре сутрин ще си измеря и талия - ханш да видим как е резултата в сантиметри. Най-важното е, че се чуствам супер, нямам пристъпи на глад, не се оглеждам за нещо сладичко.
Сега да ви попитам нещо. Вече повече от месец съм на режима, чуствам се супер. Изследвания не съм си правила. До колко е наложително или препоръчително да приемам рибено масло?

# 138
Момичета, много ви благодаря за подкрепата, наистина е важна за мен!  Hug

Аз не се заблуждавам, знам че имам още много за сваляне, може би най-малко 12-14кг. Ей сега се сетих да си изчисля ИТМ. Преди започването на режима съм била с 31.3, което е графа "Много над нормата" или да си го кажем затлъстяване. В момента съм с ИТМ 28.1 и попадам в графа "Над нормата". Използвах този калкулатор, просто беше първият, който ми подаде търсачката.

Истината е, че за никъде не бързам, храня се, не броя калории, не се вманичавам. Ако прегреша, не си позволявам да чувствам вина. Случвало се е да прегреша няколко пъти със сушени плодове и бонбон, който съзнателно съм си похапнала. Може би има значение също това, че не съм се подлагала на диети. Имала съм един плах опит със "Системата минус 60", но за мен беше досадно да спазвам правилата й и бързо се отказах. Или по-скоро надделя гладът ми за въглехидрати.  Blush
Сега дори не съм си поставила конкретна цел, т.е. конкретни килограми, до които да стигна. Просто се храня правилно и се чувствам добре, радвам се, че ги няма онези гадни прилошавания и пригладнявания. Много ме тормозеха...Имало е ситуации, в които на обществено място съм била пред припадък и ме е спасявал бонбон, намиращ се в чантата ми. Сега ги няма тези варирания в кръвната захар и инсулина. Иначе и аз бях от българите, които ядяха картофи и ориз с хляб.  Mr. Green

Между другото, все забравям да благодаря на W.A.S.P за популяризирането на режима. На няколко пъти бях попадала на нейни изказвания за това, че закусва кашкавал с масло, както и на призива й да се разгледат линковете в подписа й. Но няма да ви заблуждавам, мина време, докато узрея, че това ще е моят начин на хранене.  Все пак много се радвам, че дойде това време и се реших!

Благодаря на всички, които споделят, четат и превеждат, за да имаме тази полезна информация!   bouquet

# 139
Smile*S, браво, много добър резултат! И вярвам, че ще продължи така! Simple Smile

Кокиче, и аз стартирах с ИТМ 31,3 Wink Ти напредваш много по-бързо от мен, защото от самото начало си много по-стриктна Peace Сигурна съм, че ще се справиш добре и по-нататък! Hug

Да, хората бавно узряват за толкова радикално нова информация и подход. И аз бях така. Промити са ни мозъците от досегашните теории Rolling Eyes И е изключително трудно понякога да се спори с такъв човек, а няма и смисъл. Нали виждам по себе си - постепенно се узрява за новото, постепенно става промяната в мисленето, а и не може да дойде отвън, трябва да си дойде отвътре... И е много по-добре да "заразяваш" с личен пример, отколкото с проповеди Wink

# 140
Моят е 28,3 - сега го сметнах. И то след като съм свалила вече около 12 кг. ...Но за мен си е успех. Трябва още толкова.

# 141
  • SA
Яйцата ги обичам рохки, с почти течен жьлтьк. Но да ги пия сурови ...  Sick белтька не мога да го прегльтна. Милко имам чувството, че повече се старае да шокира хората, отколкото да ги привлече кьм режима. Но сьм напьлно сьгласна с него, че е чиста загуба на време храната да се приготовлява по някакви сложни рецепти и да се вьртим с часове около печката, вместо да се занимаваме с по-полезни и приятни неща.  Peace
Smile*S , рибено масло не е задьлжително да се пие, но пьк има много положителни ефекти вьрху мозька, сьрдечно-сьдовата система, имунитета, кожата, косата... Аз лично сьм му фен и от времето, когато започнах да го пия досега, сигурно са отишли десетина литра от него.  Embarassed

# 142
Милко имам чувството, че повече се старае да шокира хората, отколкото да ги привлече кьм режима.
И аз съм на това мнение, Кам.

Сурово яйце опитах веднъж като бях много малка и не бих повторила. Тогава пеех в хор и уж заради гласа  ooooh!

Но сьм напьлно сьгласна с него, че е чиста загуба на време храната да се приготовлява по някакви сложни рецепти и да се вьртим с часове около печката, вместо да се занимаваме с по-полезни и приятни неща.

Това мнение го подкрепям.

Успех и  Hug на всички.

# 143
И аз подкрепям за краткото готвене с малко продукти Simple Smile Нямам търпение за много стъпки в приготвянето, а като натрупам много продукти пред мен и като знам, че има и предварителна обработка, и после етапи в готвенето, ме обзема лека паника Crazy Затова за мен бързи и лесни рецепти с малко съставки  Laughing Снощи изпробвах кокоските на Камелот, но с Филаделфия (аз от самото начало си ги правя с крема сирене вместо с извара и кисело мляко, но този път беше Филаделфия, а не крема сиренето от Пикадили или Била), а за разкош, понеже търсех по-празничен вариант, добавих и 85-процентов шоколад. Станаха разкошни кексчета, съвсем като за гости. Rolling Eyes А рецептата я написах в темата с рецептите Peace Такова нещо ми дайте на мен - бързо, лесно и вкусно.

Като казах "като за гости", имам предвид, че ако гостите са склонни да ядат нещо не убийствено сладко, а само леко сладко (защото шоколадът е доста тъмен) и с леко солен вкус от Филаделфията, тези кексчета са много луксозен вариант - сочни са, не личи изобщо, че са от кокос, а не от брашно, ароматни са и... абе, според мен стават за почерпка за гости с малко по-отворено за експерименти съзнание. Но ако чакате гости, които си искат традиционен кекс, торта или нещо подобно, по-добре да им го осигурите - така е определено най-лесно Rolling Eyes

# 144
Питър Атия за кетозата - доста задълбочено и научно обяснение, за напреднали. Благодарности към kameloth и yulinga!  bouquet

http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/05/blog-post.html

# 145
Добро утро.
Гледам сте писали кой как е стигнал до ИР. И аз като се замислих, мисля че открих причината. На 13 години боледувах от жълтеница и лечението се състоеше от вливане на банки глюкоза - мисля че бяха по 1 или 2 на ден за 3-4 дена. Преди това не мога да кажа че съм била слаба, но след това определено по-бързо започнах да качвам.  За бала си бях 70 кг с корем  и паласки. Когато започнах работа, вероятно заради по-въглехидратните обеди, изведнъж качих 10 кг и от 70 станах 80кг за може би месец. Тези 80 си ги поддържах вече 6 години (с едно сваляне до 74, но после си ги върнах обратно), до миналото лято, когато станах 82 и от тогава насам само качвам. Друго  - слаба китка - обхващам си я с палеца и кутрето, а нагоре ръката ми е по-дебела; качвам всичко на корема и паласките.
Снощи си направих кокоските на Шоки от 1-ва страница с рецептите - идеални за закуска са, особено с някое по-мазно сирене. И в този ред на мисли да питам - има на Кауфланд едно мазно и евтино сирене, навярно с палмово масло или нещо подобно - мога ли да го ям?

# 146
Не знам за сиренето от Кауфланд, но за хепатита също има статия от преди няколко години на бълг. професор, че масово прилаганото в инфекциозните болници лечение е напълно погрешно ooooh! Ето го цялото интервю: http://www.hepactive.org/content/articles/interview/Interview_pr … _Chernev_May_2010 А ето и конкретно какво казва за диетите:

Хранене при остър и хроничен вирусен хепатит

Р. Русинов: Пациентите имат много въпроси, свързани с начина на хранене. Как трябва да се хранят пациентите с остър хепатит B?

Проф. Чернев: Веднага след преминаването на най-острата фаза, пациентите могат да преминат на нормален режим на хранене. Всички указания, които се дават от инфекциозните болници са погрешни, тъй като регенерацията на черния дроб изисква нормално съотношение белтъци-мазнини-въглехидрати. Всички тези силно ограничаващи диети забавят регенерацията на черния дроб. Единствено важи забраната за употреба на алкохол.

Р. Русинов: А по отношение на хранителния режим при хора с хроничен хепатит без цироза?

Проф. Чернев:  Пак трябва да си имат напълно нормален режим на хранене, без употреба на алкохол.  

Тук конкретно за хепатит А: http://www.segabg.com/article.php?issueid=2395&sectionid=21&id=0001601 Цитат:
"Лечението на хепатит А е съвсем невинно - с вливания на глюкозни разтвори и витамини", казва лекарят. Особено важно е храненето. "И по време на острия период, и след това храната - противно на схващанията - трябва да бъде нормална", твърди проф. Чернев. За болните не бива да има никакви ограничения. Даже и през острия период на болестта храната е малко по-лека - преобладават плодове и зеленчуци, но пациентът трябва да яде и мазнини и пържени храни. "Налаганите от години в инфекциозните клиники стриктни ограничения за мазни храни, пържено и подправки не са препоръчителни. От научна гледна точка това е необосновано, пациентите трябва да се хранят нормално", смята Чернев.

Обикновено диетите се налагат, за да не се товари допълнително увреденият от хепатита черен дроб. "Това е старо и дълбоко погрешно схващане. От 30 г. е доказано, че и при хроничните, и при острите чернодробни заболявания, и при възстановителния период храненето трябва да е нормално - с нормално съотношение на белтъци, масти и въглехидрати", казва експертът. Според него сериозните ограничения само нарушават качеството на живот на пациентите. "Ограниченията не са добри за черния дроб, тъй като органелите в клетките му са изградени от т.нар. липополизахариди, които са много богати на липиди. Когато тези структури са нарушени от болестта, имат нужда от нормално количество животински и растителни мазнини - за да могат да регенерират бързо и черният дроб да оздравее бързо", обяснява проф. Чернев. Така ограничителната диета води до по-бавно оздравяване на органа.

Диета не бива да има дори при по-тежките хепатит В и С. И в остър, и в хроничен стадий пациентите могат да ядат всичко, обяснява лекарят.

Единственото забранено е алкохолът - не бива да се пие няколко месеца след преболедуването от хепатит А. А при хроничните хепатити - В и С, и цироза е забранен до живот. При хепатит не бива да се пият и антибиотици от групата на тетрациклините, амиотарон за сърдечно-съдови болести. "По принцип черният дроб се уврежда от доста лекарства, но всички увреждания са остри - след спиране на лекарствата дробът се възстановява бързо", казва проф. Чернев.

Глюкоза се влива в болниците, а в домашни условия се препоръчва консумация на много въглехидрати, защото се предполага, че подпомагали черния дроб Rolling Eyes А иначе няма специфично лечение за хепатита, поне не и за този масовия - тип А. Той е вирусно заболяване подобно на грипа и точно както при грип е правилно да се остави организма да се пребори сам. Можеш да му помагаш, но да се влива глюкоза всъщност само пречи ooooh!

# 147
Шоки, права си. Сега си спомних, че диетата беше нетлъсто месо - пилешко или телешко, без яйца, определени плодове и зеленчуци, защото "натоварвали черния дроб". И това всичко при мен се приложи за 6 месеца ooooh!, а има хора които са на тази диета за една година.

# 148

Имам РД и идвам да почерпя  smile3510
и ви благодаря за хубавите пожелания в социалната мрежа  Heart Eyes

a това е само за картинка  Misc Ghost

# 149
аман значи от "разбирачи" с титла професор и подобни
колко хора са си отишли заради такива "съвети"
да не говорим, че свекървата навремето я лекуваха от бъбреци, та се наложи аз, 20годишна пикла да я диагностицирам с проблем с черния дроб и ев. хепатит
ама закъснението се оказа съдбовно, за съжаление
та жената се мъчи 10год реди да си отиде

изобщо тези банки с глюкоза за нищо ги нямат
 #2gunfire

^Angel^ , щом качваш предимно на корем, има голяма вероятност с режима бързо да влезеш във форма
моето качване е на дупе и бедра и там свалянето е ужасно трудно и бавно
още повече, че качих там след спонтанен аборт и тялото ми 1год бе убедено, че ми предстои кърмене и се запаси добре
чак след 18месеца мъки и строг режим го убедих да пусне малко мазнини

Милко наистина е специален и обикновените хора трудно биха го разбрали
за него общо взето храненето май е  загуба на време и гледа да си го спестява
за хора с хранителни зависимости като мен храненето е важно и не бих искала да го огранича до изпиването на смуути от пържола със салата  Laughing
отдавна съм разбрала, че ми е важно да имам едно добро похапване през деня, с достатъчно зеленчуци за дъвчене
ако няма много за дъвчене и си оставам гладна, въпреки че приетата храна е биал доста като количество

Шоки и компания, мерси за статията
 Hug

...Между другото, все забравям да благодаря на W.A.S.P за популяризирането на режима. На няколко пъти бях попадала на нейни изказвания за това, че закусва кашкавал с масло, както и на призива й да се разгледат линковете в подписа й. ...

ооо радвам се, че поне за един човек е имало полза
 Hug

отнсно блога на деси
имайте едно наум, четейки го
тя е веган и според мен доста крайна при това
лично мнение

Общи условия

Активация на акаунт