НВ-ВМХ - част 58

• 33 208
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
 newsm59 nbirthday

# 151
...Имам РД и идвам да почерпя  smile3510
...

оооо честито
голяма да порасТнеш  Mr. Green
 Hug

с пожелание за здраве, много късмет и любов

# 152
  • Бургас
А рецептата я написах в темата с рецептите Peace

Може ли линк ?

# 153
 nbirthday  party023 Herzen,и тук да ти пожелая-здраве,много здраве ,това е най-важното ,щастие и късмет Hug
И една виртуална пържола да метнеш. Laughing

W'A'S'P',  и от мен благодаря /не знаех,че ти си популяризирала режима Embarassed/,както и на всички,които всекидневно,постоянно ,неуморно,ни поднасят преведени статии и нова информация  bouquet

# 154
 Herzen , Чрд! С пожелание за много здраве и живот изпълнен само със щастливи мигове   bouquet

Аз вече реших окончателно да мина на този режим, че с него се чувствам най- добре. Досега имах по-няколко дни стриктно спазване и по няколко с издънки  Embarassed, но вече е време да се взема в ръце и да стана супер сериозна  Peace. За целта вчера ходих на пазар и заредих само полезни неща и не купих нищо от това, което влизаше по-погрешка в кошницата Simple Smile.
А днес готвя вече 4-то ястие като веднага след като смъкна от котлона затварям в бурканчета и обръщам за капачка. Така ще имам режимна храна за дните, в които съм по цял ден на работа и се оправдавам, че няма време за готвене и наблягам на по-въглехидратните храни, че са по-лесно достъпни. Не смятам, че готвенето отнема кой знае колко време. Аз днес за 1-1,5часа наготвих: спаначена супа, застроена само със сметана като при сервиране добавям сварено яйце и натрошено сирене ; броколи с бекон и сметанов сос ; свински гърди със зелен фасул на яхния и кюфтета от свинска кайма с доматен сос.
Преди малко попаднах на тази рецепта за торта, която според  мен е много подходяща за този режим при някой повод (естествено, ако се замени захарта с нещо по-подходящо - аз използвам стевия).

# 155
  • SA
Шоки, като спомена за гости и това какво очакват като храна се сетих за едни наши гости преди време, на които за закуска бяме приготвили нещо, което считам за много вкусно и полезно - бекон, яйца, наденички, запьржени на крьгчета домати и гьби. И като се започна едно внимателно изрязване на всички видими сланинки по парченцата бекон... папагальт после си отяде на корем.  Grinning
^Angel^, поне аз не мисля, че вливането на няколко банки с глюкоза в рамките на 3-4 дни може да причини инсулинова резистентност. В една банка има 25-50 гр. глюкоза, което е все едно да изядеш 2 вафли. Но наистина, диета за 6 месеца, в която се набляга предимно на вьглехидратни храни би могла да сьздаде подобни проблеми. Да не говорим, че масово се вливат и доста витамини, които засилват апетита, а в някои случаи се прилагат и кортикостероиди.
Herzen , честит рожден ден!  newsm59   Много щастие, здраве и успехи!

# 156
Херц, честит рожден ден с пожелание за много поводи за празнуване! Hug

За вливането на глюкоза и ИР си мисля, че ако лечението се случи в момент на начална ИР, е възможно да се ускори процесът Peace Иначе ако човек няма такива предпоставки, сигурно няма да му се отрази.

mis_val, виж темата с рецептите в началото на списъка във форума - моята снощна рецепта е последната там (тази с шоколада с 85% какао).

Това за орязващите сланинките от месото гости мога да си го представя Rolling Eyes У нас не мисля, че повечето хора биха го направили. Все пак тук, като дойдат празници или като се отиде на гости, хората обикновено зарязват всякакви диети Wink Но наистина няма смисъл човек да налага своите разбирания, когато има гости, особено ако се очаква гостите да са с по-традиционни схващания Embarassed Просто е по-лесно да се приготви нещо, което повечето хора биха яли Rolling Eyes Ако аз съм някъде, където се сервира храна, която не бих желала да ям, просто се опитвам учтиво да откажа. Или пък хапвам малко и се оправдавам, че съм преяла или пък си търся друго оправдание Rolling Eyes Ако съм войнствено настроена, направо казвам, че такива неща не ям Sunglasses Зависи. Но ако чакам например възрастни роднини, е чиста загуба на време и нерви да се опитвам да ги превъзпитавам - по-добре да им осигуря това, което очакват и биха яли.

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 11:00 от Cioccolata

# 157
Аз,преди години ,и едно яйце не можех да си опържа...Но ,учудващо за мен и тези,около мен Laughing,се запалих по кулинарията. Затова ми доставя удоволствие да готвя,експериментирам ,дори да ми отнема много време. Един вид релакс ми е .

dani1712,рецептата е много интересна / течна стевия ли ползваш,каква доза?/ . Аз нямам,но ще си взема,за да си правя по-нататък,такива изкушения.

# 158
  • Бургас
 Cioccolata    Hug

# 159
аз първите 18год от живота си чоплех месото
докато не изрежех всичко мазно, не почвах да ям
това ужасно вбесяваше всички наоколо

после срещнах моя 1/2 и покрай него разбрах как се готви мазно месо и че всъщност е вкусно, ако е правилно приготвено
докато майка и баба по някакъв начин уж готвеха здравословно, ама мазното си стоеше едно гадно, меко и слузесто бляк  Sick
сега той само ме бъзика как набивам мазно, а преди 25год бърчех погнусено нос  Mr. Green

ioanna82 , мерси  Embarassed
ама според мен Шоки направи доста повече
тя има дар слово и умее да пише убедително
докато аз съм малко джаста-праста
а и мързелът ми е в повече обикновено

миналата седмица се подлъгах и си направих спаначена супа
е, такъв запек ми докара, направо не мога да повярвам
а навремето само такива храни уж ми оправяха корема
да не говорим как ходих цяла седмица с надут корем
дано скоро не повторя тази грешка
ама като си се знам, след година ще съм забравила и пак наново

# 160
Привет, мацки.  Wink Записвам се да ви следя.  Hug
Дайте малко безмесни идеи по режима.  Grinning

# 161
ioanna82 , за сега използвам стевия на прах, но за кулинарна обработка съм срещала мнения, че е по-добре да бъде течна. Нямам мярка за използването й - започвам от минимално количество (щипка) и постепенно увеличавам, ако има нужда. Но я използвам много рядко, защото , както казват близките ми вкуса ми е е вече "тотално извратен"  Joy - всичко ми се струва отровно сладко, а камо ли купешките сладости. Понякога предпочитам да използвам за подслаждане по няколко фурми или малко стафиди или някакъв пресен плод, че ми се виждат по-безобиден подсладител от химическите такива.

Да ви питам "маскарпоне"-то може ли да замени "филаделфия"-та в рецептата за кокоски, че вчера се сдобих с 2 опаковки "маскарпоне", че бяха намалени и сега им търся приложение. И да ви спомена , че в "Лидл" има чудесни замразени горски плодове (които веч пробвах на закуска с "маскарпоне") , които са на промоция.

# 162

оооооооо W'A'S'P' ти си много убедителна като си джаста-праста
каквото съм мрънкало, добре, че търпеше и обясняваше почти всеки ден
че и масло ще проям, и че и без плодове се живее  Flutter

а и не вярвах, че тортата 'неделя' някога ще спре да ми харесва

# 163
...
^Angel^, поне аз не мисля, че вливането на няколко банки с глюкоза в рамките на 3-4 дни може да причини инсулинова резистентност. В една банка има 25-50 гр. глюкоза, което е все едно да изядеш 2 вафли. ...

да споделя по темата
на 9я месец на Дюкан ми откриха полип и хоп, операция с пълна упойка
като се събудих, видях празната банка с глюкоза до мен
 #2gunfire
после чак разбрах, че човек можело да се пазари да не му вливат глюкоза, а само физ. р-р
да не говорим, че при събуждане ти дават сандвич и сок, т.е. пак захар
като поисках вода, бяха супер учудени

за тези 9 месеца дюканстване си свалях чудесно
но след глюкозата нещо стана и край, последните 8кг си бяха като за постоянно вече
мъчих се половин година и нищо

та може и да е било само 25-50гр глюкозата
ама за човек, хранил се с 5% въгл цели 9 месеца,  това си е супер много
още повече, че според някои автори организмът един вид "забравя" да метаболизира глюкозата и в началото се наблюдава лъжлива ИР
затова се препоръчва напр при изследване с глюкоза храненето поне седмица преди това да е въглехидратно
за да си спомнело тялото какво да ги прави и после изследването било по-вярно
вкл. и д-р Аника Далквист си беше правила такива експерименти със себе си, имаше го някъде из блога ѝ

# 164
Jana Ina, добре дошла! Hug Месото може да се замени с риба, яйца, млечни. Не е казано, че трябва всеки ден да се яде месо.

Общи условия

Активация на акаунт