НВ-ВМХ - част 58

• 33 325
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
Запис и от мен,
Шоки, страхотна както винаги   bouquet
И аз нямам какво да споделя, изчистила съм си храненето на макс, увеличила съм спорта много, вчера час и половина ролери, оня ден един час правене на циганско колело с щерката  Embarassed
От понеделник почвам 2 часа спорт на ден,д а видим как ще ги съчетая с всичко останало.
Храненето ми е даже почти зеленчуци, за този месец и много много малко млечни, за седмица ми се събира 200 грама кашкавал от закуските, и няма 100 грама сирене, без мляко този път.
Основно мазно месо. Направих си една тенжера пръжки и всеки ден си нося по малко и това е, засищат ме, но засега не свалям.
Вивиан има хора които свалят много бързо, и такива които свалят супер бавно. Аз съм така, да не кажа че хич, ама когато съм стриктно на режима, след първия месец и половина-два ми се свива корема и се чувствам добре. ама аз съм и с Хашимото , така че още по-трудно. Зареди се с търпение, идеята на режима е  бавно и славно.
Днес отивам на хидроколон терапия, бях си купила 3 процедури, ама все отлагах, че някъде май по нашата тема прочетох, че не било вярно колко много е полезна, ама вече няма на къде, отивам.

# 16
  • Пловдив
Шоки, благодаря за чудесно оформената тема!  bouquet
Хубави и уютни празнични дни на всички! Hug Heart Eyes

# 17
Весели празници и от мен момичета  Hug .

Шоки, благодаря за новата темичка  bouquet .

При мен нещата не вървят, не мога да спра млечните и това е. Аз съм седмаче и не съм кърмена, та явно цял живот не мога да си наваксам млякото. Даже едни колега преди години ме бъзикаше, че ще изям на децата млякото. Свалянето спря и даже се усещам подута в корема. Добре че с режима не налитам на сладко иначе и нагоре можеше да тръгнат килцата. Тъй като от около 2,5 месеца си правя редовно упражненията от физиотерапията заради болките в кръста и врата + почти ежедневни 1-часови бързи разходки /около 5-6 км е разстоянието, което изминавам/, реших че е време за по-сериозни натоварвания. Зарадвах се много на новата програма на Руми Илиева /фитнесинструктор/ за хора с наднормено тегло, но само след две тренировки и то с един ден почивка между тях получих болки в колената и особено в кръста. Явно не са за мен. В крайна сметка след рентгенови снимки съм диагностицирана от невролог с остеохондроза на лумбалния и спондилоза на шийния дял на гръбначния стълб + ошипяване. Според лекарката не е тежко положението и препоръча само много спорт, масажи и балнеосанаториум. Болката и обездвижването на рамото според нея са от врата. След серия терапии при кинезитерапевт раздвижихме рамото, но не напълно. Според мен е наложително да сваля кг /моите се около 30 кг в излишък/ и да спортувам, ама какво и как и аз вече не знам. Извинете ме, че ви натоварвам с моите болежки, но имам нужда от помощта и съветите ви. Шоки, специална молба имам към теб, да напишеш ако намериш време няколко дневно меню на майка ти. Знам, че всичко е индивидуално, но направих някои корекции в храненето си, като намаляване на свръхконсумацията на мазнини, спиране на ядки и тахан почти напълно, но резултат няма. Плодовете ги спрях също.

Ще съм ви много благодарна на всички ви за съвети и мнения.

# 18
z.2012, не ми се ще да пиша меню на майка ми, защото не е никак ограничено Laughing Тя закусва сирене, кашкавал, често саламче, понякога включва краставица, чушка или домат и към сиренето/салама си добавя масло. Пие и кафе с мляко. На обяд обикновено яде нещо готвено - месо със салата или готвени зеленчуци, или може яйца със сирене и салата, или пък просто кисело мляко и салата. На вечеря също често яде кисело мляко или с някакъв плод (киви, ябълка, ягоди), или със салата, понякога пък вместо мляко яде сметана (често изяжда само половината кофичка - 100 грама). Също често яде сирене или кашкавал като част от вечерята. Почти всеки ден яде плод, а млечни яде почти на всяко хранене Embarassed Също често си хапва и по малко бадеми или лешници (като следобедна закуска). Освен това горе-долу веднъж седмично хапва стар фасул, тя обича. Затова не ми се ще да я давам за пример Embarassed Просто на нея явно този начин на хранене й върши работа.

Момичета, наистина нещата са индивидуални - при едни става по-бързо и лесно, при други става по-трудно и с повече ограничения. Съветвам ви от една страна да имате повече търпение и да не се взирате непрекъснато в кантара. От друга страна ви съветвам да изпробвате различни варианти: с или без млечни, с или без плодове, с повече или по-малко месо, с повече или по-малко зеленчуци, с по-голямо или по-малко количество храна. Майка ми се нахранва с по-малки порции от мен Embarassed Но съзнателно в никакъв случай не си ограничава количествата. А за калории изобщо никога не е мислила, не знам дали въобще има представа коя храна каква калорийна стойност има Wink Никога нищо не е записвала или следила. Но от друга страна майка ми започна от 90 кг и типичен метаболитен синдром. И също така през живота си не е пазила много диети. Така че беше идеалният случай и може би затова при нея се получават по-лесно нещата. Но и при нея, и при себе си забелязвам, че отначало (първите месеци или дори първата година) отслабването върви по-бавно. С течение на времето явно организмът все повече се адаптира, все повече се научава да изгаря мазнините и отслабването се ускорява. И все пак не върви по права линия. Майка ми няколко месеца миналото лято имаше застой, сигурно защото ядеше повече плодове (специално диня).

Опитвайте различни варианти, но на всеки нов вариант давайте достатъчно време, за да се види дали действа - поне 2-3 седмици според мен. И имайте предвид, че колкото повече килограми има за сваляне, толкова по-бързо се свалят - или поне в повечето случаи е така. И освен това, колкото повече диети са спазвани през годините и колкото повече ограничения са налагани на организма, толкова по-трудно върви всяко следващо отслабване.

Последна редакция: ср, 01 май 2013, 19:00 от Cioccolata

# 19
Благодаря Шоки, менюто на майка ти много ми харесва, ама на мен няма да подейства със сигурност. Аз имам много за сваляне, но организма ми явно си отмъщава за тормоза през годините. Надявах се със повече спорт да раздвижа процеса, но килцата са ми прекалено много и пречат. Жалко, защото ми е много приятно да усещам работилите мускулчета, но днес цял ден ме боли кръста и не смея да продължа с тази програма. Търпение, търпение, ама лятото си дойде и такива хубави роклета има по магазините, че направо ми се плаче. Нищо не ми става от миналото лято и сега се налага да купувам по-големи неща, докога така. Не знам, може би трябва да пробвам нещо друго, въпреки убедеността ми в прекрасния ни режим, поне докато сваля кг-те. Ще го мисля.
Хайде, време е да бягам на работа. Хубава вечер на всички.

# 20
Благодаря Шоки за темата!

Шоки, казваш месец е много малко - съгласна съм, какво е 1 месец - нищо. Но аз си разсъждавам така - това е един вид еднообразно хранене (моето специално), разделно е, без никакви екстри като ядки или други. Все нещо би трябвало да се случи, може да е малко месец, но би трябвало тялото да регистрира промяната в храната, най-малкото - картофи и хляб съм му спряла  Laughing а преди доста си ги хапвах ... и оттам да започне процес на поне мъничка промяна ...
Все пак разлика има и то огромна, с предишното ми ядене на всичко и по много, поне от ограничението на това чудо да се получи нещо ...

Извинявам се за споделянето на душевните ми болки  Hug

Весели празници момичета  Hug

Вивиан много бързаш Wink. Нали си спомняш за моите шест месеца. Mr. Green.? От някъде си бях копирала следното (извинявам се че не мога да посоча източника): че тялото складирало на принципа последен влязъл, пръв излязъл или казано по друг начин последното място на което складираш ще отслабне първо, например ако винаги си имала коремче, а последно си качила на дупе, дупето ще отслабне първо. И още първо отслабвало лицето и гърдите, коремчето и хълбоците, след това бедрата и ръцете горе са най-последни или никога не отслабват при някои. Разбира се всичко е строго индивидуално, не можем да твърдим че при всеки ще се случи точно така, но е някакъв ориентир. Нищо чудно в момента да смъкваш от най-различни места, но не и от там от където се надяваш.

# 21
z.2012, защо не пробваш циклично хранене? Мисля, че основната схема е да не се яде от 20,00 ч. до 12,00 ч. През прозореца от 12,00 до 20,00 хапваш 2-3 пъти. При много хора това дава резултат.

# 22
z.2012, защо не пробваш циклично хранене? Мисля, че основната схема е да не се яде от 20,00 ч. до 12,00 ч. През прозореца от 12,00 до 20,00 хапваш 2-3 пъти. При много хора това дава резултат.

Това може да подейства, защото при мене проработи, но го спазвах само 5 последователни дни. Имаше обаче видимо смаляване зимата за толкова кратък период.

По този повод имаше коментар на Милко под интервю на Инес с мъж, постигнал плочки благодарение на цикличното хранене (с публикувани и снимки, на които мъжът не показваше никакви плочки обаче). Коментарът: "Аз на снимките плочки не виждам, а само една зелена тениска."  Laughing hahaha

# 23
  • SA
z.2012Hug Изследвала ли си си щитовидната жлеза? Понякога проблеми с нея могат да бьдат причина за трудно сваляне на килограми.
Мислех си за тези болки вьв врата и рамото - има ли вероятност да са свьрзани с продьлжително стояне пред компютьр в определена поза? Защото аз преди 3-4 години така се бях подредила с ежедневно висене пред един лаптоп, който трябваше да стои на един висок плот, заради скапаната врьзка тук. Стигнах до положение да изпитвам болка при всяко завьртане на главата , повдигане на рамото, та и грьбначния стьлб в по-долните отдели ме болеше. Трябваше ми време, докато се усетя каква всьщност е причината, а междувременно ми минаваха мисли за шипове, дискови хернии...

# 24
И аз съм с вас в новата тема, сега е любимото ми време от годината - агнешко и зеленина в изобилие!
Пожелавам ви чудесни почивни дни с много разходки и срещи навън с приятели. Нашите празници са леко помрачени от варицела на 9 месечното ми мишелинче, милото много плачка и се мъчи. Sad

# 25
Малко позакъснели благодарности на Cioccolata за новата тема .
По въпроса с цикличното хранене  не знам дали все пак няма нещо вярно в тезата че сутрешното хранене активира метаболизма . Сутрешното  пропускане на храна може би вкарва тялото в "икономичен режим " . Изобщо нямам претенции да съм компетентна за това , само го подлагам на обсъждане . Най - добре съм  отслабвала когато закусвам . Години наред не закусвах , само кафе и цигара . И години наред бях дебела .
В Дюкански времена се научих да закусвам и метаболизмът ми сякаш се събуди ,
Сега с НВ ВМХ нямам  особени правила . Ако съм гладна - закусвам , но ако не съм пропускам храненето .
gug40, бързо оздравяване на мъничето .

Последна редакция: чт, 02 май 2013, 08:12 от tonyduve

# 26
  • София
Благодаря Шоки за темата!

Шоки, казваш месец е много малко - съгласна съм, какво е 1 месец - нищо. Но аз си разсъждавам така - това е един вид еднообразно хранене (моето специално), разделно е, без никакви екстри като ядки или други. Все нещо би трябвало да се случи, може да е малко месец, но би трябвало тялото да регистрира промяната в храната, най-малкото - картофи и хляб съм му спряла  Laughing а преди доста си ги хапвах ... и оттам да започне процес на поне мъничка промяна ...
Все пак разлика има и то огромна, с предишното ми ядене на всичко и по много, поне от ограничението на това чудо да се получи нещо ...

Извинявам се за споделянето на душевните ми болки  Hug

Весели празници момичета  Hug

Вивиан много бързаш Wink. Нали си спомняш за моите шест месеца. Mr. Green.? От някъде си бях копирала следното (извинявам се че не мога да посоча източника): че тялото складирало на принципа последен влязъл, пръв излязъл или казано по друг начин последното място на което складираш ще отслабне първо, например ако винаги си имала коремче, а последно си качила на дупе, дупето ще отслабне първо. И още първо отслабвало лицето и гърдите, коремчето и хълбоците, след това бедрата и ръцете горе са най-последни или никога не отслабват при някои. Разбира се всичко е строго индивидуално, не можем да твърдим че при всеки ще се случи точно така, но е някакъв ориентир. Нищо чудно в момента да смъкваш от най-различни места, но не и от там от където се надяваш.

Hug Благодаря ти за подкрепата Вики, наистина  Hug
Щом "гърдите" ми са си още на мястото, значи процес на отслабване въобще не тече  hahaha
Шегата настрана, но явно е така. Аз започвам да слабея винаги от коремчето, първо там започвам да се смалявам, гърди пък изобщо нямам, сега съм цяла секс бомба  Joy за моя калибър.
Та така, явно ще съм слаба за нова година  Embarassed

# 27
Тони, за сутрешното хранене от много години се твърди, че е важно за активиране на метаболизма. Но от друга страна знаеш, че от десетилетия препоръчват да се набляга на въглехидратите на закуска, за да сме се заредели с енергия по този начин Rolling Eyes Но пък Инес Субашка написа много хубаво обяснение (на базата на материали от англоезични блогове, а статията на Инес се казва "Въглехидрати на закуска? Голяма грешка!") защо е правилно сутрин да не се набляга на въглехидратите. Препоръчително от гледна точка и на отслабване, и като цяло на изгаряне на мазнините - или по-точно за да не прекъсваме процеса на изгаряне на мазнини, който е започнал през нощта - е да се закусва белтъчинно-мазнинно Peace

И аз мисля, че ако човек няма потребност да закусва, не е необходимо да се насилва Wink Процесът на оползотворяване на мазнините, който се предполага, че е започнал през нощта, може да ни даде достатъчна ситост и затова да не сме гладни сутрин. От друга страна силен глад сутрин може да е признак, че мазнините не се оползотворяват добре от организма.

z.2012, и аз си помислих за щитовидната жлеза Embarassed И също така:
1. Колко килограма на какъв ръст си?
2. В момента как се храниш, т.е. какви са ти основните храни и хапваш ли достатъчно? Не е изключено например да приемаш прекалено малко храна. Или пък може да помогне да увеличиш зеленчуците, това дава раздвижване при много хора, ако преди това са ги били ограничили драстично.
3. Колко пъти на ден се храниш?
4. Наспиваш ли се? Това също е от значение Embarassed
5. От колко време имаш проблеми с килограмите и каква е била причината за напълняването?
6. Взимаш ли някакви лекарства, които може да оказват влияние?
7. Струва ми се, че също има значение къде напълняваш най-лесно и отслабваш най-трудно - около корема ли или равномерно по цялото тяло?

Последна редакция: чт, 02 май 2013, 08:45 от Cioccolata

# 28
О , наистина ...Изобщо не коментирам зърнена закуска .
Спомням си времената когато закусвах със зоб ( трици или овесени ядки ) огладнявах като вълк след 2 часа .
Сега най - често закусвам яйце с бекон , или със сирене , или кокосова палачинка или просто не закусвам ...

# 29
Ех, тези дни пак водя разговори (с позната от друг форум) за храненето и връзката му със здравословното състояние - холестерол, триглицериди, коремно напълняване. И тя ми изтъква всичко, което се повтаря и се знае от хората от 30 години или повече - че въглехидратите са необходими, защото дават енергия, и че били важни калориите, и че от мазнините се напълнявало и се повишавал холестеролът, а че бобовите били добър източник на белтъчини Rolling Eyes Тези заблуди са толкова дълбоко вкоренени, че ще трябват сигурно още 30 години, за да се разсеят ooooh!

А пък в блога си Ан Фернхолм получава непрекъснато въпроси от читатели и този път въпросът бил за захарта - кой вид захар е най-малко вреден Rolling Eyes Като примери дава захарен сироп, бяла захар, кокосова захар, мед, сорбитол, ксилитол, стевия. Ясно, че не всичките са захар - една част са подсладители hahaha И ефектите им не са абсолютно еднакви. Но в крайна сметка за човек с пристрастеност към сладкото никой вид не е препоръчителен Rolling Eyes А и за диабетик не мисля, че подсладителите също са препоръчителни - диабетиците често ги тегли към сладкото, а и наскоро излязоха данни, че консумацията на напитки с подсладители води до същия риск за развитие на диабет, както и напитките със захар. Така че подсладителите не са по-добър вариант от обикновената захар Rolling Eyes А за здравите хора (уж без заболявания) също, поне според мен, не е препоръчително да консумират често захар или подсладени с подсладители храни и напитки. Но е факт, че хората си искат и си търсят сладкия вкус и света преобръщат, само и само да си го набавят Embarassed А това е много голям проблем според мен. Знам за жена, която през нощта не може да спи и става да си прави палачинки със сладко, защото не може да издържи до сутринта. Знам за дете, което се буди нощем и реве, докато не му дадат сок от кутия. Имам и позната, която не може да изкара ден, без да хапне шоколад под някаква форма (и си признава, че е зависима, но не прави нищо по въпроса). Преди години пък имах позната, която не можеше да изкара ден, без да пие кока-кола Embarassed А тук, в една от другите теми във форума, четох, че някои не можели да заспят нощем, ако не хапнат нещо сладко. Това не са нормални неща Sad

Общи условия

Активация на акаунт