СЕДМИ КЛАС - 14 тема Великденско-ваканционна!

• 26 505
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
а някой има ли представа как по качество на обучението се нареждат частните училища, особено езиковите?

# 421
Лично мнение-за София,след 7 клас,частно,само Американския колеж.

# 422
albena, можеш да почерпиш твоето момче Simple Smile , днес е ден на химика

http://calendar.dir.bg/inner.php?d=10&month=5&year=2013& … id=&eid=62826

G..D.. тестовете за концентрация никак не са лесни Simple Smile, но ще ги разпечатам за занимание след
 29 май  Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 17:53 от petiasd

# 423
тестовете се използват от германските кандидат-медици преди изпит. Моя пприятелка ги ползва върху дъщеря си-средношколка, много е доволна.
И аз се интересувам от успеваемоста в частните училища. По мое наблюдение от последните две години децата от местно частно училище излязоха с напълно усвоен английски ( там всеки предмет след 8 клас е на езика). Всички деца сега учат навън - самото училище подпомага с инфо и организиране на Тойфел изпит. Но дали във всички частни училища е така...
Замислям се - моето чувствително и деликатно хлапе би се чувствало много добре в една академична среда в която учителите се отнасят с учениците с уважение , внимание и загриженост. 
Само да отбележа - ние в училище още не сме взели По жицата, а както изглежда, преподавателя по български е започнал генерален преговор и няма намерение да взима нов материал. Другата седмица навярно няма да останат и деца в класовете  - всички взимат болнични. Днес са били 12 деца от 28 общо. Замислям се и аз за още един болничен - ще видя хлапето какво ще реши.

# 424
Ако някой решава от помагалото на Просвета за НВО, което сподели Русалката, нека да каже как вървят задачите от обобщението на втори модул...При нас нещата са доста тегави и го пратих със сборника при учителката, та тя да се мъчи с него. Wink
Добре, че се обади. И при нас е трудно. Движим се със скоростта на охлюв. Междувременно му давах  други тестове първи модул за около 20-25 мин. Ама Това помагало 60мин 1 модул трудно. Баща му и той взе да се затруднява, та и той ме ядосва. И остават задачи за учителя.
Вие да не сте почнали 120 задачи втори модул. Ние след обобщителните тестове сме на по средата на 120 от първи модул-допълнителните.

# 425
mimi, ние се хвърлихме директно на обобщителните за  втори модул и самочувствието на младежа отиде на кино. Днес е дал една от движение на учителката си, която си я взела за домашно, защото не успяла да се справи. Wink

Сега се чудя дали да не ги зарежем, защото с това бавно темпо няма време да направи тестове по формата на изпита.

Задачите наистина са чудесни и са заложени капани за да се мисли, но ми се струват прекалено трудни, за да се паднат на изпита.

Отворих сборника на Просвета за Пиза и там накрая има два примерни теста по формата на изпита. Ами те са направо елементарни в сравнение с кометираните от нас. А пак ги е правил Златилов.
Утре ще му дам един от тях, та да се почувства умен младежа, че е увесил нос. Confused

Записах го на пробен в Междучасие в понеделник, но е чудя дали да ходи.

При вас как са нещата, приключихте ли с пробните, момичета?

# 426
  • София
Пале, я метни задачата, че моя сборник го дадох на един ученик. Тази за движение.

# 427
Ганис, давам ти я веднага.

Три камиона A, В и С пътували с постоянни скорости и по един и същи път и в една и съща посока.В момента, когато С настигнал В, А бил на 18 км пред тях, а когато С настигнал А , В бил на 13.5 км след тях.Намерете разстоянието между А и С в момента, когато В е настигнал А.

# 428
  • Варна
Ганис, 54 км? newsm78

# 429
  • София и там където не се пуши
Лично мнение-за София,след 7 клас,частно,само Американския колеж.

Моето не е само за там, има много добри.

Например

http://heliosschool.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3 - тази яко обучение и с много високо ниво на преподаване и много добре реализирани младежи.

http://eduteh.eu/ ама децата с огромно удоволствие там учат с много високо ниво на преподаване.

# 430
  • София
АК е ясен, аз питам за други частни гимназии.

# 431
  • София и там където не се пуши
Andariel  Embarassed Embarassed Embarassed редактирах си поста

# 432
  • 1st floor
А нечастни? Въобще има ли хубави училища с профил език, освен основните езикови гимназии?

# 433
АК е ясен, аз питам за други частни гимназии.

Отличен вариант за след седми клас е и ПЧМГ. Миналогодишните им абитуриенти без един/ приет в СУ/, са в различни европейски, американски и канадски университети.След седми клас освен природоматематически имат и чуждоезиков профил, както и технологичен. Децата държат допълнителен изпит по математика / първият такъв е сега на 19.05.2013г./. В малки паралелки/между 12-20 деца/, строга дисциплина, добро езиково и природоматематическо обучение, / БЕЛ също е на ниво, но не ги пресират прекалено, предвид, че повечето са математици/.

Бях споделила здравословните проблеми с детето ми в началото на тази тема, предизвикани най-вероятно/ според професора, който ни лекува/ от седмокласния стрес. Остана ни да направим ЯМР и се чудя кога да е това, предвид огромната им натовареност в момента. Моля се само всичко да е наред , докато се изяснят нещата и детето да издържи! При нас проблемът може би е ендокринен, а това "не боли, не сърби"и много често признаците са по-скоро поведенчески, което заблуждава.В тази връзка си позволявам един съвет: Мили майчета, щадете децата си, вглеждайте се и се вслушвайте в тях/ не че сега не го правите/, но  тълкувайте нещата многостранно. Не всичко е НВО и цената, която плащаме всички сега, след време / когато децата , независимо от СОУ ще са студенти/, ще ни се стори неоправдано висока.

# 434
  • I want it all and I want it now.
 G..D..
Всичко е много индивидуално с частните училища. Проверете го вашето и си решете дали и ще можете да плащате и таксата през следващите 5 години.
Все пак всичко се случва и може да си намали успеха и да ви се наложи.
Ако детето ще се чувства по добре и може да си го позволите не бих се колебала да го запиша  Peace

Общи условия

Активация на акаунт