СЕДМИ КЛАС - 14 тема Великденско-ваканционна!

• 26 513
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Моят днес отиде с намерението да се огледа в обстановката, и ако има доста отсъстващи деца да си остане и той у дома до края на седмицата. Да, ама се оказало, че всички са на линия, по математика и български се изпитва поголовно под формата на преговор и той реши, че няма да отсъства. Единствената пълна шестица на класна по математика е изкарал, но господина по български продължава да ми лази по нервите бавно и настоятелно. Писал му две петици на тестове, но къде са тестовете??? Били в учителската стая и го мързяло (!?!?) да иде да ги вземе.  Утре ще ги събират след училище за да им изясняват подробности около матурите. В четвъртък и петък училището провежда традиционно състезания по български и математика, така, че и време за уроци почти не остана. Ние в събота сме на последен урок по български. Днес е на математика, и се чудя кога би могла да вмести госпожата поне още един урок  newsm78 newsm78

# 556
  • Варна
Аз пък не съм си мислела да го спирам тази седмица от училище - той ако остане вкъщи, само ще си играят на компютърната игра с приятелчетата и полза няма да има. А така ще се поразсейва Wink. Евентуално за събота ще си помисля, защото тогава е последния му урок по БЕЛ. А понеделник му е планирана абсолютна почивка, за да се поосвободи психически - каквото научил - научил Sunglasses
Класните работи са отдавна направени, днес си чакаме оценката по МАТ.

# 557
  • София
В пощата е последният финален пробен по математика на Софроний.
Благодаря,непокорна!
Искам да попитам на 23б) параметричното така ли е?
а=b=0 - всяко х е реш;
a=0 b- разл.от 0 - няма решение;
а - разл. от 0 - имаме 2 случая:
x>b ,то x=(а+б)^2/а ;
х<б , то х=-(а-б)^2/а.
Ако някой може да се включи. Rolling Eyes
Не, не е така. Сега не мога, но привечер ще пусна решение.

# 558
  • гр.София
 Привет!
 И моят ще си ходи до дупка на училище, а днес от втора смяна директно почти на концерт.

Класните при нас предстоят. Дори можело и след матурите да им се "случат".

# 559
  • Варна
Нашето класно по Математика е утре, а по БЕЛ мина предната седмица. Не съм мислила да го спирам, а и той няма да иска.

# 560
  • Майничка
Аз днес я оставих вкъщи, защото почивам и аз, та използвам малко за време да поработим, но утре съм на работа, та ще си ходи, в четвъртък също - имат класна по БЕЛ. За петък ще видим...

# 561
Здравейте, моля ако може, някой да ми прати име и парола на пощата, благодаря предварително Simple Smile

# 562
А на 22 ще учат ли? Аз само за тогава се чудя дали да ходи на училище. Иначе в други дни няма да я освобождавам.

22 е учебен ден. При нас тогава само ще решават задачи по математика. Ние си ходим на училище и няма да го спирам. 

# 563
Аз пък си отдъхнах. В събота е празник на града и няма да се учи. В петък е празник на училището и няма да се учи. В четвъртък изпращат абитуриентите и часовете са намалени. На 22 май - спортен полуден. Изобщо в нашето училище седмокласниците са на особена почит тези дни.  newsm19

# 564
  • София
В пощата е последният финален пробен по математика на Софроний.
Благодаря,непокорна!
Искам да попитам на 23б) параметричното така ли е?
а=b=0 - всяко х е реш;
a=0 b- разл.от 0 - няма решение;
а - разл. от 0 - имаме 2 случая:
x>b ,то x=(а+б)^2/а ;
х<б , то х=-(а-б)^2/а.
Ако някой може да се включи. Rolling Eyes

Да се реши уравнението |ax-2ab|=a^2+b^2

Уравнението има решение за всяко а и b. Toгава:

ax-2ab=a^+b^2 или  ax-2ab=-a^2-b^2=>

ax=(a+b)^2 ; ax=-(a-b)^2
1) a=0=>0x=b^2; 0x=-b^2
1.1 b=0=>0x=0=>всяко х е решение.
1.2 b=/0=>0x=+-b=>уравнението няма решение

2)a/=0=>x=[(a+b)^2]/a; x=[-(a-b)^2]/a

# 565
Някой може ли да качи последния пробен по БЕЛ на Междучасие, моля.   bouquet

# 566
  • Варна
Златна си ganis! Благодаря! Когато е решена изглежда много лесна Wink

# 567
  • София
Тя danien  е писала същото де факто, но не съвсем добре подредено. Peace Единственото, което не разбрах в написаното от нея, е  това x>b , x<b. Rolling Eyes

# 568
  • София
Ганис, давам ти я веднага.

Три камиона A, В и С пътували с постоянни скорости и по един и същи път и в една и съща посока.В момента, когато С настигнал В, А бил на 18 км пред тях, а когато С настигнал А , В бил на 13.5 км след тях.Намерете разстоянието между А и С в момента, когато В е настигнал А.

Пале, Палеее, чак сега като чета пак задачата, установявам, че не е 135км, а 13, 5 км.
За протокола: Имам мъртви пиксели на екрана и запетйката ми се губи  Embarassed Embarassed Боже, здачата наистина е лесна:)

# 569
  • Варна
Ганис, давам ти я веднага.

Три камиона A, В и С пътували с постоянни скорости и по един и същи път и в една и съща посока.В момента, когато С настигнал В, А бил на 18 км пред тях, а когато С настигнал А , В бил на 13.5 км след тях.Намерете разстоянието между А и С в момента, когато В е настигнал А.

Пале, Палеее, чак сега като чета пак задачата, установявам, че не е 135км, а 13, 5 км.
За протокола: Имам мъртви пиксели на екрана и запетайката ми се губи  Embarassed Embarassed Боже, задачата наистина е лесна:)

ganis, ако е удобно напиши как трябва да се изпише  коректно решението, че аз съм я решила малко по логика.

Общи условия

Активация на акаунт