Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 475
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Имам една питанка - някой знае ли добър педиатър, който работи по ЗК в Токуда или болница Лозенец, може и в ДКЦто в Лозенец. Още не мога да избера педиатър, ужас просто  ooooh!

# 691
Момичета, току що се притесних ужасно.
 След вечеря посягам да си взема дневната доза витамини Прегнакеър Плюс и виждам, че новият блистер не е същият като предишните два. Старите (от същата кутия) бяха жълти капсули, а сега извадих блистер с тъмнорозови таблетки. Грешката е изцяло моя. Не съм обърнала внимание, че Омега 3 не е част от витаминната таблетка, а е отделна капсула и аз съм изпила първо тях, а сега започвам витамините. Според инструкциите на опаковката, е трябвало да взимам по 1 капсула+1 таблетка дневно. Аптекарката не ми обясни това, а и аз не съм обърнала внимание на указанията върху кутията.
 Мислите ли, че може да съм навредила на бебчо по някакъв начин, приемайки само Омега 3 в продължение на месец?

# 692
  • София
Какво значение има,нали не си превишила дозировката?витамините и омегата нямат нищо общо-просто са ги сложили отделно

# 693
И аз смятам че нямаш повод за притеснение.Сега пък ще си изпиеш витамините и готово.
Дейзи-  сега няма да спя от любопитство.

# 694
  • Sofia
Няма нищо страшно, че си приемала само Омегата...
Някои жени не пият никакви витамини през цялата бременност, така че пропуска за 1 мес няма да е фатален Simple Smile
Аз си пия витамини Пренатал, по мой избор и решение, а Омега 3 (и то 1000 мг) си пием с ММ всеки ден от близо 1.5 година, затова не съм взимала комбинирани Simple Smile
Омегите са много важни, особено сега, когато се формира усилено мозъчето на бебоците, а се съмнявам, че някоя от нас ги приема в достатъчно количество от храната (риба), така че няма нищо страшно... може би, защото ги пия от доста време, но не бих ги сбъркала с други хапчета  Peace

# 695
Благодаря Ви за бързата реакция. На мен много рядко ми се случва да взимам, каквито и да било лекарства, но имах едно сериозно прилошаване март месец и доки ми изписа витамини. И това са единствените "хранителни добавки", които съм взимала за цялата бременност. Сигурно за това се шашнах. Благодаря Ви, още веднъж.

# 696
AllureOS и аз мисля,че няма проблем, че си пила само омега -та. 

# 697
Здравейте момичета,
Ей големи сте писателки, нямате изчитане.
Първо искам да честитя бебчетата на новите мами. Много се радвам, че Нели и Даниелка вече се радват една на друга и да им пожелая да са все така спокойни.
Много ми е любопитно, коя е новата ни мама?
По въпроса за сутиените аз взех два такива, дано не ми се промени размера много след раждането, че иначе трябва да мисля за нови.
http://www.billetdoux.com/soutien-gorge-allaitement-calin-gris-ivoire.html
Аз в петък си пуснах изследвания - ПКК и урина. Урината е супер, но хемоглобина все още си ми е 107, но не съм се стреснала де. Нещото, което ме притеснява е пъпната връв на бебка, която се оказа, че е увита около врътлето, а хич не ми се ражда секцио. В сряда съм на преглед и се моля да е станало чудо и да се е развила.
Като чета вече колко мами си имат бебчета и все повече се притеснявам да не взема да родя преди таткото да се е върнал от командировката. Дано да си стои на топло малката.
AllureOS, вече са ти отговорили, но и аз да кажа - няма никакъв проблем да си ги пиеш.

# 698
adelina_bg - нямам идея за този район. Иначе ще раждам в "Лозенец", но педиатри не знам.

alex__n - разбързала си се и това си е  Laughing

Да ви питам: моята беборана вместо последния месец да си ограничава движенията, понеже нали уж би трябвало да им е тясно на мъниците и да не шават толкова....тя наопаки: няма такова ритане, въртене, блъскане и т.н Crazy Не мога да ѝ хвана спатиите къде е глава, къде крак, гръб...Как е при вас, поуспокоиха ли се или напротив?

# 699
  • Пловдив/Първомай
И аз съм така постоянно си ме рита не виждам разлика от преди и сега,само с това че усещам крачетата къде са ясно Simple Smile

# 700
  • София
Моя щурчо беше спокоен само докато бях на системи с магнезии - имам чувството, че го друсаха  с тоя магнезии newsm78 чак ми беше странно защо не мърда   Confused .... добре че бях в болница та като се шашнех ходех да го чуя....

# 701
Моят не се е успокоил, рита си зверски. Аз все се надявам това да означава, че още има място и евентуално шанс да се обърне. А иначе нищо не разграничавам - ръце, крака, глава, просто усещам движенията, не знам кое кое е.

Момичета, не ви дразня умишлено  Hug Но чета понякога майската тема и там с тези фалшиви никове не всички мами искат да се обаждат и вписват. Та по-добре мамата да си каже.

# 702
  • София
Дейзи, нещо не разбрах /явно не съм дочела/ по какъв повод го каза това с фалшивите никове  newsm78

# 703
  • София
Аз и във фейса бях писала, че младежът ми и е кротък, чак се шашкам от време на време защо не ме рита. Ама това е защото дъщеря ми беше много щура и то последно, даже в 9 месец ми беше разказала играта от ритане и блъскане, имах чувството, че съм посинена отвътре и че всеки момент ще ми счупи ребрата. Явно девойките са по-буйни.  Mr. Green
Ох, аз съм почти готова с багажа за болницата, остана ми да взема малък пакет памперси и мокри кърпички за бебето. Но пък силно се надявам да устискам поне да вляза в 9 месец, въпреки че ми е много тежко и ми се иска да се свършва вече.  Outta Joint
А някой беше писал за ЕГНтата - на дъщеря ми започва 124113..., тя е родена на 13.01.2012, значи на брат и, ако е юни ще е 134606...

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 21:42 от Дидка-бандитка

# 704
  • Варна
Благодаря на тези, които се включиха по моя въпрос. На мен ми изписаха Полижинакс за 12 дни и при мен е болезнено слагането  Sad
Моят бебо също не се е успокоил, повечето движения които усещам са по-скоро намествания, по-рядко ритници, а понякога е серия от движения и много ме забавлява, защото коремът ми прави вълнички навсякъде. Иначе и аз не различавам крака, ръце и други, но тъй като знам точно къде му е главичката, нея я усещам когато я надига  Simple Smile
На мен още преди месец при препоръчаха педиатър, дадоха ми номер, но аз малко несериозно още не съм се срещнала с него. Мисля утре вече да отметна и тази задачка  Simple Smile
Ще лягам вече, че днес малко в повечко ми дойде чистенето и подреждането, но пък като се събудя към три-четири и ви дочитам   Laughing Ще се побъркам вече от това будуване посред нощ, поне по два часа на нощ си стоя будна, ама гледам че много от вас са така  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт