Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 543
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
мисля , че е възможно. Моя приятелка отиде на преглед и видяха 4 см разкритие, а мехура й не беше пукнат. Мисля , че лекарите сами го пукат като се наложи.

# 106
  • София
Vilito86, не само, че е възможно, ами видите изтичат предварително в около 15% от ражданията само. Лекарите ги пукат по някое време. При мен изтекоха предварително и малко след това почват болезнени контракции. А пък след клизмата почват още по-болезнените тоест ускоряват раждането.
А това с разкритието си е интересна работа. Миналата бременност от това време някъде имах 1.5 см разкритие- гледах си документите от прегледите. Но малкото вървеше 3 седмици напред, нямаше родова дейност и лекарите не се притесняваха, чакаха си раждане когато дойде в началото на 9 месец. Е, преносих с 5 дена, голямо чакане беше...и все си стоях с това разкритие

# 107
  • София
О да,аз въобще не разчитам на изтичането на водите за раждането...то и контракции може да нямаш.бе въобще...

# 108
Да, може. И аз каката така я родих. С болки-контракции през 5 минути отидох в болницата, но нямах необходимото разкритие, защото до последно беше горе в дясното ребро. За няколко часа се придвижи надолу  и се роди заедно с водите. Беше ми смешно как акушерката бърза да я хване. Излезе като тапа заедно с водите.  С малкия имах хубаво разкритие, но пък контракциите ми бяха много слаби, пукнаха ми водите и беше ужас - раждане на сухо.

# 109
Ами то за това явно моята докторка ме е инструктирала,ако имам силни болки,ако има кръв или някаква слуз необяснима,води или контракци по на често да и звъня и да се готвя,то може да е фалшива тревога,но по-добре да се провери защото може да намалеят тоновете на бебето,или околоплодните води да не са наред,или скъсена шийка(ако е рано още за раждане...)абе много са.

# 110
Вие пък ме хвърлихте в тъча! Е, как тогава разбирам, че раждам?!? В смисъл, ако съм от тази част дето не им изтичат водите!

# 111
Според мен при раждане има някой от признаците който е изредила петроханка ... Според мен е абсурдно да не разбере някой, че ражда. Все някой от признаците ще присъства, ако не и няколко.
Виж по-скоро е възможно част от разкритието да го пропуснеш и да не разбереш и да отидеш с 7-8-9 см разкритие в болницата, но не и да родиш без да разбереш  Peace

Аз съм много доволна, козунака току-що го пуснах да се пече, кифлите са готови, кроасаните има един останал самотен (това обядвахме). Яйцата се получиха страхотни цветове, но вече са скрити от Теовия поглед, че 3 станаха негова жертва... Не били счупени мамо, само напукани!
Пуснах една прахосмукачка, и 2 перални.
След малко отиваме да пазаруваме, дано има нещо останало по магазините.

# 112
Vilito86 тъкмо това и аз щях да кажа като mgamisheva,нали всички сме ти изброили по нещо все ще имаш някой от тези признаци Crazy

mgamisheva браво на тебе с кулинарията,моя козунак от четвъртък се получи добре даже почти не остана:)

zornica88 това за червата май е почти при всички бременни,ще ни мине като родим Hug

# 113
мисля , че е възможно. Моя приятелка отиде на преглед и видяха 4 см разкритие, а мехура й не беше пукнат. Мисля , че лекарите сами го пукат като се наложи.

абсолютно е възможно.на мен при първото раждане ми ги пукаха в болницата.когато отидох там бях с малко разкритие, но ми беше паднала тапата.сложиха ме на системи и ми пукнаха водите.изтръпнах при вида на ножиците,но нищо не се усеща, не е болезнена процедура.аз лично като начало на раждането почувствах едно силно срязване в кръста, с което предполагам бебето тръгва надолу към изхода.това се случи към 2 през нощта. на сутринта ми падната и въпросната тапа и после вече дойдоха и контракциите,които тогава оприличих на много силни болки в кръста,корема не ме болеше.

Последна редакция: сб, 04 май 2013, 17:41 от demetra8004

# 114
Здравейте,мили ,мами! Аз се поизгубих за малко Simple Smile Искам да ви пожелая весели празници! И по важното да ви пожелая леко и бързо раждане на най-ценните същества в живота ни! Ние с баткото и тати чакаме с нетърпение появата на бебко Simple Smile   
 На мен първото раждане ми започна с контракции и без изтичане на водите.В болницата ми спукаха мехура Simple Smile          Хайде успех на всички!!!     

# 115
Вилито, ще разбереш, ще разбереш!  Mr. Green
И на мен ми пукнаха мехура при раждането, ама слава богу не съм ги видяла тия ножици, дето някой спомена, че сигурно щях да умра от страх.
Аз преживях и двете екстри: контракции, с 5-6 см разкритие и после спешно секцио.

Като ви гледам, как се готвите за Великден, аз съм голям мързел: ни козунаци, ни яйца, нищо, ама нищичко!  Whistling Отдала съм се на цялостна почивка! bowuu Въпреки, че вчера ми стана съвестно, че ММ ми и чисти прозорците и терасите, та изчистих банята. Бях много горда!  Mr. Green.

Бяхме на гости при приятели в Перник. Имат си много готин парк та разходихме децата. Моята приятелка ме заведе в едно магазинче с дрешки на все готини марки: Некст, Картърс, Келвин клайн. Изглежда ги шият някъде на ишлеме или ги внасят преоценени, не знам, обаче исках да изкупя бодитата. Добре, че разумът надделя.  Whistling

# 116
Момичета, благодаря за милите пожелания   bouquet

И мен ме тресе паниката, че ще почна да раждам без да разбера... То контракции( безболезнени) имам от месец поне. Тези дни почнаха и малко болки в кръста или леко напрежение в яйчниците, - като питах лекаря ми, както и този при когото ще раждам, и двамата ми казаха, че са подготвителни контракции... в последния месец можело да имаш разни такива - ако са хаотични, не е раждане...хмммм..
В общи линии схванах,че са родилните, когато са зачестяващи и усилващи се. За водите- точно както сте казали по-нагоре- може и въобще да не изтекат- а чак в болницата лекарят да спука, каквото се пука там...бррр....

# 117
Доре, забравих те: честит ти празник на патерица!  bouquet!

Много тъпо за тези почивни дни. Така яко ще ни отрежат от болничния.  Crossing Arms

# 118
  • София
Е няма начин да не разберете-все ще започнат контракциите в един момент...нали слоро ви писах,че моя приятелка роди на килима в хола-толкова бързо са се случили нещата Wink ама и е второ де...
Аз затова все се моля да ми изтекат тия води да им се не види-че контранциите си ги имам-дали от черва дали от мехур не знам,ама не ми се лежи безсмислено в болница,а няма как да съм сигурна...поне вече не се тревожа,че е рано и само си чакам момента.
Кьолшес медел, и аз не съм-мързеливите винаги могат да намерят подкрепа в мое лице-аз никога нищо не правя,особено за празници,щото като цяло за мен нищо не значат,та и аз съм в кюпа Laughing

# 119
  • Paris, France
Хелоу!
В момента съм се опънала на едно канапе пред офиса на мъжа ми, едно приятно слънчице ме напича и си викам: "ееех, така се живее 100 години!" Ходихме да пазаруваме храна и попаднах на нещо като козунаци, тук наречено брьош. Като му казах, че това се опитвах да опека преди 2-3 седмици и прихна да се смее. Simple Smile Както и да е, козунак има, яйца купихме, мисля да ги боядисам малко по-късно, не знам колко е според обичая, ама не ми и пука особено. Аз не съм от най-религиозните, правя го повече за красота.
Чета ви размишленията за раждането и си фантазирам разни сценарии... При мен контракции по нощите още няма. Дори мога да се похваля, че последните две нощи се наспивам и ставам само по 2-3 пъти до тоалетна. Цяло постижение си е това! Иначе, Петроханче, това с излизането и на мен ми е голям зор - много искам да излизам и да обикалям насам-натам, чувствам се още добре като ходя, обаче всеки път предварително си планирам като изляза от метрото къде наоколо да се шмугна да пишкам и после на всеки половин-един час пак си търся някакво място. Голяма досада!
Абе за тия кенгурута за новородени никой не се включи. Аз ще си чакам, ако има някоя мама с опит да сподели. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт