Била, Карфур, Кауфланд, Пикадили, Метро, Пени и всякакви други вериги- 2

• 84 681
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Не знам и аз, снощи купих от праха- наистина са три вида, два вида fresh sensations и един Color and style- аз взех от Color and style защото изрично пише че е за цветно
На кутиите пише изцяло на гръцки и пише че е за 60 пранета
Имам останал още от една опаковка 2 кг, така че не съм отваряла кутията и не мога да кажа как е качеството, дано да е добро

# 121
  • Варна
Ауу, щом има за цветно пране ще се възползвам и аз от промоцията!

# 122
Има ли някъде в момента промоция на Милде - от мега пакетите /16 и нагоре бройки/ и да ме ориентирате за цената им.

http://proxy.metro-group.com/METRO-Bulgaria/Food1310/#/spreadview/28/ Това намерих.

# 123
Как се разбира какъв е праха? Гръцки, Румънски и т.н. Някой беше казал по кода, но къде, какво да гледам незнам. Нека да напише някой, който е вещ в тези неща. Знам само, че може да пише, че е гръцки, но всъщност да е само пакетиран там, а качеството да е лошо.
Незнам и не разбирам, затова чакам компетентно мнение. Благодаря!
По баркода. Не знам колко е компетенто, но аз така се ориентирам.
87 - Италия
54- Гърция
38-България

# 124
  • о`майна лунна нощ е
Sea lights - благодаря   bouquet

# 125
Не слагай на око. Така прахът се пилее излишно, а оттам и парите ти. Намери отнякъде една мерителна чашка и измервай
В дрогерия Лили имаше безплатно такава чашка

# 126
  • София
Не слагай на око. Така прахът се пилее излишно, а оттам и парите ти. Намери отнякъде една мерителна чашка и измервай
В дрогерия Лили имаше безплатно такава чашка

Чашките са различни за различните марки прахове, защото на едни гранулките са по-ситни, а на други - по-едри. И в грамажа са различни. Обикновено в по-големите опаковки има чашки и могат да се използват само за този вид прах. Само няколко поста по-рано се спомена, че въпросният промоционален пакет е за 60, а не 48 пранета при почти същите килограми. Същото е като при бебешките млека на прах (разбира се, не и по важност  Laughing) - на различните фирми лъжичките са различни и няма как да се използват при смяна на марката. Тъй като въпросният прах е от големите, а е и гръцки, предполагам, че някъде на дъното на кутията/пакета има пусната чашка.   Wink

# 127
Чашките са разграфени в мл. и стават за всички прахове.

# 128
  • София
Чашките са разграфени в мл. и стават за всички прахове.

На някои от моите има разграфено само 1/2 и 1, без уточнени милилитри или грамажи. Но си давам сметка, че доста отдавна не съм попадала на прах с мерителна чашка. Може да са се променили нещата. Повечето запазени чашки са от времето когато децата все още си играеха с кукли, а то беше доста отдавна. Laughing

# 129
Аз пък не съм попадала на мерителна чашка без разграфявания за милилитрите - имам и отпреди еврокомпакт и след това и все от пакети с прах. Само на прах Максима (Сано) лъжичката е с две чертички.

Обикновено в западните прахове не слагат мерителна чашка, защото хората могат да си поръчат такава безплатно по телефона.

Чашката става за абсолютно всеки вид прах. В случая се измерва обем в милилитри (кубически сантиметри). Дали са по-ситни гранулите, или по-едри и дали прахът е по-тежък или по-лек, няма значение. До чертата за 130 мл са винаги 130 мл независимо от това, което се мери - може да е олио, вода, ориз, брашно, прах за пране. Отделен е въпросът, че тежестта ще е различна, но обемът си е универсален, така да се каже.

# 130
  • Sofia
И от мен един попълнен въпросник!  Peace
Момичета, трябва да купувам куфар, а разбрах, че в Кауфланд давали срещу точки. Имате ли представа за качеството на тези куфари?

# 131
  • София
Още една попълнена анкета. Успех! Simple Smile

# 132
  • София
На мен куфарите не ми харесаха,бяха избелели все едно с години са стояли по витрините.Може да е едини4ен слу4ай.
Относно компактните прахове за пране 4етох нейде из форума,4е за пълна пералня се слагат 2 супени лъжици прах.То не само е неикономи4но да се слага пове4е,но и според мен много вредно,защото не се изпира добре и остава по дрехите.Понякога ми се е налагало да изплаквам дрехите по 2 пъти и губя време.И да,гръцките прахове са по-ка4есвени от нашите.

# 133
Относно компактните прахове за пране 4етох нейде из форума,4е за пълна пералня се слагат 2 супени лъжици прах.То не само е неикономи4но да се слага пове4е,но и според мен много вредно,защото не се изпира добре и остава по дрехите.Понякога ми се е налагало да изплаквам дрехите по 2 пъти и губя време.И да,гръцките прахове са по-ка4есвени от нашите.
Може да има и прахове, от които се слагат 2 супени лъжици, но по принцип се слага колкото пише в таблицата на опаковката. Две супени лъжици от повечето прахове са крайно недостатъчни и дрехите ще се набият с котлен камък, който няма премахване, ще станат твърди като шкурка и сивкави, да не говорим, че изобщо няма да се изперат, ако са по-замърсени. По пералнята също ще се натрупа котлен камък. Икономично и безвредно за вас и за околната среда е тогава, когато се слага точната доза - не повече и не по-малко.
Понеже повечето сте от София - при вас водата е мека, затова, Inkа, трудно плакнеш. Просто слагай количество прах като за мека вода. Всичко е указано в таблицата на опаковката.

Аз вече наистина се отказвам да вярвам на мнения от форуми за качеството на един прах или друг. Хората масово не знаят как да дозират праха и после при един перял хубаво, при друг изобщо не перял, при трети много пяна правел и т.н.

# 134
  • In transit
и аз попълних анкетата  Peace
много съм разочарована от Била тая седмица... нито пилешкото филе им беше налично, нито ягодите. Започнаха да стават като Кауфланд, имаме промоция на картинка. Crossing Arms И за двете ми отговориха "не дойдоха". Какво значи, че не са дошли? Как в Пикадили същото филе го имаше в количества?  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт