Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 109-тa тема

• 193 071
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
anibor, Мими, благодаря   bouquet
Много вкусни неща, в темата,  както винаги   bouquet
Солени мъфини по рецепта на снежко

Торта  с малиново желе - импровизе, сетих се да снимам едва след като остана 1 парче  Laughing

Копривено спаначени кюфтета

# 646
Чикагска пица(идеята взех от блога Щъркелово гнездо - плънката и тестото са по моя преценка)
с чушка,домат,маслини кисели краставички сирене и кашкавал:

с колбас:

# 647
  • SHOOT ME 10 $
Дес, Дай рецептата и начина на приготвяне моля те. Тая "Чикагска пица" ми оживя на корема. Praynig

# 648
  • Калифорния, САЩ
Дес, Дай рецептата и начина на приготвяне моля те. Тая "Чикагска пица" ми оживя на корема. Praynig

Не съм Дес, но мисля, че това ти трябва. Да ти е сладко!
http://ilrai.blogspot.com/search/label/%D0%BF%D0%B8%D1%86%D0%B0

# 649

Оле, че вкусно тука! Стоя и се облизвам.

И аз, и аз Crazy, от доста време!  Heart Eyes  bouquet  chef

Мъфини с рулца от раци

и чудните шоколадови квадратчета на Маги  bouquet, разкошни! Heart Eyes

# 650
добро утро и хубава неделя на всички  bouquet едни мекички, отдавна им се каня

# 651
  • SHOOT ME 10 $
ir74, Благодаря! Hug

# 652
  • София
   Пица и и кралски печурки с масло.

Скрит текст:

# 653
# 654
Гладна тук не трябва да влизам, все вкусотии виждам сте наредили!  newsm51

Работната Мецана, перфектна риба тон, изкушаваща е!  Hug
polly, много вкусно е било у вас  Peace
mimi0585, какви пастички само си направила,браво!  chef
rossonera, заинтригува ме с тези азиатски харумаки, може ли по-подробно рецептата им  Praynig
Лабрекс, мъфинките са чудни, и квадратчетата ти са изкусителни  Heart Eyes
Тайна, пицата ти е жестока!!!  bouquet

И от мен нещичко от вчера - за закуска тутманик

тиквички и кромид лук на грил

пиле с ориз

и салата айсберг с краставици, домат и зелен лук

Спокойна неделна вечер кулинари   bouquet

# 655
magi71, най-важно е да с купиш оризови кори за приготвянето на харумаки. Аз имам и рецепта за тях, но си е финна работа и не се наех да ги правя. За това, когато lanvinka представи преди две-три седмици нейните пролетни рулца и попитах как е направила корите, тя сподели, че са купени. Отдавна им се канех и аз, тъй като готвя азиатско в нас, а и се интересувам от всичко свързано с културата им и тази публикация ми беше поводът да направя най-после и аз харумаки. Купих си обаче и аз оризови кори, вместо сама да ги направя. Можеш да ги намериш на азиатските щандове в големите хранителни магазини. Моите са от Карфур, марката им е Tao Tao, 14 на брой са вътре и пише, че са 50 гр.

Как се приготвят харумаки и това, което съм чела от японските готварски сайтове...

Скрит текст:
Първо плънката, която споменах, че може да е каквато поискаш. Моята идея в случая е взета от един известен кореец, който приготви харумаки, spring rolls, едно и също е. Та той задуши първо в много малко мазнина (при мен зехтин) на тиган нарязани на ленти тиквички, добави по същия начин и моркови (аз обаче ги пропуснах). Отделно имаше предварително сварено пилешко месо, което той наряза, домат отново на ленти и зеле. Потопи за секунди всяка една от корите във вода, много бързо омекват, ще усетиш и сама и това е задължително за работата с оризовите кори иначе са чупливи, а във водата стават еластични. Отцеди ги малко от водата и след това намаза с малко соев сос самата кора по средата (препоръча и сос какъвто ни харесва, аз използвах сладко-кисел) и съответно нареди пилешко месо, резени домат, тиквичка, морков и зеле. Зави внимателно на руло и това, което видя и от мен на снимката е резултата, по същия начин ги направих и аз, но не сложих морков.
От японките зная, че добавят и гъби шийтаке, или правят рулцата само с зеленчуци, както казах вариантите са много, според вкуса. Японките в много случаи и ги пържат след това, но аз пропуснах този момент. При тайванците и корейците съм виждала точно само този варинт, без пържене.
Харумаки най-често се сервират срязани на две по диагонал и се поставят "седнали", както се вижда и на снимката ми. Потапят се в сос, соев или какъвто отново ти харесва и както казват: いただきます (Itadakimasu, Добър апетит).

# 656
сьомгова пъстърва и хляб с козуначено и пълнозърнесто брашно.

# 657
rossonera, благодаря ти, ще се поогледам по щандовете на Пикадили и Била, такива магазини имаме в града  Peace

bongo_2007, чудесен хляб, ръчно ли е приготвен или в машина, има перфектна форма!   chef

# 658
# 659

Общи условия

Активация на акаунт