Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 109-тa тема

• 193 053
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
fio' , многокрасив се е получил сладкишът   bouquet
bongo_2007, има ли още крем карамел smile3508
 zornitsa и  Genoveff с разкошни торти smile3525

От мен Вишнев пай на Тина -Рина  bouquet

Постна мусака с ориз,грах, морков и тиквички

# 706
fio' , настържи вътрешността на кокоса и остави да се изсушат стърготините. После ги ползвай по предназначение. Много добре се е получил сладкиша  Hug По каква рецепта го направи?

# 707
и у дома, както при lu4a,  тиквички с ориз със заливка, само че сложих и кайма

и пай с едно от последните бурканчета сладко от смокини от миналото лято; разчиствам, че идва ред на новата реколта Grinning

# 708
тая вечер бат`Бонго ще яде крем карамел. йенската тава издържа   hahaha

Страхотно изглежда, аз най-редовно го правя в такава тава (защото идеално влиза в по-голяма метална за водната баня).. Ако ти се опитва може да сложиш кроасани отдолу - да залепнат за карамела - става много лек и още по-вкусен, защото се добавя лек аромат от самите кроасанчета Simple Smile

# 709
  • София
Не мисля,че кроасаните спадат към продуктите за крем-карамел.Защо на нещо истинско да слага нещо изкуствено?

# 710
Малко това-онова и от мен, не че съм се скъсала да готвя тези дни... Вита баница, паста и таратор.

# 711
  • София
Не мисля,че кроасаните спадат към продуктите за крем-карамел.Защо на нещо истинско да слага нещо изкуствено?

А какво лошо има в разнообразието? Момичето просто дава идея и то добра, не е нещо нечувано, например- карамелената торта с кроасани е много вкусна. Но дори да беше "революционна" идеята й-  пак няма драма. Експериментите и излизането от рамките на удобното са полезни за здравето.

# 712
Rossonera витата ти баница изглежда страхотно. Може ли да ми кажеш как я правиш толкова е пухкава  bouquet

# 713

Здравей Тайна,

На мен лично с кроасани ми в по-леко и най-вече по-интересно, малко разнообразно, но разбира се изборът е личен.. А и аз не съм казала - вземете си най-изкуствения кроасан на пазара... Винаги може да се направи домашен или да се вземе от някоя добра пекарна Simple Smile Идеята е, че тестото му е въздушно, и много добре се вписва в крема..

# 714
Lili8507, ами как да ти кажа... Баниците си приготвям с домашното овче мляко, което правя, с домашното ми овче сирене, домашни яйца от свободно бягащи кокошки и слагам малко сода бикарбонат. Нищо друго. Е, случвало се е и да добавям малко прясно овче мляко в сместа, ако не сме го направили вече на сирене или кисело мляко и имам в момента. Слагам смес върху корите, увивам и пека. Нищо особено не правя, нито си поставям за цел да бъде пухкава, тя си става и сама, приготвена с тези продукти, по този начин.

Ето и друга моя вита баница (стара е снимката), правена по абсолютно същия начин само с домашни продукти, корите са само от магазина.

# 715
Ако ти се опитва може да сложиш кроасани отдолу - да залепнат за карамела - става много лек и още по-вкусен, защото се добавя лек аромат от самите кроасанчета Simple Smile
бат`Бонго е малко праволинеен. ако ще е крем , да е крем. всяка друга разновидност не е крем . опитвал съм и с курасани , и с козунак , но сега ми се ядеше крем.

# 716
bongo_2007, има ли още крем карамел smile3508
душко , срока на годност на крем карамела при мен е ... докато изстине.  Laughing
обикновено го консумирам след като съм се наял. така има шанс да оцелее половината. ако го "опитам" преди основното ядене .... тавата няма да ми стигне.  hahaha
ако трябва за теб ще направя специално нова партида   bouquet

# 717
Rossonera благодаря. Не бях пробвала баница с овчи продукти доста интересна идея. Другата баница е чудесна също   bouquet

# 718
  • София
  Кюфтета от тиквички!

# 719
От мен нещо свежо и как е измислен сладоледът на пръчка:

Сорбе на клечка с 3 вкуса

[/UR

Общи условия

Активация на акаунт