Как да постъпя в този случай ?

• 12 773
  • 163
  •   1
Отговори
Писах и в турската тема, но ще изложа питането си и тук. От година си пиша в интернет с едно момче. Той е нигериец, но от година и нещо живее и работи в Истанбул. Преди това е работил в Кипър 3 години. На 26 е , християнин.  Той не може да пътува свободно из Европа и аз знам, че нашето посолство няма да му даде виза. И са си прави хората, тъй като ги има всякакви. Единствения ни вариант е аз да отида при него в Истанбул да се видим. В момента нямам финансовата възможност  да си направя една организирана екскурзия с туристическа агенция до там. Не съм такъв тип жена, която ще иска от мъж да и осигури хотелите и разноските. Досега всички сметки и други такива неща . Досега с всичките ми партньори винаги съм настоявала разходи, сметки по заведения и др. да си делим по равно. Не знам какви са там заплатите, но той не е с кой знае колко добро материално положение. Работи в някаква фабрика за дрехи. Страшно искам да се видя с него на живо и да преценя дали си заслужава. Скайп общуването въпреки, че е от година не може да потвърди нищо. Да речем, че отида трябва да отседна в неговия дом. Аз много се страхувам да отида. Все ми се въртят някакви картини в главата как ме продават за бяла робиня или пък някакви хора да речем съседите му идват и ме изнасилват. От общуването с него съм с впечатление, че не е такъв човек, но все пак знае ли се всичко е възможно. И сега съм в голямо двуумене. Да отида или не. Приятелка да взема с мен ще е някак си глупаво. Все пак отивам там, за да съм с него. Аз съм разведена, имам дете. Той каза, че ако искам да взема детето с мен няма да е проблем за него. Даже щяло да му бъде приятно. Това още повече ме кара да се съмнявам пък да не е някакъв педофил или да продава деца за органи. Знам, че говоря много глупости, но страхът и желанието да се видим се борят с мен. Споделила съм му всичките си опасения. Той ми излиза с номера, че няма логика да ми направи нещо тъй като после той ще загуби работата си там и изобщо правото си да пребивава в Европа и ще трябва да се върне обратно в Нигерия. Но как да му вярвам ? Не знам какво да предприема. Много пъти прекратявах контактите си с него, той с мен също, но после пак се връщахме един към друг. Моля дамите тук само за адекватен отговор или съвет. Не да ми обясняват колко съм тъпа, наивна и глупава. Аз това си го знам.

# 1
В последно време зачестиха странните теми Rolling Eyes От пролетта ли е, що ли newsm78

violet86, една екскурзия до Истанбул не е толкова скъпа. Щом толкова те сърби да разбереш що за човек е нигериеца, ходИ го виж Wink
Как очакваш да ти помогнем тук?

# 2
violet86 , тук никой няма да ти каже категорично - човека е свестен, отивай. Или обратното - не си заслужава, зарежи го. Не сме врачки, решението си е твое.
Но да приемем, че любовта е сляпа, всичко е възможно, може нигериеца да е читав и фактите да са такива, каквито той описва по скайп. Ако решиш да идеш да го видиш, за твое добро е да бъдеш предпазлива. Първо - не ходи сама! Приятелка с теб е добре да вземеш, или приятел, познат, роднина... Второ - настаняване НЕ при нигериеца. Ако имаш собствена стая в хотел, си по-защитена при неприятни изненади. Трето - разполагай с достатъчна сума в себе, за да посрещнеш непредвидени разходи - например спешно прибиране в Бг извън плановете. Четвърто - не прибързвай с решенията. Хубаво е да знаеш, че това е контингента индивиди, които отчаяно се мъчат да се докопат до ЕС паспорт - брак с източноевропейка е бърз начин за постигане на това. Може би твоят човек няма тази цел на първо място, ама е добре да имаш едно наум.
Успех ти желая и дано всичко се развие както е най-добре за теб!

# 3
Ти сигурна ли си, че той е там легално?  Thinking
Визи за нигерийци се издават изключително трудно за където и да било, а пък работна такава... не знам.
Лично аз не бих рискувала.
По никакъв начин.

# 4
Това за брака ми е ясно. Мен единствено това ме успокоява, че ако целта му е да се ожени за мен, като отида не би посмял да ми направи нищо, защото няма сметка. Даже по логично е да се държи с мен добре . Както се казва да ми замае главата, а не да ме продава или изнасилва. То не че аз ще се юрна да се женя веднага. На 27 имам вече неуспешен брак зад гърба си и скоро не смятам да повтарям.

Относно легалното му пребиваване няма как да проверя и да съм сигурна. Веднъж си спомням, че ходи до Анкара до някакво посолство да поднови паспорта си. Или поне аз така превеждам термина to renew passport. Но знае ли човек. Друго ми е странно, че иска и детето си да взема. Да се запознаят.

Аз ако имах финансите нямаше да се двуумя и да пускам теми в 5 различни форума, а отдавна да съм си направила организирана екскурзия до Истанбул. За съжаление  преди няколко месеца ме съкратиха и съм на борсата.

# 5
Извинявай за любопитството, вие на какъв език си говорите, на английски ли?

# 6
# 7
Не знам, ако нямаш пари, както си споменала, то как би отишла там?
А ние какъв съвет бихме могли да ти дадем?
Аз вече ти казах моето мнение, но ако твърдо си решила, в никакъв случай не отивай сама!
Колкото до визата - не знам защо си толкова сигурна, че няма да му дадат.  Rolling Eyes
Той ли ти каза?
Да не би да е регистриран за някакво престъпление, защото в този случай, виза няма да види дори и да се ожениш за него!
Обмисли нещата, потърси информация където можеш, друго не мога да дам като съвет.

# 8
Мога само едно нещо да ти кажа по въпроса: да би мирно седяло, не би чудо видяло. Не се вкарвай във филми.

# 9
  • София
Като за начало бих се замислила изобщо какво очаквам от тази връзка, за да преценя дали си струва да правя всички останало. Не искаш брак, него няма да го пуснат да припари до България, за няколко бурни нощи надали бих се надигнала, особено ако не съм цъфнала финансово.
А да отидеш у тях, без да имаш пари за хотел и пр., е чиста авантюра с неясен край. Сама си описала рисковете.

# 10
Аз за двупосочен билет и някаква малка сумичка имам. Обаче за екскурзия или за пребиваване в хотел не. Относно визите преди 2-3 години моя позната работеше в Гърция. Там тя също с нигериец се запозна. Когато тя беше почивка си се виждаха, излизаха. Не знам защо тя имаше големия мерак да го доведе в България. Спомням си, че на няколко пъти в посолството ни в Атина ходиха. Той подава документи. Отказваха ми. И категорично бяха заявили на приятелката, че само ако сключат брак с момчето, те ще му дадат виза за България.

Благодаря на всички за отговорите. Ще помисля още малко време и ще реша какво да правя.

# 11
Като за начало бих се замислила изобщо какво очаквам от тази връзка, за да преценя дали си струва да правя всички останало. Не искаш брак, него няма да го пуснат да припари до България, за няколко бурни нощи надали бих се надигнала, особено ако не съм цъфнала финансово.
А да отидеш у тях, без да имаш пари за хотел и пр., е чиста авантюра с неясен край. Сама си описала рисковете.

Аз не съм влюбена. Някакво привличане е, интерес.  С него имаме доста общи интереси, възгледи и т.н. Просто искам да проверя, да се убедя  дали това, което виждам по скайп е реално и от там нататък ще преценя какво да правя.

# 12
С автобус няма ли да ти е по- евтино?  newsm78
Колкото до визата, пак ти казвам, ако е регистриран за някакво престъпление, а не дай Боже е имал  присъда, никога няма да вземе виза!
Даже и да сте женени, няма да му дадат.
Знам за случай точно в Гърция, където хората се женят, после решават да си дойдат в България - е, да, ама не.

П.С. И наистина - какво очакваш от тази "връзка"?  Rolling Eyes

Ааа, писали сме заедно.

# 13
Моят съвет е да изчакаш да мине още време, щом не си достатъчно убедена и сигурна да заминеш, недей. Когато мине известно време и ти се задълбочат чувствата и всякакви съмнения са отшумяли, тогава. Не е нужно да прибързваш и да направиш някоя грешка. Щом парите ти не стигат и не искаш той да ти помогне, как ще отидеш на такава екскурзия, плюс с дете...

Относно другите ти съмнения за него: наистина не се вкарвай във филми, не можеш така набързо да го квалифицираш като престъпник или насилник. Опознай го. Ако има нещо нередно все някога ще се издаде или ще го разбереш от думите му. Също и ако е вярващ християнин, говори добре за него.
Човекът, ако беше търсач на визи, досега нямаше да си губи времето и да беше се оженил пет пъти за някоя гъркиня, нашенка или туркиня.
Защо не пробваш да му изпратиш покана?

Последна редакция: вт, 07 май 2013, 16:04 от Katrine

# 14
Определено не бих тръгнала на подобна авантюра, без налични средства да се подсигуря при неприятна изненада. Определено изчакай, след като обстоятелствата са такива.

Общи условия

Активация на акаунт