Истанбул - 22

• 49 244
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Всички сте се докарали в нови дрешки за разходка по Истиклял? Аферим!   bouquet
Шебече,   bouquet за уютната обстановка!
Marusa, моето запознанство с Истанбул прилича на твоето, но бях с Караджъ. Имаше и екстри - последната беше посещението на Топ Капъ, платено пребогато от мен, в което "гидът" ни придружи само до входа и ни отпусна 30 мин. за разглеждане.  Mr. Green А целият автобус с вбесени туристи ни чакаше за линч, т.к. бързаха за одринския пазар... Но пък подобни спомени мотивират за нови и различни посещения.  Hug

# 16
  • София
Шебек, едва сега намерих време да прочета за Истиклял. Пера Палас на булеварда ли е? Мисля си, че е тази сграда, а тя не е на булеварда:

# 17
Шебекчо,   bouquet

хЕлен, това откъде го измъти, бе? Embarassed
....А ако знаете пък Ексайтед колко е хубава!!!! ...

Чефито голяма сладурана, час и половина не ни стигна да се наприказваме, ще има още Heart Eyes
Отивам сега да гледам снимките на Вели.

# 18
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Alleisha, сладостта от описанието ти прилича на локум  Laughing
http://www.wallpapershd.biz/wp-content/uploads/2013/01/Turkish-D … n-Wallpapers.jpeg

или на това - води се гроздова наденица с ядки:
http://img.21food.com/20110609/product/1306761394351.jpg

Няма защо, със здраве да пишем и разказваме  Hug

Нещо за четене, чалко е ала-бала, ама айде:
http://www.sunshine.bg/istanbul-den-1-vi
http://www.sunshine.bg/ekskurziq-do-istanbul-den-2-ri

Танче не е на самия булевард. На задния успореден на него е, в първия пост посветен на Пера бях описала точно.
Този първи пост е първия, който не превеждам  Embarassed копирах го от Уикипедията и уж го редактирах, ама съм се отнесла.  Grinning Оправих неточността.

Сложих и нова пътна карта - на нея ще забележите новото трасе на събърбана в европейската част. Изправено е и е подведено в тунел, който минава под Лалели и после ще се включва в тунела под Босфора. Това значи, че и Сиркеджи ще преправят и всичко ще е на -1 ниво като някои гари от западна Европа  Crazy След 1-2 години ще махнат старите релси и района покрай брега ще светне  Flutter

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 21:53 от Шебек

# 19
 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 Шебече както винаги си страхотна!
Връщам се в старата тема да гледам снимки  newsm03/вчера нямах нет/
Скрит текст:
Момичета пристигна бугенвилията от Бургас срещу 24лв. с доставката - трябва да излезе червена, а междувременно днес при Сити центъра в едно цветарско магазинче намерих цикламена за 8лв., не се въздържах разбира се и я купих.Ще ги снимам и ще ги кача да ги видите. Сега остава въпроса как ще ги гледам/пишман цветарка съм/?

# 20
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Диди, къде е това магазинче да пратя майка ми да ми купи, да ми я поотгледа и донесе  Laughing
В нета има много съвети, прочети ги и ще видиш, че хич не е трудно  Peace

# 21
  • София
Диди, къде е това магазинче да пратя майка ми да ми купи, да ми я поотгледа и донесе  Laughing
В нета има много съвети, прочети ги и ще видиш, че хич не е трудно  Peace

Точно ти ли ще усложняваш живота на майка си.  Wink Все пак си в "родината" на бугенвилиите. Ние си я донесохме от Халкидики. Продават ги на сергии по пътищата. По 4-5 евро вървят като ги има и саксиен вариант (поне така ни казаха  Wink). Предполагам, че ще ги има и в Солун на някой пазар  или градински център.

Съвет за гледане трудно мога да дам. Искат много светлина. Лятото е на балкона и се развива добре. За съжаление като стане студено я вкарвам вътре и се шокира. Окапват ѝ листата и минава време докато се съвземе. В началото новите листа се показваха по целите клони, но вече са само по краищата, защото самите клони все повече се "вдървяват". С други думи, май е по-добре да си растат където им е мястото, а именно  топла, слънчева, но и влажна от морето Гърция.  Wink

# 22
Шебек   Благодаря ти за отговара!   bouquet

# 23
# 24
Шебече пускам ти на ЛС скица. Ако майка ти не го намери звънни ми ще скоча да взема едно цветенце  и тя когато може ще ти  го вземе newsm53

# 25
Танче и аз от доста време се чудя къде се намира легендарния Пера Палас  newsm78

# 26
  • София
Танче и аз от доста време се чудя къде се намира легендарния Пера Палас  newsm78

Е, аз го знам (все пак сме го и снимали  Laughing), но трудно бих го обяснила. Шебек е по обясненията с онагледяващи карти.  Wink Всъщност няма ли обяснение в заглавния пост, посветен на сградата от преди 3-4 теми?  newsm78

# 27
  • София
 HugПривет!Чудесна нова тема, Шебек! Hug
Влизам след няколкодневно  отсъствие от
темата и ви заварвам с нови и чудни премени!
Особено на Хелънчето- приказна е тази кула!
Не случайно " 1001 нощ" започва всеки епизод
с нощна гледка от тази кула.
Боже, какви познавачки на истанбулските
потайности сме станали, щом и Истанбулкарт
в ръцете на пътниците в градския транспорт
забелязваме JoyНищо  не ни убягва.
Радвам се на всички новозавърнали се и
влюбени в нашия град и на всяка информация
и снимки от там. Hug Hug Hug

# 28
Червеният травмай, колко хубаво!  Hug Сега в Истанбул са пуснали черно-бели фотографии на Истиклял с акцент червения трамвай.  Heart Eyes Най-актуалното е, демек.  Grinning Продават ги направо на улицата. Шебек   bouquet

Ние ходихме до Пера, по карта изглежда по-сложно да се намери, но на практика е изключително лесно и всички пътища буквално водят до него. Просто в района на руското консулство се хваща коя да е пряка и се излиза на Пера. До хотела няма други сгради, пространството е открито и широко, малко по-надолу е сградата на турското радио и телевизия и се вижда от самолет, а срещу него е музеят Пера. Някой знае ли нещо за него? Стана ми любопитно, но нямаше опция да му отделим време.

# 29
  • Берлин
 Hug за теб,Шебече

Общи условия

Активация на акаунт