ИНТЕРВАЛНО ХРАНЕНЕ-ТЕМА № 6

• 70 323
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
Да, и аз съм стигнала до извода, че по темата за храненето няма общовалидни истини. Все пак трябва да имаме предвид, че краткосрочното напълно осъзнато гладуване и особено когато е в определен режим е напълно различно от дългосрочното гладуване или гладуване, когато тялото няма складирани мастни запаси Peace
Аз не съм забелязала да ми се забавя метаболизма при краткосрочно гладуване в рамките на деня. Точно обратното доста по-добре работи отделителната ми система. Освен това поне от няколко източника съм чела, че на стомахът са му нужни поне 5 часа да смели поетата храна и при всяко ново поемане на храна, изходът се затваря, докато и новата храна не се смели. И чисто еволюционно погледнато, това с постоянното похапване май е съвременно явление Wink

Освен това като се даде почивка на храносмилателната система, организмът може да насочи енергията за някои други важни дейности например поправяне на разни повредени системи. Като аналогия, нещата които не можем да свършим събота и неделя, но можем, ако сме в отпуска Wink

# 481
Аз имах 5 дни почивка, в които се храних по всяко време. От днес отново влизам в ритъм с едно хранене (евентуално с 2 за 5-те часа ако усещам силен глад), защото ми е ужасно тежко на стомаха ooooh! Поне нямам плюс.

# 482
  • Велико Търново
Аз имах 5 дни почивка, в които се храних по всяко време. От днес отново влизам в ритъм с едно хранене (евентуално с 2 за 5-те часа ако усещам силен глад), защото ми е ужасно тежко на стомаха ooooh! Поне нямам плюс.

Така, аз спазвам 5 часовия фаст, обаче вчера към 15.30 така изгладнях, че отидох на магазина и си купих 90 грама бразилски орех и съответно изядох Blush Освен това, което си бях приготвила за обяд и вечеря и днес очаквах кантара да покаже"+", ноимае "минус". От скоро време ме терзае мисълта, че ям малко и най-вероятно наистина е така, и за това отслабването ми върви бавно. Мисля да сложа едно леко хапване между обяда и вечерята и да проследя какво ще се случи.

# 483
Сиска, аз точно това мислех да ти пиша преди дни в другата тема (че не сваляш заради малкото храна) ама нали спадам към несериозните на тема храна и отслабване реших да мълча. Но ето, че сама си стигнала до извода, че с прекалено много ограничения трудно ще мръдне кантара надолу. Браво за минуса Hug

# 484
От днес отново влизам в ритъм с едно хранене (евентуално с 2 за 5-те часа ако усещам силен глад), защото ми е ужасно тежко на стомаха ooooh!

+ 1

# 485
  • Велико Търново
Сиска, аз точно това мислех да ти пиша преди дни в другата тема (че не сваляш заради малкото храна) ама нали спадам към несериозните на тема храна и отслабване реших да мълча. Но ето, че сама си стигнала до извода, че с прекалено много ограничения трудно ще мръдне кантара надолу. Браво за минуса Hug

Днес ще го повторя и ще отчета утре сутрин резултат Crazy

# 486
Здравейте, влизам с въпрос който ме касае от известно време.
Започвам нова работа от следващия месец и тъй като ще работя от 8-20ч, мисля да се храня по този метод фастинг със 2ч прозорец, но мислите ли че е подходящо единственото ми хранене (нв-вмх) да бъде в тези късни часове (да кажем9-11)  и то преди сън?Знам че е препоръчително да се храним до 19ч, но ако искам да е на спокойствие, правилно и приятно, а не бързо,претрупани и несъобразено единствения ми вариант е този прозорец.

Очаквам отговорите ви.....

# 487
Libertad, аз бих ти препоръчала да пробваш Peace За теб може това да е работещата формула, не се вкарвай в определени рамки.

Аз в началото се тормозех, че не съм в 5-часов, а в 6-часов времеви прозорец, например Crazy После видях, че всъщност ми се отразява много добре и спрях да гледам часовника, а да се ориентирам по сигналите, които ми дава тялото ми Peace

# 488
  • София
Решила съм да пробвам този метод , дано мръдне кантара надолу.Вечерям от 19 h до към 20.30 h .Достатъчен ли е този прозорец ? Да хапвам ли нещо към 16h? Храня се ВМ-НВХ и ще ям само режимно в интервала за хранене.Дали да продължа да пия мазно кафе сутрин?

# 489
  • Велико Търново
Решила съм да пробвам този метод , дано мръдне кантара надолу.Вечерям от 19 h до към 20.30 h .Достатъчен ли е този прозорец ? Да хапвам ли нещо към 16h? Храня се ВМ-НВХ и ще ям само режимно в интервала за хранене.Дали да продължа да пия мазно кафе сутрин?
[/quote

Аз го махнах, но не помогна BlushВече какво ли не не пробвах, но ще му дам още няколко месеца на този види хранене и да видим т.е. времето е началото на септември.

# 490
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Записвам се и се връщам да чета. bouquet

# 491
И аз се записвам тук.
Най-вероятно това хранене ще го съчетая донякъде с разделното. Именно РХ най-много ми помогна да сваля  излишните си кг след раждането.
Няма да е изцяло разделно, но поне основните принципи ще  ги спазвам.

# 492
Здравейте. Опитвам се с 5 часов прозорец и аз. Ако той е 14.00 до 19.00 ок ли е, или трябва да се изтегли към късният след обяд newsm78

# 493
Здравейте. Опитвам се с 5 часов прозорец и аз. Ако той е 14.00 до 19.00 ок ли е, или трябва да се изтегли към късният след обяд newsm78

Аз не мисля, че е проблем, но пробвай и виж как ще ти се отрази Peace

Аз да кажа, че много воден кефир ми се събра вкъщи и затова реших да правя фастинга не с ментов чай, а с воден кефир с парче лимон. Днес ми е първи ден.
Не знам доколко се води фастинг, сигурно в кефира има някакви калории, но пък не е храна, която се дъвче Rolling Eyes

# 494
Ами, аз все не успявам до 19 да вечерям...Не знам дали ги правя правилно нещата. В 14 хапнах 250гр. дом КМ и сега чакам вечерята да се опече, сигурно към 20.30 ще вечеряме.
Галче, би ли написала как го правиш този кефир, може и да си споменавала,сориии...

Общи условия

Активация на акаунт