ИНТЕРВАЛНО ХРАНЕНЕ-ТЕМА № 6

• 70 318
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Sunstone, кефирът е от малкото ферментирали храни, за които си трябва първоначално култура, за да се завъди, после тя вече сама се размножава, трябва й само вода и захар. Аз моята си я купих от тукашен био магазин. Виж оттук дали все още дават безплатно, ако искаш: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.423759994401386.107374 … 351372&type=3

# 496
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте,
аз май опитах всички диети, но все не попадам на най-доброто за мен. Имам да свалям едни 5 кг, от които просто не мога да се отърва.
Всъщност аз без да знам съм била на този начин на хранене поне 2 пъти. Първо пиех едни капки, при които се ядеше само от 12 до 17 часа, а втория път аз сама си реших да ям само вечер - от 18,30 до към 22,30. И двата пъти ми се отразиха много добре. По принцип издържам без храна през деня, но ми е трудно да съм си в къщи вечер и да не ям.
Така че мисля да пробвам пак, дано това да е моят начин на хранене.
Обаче сутрин не мога да не пия кафе, с мляко и захар. Ще гледам да ги намаля като количество, но не мога да го пия кафето без захар, пробвала съм - не става.
Ще бъде ли проблем?

# 497

Обаче сутрин не мога да не пия кафе, с мляко и захар. Ще гледам да ги намаля като количество, но не мога да го пия кафето без захар, пробвала съм - не става.
Ще бъде ли проблем?

Добре дошла, alvera Hug

Според мен, ако целта е отслабване, кафето сутрин не би трябвало да попречи на добрите резултати. Пробвай и виж как ще се чувстваш. Успех bouquet

# 498
Ох, хора,ама вие кога и как се храните...Моля напишете, че да се ориентирам.
Изключвам сутрешното и следобедното кафе с  1-2 к.л. мляко/сметана.
Аз напр. в 14ч. хапвам или по-скоро изпивам една чаша дом КМ и после чак около 19-20ч. вечерям. В този интервал 14-20ч не ям нищо.
Така, ОК ли е?

# 499
Ох, хора,ама вие кога и как се храните...Моля напишете, че да се ориентирам.
Изключвам сутрешното и следобедното кафе с  1-2 к.л. мляко/сметана.
Аз напр. в 14ч. хапвам или по-скоро изпивам една чаша дом КМ и после чак около 19-20ч. вечерям. В този интервал 14-20ч не ям нищо.
Така, ОК ли е?

Пак аз Laughing Не виждам защо да не е ок. Въпреки че темата е за Фаст 5, при който режим се яде в рамките на 5-часов прозорец, фастингът 16:8 е доста разпространен и не виждам нищо лошо в него, т.е. при него се ядат обикновено 2-3 хранения в рамките на 8 часа, обикновено се пропуска закуската, но е въпрос на лично предпочитание Peace

# 500
Галче, едно уточнение - темата е за всички видове интервално хранене, а не само за Фаст-5 Peace

# 501
Галче, едно уточнение - темата е за всички видове интервално хранене, а не само за Фаст-5 Peace

Супер, но не така пише в първия пост от темата Peace Може би затова съм се заблудила Rolling Eyes

# 502
Там е описан и варианта 2х36, което е друг вид интервално хранене. Просто е зле структуриран първия пост и не става ясно къде почва и къде свършва всяка информация Peace

# 503
Там е описан и варианта 2х36, което е друг вид интервално хранене. Просто е зле структуриран първия пост и не става ясно къде почва и къде свършва всяка информация Peace

Съгласна съм, но дори и така да е, пак не е изчерпателен, защото липсват 16:8; 18:6, 24ч, 5:2 и може би и други видове краткосрочно и дългосрочно гладуване Peace

# 504
Мерси за разясненията! Hug
Значи във Фаст-5, човек се храни само веднъж на вечеря.
Хм...като достигна някой ден до това ниво ще го пробвам.
За сега ще съм на моя си фаст, че много държа на чашата КМ.

# 505
Видовете интервално хранене са много. Мисълта ми беше, че темата не е специално за Фаст-5, а за интервалното хранене като цяло Peace

Sunstone, не. При Фаст-5 има прозорец от 5 часа, в които се яде. Може тези 5ч. да са по всяко време на деня, както и може да се храниш, колкото пъти сметнеш за нужно за своя организъм. Важно е само всеки ден този прозорец да е по едно и също време, а през останалата част от деня е добре да се приемат течности с нулеви калории (вода, чай без захар и кафе без захар) Peace

# 506
Аха,чак сега ми стана ясно! Мерси,Зизу!

# 507
Здравейте,
днес започвам с Фаст - 5, като моят прозорец ще е от 17.30  - 22.30 часа.
За сега съм само на кафе сутринта ( с малко захар и суха сметана) и 1 литър вода и все още не чувствам глад.
Четох за това хранене, че е позволено бира или вино, без да се прекалява. Аз пия около 2 - 3 чаши бира вечер, надявам се, че не е прекалено. Друг алкохол не пия.
Започвам с 62,3 кг от тегленето тази сутрин и мисля да се претегля пак след две седмици, дано издържа.
Тези първи дни сигурно ще прекалявам с храната вечер, защото след всички диети, които забраняваха някои храни, ми се ядат все непозволени неща и то все на вечеря  Simple Smile. Но мисля после да не смесвам храните.
Радвам се, че открих тази тема  Hug

# 508
Здравейте, да подбутна темичката  Simple Smile

Да си призная честно, не бях особено стриктна тези дни, много ми е трудно като съм си в къщи да не ям до 17,30 и си похапнах малко през деня. И не издържах, днес се претеглих и съм малко надолу, само 0,3 кг, но е минус.
Нямам нищо против бавното отслабване, така даже ми е по-добре.
Надявам се и вие да споделите успехи  Hug

Хубав петък, 13.  Simple Smile

# 509
Аз реших да премина вече от фаст 16/8 на фаст-5. Да видим как ще ми се отрази и дали по-бързо ще сваля поне още 2-3 кг. Моят прозорец на хранене ще е 14/19-20 ( в най-лошия случай ще е 6 часов прозорец).
Запомних, че часовете трябва стриктно да се спазват, много ще се постарая.

Общи условия

Активация на акаунт