ИНТЕРВАЛНО ХРАНЕНЕ-ТЕМА № 6

• 70 364
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Проблем ми е да вдигна мазнините, защото трябва да стоя на доста ниски калории.  Tired

Да, върху това и аз много пъти съм умувала, как точно да стане.
Така и не успях да намеря начин. Калориите много ограничават, когато искаш да ги съблюдаваш.
Затова и преминах временно на просто НВХ, защото не намерих отговор на този въпрос.

Относно увеличаването на протеина - моето мнение е да го правиш с внимание. Както и ти си знаеш - излишният протеин се превръща в захар.

Бебок, бързо оздравяване и от мен мила  Hug

# 361
Ето ме и мен  Simple Smile.

....

divet  Hug, добре появила се или може би завърнала? Би ли споделила как се развиха нещата при теб, още ли си на режима и т.н..  

Съжалявам , че късно се отзовавам на вашето питане, но рядко влизам тук напоследък.
С режима се "запознахме" през лятото на 2010 г и много ми пасна като цяло. Бързо свикнах и основно спазвах понеделник - петък Фаст - 5, събота и неделя по-лек режим с по-големи прозорци.
За 6 месеца свалих към 5-6 килограма и 7-8 см. от талията си. Видях си средата така да се каже Simple Smile
Чувствах се супер. После редувах периоди на спазване и разпускане. В резултат качих пак някое килце и сант  Mr. Green
Миналото лято реших отново сериозно да се взема в ръце и да спазвам стриктно Фаст 5.
Нещо обаче не ми се получаваше. За няколко месеца вместо да сваля, аз си качвах при това редовно, въпреки стриктното спазване на интервала. Започнах и да споrтувам (2 пъти седмично Аеробика). Вярно, хапвах си повече въглехидрати, но това не беше пречка предния път. И така се борих до февруари 2013 г. Реших да си направя кръвни изследвания и се установи, че имам висока  захар (винаги съм била на горната граница, но не и над нормите). Наложи се да сменя начина си на хренене тотално. След 1 месец си направих кръвен профил за захар и показателите вече бяха нормални. Освен това за този 1 месец към 2 кг от теглото ми бяха изчезнали. От тогава се отказах от режима въпреки, че никак не ми се искаше.
Някъде в материалите на д-р Херинг за режима беше писано, че не е подходящ за диабетици. Аз явно пък съм рискова група.

Малко дълго стана, но се надявам да съм била полезна.
Пожелавам успешно Интервалстване и на всички постигане на мечтаните резултати!

# 362
divet,
кажи какъв режим ти препоръчаха.Ако искаш на лични, да не тормозим темата.

# 363
Нека да напише тук режима, и на мен ми е интересно  Peace

# 364
И аз чакам, divet   bouquet
Подозирам нещо НВХ Thinking

# 365
Споделям щом има интерес Simple Smile
Скрит текст:
Режимът не е препоръчан от някой - сама реших така да се храня. Не знам доколко е правилен.
Сутрин - филия черен хляб (основно е Вита с 6 зърна или подбен от тази марка) намазана дебело с масло и поръсена с подправка или сол. Не всеки ден хапвам и парче шоколад или друго сладко нещо след филията.
Обяд - 1 кофичка кис. мляко 2 % и 7- 8 лъжици овесени ядки със сушени плодове.
Вечер към 17.30 ч. - 2 филии черен хляб с нещо ( масло, пастет, извара, сирене).
По-късно към 20.00  - салата + някакво месо или колбас, или друго ядене готвено за вечеря на всички, без хляб и без сладко за десерт.
През другото време от деня не ям нищо и не пия нищо освен кафе без захар.
Закуската и обяда са винаги едни и същи вече 4 месеца.
Спортувам 2 пъти седмично по 1 час аеробика.
Събота и неделя е малко по-разпусната работата.
Много обичам тестени неща - сладки, солени и т.н. Ежедневно хапвах от тях без притеснение в 5 часовия интервал. Сега си позволявам такива неща рядко ( 1 - 2 пъти в месеца) и по малко - понякога само една хапка.

За проблема си с качването на кг. по време на спазване на Фаст 5 споделих и във Фейсбук с д-р Херинг. Неговото предположение беше проблем с щитовидната жлеза. Само при хора с такова заболяване режимът не действал.
За сега не съм си правила изследвания на тази жлеза. Спомням си че преди 5 години ми я гледаха на ехограф и не откриха нещо нередно.

# 366
Благодаря divet, с една дума се храниш регулярно и си намалила тестено и сладко Simple Smile Режима е добър според мен PeaceМоже би когато си ядяла наведнъж повечето калории и въглехидрати, след това ти е била по-висока захарта newsm78
Но все пак профилактично човек не е лошо да си поглежда щитовидната жлеза.

Да не кажа тежка дума, но аз мисля малко да абдикирам от режима-само по една причина. Искам да се науча да не преяждам, а този режим не ми помага в това отношение/на мен специално/. Когато се науча/дано не е прекалено късно за това/, може да се върна Crazy

Желая на всички: бъдете здрави и обичайте себе си и всички около вас   bouquet   love001 И успех с влизането във форма, сигурна съм, че всяка една от вас ще успее, стига да е постоянна в целта и изпълнението  Hug

# 367
  • София
Русалуна, стана ми мъчно, че ни напускаш  Hug
Желая ти успех в борбата, с която си се захванала  Hug
И минавай от време на време.

# 368
Русалуна HugЩе липсваш. Успех и от мен

Като решиш да се върнеш,се чувствай поздравена с това Laughing
http://prikachi.com/images.php?images/933/6219933K.jpg

От мен на всички HugИнтервална съм си ,впрочем
Днес ще отварям в 19,но ще има и една-две бири,че ще се събираме пак майките Whistling

# 369
divet , благодаря за споделеното   bouquet . Радвам се че си намерила твоя начин да постигаш резултати и да бъдеш по-здрава.

Русалуна  Hug,  успех и от мен. Навестявай ни от време на време и споделяй какво правиш ако искаш.

Баничка* , интересно ще ми бъде да споделяш какви резултати се получават при по-широк прозорец.

Аз на този етап ще държа фаст-5, но нямам настройката това да продължава вечно. Мисля, че зимата ще ми бъде по-трудно да не ям по цял ден. А и не само зимата и сега понякога просто ми липсва хапването на обяд с колегите чисто психологически, не от глад. През деня ми се дояжда от време на време, но като дойде време да отварям, особено ако е към или след 18 часа, изобщо не съм гладна. Опитвам се да хапвам достатъчно, но не съм сигурна дали ми се получава. Зимата може да пробвам такъв по-широк прозорец като на Баничка с двукратно хранене, че иначе явно много прекалявам с количествата и спирам да свалям или качвам дори.

Да ви се оплача напоследък ми се появи проблем с WC-то. Никога не съм имала проблеми там и сега съм направо ужасена. Дано не продължи дълго. Мисля си за три причини - намалила съм прекалено водата /някак от само себе си не ми се пие толкова вода, колкото в началото/, гледах какво съм хапвала напоследък и като че ли са ми малко и храната и мазнините също. Ще пробвам промени и в трите посоки и дано се оправя, че не ми се пият никакви гадости за тази цел.

Днес още не знам какво ще хапвам. Купих за пореден път тиквички и дано измисля нещо с тях /че само ги купувам и после ги подарявам като не ми се пържат/, ако не имам яйца.

# 370
И при мен се появява тоз проблем с ВЦ. Зехтин ,на гладно,действа,но нали искам да съм стриктна интервалка....Дали е проблем наистина една лъжичка сутрин? Thinking

Относно ИХ,зимното време и пр. Аз също си мисля,че по -трудно ще удържам тогава,но ще си покаже.

Тиквичките не ги пържи,z.2012,много ми  е досадно на мен това. Във фурната също стават,настъргани на ренде-също,като огретен,запеканки.
 Крем -супа днес ще правя с тиквички,моркови,кромид.Има много варианти.

divet ,благодаря  bouquet

# 371
Ох, аз не съм съвсем стриктна в това отношение  Embarassed . Сутрин в кафето задължително слагам доста масло и малко пр.мляко. В началото когато ми беше доста гладно през деня пиех още едно кафе само с масло. Освен пак да го включа, не знам. Дано не е голям проблем за режима.

Супер идея за крем-супичка. Как я приготвяш - вариш, пасираш предполагам. А с какво я овкусяваш, сметана?
Аз до тази зима не обичах крем супи, но пробвах за първи път крем-супа от карфиол със сметана и масло, и направо се влюбих в нея.

Иначе за зимата и ИХ и аз не съм категорична, но се съмнявам че тогава ще издържа. Наистина времето ще покаже какво, кога и как.

# 372
Сварявам с масло нарязаните зеленчуци /слагай всякакви ,които смяташ,че ще са вкусни за крем-супата / Картофи не слагам.
Като се свари ,овкусявам подправки по избор /пресен магданоз ,черен пипер,каквото харесваш/ ,слагам прясно мляко иначе ,пасирам,като махна ,колкото преценя от бульона,за да не стане рядка.  А бульона си го пийвам горещ,много ми е вкуснотийски. Дребната обожава така супите,слагам и на нея и жълтъци в купичката.  Heart Eyes

# 373
Йоанка, много благодаря за идеята  Kissing Heart .

И така, за днес менюто ще бъде крем супа от тиквички, салата домати с извара, сирене, кашкавал, може би яйца и овче кисело мляко. Ще отворя към 18 часа вероятно.

# 374
Благодаря, много сте мили, а коалката е супер Hug
Аз пак около интервалното ще се въртя/веднъж свикнеш ли, трудно се отвиква/, но все пак няма да е точно Фаст5.

За WC-то мога също да препоръчам упражнения за корем, ако не правите, това е още една причина да започнете. На мен доста ми помага, а и преди години като правех редовно упражнения, забелязах благотворен ефект и върху перисталтиката.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт