ИНТЕРВАЛНО ХРАНЕНЕ-ТЕМА № 6

• 70 298
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
И да кажа, че с фастинг определено отслабвам по-красиво, колкото и нелепо да звучи.
И аз забелязвам това, особено корема - без значение дали съм ВМХ, палео или зърнена (каквото зърна), корема ми се прибира, а свалените кг не са много. Значи сваляме сланинки Wink
Какво е приложението?

# 646
Вяра, много добре те разбирам и с мен май е така. Много се радвам, че си си постигнала целта, помня колко се тормозеше. И да кажа, че с фастинг определено отслабвам по-красиво, колкото и нелепо да звучи.

Духче  Hug Hug Hug
Още не съм постигнала целта, която е 50 кг., но определено започвам да се харесвам. Със сигурно ще отслабвам доста бавно, защото тренирам. Но според мен фастинга съчетан със спорт е перфектна комбинация и смятам да продължавам така. Най-хубавото е, че лятото мина, следващото е далече и имам време да правя нещата правилно и бавно без да бързам, което намалява възможността за йо-йо ефект. Надявам се следващата пролет вече да съм във форма  Praynig

# 647
Вяра, много много се радвам за теб.
И според мен фастинга е супер, но се чудя, т.е. сигурна съм, че трябва и някаква калорична рестрикция да се прави. Не вярвам, че ако не се следят калории ще се отслабва. Поне аз няма... За жалост.

Бебок, да и аз го забелязвам. Мисля, че е заради кетозата, в която се предполага че изпадаме след няколко часа без храна.

# 648
Вяра, много много се радвам за теб.
И според мен фастинга е супер, но се чудя, т.е. сигурна съм, че трябва и някаква калорична рестрикция да се прави. Не вярвам, че ако не се следят калории ще се отслабва. Поне аз няма... За жалост.

Задължително калориите трябва да са намалени. Но, като се замисля май за едно ядене не могат да се приемат кой знае колко калории. Аз гледам да ги държа между 1000 и 1300 на ден Hands V

# 649
Абе релано може, от както започнах всичко да си следя, се учудвам...
Ето днес, събрахме се цялото семейство на заведение, поръчах си зеленчуци на плоча, но хапнах от планираните сирена и кашкавали от общото плато. Разбира се това е изключение, в ежадвието си не ям панирано, нито сирене и кашкавал. Идеята ми е, че не мисля че е било много храна, но като калории е криво ляво 800. Ако не внимавам с вечерята (защото сме на рожден ден на заведение) като нищо ще станат 1600 и язък за фаста. А 800 калории много лесно се правят дори само от салата със сирена примерно. Та аз към самата себе си трябва да съм по внимателна!

# 650
Ето при мен как е
Сутрин - кафе с мляко
Следобед - 2 бъркани яйца със сирене, краставица, морков и маслини
Малко по-късно - 2 реда шоколад

или

Сутрин - кафе с мляко
Следобед - пържола със зеленчуци и малко сирене или домашна лютеница
Малко по-късно - 2 реда шоколад

Това със сигурност не може да мине 1300 калории. На първо четене са около 1000 Simple Smile

# 651
  • София
Да, фастингът трябва да е с рестрикция. То и моят е такъв, просто нормалното ми хранене не е с 1600ккал, а с 2500+.
Но най-важното е да не свикнете организма да живее с малко калории, че тогава вечно ще сте на диета.

# 652
Вяра ти само обяд ли имаш?
Луна, на този етап не мога да разбера дали съм свикнала на малко калории или не умея да ги изчислявам правилно.

Друго правило, което искам да следвам к помага е при мен е без междинни хранения. Ако ям често не зависимо какво и колко, ама наистина не зависимо какво и колко на другия ден съм на + винаги

# 653

Ами то е по-скоро следобедно хранене, защото е към 15.00 - 16.00 ч.

# 654
Моето не е точно фастинг, но поне открих режим, който хем да ми помага да издържам психически на постоянното шумолене от отваряне на десертчета в офиса и постоянното похапване, хем да се чувствам енергична и да си задържам постигнатото до момента тегло, което ми е и целта.

Сутрин горещ ментов чай към 8 ч, който подслаждам с малко стевия и го пия до около 11 ч. После смути до около 1 часа, заедно с малка купичка от някакъв ядков тахан, разбит с вода и кокосов тахан, става като крем, божествено е. След това си вземам обедната почивка, но не ям, а се отдавам на четене, извън офиса. После пия вода или ментов чай, докато си тръгна от работа. Ако много ми се дояде нещо сладко, имам едни бонбони, които са само Ксилитол, лимоново масло и масло от лайм. Понякога вървя пеша, ако времето позволява 5 км, вкъщи вечерям към 18.30-19ч и после нито ям, нито пия. Вечер преди лягане правя йога, колко продължителна и какви асани ще включва решавам на момента, според това колко съм се движила през деня. И задължително поне веднъж в офиса качвам и слизам стълби до 9 етаж

От добавките сутрин пия Магнезиев цитрат, Вит. С, Б50 комплекс и вит Д3 + К2. Другата седмица ще си пусна изследвания да видя как е вит Д3 и Б12, никога не съм ги изследвала досега, пък и идват пости. През деня, пия вит С през няколко часа, дава ми невероятна енергия. Ако започнат да ми се схващат краката , докато спя, увеличавам Магнезия и вземам 1 сутрин и 1 вечер след вечерята. Отделно вземам и екстракт Витекс.

Забравих да допълня, че съм ограничила какаото и захарта. Не казвам изключила да не се включат самосаботиращите ме механизми Wink

Последна редакция: сб, 11 ное 2017, 15:06 от Галче

# 655
Дух, кое е приложението?
Фаста задължително трябва с калорийна рестрикция, наистина, но и с достатъчно храна. И при мен това е важен фактор - с много храна не отслабвам. Ето 2 дни пробвах стар режим - ами освен, че ям цял ден, ям и късно вечер и имам около 1 кг нагоре. А реално последния месец и нещо не свалям, а се опитвам да поддържам свалените до тук 10 кг. Сега е време на следващите, защото ако продължа в същия дух скоро ще се върна в изходна позиция. Отделно ползите от фаста - лично при мен има подобряване на инсулиновата чувствителност, или там както се казва, и дори да консумирам нещо сладко или тестяно, чувството е различно и не чувствам глад за още след това.

# 656
Аз преди два месеца пробвах пак да правя първия режим, който ми направи Ипократис. Тогава много ми помогна и бързо свалих с него. Е да, ама не - този път изобщо не ми помогна, че даже ми докара и подуване от задържане на вода. Явно това си е било за времето, когато бях на 26г., а сега вече не действа.

# 657
Вяра, т.е. имаш едно основно хранене към 15-16 часа на 24 часа, така ли да разбирам?

Бебок, написах в магазина за приложения intermittent fasting и излязоха няколко, видях кое има най-висока оценка 4.3. и него свалих. Опитай и харесай някое. Не прави нищо особено, освен че те кара да затъпяваш и ти смята часовете на фаста и на хранене. Но ми харесва идеята, да погледна на зад и да видя в кои дни колко часа съм не-яла.
Галче, много интересен режим си възприела, а имаш ли някаква философия на хранене при основното хранене или каквото ти се яде? Как се храниш напоследък?

Да, има някакви неща, които някога са работили, а сега не работят. Според мен влияние оказва най-вече околната среда, в мисъл на ритъм на живот и други подобни обстоятелства. Както и състоянието на тялото, вчера се престраших и си взех мерки - същите см съм, каквито съм била на -6 кг., в онзи момент - как и защо не знам, но съм доволна Simple Smile (горе долу).

Ето едно клипче, много ми допада девойката, в друго клипче обяснява колко много е напълняла, когато е станала веган. Тя все още си е, но е влязла във форма и до колкото подразбирам фастинг-а й е помогнал.
https://www.youtube.com/watch?v=D8eKZabjLCE&t=7s

# 658
Вяра, т.е. имаш едно основно хранене към 15-16 часа на 24 часа, така ли да разбирам?

Да. Или е едно основно към 15.00 - 16.00 ч или са две към 14.30 - 15.00 и след това към 18.00 ч. Зависи от това колко съм яла на основното хранене. Ако съм хапнала повечко си оставам на него. Ако съм яла по-малко хапвам пак малко по-късно Hands V

# 659
Много хубаво Simple Smile Желая ти да стигнеш, където искаш да бъдеш :*

https://www.youtube.com/watch?v=dbmxWfgvBzw - мен ми допадна обяснението за кафето и млякото. Защото в една от гурпите във фейсбук (американска), обясняват, че не трябва нищо да се приема освен вода, чай и черно кафе. Опитах за два дни да заменя кафето с черен чай, обаче... ми искам си кафето Simple Smile носи ми голямо психическо натоварване да се оганича дори от него, за това реших, че дори да нарушава фастинга, ще пия сутрин кафе с малко мляко и ч.л. нерафинирана захар.

Много приятно и нагледно, простичко обяснение как фастинга работи https://www.youtube.com/watch?v=lwCRjwDs1Ek&t=48s - от дясно излизат и други съвети - как и кога да тренираме и как да издържаме по-лесно в случай на глад.

Последна редакция: сб, 11 ное 2017, 17:54 от Госпожица Дух

Общи условия

Активация на акаунт