Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 92 152
  • 947
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Момичета, извинявам се че пиша пак ,но един въпрос не ми дава мира. ''При конизация се изрязва конус,чиято основа представлява окръжност ,описана около канала на шийката. Височината на конуса е самият канал - от 1/3 до 2/3 от него.'' Да разбирам ли ,че ако е засегната тази част на канала се изрязва дисплазията? В депресия съм и съм на антидепресанти.Виждам ,че много момичета тук са добре запознати и се надявам някой да ми отговори.Успехи на всички и само добри резултати.

Да, изрязва се дисплазията с конизацията. След това се чака хистологичен резултат за да се види дали е изрязано до здраво. Разбирам притеснението ти предвид това, че не си раждала, но трябва да се успокоиш. Моят съвет е да потърсиш още едно мнение. Принципно ЦИН 1 не е за подценяване  , трябва да се вземат адекватни мерки , защото все пак нямаш раждане. Успех ти пожелавам. Аз съм доволна от доц. Дянкова, обяснява добре, отговаря адекватно и спокойно на всички въпрсоси и е добър специалист.

П.С да допълня, чета ви неотменно и се радвам, като малко дете на добрите резултати. Сега е ред за новина за бебе.. Heart Eyes

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 08:29 от Kиkи

# 406
 Кики ,много ти благодаря. Другата седмица ми предстои ново абразио ,защото предишното е от миналата година.Тогава ще се види какво ще се прави.На всички момичета пожелавам само хубави резултати.                     

# 407
Здравейте,
момичета,изчетох няколко теми относно раничките на шийката на матката,но все още съм объркана.Имам раничка, първо направих микробиология,оказаха се гъбички,които лекувахме с моята гинеколжка.След това ми взе цитонамзка и материал за генотипиране на човешки папилома виръс.Аз се въздържах от изследването за вируса,тъй като исках да видя първо резултат от цитонамаката.Бях с впечатления ,че това излседване се прави само с лоши резултати от ЦМ.Днес разбрах, че моята ЦМ е 2 А група и според моята лекарка трябва да направя въпросния тест за ЧПВ.Обясни ми ,че ако резултата е отрицателен ще маже раничката с нещо и ще засилим имунната система ,ако е положителен ще я горим.Много съм раздвоена и може би ще потърся второ мнение,но все пак ако и при вас е процедирано по същия начин при ПАП 2 ,моля да споделите.Няма смисъл да ходя по други лекари ,ако това лечение е адекватно.Според едни лекари ранички не се горят ,според други се горят.Едни правят колпоскопия,тя нищо не ми каза за такава.Моля за мнение и  съвет...

# 408
Момичета,да ви се похваля-пап-2,десет месеца след конизацията. Simple Smile Hug
Браво! Поздравления! Hug

Честито и от мен! Чудесна новина! Нека за всички има само добри резултати!

При мен се оказа, че имам ЧПВ 18  Sad  Страх ме е

Сега първо ще лекуваме възпалението- промивки, глобули и т.н. Днес ми е 6ти ден от лечението.
В петък  ще ходя на контролен преглед. Лекарят каза, че просто в момента имам рана и е много силно възпалена. Sad

На 25 юни трябва да ми дойде МЦ. Дотогава лекуваме това възпаление. След това ми идва на 25 юли. И ми записа час на 1ви и 6и август за обработка със солкожин, за да лекуваме измененията, които имам.
Чудя се... до 1ви август... няма ли да чакаме прекалено дълго за солкожина.

# 409
Bo Bi, ти защо не искаш да си направиш изследване за чпв?
това, че сега си с пап2 не значи, че няма проблем.
при моята конизация навремето бях с пап2, изследвах се за чпв, излязох положителна, последва биопсия и след нея се оказа, че съм вече с цин 3. конизираха ме след 10 дни.

според мен е важно да се знае дали човек има чпв, в крайна сметка той е доказан причинител на рак. защо да не знаеш дали го имаш, още повече при положение, че имаш възможността да предотвтариш лошите последствия от него?

# 410
Елч,
аз не че не искам да направя това изследване.По-скоро ми е чудно лечението ,което ми предлага лекарката.Колебая се дали да я сменя,защото не бях чувала такива варианти на лечение според това дали имаш вируса или не. Днес забелязах,че отново имам бяло течение,което тя твърди,че е от самата раничка, а преди това лекувахме гъбички.Възможно е да не сме ги излекъвали,а тя иска да ме гори.

# 411
  • София
Мая мая, не искам да те плаша и разочаровам, но едва ли след такова кратко лечение възпалението ти ще се оправи /казвам го от опит/. За това се иска повече време. Казвам ти го, за да не се разочароваш като отидеш в петък на лекар. Освен това, за да може да се направи добър гинекологичен преглед трябва да са минали 3-4 дни без да си слагала глобули. И друго, прочети по-назад или в другите теми, момичетата коментираха, че третирането със солкожин е остарял и не ефективен метод, особено при наличие на ЧПВ. Защо не потърсиш второ мнение от онкогинеколог? Съветвам те да го направиш.  Hug
Бо би, възможно е да не са се излекували гъбичките. Не съм компетентна по твоя въпрос, но ако имаш и най-малко съмнение потърси второ мнение. Добре е да се направи колпоскопия и биопсия, тогава ще имате най-голяма яснота и ще се знае как да се действа. 

# 412
nonsense,

parvo se izvinqvam za latinicata.  Pregledat mi v petak e za da vidim kak varvi lechenieto. Sled 10-dnevniq kurs globuli, sledva pqna Floragyn. Za men tova e vtoroto mnenie. Spored d-r Hristamyan, fizicheski ne e vazmojno da se napravi konizaciq, poneje za izrqzvane do zdravo, trqbva se izreje edva li ne chast ot korema (koeto e nevazmojno)
Otnosno HPV- dokolkoto razbrah se lekuva ne samiqt HPV, a posledstviqta ot nego, t.e. izmenenite ketki (v moq sluchai)

Ne znam veche kakvo da mislq Sad

# 413
  • София
Мая, извинявай, нещо обърках случаите.  Hug Разбирам те, и аз съм в някаква тупикова ситуация. Довери се на лекаря. Той е добър лекар и явно знае какво прави. Успех.  Hug

# 414
Благодаря nonsense. От казанато от теб стигам до извода,че правилно нямам доверие на казаното от моята лекарка.Тя иска при наличие на ЧПВ( евентуално) да ме гори с лекарство,което ти казваш,че е остарял и неефективен метод при наличието на вируса.Странно ми е,че не заговори за колпоскопия  ,а за горене. Всъщност наична на горене зависи от това дали имам вирус, но никъде в темите не срещнах подобен случй.

# 415
Здравейте  Simple Smile преди да пиша искам да изразя подкрепата си и възхищението си от това което прочетох за момичетата които са преживели тези трудни моменти!
На 33 години съм, с едно детенце на 3,8г. Моята история... Февруари тази година бях на профилактичен преглед за цитонамазка (редовна съм всяка година), по време на прегледа всичко каза докторката е наред, шийка чиста, само забеляза удебеляване а лигавицата на матката - наречего "аденомиоза" - лечение спирала или забременяване. След 2 дни излезе и резултата 2-3А. До момента никога не съм била 2-ра група, дори след раждането бях 1А. Шашнах се. Отидох на преглед направи ми преглед отново и с някаква четчица взе материал, и намаза шийката на матката с течност с която да се оцвети засегнатите участъци. След 4 дни ме извика при нея и ми обясни: имаш не добра Цитонамазка 2-3А, освен това имаш половителене тест за 35 и 39 рискови вируси HPV което има вероятност да доведе до рак на шийката на матката. Оцветените участъци са като "зведно небе", резултат от онова въпросно намазване. Предложи лечение 2 вида: 1) схема 3*2 - 2 седмици Изопринозин, 2 седмици почивка и така се редуват за период от 3 месеца- за да повиши имунитета и организма сам да се справи; 2) мазане с Кондилин - 6 пъти м/у две менструации. Имам автоимунно заболяване - Тиреоидит на Хашимото, поради които факт не се препоръчва прием на Изопринозин. Приложи ми 2-я вариант за лечение. В началото на май месец тази година направи контролна Цитонамазка резултат същия без промяна 2-3А. Докторката реши, че това е дубър резултат имайки предвид, че нещата не са се влошили. Остави ме на "без лечение" и контролна цитонамазка до Септември. Реших да потърся и 2-ро мнение, отидох на лекар съвсем непознат за мен - само да проверя и този месец какво се случва, по време на прегледа и дума не споменах на новия лекар, той каза, че всичко е наред, потвърди удебеляването на лигавицата на матката и същото лечение (бременност или спирала), казах, че имам намерение и клоня към избора за забременяване тъй като спиралата е за 5 години. Той каза, че няма проблем. Само да напиша че моята доктрока също каза, че при цитонамазка 2-3А, няма проблем за забременяване. Спокойно дишах до вчера следобяд - резултата е 3А и лекаря иска да направим консултация. В четвъртък съм при него. Не знам какво да правя, дали да му споделя за това което е минало, или да чуя и неговото мнение. Объркано ми е. Покрай работа, ежедневие с детенцето и всички домакински задължения имам възможност да чета и ровичкам в нета за това което е, но все още съм улашена и не все на първото стъпало. Пропуснах да кажа, че моята гинеколожка искаше да прави нещо с "абразио" или каквото и да е беше, но се отказа, след като видя резултатите за HPV-to. Аз се извинявам много объркано написах всичко, и дори самата аз не знам защо го пиша, но съм като в едно тъмно кълбо от което светлинка не идва, ако моята лекарка греши, ако нещата се влошат, ако не ми е обърнала внимание, ако този лекар иска отново пари пари пари .... Съжалявам, но мислите са ми тревожно, объркани и натрапчиво подтискащи. ......

# 416
Здравейте  Simple Smile преди да пиша искам да изразя подкрепата си и възхищението си от това което прочетох за момичетата които са преживели тези трудни моменти!
На 33 години съм, с едно детенце на 3,8г. Моята история... Февруари тази година бях на профилактичен преглед за цитонамазка (редовна съм всяка година), по време на прегледа всичко каза докторката е наред, шийка чиста, само забеляза удебеляване а лигавицата на матката - наречего "аденомиоза" - лечение спирала или забременяване. След 2 дни излезе и резултата 2-3А. До момента никога не съм била 2-ра група, дори след раждането бях 1А. Шашнах се. Отидох на преглед направи ми преглед отново и с някаква четчица взе материал, и намаза шийката на матката с течност с която да се оцвети засегнатите участъци. След 4 дни ме извика при нея и ми обясни: имаш не добра Цитонамазка 2-3А, освен това имаш половителене тест за 35 и 39 рискови вируси HPV което има вероятност да доведе до рак на шийката на матката. Оцветените участъци са като "зведно небе", резултат от онова въпросно намазване. Предложи лечение 2 вида: 1) схема 3*2 - 2 седмици Изопринозин, 2 седмици почивка и така се редуват за период от 3 месеца- за да повиши имунитета и организма сам да се справи; 2) мазане с Кондилин - 6 пъти м/у две менструации. Имам автоимунно заболяване - Тиреоидит на Хашимото, поради които факт не се препоръчва прием на Изопринозин. Приложи ми 2-я вариант за лечение. В началото на май месец тази година направи контролна Цитонамазка резултат същия без промяна 2-3А. Докторката реши, че това е дубър резултат имайки предвид, че нещата не са се влошили. Остави ме на "без лечение" и контролна цитонамазка до Септември. Реших да потърся и 2-ро мнение, отидох на лекар съвсем непознат за мен - само да проверя и този месец какво се случва, по време на прегледа и дума не споменах на новия лекар, той каза, че всичко е наред, потвърди удебеляването на лигавицата на матката и същото лечение (бременност или спирала), казах, че имам намерение и клоня към избора за забременяване тъй като спиралата е за 5 години. Той каза, че няма проблем. Само да напиша че моята доктрока също каза, че при цитонамазка 2-3А, няма проблем за забременяване. Спокойно дишах до вчера следобяд - резултата е 3А и лекаря иска да направим консултация. В четвъртък съм при него. Не знам какво да правя, дали да му споделя за това което е минало, или да чуя и неговото мнение. Объркано ми е. Покрай работа, ежедневие с детенцето и всички домакински задължения имам възможност да чета и ровичкам в нета за това което е, но все още съм улашена и не все на първото стъпало. Пропуснах да кажа, че моята гинеколожка искаше да прави нещо с "абразио" или каквото и да е беше, но се отказа, след като видя резултатите за HPV-to. Аз се извинявам много объркано написах всичко, и дори самата аз не знам защо го пиша, но съм като в едно тъмно кълбо от което светлинка не идва, ако моята лекарка греши, ако нещата се влошат, ако не ми е обърнала внимание, ако този лекар иска отново пари пари пари .... Съжалявам, но мислите са ми тревожно, объркани и натрапчиво подтискащи. ......
Здравей, това което видя лекарката като ,,звездно небе" след колпоскопски преглед ли е? Преглед с микроскоп. Моя съвет е да ти се вземе биопсия именно от този участък, за да се разбере дали е възпаление или дисплазия, при условие, че си положителна за високорисковите щамове на HPV.

# 417
icyangel,

аз също отскоро съм в този проблем и едва ли съм най-добрият съветник.... но какво пречи да споделиш с лекаря си предишните диагнози. Важното е, че има изход от ситуацията. Мисля, че колкото повече информация има лекаря, толкова по-добре за вземане на адекватни мерки.  И в моята глава е пълна каша.... и се опитвам постоянно да повтарям думите на лекаря "вече всичко се лекува"

Кураж, по-добре е да отидеш на консултация и да поговориш с лекаря си, отколкото да ти каже 2 приказки по телефона и да се чудиш какво се случва.

Hug

# 418
Да, звездното небе е след колоскопския преглед е. Тя се отказа от биобсия, не знам защо. А аз бях като опиянена и не можах да взема адекватна позиция, към онзи момент. Ще отида при този другия лекар в четвъртък и ще чуя мнението му, ще покажа и какви са ми изледванията до момента и лечението. Благодаря ви. Надявам се да съм с възпаление. Истината е, че знам за изневяра на съпруга ми и ме "яде" мисълта, че освен психическата ми травма ми нанесе и това поражение, и не само на мен разбира се, а и на детенцето ни.
п.с. дисплазия какво означава ?

# 419
Дисплазия на шийката на матката представлява необичайно размножаване на клетки, което настъпва най-често след възпалителен процес. При това клетъчно разрастване се наблюдава промяна в структурата на клетките (клетъчен атипизъм).

Аз също мисля, че трябва да направиш биопсия. Виж и второто мнение.

Момичета,
има ли някой, който е минал през лечение със солкожин? Чувам много противоречиви мнения.
Не знам вече какво да мисля и какво да правя.
Според единия лекар- при ПАП 2, ЦИН1- конизация, според другия- никаква конизация, само солкожин.

Сега като чета за солкожина как бил остарял и неефективен метод.... съвсем се обърквам. Има ли някой, който  се е лекувал със солкожин? Моля да споделите опит.

Общи условия

Активация на акаунт