Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 92 175
  • 947
  •   1
Отговори
# 420
icyangel, ето една интересна статия за ЧПВ.
Цитирам от нея:

Въпреки широкото разпространение на инфекцията, в огромната си част промените, които предизвикват тези вируси са доброкачествени; само около 0.1% от случаите прогресират към рак на маточната шийка.

Идентифицирани са около 200 различни типа ЧПВ. Около 30 от тях се разпространяват чрез сексуален контакт.

http://www.eurochicago.com/2010/07/12-otgovora-na-nay-tchesto-za … e-vaprosi-za-hpv/

# 421
icyangel, сподели на втория лекар това за "звездното небе" и аз бих те посъветвала да настояваш за биопсия. не боли, а при наличие на 2 от високорисковите щама и резултат от цитонамазка 3 група според мен не е добра идея да забременяваш... не че това ще ти попречи да забременееш, но не е добре да бременееш с такъв проблем, при това без да можеш да му въздействаш поне още една година.

# 422
  • Wolwedans
Момичета,
има ли някой, който е минал през лечение със солкожин? Чувам много противоречиви мнения.
Не знам вече какво да мисля и какво да правя.
Според единия лекар- при ПАП 2, ЦИН1- конизация, според другия- никаква конизация, само солкожин.

Сега като чета за солкожина как бил остарял и неефективен метод.... съвсем се обърквам. Има ли някой, който  се е лекувал със солкожин? Моля да споделите опит.
Meн са ме туширали със Солкожин, (имам ектопия+ ектропион, ПАП 2Б, полож. ЧПВ 58) без никакъв ефект, пак си я имам, при мен явно си е хормонална, а като се добави и инфекцията с вируса, не мисля, че имаше какъвто и да е смисъл, но пробвах и това... На коплоскопията няма атипични участъци и от биопсичните изследвания излезе полип. Не съм с конизация. Ще ходя на LLETZ при Дянкова през септември.
Мисля, че този метод е най- подходящ при широки нискостепенни лезии (до ЦИН 2) по повърхността на PVCU. Твоя случай не беше ли такъв newsm78 - с голяма лезия и невъзможност за конизация...

# 423
Момичета,утре ми предстои абразио на цервикалния канал.От резултата ще видим какво следва.Нека Бог пази всички ни.И да, когато проблема е само на видимата част на шийката може да се използва LEEDS.Много по щадящ метод е.

# 424
  • София
Ina,успех и ще чакам да пишеш...и аз вървя по твоите стъпки Rolling Eyes

# 425
К@ли,мерси мила.Ще пиша непременно.Много ме е страх.

# 426
Момичета, на една приятелка в Америка са ѝ диагностицирали Complex atypical hyperplasia, някой има ли идея какво е това и при младо момиче как се лекува? Благодаря. Чудя се как да я успокоя, лекарят нищо не ѝ е казал друго. ooooh!

# 427
Момичета,
има ли някой, който е минал през лечение със солкожин? Чувам много противоречиви мнения.

Сега като чета за солкожина как бил остарял и неефективен метод.... съвсем се обърквам. Има ли някой, който  се е лекувал със солкожин? Моля да споделите опит.
На мен в частна клиника след аборт докторката ми каза, че имам раничка и че трябва да правя цитонамазка след 1 месец и ще ме гори със солкожин. След прочетеното и аз се разколебавам, още повече, че според лекарката мога да направя ДНК типизация за ЧПВ, но за мое успокоение.  newsm78

При преглед две седмици по-рано предишната лекарка нищо не спомена за ранички и съм в пълен шах.  newsm78
Мая, извинявай за спама- опит ще споделям най-рано след месец.

# 428
Добър да е  денят на всички   bouquet
Благодаря за мненията и помоща ви. След прегледа утре ще пиша отново. Ina 80 с теб съм!  Hug

# 429
Момичета,
Не знам вече какво да мисля и какво да правя.
Според единия лекар- при ПАП 2, ЦИН1- конизация, според другия- никаква конизация, само солкожин.

Meн са ме туширали със Солкожин, (имам ектопия+ ектропион, ПАП 2Б, полож. ЧПВ 58) без никакъв ефект, пак си я имам, при мен явно си е хормонална, а като се добави и инфекцията с

вируса, не мисля, че имаше какъвто и да е смисъл, но пробвах и това... На коплоскопията няма атипични участъци и от биопсичните изследвания излезе полип. Не съм с конизация. Ще ходя на LLETZ при Дянкова през септември.
Мисля, че този метод е най- подходящ при широки нискостепенни лезии (до ЦИН 2) по повърхността на PVCU. Твоя случай не беше ли такъв newsm78 - с голяма лезия и невъзможност за конизация...

да и моят случай е такъв- ЦИН1, обхваща голяма площ и не е възможна конизация.
може би ми трябва и трето мнение....пффф Shocked Не откривам информация за процедура LLETTZ в Пловдив Sad Ако някой знае нещо, моля информация Simple Smile
Притеснява ме, че ЧПВ при мен е 18- високорисков. Не знам дали солкожин- а ще е ефективен.

ally, преди колко време направи процедурата със солкожин? и пак ли д-р Дянкова ти препоръча солкожин?

Доколкото разбирам д-р Христамян е доста добър лекар, дори новатор, помогнал е на хора с много тежки проблеми... пише научни разработки и предлага иновативни лечения.... а ми предлага лечение със солкожин....   newsm78

# 430
Момичета,утре ми предстои абразио на цервикалния канал.От резултата ще видим какво следва.Нека Бог пази всички ни.И да, когато проблема е само на видимата част на шийката може да се използва LEEDS.Много по щадящ метод е.

Успех,

с теб сме!  newsm51

# 431
Току що се сетих, че аз съм си правила 2006г. 3 приема на церварикс, бях забравила за това. Е какъв е смисъла на ваксината в крайна сметка??? !!!

# 432
Момичета,

На мен в частна клиника след аборт докторката ми каза, че имам раничка и че трябва да правя цитонамазка след 1 месец и ще ме гори със солкожин. След прочетеното и аз се разколебавам, още повече, че според лекарката мога да направя ДНК типизация за ЧПВ, но за мое успокоение.  newsm78

При преглед две седмици по-рано предишната лекарка нищо не спомена за ранички и съм в пълен шах.  newsm78

резултати от цитонамазката? коя група е? някакви други изследвания? лекаря обясни ли защо иска да гори? на базата на какъв резултат?

не е спам, всички имаме нужда от подкрепа. Simple Smile

мисля, че трябва да поговориш малко по-подробно с лекаря си.

Успех! пиши как се развиват нещата. newsm51

# 433
Момичета,

резултати от цитонамазката? коя група е? някакви други изследвания? лекаря обясни ли защо иска да гори? на базата на какъв резултат?

не е спам, всички имаме нужда от подкрепа. Simple Smile

мисля, че трябва да поговориш малко по-подробно с лекаря си.

Успех! пиши как се развиват нещата. newsm51

Никога досега не ми е правена цитонамазка, мая. Ей така ми сервира цялата информация, докато бях още замаяна от упойката. Две седмици по-рано друга гинеколожка не обели и дума за раничка. Да не споменавам пък факта, че естрогените по време на бременност може да накарат епитела да излезе върху порциото.  Можела съм да направя типизация за мое спокойствие, иначе тя ще ми вземе цитонамазка и после- солкожин.  Shocked  Shocked  Shocked

Няма да си губя времето да говоря с нея, камо ли да ходя трети път- решила съм се за доц. Стойков някъде средата на юли.

# 434
kalpazanka,

може би наистина трябва да отидеш при друг лекар. Горене на сляпо, без изследвания???? Настоявай да ти вземат цитонамазка и коментирай резултата с лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт