Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 92 172
  • 947
  •   1
Отговори
# 240
Ама вие ще вземете да се скарате сега... Rolling Eyes
HPV тест не съм правила, ако кажат сега че трябва, ще правя. Имам 1 приятелка, които няколко месеца след раждане беше с III група и само със свещички и Изопринозин я свали на I. Сега няколко години по-късно продължава да е PAP I, така че не мисля че лечението със глобули и имуностимуланти е губене на време. Зависи в какъв случай се назначава. При мен нямаше ефект, значи продължавам с изследванията. Надявам се да не е рак.., но не знам какво друго би могло да е...Както споменах, досега не съм се сблъсквала с такива неща и не съм особено компетентна.
Някой, на който са правили биопсия, ще сподели ли дали боли и слагат ли упойка?  Embarassed
Две деца родих с операция и пак бъзла си оставам Mr. Green

# 241
  • София
Зависи от лекаря.На мен 2 пъти са ми вземали,първият път щях да колабирам,втория дори не разбрах кога са ми взели.Повечето момичета казват,че се усеща като леко щипване.Прицелната биопсия е без упойка.

# 242
  • София
Asinka,  никъде  не  визирам  твоето "име" ?  Отдавна спрях да коментирам твоя случай  и  нямам никакво намерение  да  ти  казвам каквото  и да било !

Коментирам  дадена ситуация  и диалог ! Изразявам  принципно , какво  би следвало да се предприеме в тази ситуация .   Peace А  и  не само  аз  я  коментирах ........
Прави са  момичетата - Dados  и ivss .  Всички тук  коментираме на базата на  вече горчивия  си опит  за съжаление . Целта е  да помогнем на някой  в подобна  ситуация !  Peace

А  ти какво  ще  направиш ,това си  е  лично твой  проблем и  ти си  преценяваш сама ! Не ти се бъркам !  

И  представи си ,че  може да се вземе  биопсия  от  цервикален канал  и без  пробно  абразио.  Дори  и  без  упойка има  случаи на  взето такова.

Аз пък се радвам, че направих пробно абразио, дори се ядосвам, че го отлагах. Оттърва ме от едни проблеми и спомогна за преценката на това дали имам или нямам и други. Та понякога си трябва да се направи. А ако е с хубава упойка и кадърен доктор, направо си отиваш на работа после, не е толкова страшно.

Няма съмнение  ,че  си постъпила адекватно  !  Peace Hug
И  вярвам ,че  вече  си  много по-спокойна от преди!  Peace

При мен нямаше ефект, значи продължавам с изследванията. Надявам се да не е рак.., но не знам какво друго би могло да е...Както споменах, досега не съм се сблъсквала с такива неща и не съм особено компетентна.
Някой, на който са правили биопсия, ще сподели ли дали боли и слагат ли упойка?  Embarassed

На  1-ва  стр. на тази тема  има  подробна  и изчерпателна  информация  ,за  всичко  ,което те  интересува !  Няма да е лошо  всеки  ,който  влиза тук с проблем , да я  прочете ! Peace

Това  ,че  си  ІІІ  гр. в никакъв  случай не означава  ,че   е  рак  !

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 19:59 от Gesika

# 243
  • София
Ох ooooh!
незнам,но се почуствах нападната... Rolling Eyes
Уточнявам,била съм на профилактичен преглед преди 6 месеца-пап 2,сега-пап 3а,нямам hpv,и нямам йод негативни участъци,имам малка раничка,която Ганчева до момента е твърдяла,че няма да пипа.
Сега,след като ми каза,какво да пия и кога да отида,аз все пак я попитах,дали не е по добре веднага да направим биопсия,но тя каза,че за нея няма нужда,че в цитото не пише нищо претеснително...
и ако след 2 месеца няма промяна в групата-ще направи биопсия!
приемам всякакви съвети Hug
дори сериозно се замислям за друго мнение,но на кой....?

# 244
Димяни  newsm10 newsm53  ей това е новина вече!  Hug
Надявам се и Кики вече да е по-добре
Относно другите момичета виждам, че вече коментирате. Да, всяка от нас тук ще каже по нещо различно, но принципа е един и същ - първо разбираш какво е и после лекуваш. В обратният ред не е логично, нито правилно. За тази цел обаче има нужда и от кадърен онко-гинеколог

# 245
 Не може да се направи обобщение на абсолютно всички случаи и да се каже категорично кое как и в какъв ред да се прави при всеки. В края на краищата за тази цел си има лекари. Никой не твърди, че не е възможно от ПАП 3 да се мине в ПАП 1 само след медикаментозно лечение. ПАП 3 може да е резултат от много причини, не е задължително да е ЧПВ инфекция. Но ми се струва разумно първо да се намери причината, постави диагнозата и едва тогава назначи лечението /повтарям се  Laughing
  Асинка, не съм чела твоята история, не мога да коментирам конкретно. Казваш, че си била при 3-ма различни специалиста, т.е. естествено, че ще се довериш на тях, а не на мнение на съфорумка, която няма как да знае повече от тях /визирам себе си/. С две думи, съжалявам, ако съм засегнала избора ти на лечение с коментарите си  Peace

Nale, не боли биопсията. Неприятно - да, но не и болезнено.
  k@li , правен ти е колпоскоп така ли? Ако няма колпоскопски атипизъм, май не назначават биопсия  Rolling Eyes Никой не те напада. На теб също не ти е назначено лечение само след резултат от цито. Виж, че и други изследвания си правила  Grinning

А за HPV теста аз съм много, много раздвоена в мнението си трябва ли да се прави или не. Преди години когато ме конизираха бях на мнение, че е абсолютно безсмислено да го правя. С моя резултат беше ясно, че го има и реших, че нищо няма да се промени освен, че просто ще знам кой точно щам. Преди две седмици го направих по настояване на лекар, при който отидох на пореден профилактичен преглед. Тя не можа да ми посочи основателна и достатъчно убедителна причина да го направя, но все пак го направих. Всички високо рискови щамове на вируса са отрицателни, което надявам се все пак означава, че е възможно напълно да изчезне след интервенция.
 П.С. Не мога да публикувам от поне 10 мин.  Laughing

# 246
  • София
ivss Hugняма атипизъм да...тя заради раничката,Ганчева си ме гледа всеки път Rolling Eyes
аз пък се чудя,дали не трябва пак да го направя(hpv теста)

# 247
Прави са  момичетата - Dados  и ivss .  Всички тук  коментираме на базата на  вече горчивия  си опит  за съжаление . Целта е  да помогнем на някой  в подобна  ситуация !  Peace

И  представи си ,че  може да се вземе  биопсия  от  цервикален канал  и без  пробно  абразио.  Дори  и  без  упойка има  случаи на  взето такова.

Точно така - именно заради категоричните изказвания на Dados и ivss се включих само и само с твърдението, че все пак има и други случаи освен безнадеждното и безмислено пиене на имуностимуланти. Никой обаче не обърна внимание на това ми твърдение от личен опит, а се залитна в съвсем друга посока. Както видяхте аз също съм съгласна, че трябва да се направят НЕОБХОДИМИТЕ изследвания и след това да се премине към лечение, било то медикаментозно или оперативно.

Това вече звучи интересно - от кое точно място на цервикалния канал се взима прицелната биопсия, така че да е сигурен резултата? Защото ако не е прицелна, то другото си е точно кюретаж....

# 248
 Е Асинка извинявай, но при наличие на атипизъм, дисплазия или дори карцином ин ситу и т.н., пиенето на имуностимуланти е не просто безсмислено и безнадеждно, а направо безотговорно. Не останах с впечатление при теб да е имало такива, за да се даваш за пример ка си се излекувала. А дали има изменение няма как да се разбере само с една цитонамазка, нужни са и др. изследвания. 

# 249

Nale, не боли биопсията. Неприятно - да, но не и болезнено.

Благодаря, Ivss! Сега ще се образовам от линковете на първа страница!

# 250
Димяни, много готини новини! браво!
Кики, дано скоро и ти да имаш добри новини!
нале, биопсията не боли грам, понякога после се усеща малка тежест като преди цикъл, но не е болка за умирачка.

аз да докладвам как се развиха нещата при мен. припомням, че при дянкова цитото ми беше 3Д, а биопсията - полип дори без цин и тя искаше конизация. днес ми излязоха изследванията при карагьозов - цито (взето от канала и от още едно място) I група и в двата случая, и цин I от биопсията. той беше категоричен, че конизация не се налага. набързо изхвърчах и ми направи лазерна вапоризация на засегнатите участъци. дано с това се приключи моята сага. след 3 месеца съм на контролен за цитонамазка. а след 6 месеца можем да започнем пак опитите за второ бебе!

# 251
Димяни,браво много се радвам за теб.Дишай спокойно вече и ти желая едно прекрасно лято.
Хей,Кики,всичко ще е ОК.

Някой може да се сеща за моя случай...конизация на 16.05.-участъци с тежка диплазия,карцинома ин ситу,връх на конус цилиндричен ендоцервикален епител,в някой зони плоскоклетъчна метаплазия.

Вчера бях на преглед,конците още не са паднали.
Интересно е продължението-трябва да пътувам.Онко-гинеколога ми даде зелен светофар.Юли трябва да посетя в Германия лекар,за нова цитонамазка.
 Юни явно го пропускам.Итересна ще е комуникацията с човечеца и моя `перфектен` швабски.Ще имам помощ в превода,това не ме притесява ,но си е друго  в 1лице.
 Имам зацапване все още.Имате ли представа кога се очаква да паднат конците?Какво е принципно продължението след конизация?Ще съм ви благодарна ако се включите.

# 252
Жу, няма продължение. следиш се по-честичко с колпоскоп и цитонамазки и всичко ще е наред!
аз ходих на 3-4 месеца първата година, а сега гледам на 6-8 м. да съм при гинеколожката.

забравих да ви питам - днес карагьозов ме накара да пусна втора типизация (имам една от 2008 година), защото можело сега да е друг щам и по-точно някой от гадните. което нещо не ми е много ясно. как може преди да съм имала 31 щам, а сега да излезе друг, като не съм имала нови сексуални партньори... а си мислех, че съм крайно веща по папиломските проблеми...

# 253
 Жу, на мен конците ми падаха до 30-40 дни след конизацията. И зацапването имах дълго време. За след това Елч го е казала, по-чести прегледи през първите 2 години. Тук бях чела навремето, че те са "най-опасни" за рецидив. След тези две години, лекарят ми каза да разредя на 10-12 месеца цитонамазките. Би трябвало да са ти дали и препоръки някакви, аз си спомням, че ми забраниха басейни например, а тампоните ми казаха да ги забравя до живот. 
   Елч, чудесни новини и при теб   bouquet

# 254
Елч,мерси .Питам и добре,че се включвате,защото последния месец нещо ми куца  паметта.Чета,чета...след няколко дни понятия и термини съвсем се объркват в главата ми.
По твое желание ли се прави тази типизация?Моя лекар нищо не ми е споменавал за това.

Ивс,за тампони и басейни знам от темата.Лекарят ми е на принципа:`Питай,каквото искаш -отговарям.`Не е от разговорливите.

Общи условия

Активация на акаунт