Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 93 176
  • 947
  •   1
Отговори
# 780
Да, само, след 5-6 дена, после вече нямах проблеми. В самото листче, което ми даде Славчев след ЛЕТЦ-а изрично пишеше, че в началото има жълтеникаво, неприятно и след 10тия ден почва кървене, т.е. се движиш съвсем по план Simple Smile Важното беше само да не е по-силно от цикъл.

# 781
Здравейте, и от мен. Карам най-кошмарното си лято за целия си досегашен живот... От профилактичен преглед - ежегоден - ще правя конизация на 13,09 - ако ми дойде и свърши дотогава. Резултатът от цитото беше 3а, ДНК тест - ЧПВ 16 и 31, колпоскопия - дисплазия, биопсия - дисплазия 1, 2 степен. При 4 доктори ходих - последния - д-р Яков - МД Варна, преди това 3-ма бургаски. Всички са за радикално лечение - конизация. Сега, като ви чета разбирам, че има други по-щадящи методи. Но явно като съм родила две деца - без идеи за трето, предлагат по-радикалния вариант. Молбата ми е ако някой е бил опериран от д-р Яков в Майчин дом - Варна, да сподели опит - много ще съм благодарна.  Hug Разбирате ме напълно - ако звуча  несвързано. Днес поредното мнение - само като преглед на изследвания - беше, че се правело за пари всичко... Не съм била за операция. Ще се побъркам направо

# 782
  • София
Гали далеч по радикални мерки има от конизацията. След конизация дори се ражда!  Peace Бъди Благодарна, че тази дисплазия е хваната навреме. Не е най-страшното, което може да ти се случи. Как , ще се лекуваш е твой избор, но предвит двете дечица които имаш и аз мисля, че конизацията е най-сигурния варинат за да забравиш тревогите. Някой от нас нямат този късмет.
Успокой се и избери един лекар на когото да се довериш.  Hug

# 783
Гали, конизацията изобщо не е радикална, почти всички сме конизирани тук, няма да се притесняваш, хванато е навреме, ще те конизират и след 2 месеца ще си забравила. Hug

# 784
Благодаря ви, момичета!  Hug Hug  Hug Смятам да се доверя на д-р Яков и да направя операцията в Майчин дом, Варна. Там родих и първото си дете. Имам толкова въпроси, отговорите на които отчасти намерих тук. Като ми се поизбистрят и другите питания - ще пиша. Доколкото четох и на други места, дори и при най-малкото съмнение - по белия свят- директно се насрочва дата за конизация. Така че това ще е и при мен - все пак имам две деца ,които да отгледам - както каза единият лекар ...

# 785
Което ме притеснява също - и не намерих кой знае какво инфо - реинфектиране възможно ли е - все пак е вирус... И партньорът - един и същ е от 13 години, но ако той е носител, аз - дай боже - се изчистя, впоследствие е възможно - струва ми се - реинфектиране. И пак всичко наново ?

# 786
Момичета, днес стават 5г. от моята конизация. Ако ви кажа, че живея по-спокойно, ще ви излъжа. Страхът си остава, но се старая да не се вкарвам във филми и правя цито 2 пъти в годината. Днес е малка Богородица, нека  закриля нас и близките ни. Преди 5г. дори не се сетих, че ме оперират на празника, макар че предната вечер ходих да си запаля свещичка.
Гали, аз съм оперирана в Майчин дом, но от Явор Корновски. За мен той беше по-добрият избор. Отидох на обяд, от предния ден гладна, оперираха ме около 16ч. с пълна упойка, преспах с тампонада и ме изписаха на следващия ден по обяд. Най-гадно е чакането на хистологията, макар че опериращият лекар има някакво виждане за себе си след интервенцията.

# 787
  • София
Здравейте.
Направиха ми конизация в началото на седмицата във ВМА. Лекарят бе д-р Стефан Ковачев. Изключително доволна съм. Естествено още нямам резултати от хистологията, но не се тревожа, имам предчувствие, че всичко ще е наред.
Конизацията е правена с нещо като пистолет, не съм сигурна за точното име на инструмента. Освен изрязването на конуса ми е направено и абразио.
Въпросът ми е нормално ли е да нямам абсолютно никакво кървене? Докторът е в чужбина и не мога да го попитам.
Дадоха ми 20 дни болничен, а в болницата престоят бе 3 дни.

# 788
Предполагам, че ако си горена, е нормално да нямаш кървене. А и е рано, при мен започна след около 10 дена. Hug

# 789
  • София
Не, не съм горена.
Както написах по-горе имам правена конизация, а освен изрязването на конуса е направено и абразио. Не само на цервикалния канал.
Освен малко кръв по тампонадата не съм имала нито капка кървене. Нищо, никаква кръв, никакъв секрет, абсолютно нищо.

# 790
Конизация, ама ако е правена с ел. примка няма да имаш кървене.

# 791
  • София
Не е LEEP, но мисля, че също има ток по този вид примка. Ако не греша, само във ВМА се използва този метод. Примката е в триъгълна форма, слага се като накрайник на нещо като пистолет и изрязва конус с идеално гладки ръбове.
Притесняваше ме липсата на кървене. Затова попитах тук, тъй като има доста хора, които са минали през това.

# 792
  • София
Не е LEEP, но мисля, че също има ток по този вид примка. Ако не греша, само във ВМА се използва този метод. Примката е в триъгълна форма, слага се като накрайник на нещо като пистолет и изрязва конус с идеално гладки ръбове.
Притесняваше ме липсата на кървене. Затова попитах тук, тъй като има доста хора, които са минали през това.

Ковачев е моя оператор. Направи ми Вертхайм с изрязване и изгражане на влагалището (по метода на Симон прат). Само 10-на лекари в България са обучени да я правят. В добри ръце си. Кръстила съм го д-р Хаус, и по манталитет си приличат!  Simple Smile На мен конизация не е правил, само абразио и после операцията. Не мога да помогна с отговор , но ми се искаше да ти споделя за него!  Hug

# 793
здравейте момичета, днес е един хубав ден за мен Simple Smile Научих резултатите от конизацията си- най-накрая ги дочаках. ТОлкова съм благодарна на Бог за това, че всичко е минало добре, изрязано е до чисто. Карагьозов ми каза преди конизацията, че не може да ми гарантира, че всичко ще приключи с конизацията, тъй като измененията ми навлизат вътре в канала ЦИН 2-3 и малко се съмняваше дали нма да открие изненадка гадна. Сега е станало чудо Heart Eyes и ми каза , че конуса показва ЦИН 2, а няма изобщо ЦИН 3 . Искам да прегърна целия форум Hug.
Направо сърцето ми щеше да изскочи, като чаках доктора на телефона и ми спря гласа докато той ме разпитваше как съм след конизацията. Единствено майка ми нямаше съмнение, че всичко ще мине и даже, че са се объркали с тежестта на измененията. В нашето семейство малко традиция са след оперативна намеса по-добри резултати. Тя имаше след биопсия меланом, но след операцията се оказа някаква брадавица- Бяхме се  молили за това, и чудото стана ..Само при мен са забелязани койлоцити (сигурно след абразиото на канала- не разбрах точно..)- т.е вируса още не си е заминал но с изопринозима ще го морим Simple Smile Молете се и вярвайте на Бог, пожелавам ви добри резултати, момичета.
Видях въпроси след конизацията- наистина кърваво течение (зацапване) се появява май задължително след 10ти ден- на мен сега ми е 17 ти ден и ми цапа с някоя кървава капка от време на време но Карагьозов ми каза, че няма да спре до цикъля ми това зацапване , а може и МЦ да ми закъснее..

# 794
Nella- и аз имах болки след биопсията- остри и кратки, но след 2ри ден отмина всичко..
Гали- реинфектиране сигурно е възможно, затова се изписва някакъв имуностимулант- Изопринозим по схема- за теб и партньора за да се изчисти вируса и само презерватив- така ми каза доктора. ИНаче за колко време се развива- можеш да си го влачиш този вирус и десетилетия и като ти падне имунитета да прави пакости, затова колккото по-скоро започнеш имуностимулант по-д обре. Ако се страхуваш от конизация може да ти направят и вапоризация- по - леката форма, но тряба да те види добре специалист на колпоскоп за да прецени дали измененията не влизат в канала. Ако влизат обаче- по добре конизация...Иначе ЦИН 1/2 което имаш може и с други методи да се опита - там има замразяване, но по преценка на добър онкогинеколог според мен.

Общи условия

Активация на акаунт