Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 132

  • 121 698
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 44
МаринаД Отново  нещо уникално !Поздравления !!!Като истинска е и крема звучи доста апетитно!!!Нямам думи....
mimi0585 и аз искам да питам за червеното на втората тортата - какво е ?Ако маргаритките  се изтънят още и  се придаде обем  ще стане още по-добре според мен.

# 31
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Шеметко, на вас честитя ходещите крачета!!Е сега се започва голямото търчане- жив и здрав да е Дамян,на вас- здрава ви гърбина!!! HugПатъчките си докарала като истински!:)
Той Дамян търчи от няколко месеца ама ние докато се натуткаме да му направим прощъпулника той ще почне училище  hahaha hahaha hahaha
А за твоето творение вече писах ама пак да кажа - страхотна е тортата до последния детайл - и благодаря за всички обяснения по изработката  Hug  bouquet

# 32
  • Мнения: 277
mimi харесват ми и двете торти. наистина, листенцата на маргаритките, ако се изтънят, ще им се придаде и движение, да не са като залепени. а на зелената, цветът на дървото може би е твърде светъл

фелина, по въпроса за топките. пекох в кръгла форма, не е специално за футболна топка, просто две гладки полукълба, после ги слепих с ганаш и измазах цялата топка като едно цяло. не стана идеално измазването, но нямах и много време за посвещаване. оставих да стегне и после налепих отгоре шесто и петоъгълници, които си изрязах от черен и бял фондан. за другата топка, която е куха. използвах алуминиевата форма за печен, разточих върху нея тънко фондан и оставих да изсъхне, после пак лепих шесто и петоъгълници, махнах от формата и пренесох в/у тортата

димитрина, много вкусно изглежда. аз все си мисля, че не би ми се получила диабетична торта и безотговорно си хапвам нормална

марина, какво да кажа, върнах се години назад. то счетоводител да си или касиер и да си смяташ на тази красота. отново поздравление. то уникат след уникат. с кои цветове постигна цветът на долното чекмедже

# 33
  • Мнения: 3 449
МаринаД отново уникална торта Heart Eyes vilana боята е Sugarflair маково червено.

# 34
  • София
  • Мнения: 1 622
Марина Д-и тук да кажа тортата ти е уникална като за конкурс-поздравления.

Изколасах да публикувам тортата най-после. Embarassed
Една моя позната реши да я подари на приятеля си торта ковчеже със съкровища -с послание-"ти си моето съкровище" Wink.Стори ми се забавна тема.
Имаше доста елементи за правене-перлени гердани,верижки,гердани,монети/не можах да си направя за тях подходяща отливка/Трябва да е нещо доста релефно за да си личи.Моите монети са с картинки, но се вижда само от близо.Направата на камъните ме затрудни,допитах са до няколко дами от форума за идеи,но най- ми допадна идеята на Мечо пух,за което и благодаря много.Тя ме посъветва да си купя небетшикер и да пробвам да го боядисам с течна боя и да получа ефект на скъпоценен камък-мисля,че се получиха добре камъните.Капака на ковчежето също ми беше тъмна Индия-първо как ще залепя на него ММ,но и там ми се подаде по едно рамо с идея от съфорумки. Самият капак е направен от залепен зелен фибран и издялкан от мъжа ми.Това му е втори капак, първият го направи триъгълен и аз го скастрих и той се стегна и го скалъпи този за 15м.
Доста се забавлявах с тази торта-доволна съм на 80% от резултата,въпреки късият срок за направата и.Получателят и е бил впечатлен,което е важното.Тортата е какаови блатове и ганаш с лешници.



Treasure by tedi75, on Flickr


http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.30454787

# 35
  • Мнения: 95
galja_1803 много свежи и красиви торти!
mimi0585 - тортата със зайците е много сладурска, а с маргаритките е с убийствено червен цвят  Simple Smile прекрасна е!
МаринаД невероятна торта, как постигна този старинен ефект, като реликва е  Whistling
stefina ковчежето е много сполучливо, а идеята с камъните е много добра и очите ми са само в тях Simple Smile

Имам въпрос относно декорираните бисквити с маслено тесто - колко време издържат и мога ли да сложа фондан и да ги декорирам и така да ги съхранявам 1 седмица?

# 36
  • София
  • Мнения: 127
Благодаря за коментарите на huliganka, pashic, shemet_neveroiaten, ditsan, galja_1803, vilana, мегало, mimi0585, stefina, Felina, dimitrina73
За всички попитали за крема Рафаело на Наталина – от тортената библиотека е "Крем Рафаело (natalyna) 1 консерва подсладено кондензирано мляко / около 400г, 250г меко масло, около 100 г кокосови стърготини(може да сложите и повече, ако ви се стори, че крема е по-рядък). (по желание 100г настърган бял шоколад, но може да ви се стори доста сладко) Първо се разбива маслото, като по малко се прибавя на струйка кондензираното мляко до получаване на пухкав крем и после се прибавят стърготините. Така приготвения крем се оставя за около час-два да се стегне хладилника." Аз си го правя вечерта за следващия ден и понеже ми идва малко тежък си разбивам и едно кремче/от типа на Йоткер Ванилия/ и го добавям преди да сглобя. Парчетата праскова са чудесно допълнение. За тази торта/не беше голяма/ съм направила двойна доза крем.
pashic Да, вагончетата са само фондан. Първо си изрязах от картонче страните,  омесих фондана с тайлоза, разточих и изрязах, щом позасъхнаха, залепих и когато беше съвсем твърдо му наслагах колелцата.
Шеметче, ще се повторя, но тортата ти много ми харесва, папуците са уникални, копченцата са с много хубави бебешорски цветове, харесва ми и подложката как си направила
Дидс, тортата с тигърчо е много хубава, хем изчистена, хем с хубави акценти. Тигърчо, нещо понапълнаял ми се чини, ама то с толкова вкусна торта, няма как  Wink
galja_1803 тортата със Зайо е много сладка, харесва ми борда и цветовото съчетание, само Зайко ми стои малко пухкав. Фигурките на втората торта са много по- добри, особено кучето и овчицата. Аз лично бих добавила повечко цветенца и елементи отстрани. Третата ти торта ме е любима, много е сладурска, калинката ти се е получила, определено не личи да има неравности. Хубави цветове, добър дизайн, за панделката ти препоръчвам да видиш видеото което бях пуснала в предния си пост. Ей, постарала си се за свеки Wink тортата звучи много вкусно, розичките ми допадат, не се вижда много, но май се се справила с проблема с ръбовете.
vilana благодаря за обяснението за вълните
мегало първата топка ти се и получила изключителна, супер равна, отлична форма, много добре напаснати елементите. И на второто торте много ми харесва топката, петоъгълниците с кътър ли са изрязвани, много са равномерни. Тревата страшно ми харесва.
mimi0585 много весели зайовци, аз бих сложила цветенца или тревичка по ръба на кръгчето на което са зайците, за да не се виждат ръбовете. Другия път на оградата, преди да я изрежеш надраскай релеф с клечка за зъби, а ако имаш кафява прахова боя и след това минеш с малко, разредена с алкохол ще се получи страхотно. Цветенцата стоят още по- добре, ако ги насложиш по оградката с малко зелено като храстчета. Тортата с маргаритките е много приятна, само цветенцата имат нужда от повече раздвиженост.
Дими, да ти е жив и здрав баща ти, да ти кажа разрезчето изглежда много апетитно, пък дори и да е с вкус на здравословна храна, няма да го върна  Mr. Green.
Маринке, тоз музеен експонат дето ни пробутваш за торта, моля, моля, не сме вечаршни  Sunglasses. Ако не предоставиш парче от тортата за дегустация не го приемам за истински  eat
stefina Ей, преборила си го туй ковчеже, голямо чудене му направих за капака, но определено си успяла. Поздравления на мъж ти за формата. Капака е чудесно поставен, релефа много добър, определено се е получило с камъчетата-небет шекер. Много съкровища, много чудо, ама защо не дрънна да ти дам молд за бижута, щеше да ти е по- лесно. Да, на паричките не им личи много релефа, Игличкова има разни молдове за пари, изглеждаха добре.
Neli^na, аз не съм съхранявала украсени бесквитки по седмица, но след три дни опаковани всяка в пликче, според мен си бяха съвсем добре, то зависи и от това какви сладки ще правиш  Wink

# 37
  • Мнения: 95
Бисквитите вече ги направих - с маслено тесто са и съм ги сложила в кутия с капак. Според мен маслените бисквити колкото стоят, повече омекват, а в момента са леко пръхкави и за няколко дни надявам се да постигна ефекта Simple Smile Но с декорацията /със захарно тесто/ не знам кога да се захвана, ще ги правя за абитуриентски бал и искам да ги направя малко по-рано.

# 38
  • Мнения: 3 449
Благодаря ви за коментарите.стефина на мен тортата ми харесва на 100% Winkстрахотна е.Днес моето малко момиче става на 6 годинки.Имах доста препятствия за този торта.Ани тези маслени блатове не можах да ги направя  Embarassedа и нямах време за повторение.Блата се надигна но щом отворих фурната и го извадих спадна и беше глетив.Затова е пандишпанов блат и баварски крем с шоколад.Ето я и тортата и дано рожденичката я хареса.
Скрит текст:

# 39
  • Мнения: 368
Бисквитите вече ги направих - с маслено тесто са и съм ги сложила в кутия с капак. Според мен маслените бисквити колкото стоят, повече омекват, а в момента са леко пръхкави и за няколко дни надявам се да постигна ефекта Simple Smile Но с декорацията /със захарно тесто/ не знам кога да се захвана, ще ги правя за абитуриентски бал и искам да ги направя малко по-рано.
Аз мисля, че целта на маслените бисквитки е да останат ронливи и хрупкави. Декорацията спокойно можеш отсега да я почнеш

# 40
  • Мнения: 486

За всички попитали за крема Рафаело на Наталина – от тортената библиотека е "Крем Рафаело (natalyna) 1 консерва подсладено кондензирано мляко / около 400г, 250г меко масло, около 100 г кокосови стърготини(може да сложите и повече, ако ви се стори, че крема е по-рядък). (по желание 100г настърган бял шоколад, но може да ви се стори доста сладко) Първо се разбива маслото, като по малко се прибавя на струйка кондензираното мляко до получаване на пухкав крем и после се прибавят стърготините. Така приготвения крем се оставя за около час-два да се стегне хладилника." Аз си го правя вечерта за следващия ден и понеже ми идва малко тежък си разбивам и едно кремче/от типа на Йоткер Ванилия/ и го добавям преди да сглобя. Парчетата праскова са чудесно допълнение. За тази торта/не беше голяма/ съм направила двойна доза крем.
pashic Да, вагончетата са само фондан. Първо си изрязах от картонче страните,  омесих фондана с тайлоза, разточих и изрязах, щом позасъхнаха, залепих и когато беше съвсем твърдо му наслагах колелцата.

Много благодаря за подробните обяснения .Както винаги мила и отзивчива!  bouquet 
Стефина,ковчежето е страхотно !Поздравления !
Марина Д,отново гениална идея и майсторско  изпълнение !Уникат са тортите ти,много ти се възхищавам !

# 41
  • Мнения: 368
Само да допълня към обясненията на Мечето - кондензираното мляко трябва да е позатоплено, или поне на стайна температура, защото иначе може да направи мекото масло на парцали

# 42
  • Мнения: 4
 Здравейте тортени вълшебници.  bouquet
Открих ви преди една-две теми и се разболях.....
Не ми стигат думите да опиша възхищението си от Вас.
Изчетох порядъчно количество от старите ви теми, и продължавам да боледувам.
 Докато четях качих към 10-тина кила отгоре .
 Докато ви разглеждам вълшебствата , неизбежно ми
се прияждаше тортичка. Понеже около мен няма хубави торти , се налагаше да дъвча
позасъхнали тулумбички, и чат-пат нЕкое еклерче за разкош.
Със голям респект към труда и възможностите ви , ще си позволя да покажа
първият си опит за торта . Не мога да покажа разрез на тортето , защото то не ставаше за рязане. Шоколадовата кора беше дебела близо един пръст и повече, а оградката я редих в 4.30 сабахлем, и определено си личи колко ми се е спяло. Embarassed
Надявам се на градивна критика , въпреки че досега не съм коментирала
други ваши творби .

  

МаринаД Това твоето е направо извънземно #Crazy
shemet_neveroiaten  Бебешкото тортенце ми се ще да го изям.
А официално партената торта на metchopooh е съвършена. Hug

stefina Съкровищницата , все едно току що е извадена от морето . Grinning
Абе хора , чувствам се турбо неловко като ви гледам съвършенствата , да си пльосна
калната прасешка локва до тях.... Embarassed Embarassed

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 18:42 от Шоколинка

# 43
  • Мнения: 22
Ха здрасти! Много ви благодаря,девойки, че харесахте поредната ми лудост Hug
Мегало, цветовете на чекмеджето са същите, като на касата-черна гелова,златна гелова и златен спрей, но със златния гел минах само веднъж, и направо пръсках отгоре, но не много.Исках да си остане по-тъмно на цвят.

........да си пльосна калната прасешка локва до тях.... Embarassed Embarassed
LaughingКална, ама прасешка!!! Grinning Heart EyesДобре дошла!!!Много ми хареса идеята ти да пльоснеш прасетата сред тая растителност LaughingТака са все едно насред цъфнал жабуняк Grinning А дебелината на глазурата си е супер- таман като за мен Hug
Мими,още една чудно-червена торта Grinning
Стефинке,и тук искам да ти кажа, че съкровището е много яко!Тая работа с небетшекера ме заинтригува! Ще си поиграя  някой ден, да видя как става.
Айде,отразих ви ! LaughingЧао от мен! Hug

# 44
  • София
  • Мнения: 1 622
Момичета,попаднах на статия ,в която пише как с натурални продукти да се оцветява захарно тесто.Знам,че някой от Вас си падат по еко нещата и може да им е интересно.

     ЖЪЛТО: един от най- лесните за постигане цветове. Разтворете куркума в 1- 2 ч. л. топла вода и добавете към тестото.

    СИНЬО: за този цвят използвайте малко от ликьора  „Синьо Кюрасо”.

    ЧЕРВЕНО: необходими са ви само шепа ягоди, които можете да пюрирате с миксер и да добавите към фондана. Освен цвят, тази ароматна каша ще придаде и прекрасен аромат и вкус на вашето сладко тесто.

    ЧЕРНО/ СИВО: за постигането му ще ви е необходим активен въглен, който можете да закупите от всяка аптека. Разтворете една или две таблетки в 1 ч. л. вода и добавете към фондана.

     ЗЕЛЕНО: необходим за този цвят е спанакът. Варете го около 1- 2 часа в минимално количество вода, част от която използвайте след достигането ѝ на тъмно зелен цвят.

     КАФЯВО: добавете към фондана малко какао, разтворено в 1 ч. л. топла вода.

     ВИОЛЕТОВО: отново в малко вода сварете шепа тъмни черници или къпини. Пасирайте ги и използвайте необходимото количество от пюрето за получаване на желания от вас нюанс.

     ОРАНЖЕВО: необходим ви е домашно приготвен сок от 1 морков и малко портокалов фреш за по добър аромат и вкус.

Имайте предвид, че количеството на продуктите за сладкото тесто не трябва да се променя, за да получите добър фондан. Така че ако използвате течност за оцветяване на тестото, трябва да намалите количеството на водата при замесването му.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 08:33 от stefina

Общи условия

Активация на акаунт