Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 132

• 121 708
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
Пепчооооо.  bouquet  bouquet  bouquet

# 16
Здравейте, момичета! Както доста отдавна прогнозирах, че ще сте случи - все по-рядко и по-рядко намирам време да чета, още повече да пиша тук, а иначе винаги ми е приятно да го правя. И така, днес, с шефка отпускарка, си позволявам да открадна малко от работното време за неработни задачи Simple Smile иначе вечер от вкъщи - не успявам да се вредя, нещо все не стига времето... явно съм доста неорганизирана, което преди далеч не беше така... както и да е. Всеки път, като направя нещичко и нямам търпение да го покажа тук, че да чуя адекватни коментари, но този път са се понатрупали няколко неща - явно съм била наистина ангажирана през последния месец Simple Smile
Преди снимките обаче няколко думи за тортите от последните страници:
Felina - И двете ти торти ми харесват - свежи. Допада ми много цветовата комбинация на тортата с мечето. Вярно, че розите са недоизкусурени, а панделката отдолу малко е прицвъкнала фондана (или е от това отлепяне, за което спомена), но като цялостно усещане ме е много приятна, а за мен това е много важно.
Beni2 - тортата ми харесва - любима моя тема. Не зная дали аз не бих направила клончетата малко по-фини, но ми харесва.
Vilana - Тортата с кораба ме грабна. Единственото, което ме накара да се загледам по-внимателно, като леко дразнещ елемент беше носът - малко като лепнат първоначално изглежда от снимката, но бързо разбрах идеята. А морето отдолу... толкова ми харесва, че не зная какво да кажа. Страшно! И друг те беше питал как го направи, така че ако намериш време, мисля всички ще се радват да споделиш. Американската торта ми харесва като идея, въпреки че в началото хич не схванах, че това отгоре е ябълка, помислих го за някакъв балон... не зная как ми хрумна. По изпълнението има забележки - не че е зле, просто не е перфектна. (Те и моите не са и всеки път като напиша нещо такова ми иде да се перна през устата, но пък нали това е целта на коментарите - да си кажем)
Ditsan - много ми харесва идеята на тортата със снимките - от какво са гърбовете на рамките - само добре изсъхнал фондан, или и нещо по-стабилно за укрепване?; Тортата с Мини също е сладурска - присъединявам се към коментара за панделката, но не ми е особено дразнещо - както и по-рано писах - цялостното усещане ми е по-важно, а тук ми харесва. Ако чудните ръбове се дължат на инструмента за заглаждане - това сериозно ме кара да се замисля отново за него (поне временно се бях отказала да го купувам). Ще се радвам да споделиш и кои резци за букви ползваш.
Shemet - тортичката е една такава по детски чиста - това винаги ми е харесвало
MetchoPooh - не си спомням нещо твое да не ми е допадало, така и този път. Много весела торта, свежи цветчета, апетитен разрез... Simple Smile

А сега и моите тортета от април и май:
- за рождения ден на внучката на най-добрата приятелка на мама. Повторихме оттренираното пътуване с влак Варна - Кюстендил + допълнително Кюстендил - София. Важно е, че всичко и този път беше ок. Лошото е, че като цяло и сега като гледам снимките все имам чувството, че нещо ми липсва и не е наред - не зная дали не сгреших с така ярката подложка... има нещо не както отрябва. А пък снимката не подлежи на коментар - със смотания ми телефон късно вечерта... Иначе самата торта е с пандишпанови благове и крем ганаш - за да съм сигурна, че ще е по-стабилна при пренасянато.

- за рождения ден на малката ни кумичка - и това е торта пътник - Варна-Монтана с Еконт. Момичето в оофиса настръха, като й казах какво има в кашона, но и тук не мога да се оплача от транспорта. Отнесох я в офиса им в края на работния ден, така че до последно е стояла в хладилника вкъщи и на сутринта беше доставена в монтанския офис, където пък нашите хора си я очакваха. И тук снимката е меко казано ужасна, но пък за сметка на това тортата си я харесвам, като се абстрахирам от прасето, което ми заприлича на къртица (тук не личи особено)

- за първия рожден ден на дъщеричката на моя колежка от университета - трите основни неща, които трябваше да има - калинка (голяма), точки, панделка - мисля, че се справих ок. Беше ми пратила няколко снимки с подобна тематика, а това е моето изпълнение по темата. Вътре е моята любима комбинация с пандишпанови блатове, сиропирани с мляко и крем от сметана и крем Оле, комбинирани с парченца ананас от консерва. Калинката я направих от натрошени блатове, малко крем и малко масло. Тъй като при цялото ми старание остана неравна, покрих два пъти с фондан и се оправи.

- за рождения ден на свекърва ми - блатовете от най-вкусната шоко торта на Ири Купенска, крем от маскарпоне с малко пудра захар и сметана плюс домашно сладко от смокини. Това е третият ми опит с ръбеста торта и всеки път се справям все по-зле с оформянето на ъглите. Първият път, при все, че тортата беше по-висока, нямах никакъв проблем; вторият път само от едната страна се озорих, но успях успешно да замаскирам, докато този път направо ми се ревеше - затова са и тези по-тъмни акценти - за прикрият пораженията, не че бяха включени в първоначалния замисъл. И последно - зная, че цвета на подложката е особено неподходящ, но там историята е дълга...

# 17
Привет момичета!Благодаря за отзивите за тортите ми.Във връзка с въпросите за морето- с кристалина(ако някой иска имам в излишък) и сметана .Оформях с пръст мацах ,замазвах, повдигах вълните и на върха по малко сметана , по борда със вълнообразни движения успоредно на кораба ,отдолу блатовете също са сини .Дано сте  разбрали обяснението.
ditsan много весели детски торти
shemet_neveroiaten много нежна торта страхотни пастелни цветове
metchopooh изпълнила си желанията на детето  много свежа торта .Може ли рецептата за  крем Рафаело ?
galja_1803 права си наистина ми липсва чистота на изработката .Голям риск си поела с  транспортирането на торти надалеч но всичко е завършило благополучно.Калинката много ми хареса !!!тортата за свекърва ти е в много межни цветове!
мегало топката се  е получила перфектна!И колко много трева !!!

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 16:58 от vilana

# 18
здравейте и от мен

оплаквах се наскоро, че не ми дойде поръчката с резците за маргаритени листа и трябваше да режа на ръка. е, днес я получих. попътувала си е до австралия първо. умрях от смях. адресът е коректно написан, но явно някои пощенски служители в УК са спали

първо с коментарите

галя, най ми харесва тортата с овчицата. идейно си написала цифрата с цветенца. прасето ми харесва. цветовете май са бледи от снимките, защото всички са така. калинката също е сладурска
аз не харесвам много изписване на имената по тоя начин и въобще имена като цяло, но май за детските торти си трябва

дитсан, мини е страхотна и изглаждането и ръбовете наистина са перфектни. но твоите май и преди си бяха такива, може би просто ти е било по - лесно с новите инструменти. тигър ми е малко странен покрай очите, иначе останалото е готино и весело

шемет, страхотни обущета и много ми харесва подложката с отпечатъка от мида. нежни цветове, много много приятно общо усещане

мечо, торта мечта за малко момиченце, толкова е цветна, а в същото време не претрупана. само устата на зайко не ми харесва. и разрезът е много хубав, бих искала и аз рецептата, писна ми от тия шоколади.

вилана, корабът е страхотен, само носът може би трябваше да е в същия  цвят. и аз се интересувам от технологията на морето. веднага бих я пробвала за деня на бащата (т.е. мъжа ми)

фелина, влакчето е супер. и хубаво написано име, трябва и аз да си взема може би някакъв молд, че моят резец е кошмарен. мечо също е голям сладур, не ми харесват розичките и цветът им , може би и листата трябва да са по- изтънени. аз не съм се престрашила за квадратна форма все още
а за черния шоколад, аз мисля, че като се вложи в торта, не напомня толкова на черен, а е по - сигурно да се работи с него, защото по - добре стяга

ето и моята торта, която стана торти. трябваше да е една торта с топка отгоре, както питах по - рано как да я закрепя. но партито с децата беше отложено и съответно това щеше да е много като количество. затова направих топката отделно и я изядохме у дома, и без това имахме много гости тия дни. а другото е торта с кухо полукълбо отгоре. детето става на 10 и много обича футбол. за времето, с което разполагах м/у гостите по нощите, съм доволна. в размяна на тортата, моето дете получи лего техник и мноооого се радва. всички доволни
на цялата топка най-отдолу ми се поразминаха формите, но то така или иначе щеше да е прикрито с нацвъкана трева. правих с шоко блатовете на сладкото царство, мисля сансил ми препоръча

# 19
Новата темичка започва с много хубави торти   bouquetmetchopooh много весела тортичка.ditsan и твоят тигар е сладурски galja калинката ми е фаворит.мегало топката е като истинска браво.От мен 2тортички

# 20
  • Vaudreuil Canada
Пепи ме изпревари - аз всъщност гледах от кейк сентрал и шаблона от там взех - мога само да добавя, че доста им се плаших на обущата, ама станаха много лесно и бързо - само подметката си изрежи по-дебела та да можеш спокойно да лепиш.

# 21
Момичета, присетих се да питам нещо - захарното тесто от Метро кой го ползваше? (Мисля Ванчето, но може и да се бъркам) Купих от него, но ми прави впечатление, че е доста меко. Две торти покривах, но не посмях да ползвам само от него и го смесих с малко Овалете. Резултатът обаче не ми хареса, тъй като се сцепи повече от това, което съм свикнала обичайно. Та се питах дали е възможно от тестото да е проблема и доомесвате ли го с пудра или нишесте, или си го ползвате така - мекичко. И още нещо - тъй като до сега не съм ползвала перлен оцветител, а пък се замислям, че не е лошо да имам - виждам, че има различни цветове, но няма ли нещо по-универсално, което просто да придава този перлен оттенък... Ако някой може да препоръча нещо, ще съм благодарна.

Мегало - евала за топките. Винаги се възхищавам на този род торти, защото ми се струва адски трудно да се докара хубаво кълбо и да се облече идеално.

# 22
Ей, ама съм изпълнителна.
Ти винаги си била от "добрите" тук.  Heart Eyes
Момичета, присетих се да питам нещо - захарното тесто от Метро кой го ползваше? (Мисля Ванчето, но може и да се бъркам) Купих от него, но ми прави впечатление, че е доста меко. Две торти покривах, но не посмях да ползвам само от него и го смесих с малко Овалете. Резултатът обаче не ми хареса, тъй като се сцепи повече от това, което съм свикнала обичайно. Та се питах дали е възможно от тестото да е проблема и доомесвате ли го с пудра или нишесте, или си го ползвате така - мекичко.
Аз го ползвам вече повече от година. Цепи се, да. Такова меко не съм взимала, може би е от топлината и е по-добро. Първо, това тесто иска доста измесване, за да стане пластично за покриване. Второ, никакви добавки от сорта на нишестета или пудра. Още повече ще ти се нацепи. Напоследък, измесвам тестото с краве масло. На около 1 кг, около 1 суп. лъжица. Месиш, точиш върху минимум нишесте и покриваш така, че нишестето да остане ОТДОЛУ. Получава се перфектно. Няма цепене по ъглите. Ако ще оцветяваш, първо оцвети и после сложи масло. И цветовете ще ти станат по-ярки.  Ако наистина е много меко сега, опитай само с чисто тесто. без нищо. Измеси, разточи и покрий някоя тенджера или кутия, за да видиш дали ще се цепне. Ако пак се цепне, бухай масло вътре. После, остатъка можеш да сгъстиш с тилоза за фигури. Въпреки че, маслото изчезва и тестото отново става твърдичко.

# 23
  • Пловдив
Момичета, някой да има този пачуърк кътер:
Че в Хитрини го няма Sad

# 24
  • София
Здравейте.
Със голямо закъснение да благодаря на всички,които харесаха моята количка формула,която правих преди 2 месеца,но темата беше натоварваща и не писах тогава. Rolling Eyes
Вилана-страхотен кораб си направила,морето е много идейно.
Тони Ст-много симпатична торта.
Бени 2-много добре се е получила тортата.
Мегало-много хубави маргаритки си направила.Подложката е много оригинална.
Бетина-много красиви и приятни цветово цветя си направила. Възглавничката е много пипната.Струва ми се ,че ползваш вече по-финна ММ.
Хулиганка-тортата с Кисс е много интересна.
Ани Д-много е сладурска морската торта на Матю и чудесно цветово вързана с тоалетите му-жалко само,че се е разболял. HugСладките също изглеждат и вкусни и красиви.
Мечопух-много добре си направила Хелоу Кити-тортата е много приятна.Другата торта с охлюва и мечето е просто приказна-поздравления.Забелязвам голям напредък при теб.  bouquetФелина-много са ти хубави тортите.Тази с кучето ми е фаворит.
Доника Динева-страхотна детска торта.
Радост бонбон-страхотни лебеди
Мими 0585-много свежа торта.
Галя 1803-много са хубави всичките торти.Тази с Калинката ми е фаворит.
След малко ще пусна и аз торта.

# 25
Мерси момичета за коментарите . Розите кво да ги коментирам само ги нахвърлях че да хукваме. Насред тортата ми пистигнаха едно кашонче с инструменти и кътъри от ибей - най- накрая . Чаках ги един месец. Та нарязах малко цветчета. Следващия път ще ги направя като по учебник (или като по ютуб  Joy ) Тъпия фондан се свлича направо , много се изнервих . Само го надничам дали се е разпаднал. Повече никакви нишестета . Поръчах си подложка и толкос. Пепи мерси за инфото аз тук при нас не мога да намеря такива рингове . Ти какво правиш с тях, стягаш си сглобените торти ли за да са равнички за измазване? Това измазване много време ми отнема . На места става по-дебело на места по-тънко за да стане идеално гладко.
Иначе беше много вкусно , само че тази целувчена платка се беше разтопила безследно и само усещах смлените ядки , които бяха доста приятни с всичко останало честно казано.
Тук се сипят торти като дъжд бе хора . Вие само това ли правите Simple Smile  smile3501
На metchpooh е много цветничка и даже си преизпълнила поръчката откъм фигурки. Много сладко момичешко влакче се е получило.
shemet_neveroiaten колко ги харесвам тези кецовки . И аз съм им хвърлила око. Даже намерих една снимка в нета с най различни цветове направени шарени страхотни. Браво. Мн сладка тортичка. Ditsan пак супер продуктивна . Готин тигър. Кога успяваш бе жена? Торта на ден лелееее   bouquet
galja_1803 тортите са много симпатични а това което дразни са боичките на първата. Те са като тези светлоотразителните цветове и са много остри за окото. Просто си си купила такива . Вземи си други и аз тези ги гледах че ги продават, но те са много специфични. Това е иначе са супер сладки и фигурките са ти се получили мн добре. Особено на фермата торта . А къде са му рогцата на калинчето ??? Rolling Eyes
Розичките са чудесни ни цвета на листенцата малко безличен . С малко жълтичко и по свежо зелено щяха да свенат. Ама ако боите са ти такива цветове ...
Megalo Топките торти са страхотни . Като купешки хахаха даже по-хубави. Не съм виждала такива хубави торти по -сладкарниците. Браво. Те се пекат в специални тавички нали - полусфери с релеф като топки . Само при сглабянето как заличаваш разликата в двете полукълба?
mimi0585 весела заешка тортичка. На оградката с клечка за зъби много лесно можеш да придадеш релеф на дърво. Тази с цветенцата - много хубави цветове.
Съседката се жени през декември и иска да и направя торта . Една много лесна си е избрала. ще правя пробно да видим как ще стане. Стискайте палци  Blush

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 07:52 от Felina

# 26
  • Sofia
Пепи, имам го и мога да ти го пусна по куриер днес, пусни ми едно лично с адрес.

galja_1803 вземи си бяла перлена боя за въздушна четка или бял перлен спрей и си мажи или пръскай когато имаш нужда от перлен ефект. Бялата боя можеш да смесваш с различни цветове гелова и ще си правиш перлена каквато си искаш, можеш да нанасяш с четка или с гъбичка после.

# 27
Момичета, благодаря за коментарите и отговорите.

Ванчето - благодаря за съвета. Пудра и нишесте така или иначе до сега не съм ползвала за доомесване, но понеже съм чувала, та реших да питам. Иначе само при разточването и то не всеки път слагам по малко пудра. Супер за идеята с тенджерата или кутия - не ми беше хрумвало. Иначе, за самото тесто - още в пакета, докато го хванеш и пръстите ти потъват, много странно ми се стори и определено по-различно от останалите, до които съм имала допир.
Фелина - всъщност на този етап за всички торти използвам само основните цветове и от тях си докарвам всичко останало. Мисля, че цялостното усещане за дразнене и яркост при първата торта идва именно от подложката, която е от целофан с една идея по-ярък от цвета по тортата и май не беше най-доброто решение.... За рогцата на калинчето отнесох укор и от мъжа ми, но реших, че и така си е добре Simple Smile А относно цвета на листенцата на розите - зная, че не са най-близки до естественото, но всъщностсъвсем целенасочено гонех по-пастелната гама.
Валерия - благодаря! Точно такъв отговор исках.  bouquet Супер!

# 28
  • София
Мечо Пух, много щастлива, детска тортичка! Да ти е живо и здрава "дребка"! Прекрасни цветове, които създават много веселие, а и подредбата на детайлите е такава, че хем забавно, хем премерено - чудесна е!

Шеметче, буйките са чудесни - тигелчета, релефи!

Дитс, Тигър е много самотен, сигурно се е изгубил, но пък тортата е весела и слава богу разчупва темата за Пух:)

Мегало, Галя - доста тортички и старание сте показали! Мегало - топката изглежда много семпло и убедително. Галя, тортата с калинката е много сладка - да ти се приискъ да гушнеш калинката:)

Пускам ви една снимка на диабетична торта.

Пак имах възможност да направя тортичка за РД на баща ми. Не съм имала за цел да създавам естетика, а само да го изненадаме и да може да си хапне, а и ние. Затова, вътре няма изкуствени подсладители.
Това, което е като блат са смлени ядки, кокосови стърготини, рожково брашно, сусамов тахана, малко фруктоза и разтопено масло. Кремът е ганаш с черен диабетичен шоколад (той е със стевия и изомалт), масло. Ягодите са си ягоди. Всичко на око. Вкусът е като на здравословна храна - не подчинява сетивата с първия залък, но пък има много какво да усетиш. Доста е калорична, все пак:)

# 29
Здравейте!Имам чувството,че цяла вечност не съм се разписвала по-сериозно тук Grinning Скоро ще се налага да се запознаваме пак CrazyОбаче с два ремонта , на две места, и работа между другото...само за четене намирам време Simple SmileДнес го раздавам дежурна по офис,та ще попиша малко Grinning
Меченце, и тук искам да поздравя Алиската!Да ви е жива и здрава, много да ви радва,а ти все такива чудни торти да правиш!!!Цветовете създават страхотна динамика на цялата торта, направо животинките дишат!!!
Шеметко, на вас честитя ходещите крачета!!Е сега се започва голямото търчане- жив и здрав да е Дамян,на вас- здрава ви гърбина!!! HugПатъчките си докарала като истински!:)
Дидка,хубави цветове са се получили на детската торта, а онази с портретите беше наистина с впечатляващ размер! Grinning
Галя 1803, всичките тортички са сладурски!Зайка ми е фаворит, обаче!Много харесвам  заиковците с напълно клепнали уши.Един такъв- сладък, кротко-нещастен вид имат Laughing
Мегало, поздравления за перфектната топка!!!Голямо БРАВО!!!
Мими0585, и твоите зайци са големи сладури!На маргаритената торта особено ми харесва цвета- кое червено е това?
По обясними причини няма да се връщам в предишната тема- поздравления за всички красоти, които видях там! Hug
Сега мисля и аз да се отчета с последното си...хм..големшко такова едно...произведение Mr. GreenТова беше подаръкът , който направих на моята приятелка и счетоводител Милена за рождения й ден на 30.04.Понеже съм сигурна, че ще ви интересува- не е цялото съоръжение торта.Тук исках на всяка цена да осъществя идеята си в естествен размер.Да, обаче тогава тортата щеше да бъде за поне 150 парчета ooooh!Очакваше се да се съберем около десетина души/ в крайна сметка бяхме 13 Grinning/Ядливата част,долната- чекмеджето на апарата, беше с размери36/36 см, т.е. за около 40 парчета Whistling.....смятайте какво ядене падна и пак остана половината... JoyНо най-важното беше, че изненадата се получи на 100 процента!!!Приятелката ми се обади  месец по-рано с плах въпрос,дали случайно няма да имам възможност да й направя някава малка тортичка.Отрязах я  с довода, че ми звъни твърде късно и вече имам обещана торта за 29-ти април, която не мога да отложа, понеже е за много близък мой човек Mr. Green  .А всъщност с двете й дъщери вече бяхме подготвили заговора за този апарат Joy.Обещах й за догодина да й направя каквото си поиска! Joy Не мога да опиша реакцията й, когато внесохме с момичетата тортата-опитайте се сами да си го представите Laughing
Ето за какво става дума Whistling

Тортата беше с ванилови платки, кремът беше смес от 500 г маскарпоне, ганаш с черен шоколад/ 300г сладкарска сметана , 400г черен шоколад/, 1 шоколадов пудинг Оле на доктора и около 300 гр течен шоколад.Общо взето- на око,да докарам количество за 9 см височина.
Тук има снимки на всичките страни на апарата http://www.flickr.com/photos/79235175@N03/
а тук може да получите представа за размера му http://s019.radikal.ru/i642/1305/21/1ab4d9926033.jpg
Айде чао, че сигурно ви писна от мен LaughingСледваща торта ми се очертава за 23.06.Дотогава ще се кефя на вашите произведения!!!Приятен ден на всички Hug

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 12:16 от МаринаД

Общи условия

Активация на акаунт