Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 132

• 121 696
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ето Ви от мен една торта с Буда  Mr. Green За рождения ден на една колежка дълго се чудих какво да и направя и понеже си беше харесала една статуетка, реших да я снимам и да и направя същата  Mr. Green Май си я хареса, защото си я сложи на бюрото и си я пази  Grinning Вътре тортичката е с баварски крем, малини и банани.

ето и парченце

Ето и другите http://www.flickr.com/photos/metchopooh/9635310317/in/photostream/

# 646
   Здравейте, зави си ми се свят от прелестите, които творите и без малко да се депресирам и откажа от начинанието си, но реших, че ако ударите едно рамо, бих могла да направя първата си торта (..от този вид) за 1 рожден ден/ кръщене на моето момченце...Съвсем начинаеща съм и съответно не си поставям големи цели, но ще имам нужда от някой напътствия идеи.
    Та, колебая се между: долен правоъгълен блат и втори етаж блат с форма на "1" или долен правоъгълен блат, а отгоре втори етаж украсен като подарък. Доста клиширано, но като задобрея ще мисля за по-сложни конструкции...хихих. Въпросите са ми много, но основно:
1. Има ли значение самата торта като съдържание каква да е?
2. Какво покритие да използвам на блатовете?
3. Цифрата чрез шаблон ли да я оформя?
4. Искам да има и някакви семпли фигурки...идеи?
  Изобщо всичко, което бихте ме посъветвали като профита?
 Благодаря! Поздрави и усмивки от мен!

# 647
Момичета, имам нужда от малко помощ. Взех ковапастата от метро. Не съм я оцветявала, разточих я, покрих тортата, и след 15-20 мин забелязах, че повърхността и е станала леко напукана. От какво става така? Първа торта ми е. Някой назад имаше същия проблем, но от боя, обаче аз не сложих никаква, нито нишесте, нищо. Дайте идеи  newsm78

# 648
Дано не те подведа но мисля Ванчето казваше че преди покриване трябва много хубаво да се омеси тестото.Даже май че споменаваше че маже ръцете със олио,за доомесване .Иначе самото тесто си се пука като съхне.

# 649
Добре го омесих, но за олиото не посмях, то самото тесто е доста мазно, остана мазнина по точилката.

# 650
Здравейте, момичета!
Влизам с въпрос и за съвет!
Какви блатове са подходящи за муса на Tannita, но да не са пандишпанови?
Иска ми се блата да е сочен, да не го напоявам допълнително.
Чудя се маслените, жълти блатове на Atalanta дали са подходящи?!
Правила съм торта с този мус и с шоколадовите блатове на Ири, но за тази, която ми предстои да правя, блатовете не трябва да са с какао.

# 651
Супер Пухи мерси много за разясненията . Значи фондан с тайлоза и само сушиш . Няма подложки по корицата. Да видим кога ще имам повд да направя и аз книжка .
Панделката на тортата е от лентичка от един силиконов молд. Реших да пробвам нещо по-различно. Лошото е че няма как да се направи по-тъничка . Молда си е толкова дълбок . На мен ми се стори симпатичен ефекта на фльонгата само дебелината ме дразни малко.
Сансилче не мога да ти дам съвет но нямам търение да видя следващата ти торта .

# 652
metchopooh ще съм ти много благодарна, не ми е късно, тази година започвам с търсенето на рецепта от рано   bouquet Поздравявам всички ви за прекрасните торти, на човек да му е жал да я разреже   Mr. Green Винаги съм се възхищавала на кулинарното изкуство, но за съжаление дори приготвянето на елементарни сладкиши ми отнема часове, а резултатът не винаги е задоволителен  Peace

# 653
  • Бургас/Пз
Здравейте, момичета!
Влизам с въпрос и за съвет!
Какви блатове са подходящи за муса на Tannita, но да не са пандишпанови?
Иска ми се блата да е сочен, да не го напоявам допълнително.
Чудя се маслените, жълти блатове на Atalanta дали са подходящи?!
Правила съм торта с този мус и с шоколадовите блатове на Ири, но за тази, която ми предстои да правя, блатовете не трябва да са с какао.

Аз ги харесвам на Аталанта, нo след катo тoртата е пoседяла на стайна температура , за да oтпусне маслoтo.
Препoръчвам същo тoзи блат http://antoaneta77.blogspot.com/2012/06/blog-post_27.html и Виктoрия спoндже същo http://antoaneta77.blogspot.com/2013/03/blog-post_8.html

# 654
Здравейте от мен!
metchopooh , тортата изглежда страшно апетитна, а статуетката си я направила страхотно, като истинската е. Как я моделира, би ли споделила малко подробности?
Felina , прекрасни са ти и двете торти, а чийзбургера се е получил като истински
stefina , чудесна се е получила тортата с Барби
betina33 , много торти, много нещо и всичките носят характерния ти почерк,  и страшно много ми харесват!  Сватбената е направо разкош!
·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠· , много свежи и весели са ти тортите. Тази с червената шапчица ми е фаворит.
benomiti , тези каратисти големи сладури са станали. Чудесна е тортата.
rocio , хубави торти. На феичката малко са и къси краката, ама пък в лице си я докарала. Аз все крокозъбли ги правя   Mr. Green

Аз да ви покажа какво правих миналата седмица за рождения ден на майка ми. Сините цветя по план трябваше да са метличини ама нещо не ми се получиха. След това намерих описание как се правят, ама ще е за следващия път  Laughing Ето и тортичката:

# 655
Ани, благодаря!
Този блат от първият линк, май доста прилича на масления на Аталанта, на вкус еднакви ли са?
Мисля него да опитам.

# 656
тупурче много хубави торти,на мен фаворит ми е тази с животните-на Ивайла.
rocio тортата с феичката е много сполучлива,много ми харесва.
Felina тази за кръщенето е направо невероятна   bouquet Страшно ми допада как се е получила.Дано сте изкарали хубаво и празника.И аз ще правя на моята приятелка края на септември за кръщенето торта и  Embarassed може да си открадна някоя идейка от твоята,ако нямаш нищо на против разбира се.
benomiti и твоята торта много хубаво се е получила.Фигурките много ми харесват.
stefina този тип торти не ми харесват по принцип,но твоята се е получила много хубаво.Много изчистена-браво!
betina33 e уникални тортички.
metchopooh  #Crazy #Crazy #Crazy таз буда ти ли я прави?Мале уникално се е получила   bouquet
Beni2 много нежна е станала тортата и цветята много ми харесват.
Аз като се чудих чудих и пак от Мадленския фондан купих,ама този път ги накарах да ми отворят да го пробвам първо и случих на хубава партида та взех.
P.S. Ще се редактирам да не пускам нов пост кажете ми кой оцветители са по хубави http://sladkatakushta.com/ocvetiteli/gel-boi-wilton/gel-boya-wilton-komplekt.html тези или http://hitrini.com/product/3463/komplekt-naprednali-1-gelovi-ots … li-12-h-21-g.html

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 13:40 от jiorjita

# 657
metchopooh ще съм ти много благодарна, не ми е късно, тази година започвам с търсенето на рецепта от рано   bouquet Поздравявам всички ви за прекрасните торти, на човек да му е жал да я разреже   Mr. Green Винаги съм се възхищавала на кулинарното изкуство, но за съжаление дори приготвянето на елементарни сладкиши ми отнема часове, а резултатът не винаги е задоволителен  Peace

Прави се с парено тесто - като за еклери и се измесва с брашно, например  Wink Оцветява си се с хранителни бои Simple Smile

# 658
Дано не те подведа но мисля Ванчето казваше че преди покриване трябва много хубаво да се омеси тестото.Даже май че споменаваше че маже ръцете със олио,за доомесване .Иначе самото тесто си се пука като съхне.
Аз, аз! Яко месене и още по-добре, ако омесиш с малко масло. Но, първо оцвети и тогава слагай маслото. Става екстра. Пак е стегнато и твърдо, но е по-пластично и не се пука.

# 659
Mishoka безкрайно благодаря за съдействието, ще снимам резултата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт