Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 132

  • 121 714
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • София
  • Мнения: 1 622
Здравейте отново.
Влизам да Ви покажа една тортичка,която правих преди месец за едно момиченце.Бяха си избрали торта по модел на Корнишонка, която модифицирах. http://kazama.snimka.bg/other/razni.740649.31450922
Тортата беше двуетажна-първият етаж- кръгла торта ,а вторият- полата на Барби вътре с кукла.Вътре тортата беше с ванилов крем ,бял шоколад ,сметана и малини.Първият етаж стана чудесен и безпроблемен.Вторият етаж обаче ме порвали.За полата на Барбито си купих от немските магазини продълговата купа със закръглен връх.Наредих по стените на купата блат  и после редувах ред блат, ред крем с малини и къпини.
Тръгнах да правя полата на Барбито след няколко часа и обърнах тортата-пола на подложка и тя буквално се свлече за 20секунди Shocked.Изпаднах в шок-10мин. се лутах,защото не знаех какво да правя-нямах повече блатове и малини,а беше 21ч.Тортата/пола/ беше висока около 22см. ,явно крема с плодовете е натежал и блатовете са поддали.Предполагам е трябвало да сложа друга подложка по средата на полата и после сламки в нея.
Повиках неволята и се запретнах да правя кексови блатове,дебели по 2см.-/ после имах фира колкото два кекса Laughing/.За крема нямах повече малини и сложих пъпеш,но лошото беше,че поръчителите не си вдигаха телефона да ги питам може ли...
Много трудно се пренася торта 22см висока и 18 широка с дупка в средата върху торта-направо се клатушкаше като Пиза кулата-умрях от страх пир пренасянето.Така- завърших тортата в 4.40ч. сутринта-бях сравнително доволна от резултата.Първият ми шок по тортата мина.
Дойде време да си вземат тортата ,но се позабавиха,а аз бях малко заета и като минаха 40м. им звъннах да питам дали има промяна в уговорката,но все ми прекъсваха телефона...Притесних се доста ...най-вече заради вложеният труд,пък и тортата ми се виждаше толкава хубава,за да не успее да зарадва никой.../е щеше да зарадва приятелчетата на сина ми и майките им,но това не ми звучеше удовлутворяващо/.Написах СМС на дамата -"какво става с тортата,има ли проблем?"-тя взе ,че ми отговори след 10 мин.-"не ,на път са".
Така- закъснели,защото тръгнали по късно,хванало ги задръстване ,после объркали адреса /таткото и момиченцето/,а на майката телефона бил залят с кафе и затова прекъсвал Close-а аз се спуках от притеснение.Всичко завърши благополучно и момиченцето много си хареса тортата,постоянно повтаряше,че много и харесва и,че е най-хубавата.
Ето я и нея.

Barbie cake. by tedi75, on Flickr

http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.31373145

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 15:38 от stefina

# 631
  • Мнения: 148
Стефина,този тип торти никога не са ми харесвали.Не знам защо но до сега нито една торта от този тип видяна във интернет пространството не ми е харесала.
Но твоята ме грабна на мига.Всичко по нея до най-малкият детайл е прекрасно.

# 632
  • Мнения: 0
Здравейте момичета, възхищавам се на тортите, които правите, страхотни сте!!!
Скоро и моето момченце ще има РД и реших и аз да му направя една тортичка.Тортата ще бъде със влакче, та въпроса ми е -  как правите вагоните на влака, изцяло от фондан ли са или нещо се облича с фондан?Много ще съм ви благодарна, ако ми отговорите, а аз ще покажа после тортата  Simple Smile

# 633
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте момичета
изпълних си и последната поръчка и сега ще си почина известно време
Стефина- изтръпвах докато чета какво си преживяла но важното е че резултата е повече от страхотен -чудесна торта и много нежна
Фелина -и тук да ти кажа -впечатлена съм от цветята ти явно с лекота ги работиш -аз съм много скарана с цветята
Тупурче-много ми харесва тортата с червената шапка -тя ми е фаворит но и другите са страхотни
 benomiti - много добре ти се е получила каратистката торта и фигурките са чудесни -не си личи че си се озорила
да ви покажа и аз последните си торти -малко се озорих -множко ми дойдоха че и все големи бяха но всичко свърши -утре само остана да си предам сватбената торта и почивка

# 634
  • София
  • Мнения: 1 622
nadenceto84 -аз правя вагоните на влакчетата кухи.Изрязвам от тесто примерно 4мм. правоъгълници,изчаквам ги да изсъхнат до твърдост и ги залепям-примерно с глюкоза.Други дами правят вагоните от рула севън дейс и ги покриват с фондан.

# 635
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
нещо ми се прекъсна поста -ето и останалите ми тортички
това е от мен за сега -извинявам се за големината на снимките -опитах да ги посмаля но нещо не ми се получи

# 636
  • Мнения: 0
Stefina, благодаря ти за отговора.И аз ще ги направя кухи.

# 637
  • Мнения: 90
Привет на всички. Не знам дали въпросът ми е за тук, но искам да попитам дали някой знае как може да се направи глазура тип фондан без захар и изобщо възможно ли е?  newsm78 Всяка година правя торта за кученцето ми с фонданова глазура и после я беля преди да я яде, но гледам, че в нета има поръчкови тори за кучета, които са направени с някакъв фондан без захар, но тъй като не съм голяма сладкарка, да не кажа че хич ме няма, дори идея си нямам как може да се получи нещо подобно.  Благодаря предварително  Peace

# 638
  • Мнения: 186
betina33 -нямам думи,невероятни красоти  #Crazy
Ето и моите последни кексчета:

# 639
  • Мнения: 367
Ееее какво правите бе момичета , като няма торти хич няма а по някое време като почне тортовалеж няма спиране. Бетинка какво се кахъриш чудни рози. Много хубави . И колко торти лелеееее аз сигурно 2 седмици най-малко ще ги въртя ако не и три. И всичките са хубави . Най-ми е сладурска с обувчицата . Цветята са много готини. А свадбената е прекрасна , много чиста работа страшна .  newsm10 newsm09 smile3521
Покси  вече тр да си купиш някакви поставки за призведенията . Заслужават да седят в нещо по-хубаво от тавичката .
Стефина и твойта кукла е много чиста и пипната . Толкова висока торта - хваща ме нервата като я гледам . Браво че е стигнала до предназначението . Как се транспортира това чудо не знам.
И каратистката торта - готина идея . Мн ми хареса браво .
И аз боднах 2 тортички. Една за РД и една за мойте момченца утре ще ги кръщаваме . Малки са ето ги .




# 640
  • Мнения: 0
Здравейте отново.
Влизам да Ви покажа една тортичка,която правих преди месец за едно момиченце.Бяха си избрали торта по модел на Корнишонка, която модифицирах. http://kazama.snimka.bg/other/razni.740649.31450922
Тортата беше двуетажна-първият етаж- кръгла торта ,а вторият- полата на Барби вътре с кукла.Вътре тортата беше с ванилов крем ,бял шоколад ,сметана и малини.Първият етаж стана чудесен и безпроблемен.Вторият етаж обаче ме порвали.За полата на Барбито си купих от немските магазини продълговата купа със закръглен връх.Наредих по стените на купата блат  и после редувах ред блат, ред крем с малини и къпини.
Тръгнах да правя полата на Барбито след няколко часа и обърнах тортата-пола на подложка и тя буквално се свлече за 20секунди Shocked.Изпаднах в шок-10мин. се лутах,защото не знаех какво да правя-нямах повече блатове и малини,а беше 21ч.Тортата/пола/ беше висока около 22см. ,явно крема с плодовете е натежал и блатовете са поддали.Предполагам е трябвало да сложа друга подложка по средата на полата и после сламки в нея.
Повиках неволята и се запретнах да правя кексови блатове,дебели по 2см.-/ после имах фира колкото два кекса Laughing/.За крема нямах повече малини и сложих пъпеш,но лошото беше,че поръчителите не си вдигаха телефона да ги питам може ли...
Много трудно се пренася торта 22см висока и 18 широка с дупка в средата върху торта-направо се клатушкаше като Пиза кулата-умрях от страх пир пренасянето.Така- завърших тортата в 4.40ч. сутринта-бях сравнително доволна от резултата.Първият ми шок по тортата мина.
Дойде време да си вземат тортата ,но се позабавиха,а аз бях малко заета и като минаха 40м. им звъннах да питам дали има промяна в уговорката,но все ми прекъсваха телефона...Притесних се доста ...най-вече заради вложеният труд,пък и тортата ми се виждаше толкава хубава,за да не успее да зарадва никой.../е щеше да зарадва приятелчетата на сина ми и майките им,но това не ми звучеше удовлутворяващо/.Написах СМС на дамата -"какво става с тортата,има ли проблем?"-тя взе ,че ми отговори след 10 мин.-"не ,на път са".
Така- закъснели,защото тръгнали по късно,хванало ги задръстване ,после объркали адреса /таткото и момиченцето/,а на майката телефона бил залят с кафе и затова прекъсвал Close-а аз се спуках от притеснение.Всичко завърши благополучно и момиченцето много си хареса тортата,постоянно повтаряше,че много и харесва и,че е най-хубавата.
Ето я и нея.

Barbie cake. by tedi75, on Flickr

http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.31373145

Здравей, поздравления за хубавите торти които правиш, от скоро сам във форума и искам да те попитам ,точно подобна торта барби искам да направя на дъщеря ми за предстоящия и рожден ден.Долната торта я покри с фондан и след това ли сложи куклата или изряза фондана и как го прикрепи ако е е по първия начин или просто сложи куклата от горе.Аз направих полата пробно но не изрязвах дупка а махнах краката и сложих дървен  шиш и полата излезе 17-18 см.висока.

# 641
  • Мнения: 0
Здравейте отново.
Влизам да Ви покажа една тортичка,която правих преди месец за едно момиченце.Бяха си избрали торта по модел на Корнишонка, която модифицирах. http://kazama.snimka.bg/other/razni.740649.31450922
Тортата беше двуетажна-първият етаж- кръгла торта ,а вторият- полата на Барби вътре с кукла.Вътре тортата беше с ванилов крем ,бял шоколад ,сметана и малини.Първият етаж стана чудесен и безпроблемен.Вторият етаж обаче ме порвали.За полата на Барбито си купих от немските магазини продълговата купа със закръглен връх.Наредих по стените на купата блат  и после редувах ред блат, ред крем с малини и къпини.
Тръгнах да правя полата на Барбито след няколко часа и обърнах тортата-пола на подложка и тя буквално се свлече за 20секунди Shocked.Изпаднах в шок-10мин. се лутах,защото не знаех какво да правя-нямах повече блатове и малини,а беше 21ч.Тортата/пола/ беше висока около 22см. ,явно крема с плодовете е натежал и блатовете са поддали.Предполагам е трябвало да сложа друга подложка по средата на полата и после сламки в нея.
Повиках неволята и се запретнах да правя кексови блатове,дебели по 2см.-/ после имах фира колкото два кекса Laughing/.За крема нямах повече малини и сложих пъпеш,но лошото беше,че поръчителите не си вдигаха телефона да ги питам може ли...
Много трудно се пренася торта 22см висока и 18 широка с дупка в средата върху торта-направо се клатушкаше като Пиза кулата-умрях от страх пир пренасянето.Така- завърших тортата в 4.40ч. сутринта-бях сравнително доволна от резултата.Първият ми шок по тортата мина.
Дойде време да си вземат тортата ,но се позабавиха,а аз бях малко заета и като минаха 40м. им звъннах да питам дали има промяна в уговорката,но все ми прекъсваха телефона...Притесних се доста ...най-вече заради вложеният труд,пък и тортата ми се виждаше толкава хубава,за да не успее да зарадва никой.../е щеше да зарадва приятелчетата на сина ми и майките им,но това не ми звучеше удовлутворяващо/.Написах СМС на дамата -"какво става с тортата,има ли проблем?"-тя взе ,че ми отговори след 10 мин.-"не ,на път са".
Така- закъснели,защото тръгнали по късно,хванало ги задръстване ,после объркали адреса /таткото и момиченцето/,а на майката телефона бил залят с кафе и затова прекъсвал Close-а аз се спуках от притеснение.Всичко завърши благополучно и момиченцето много си хареса тортата,постоянно повтаряше,че много и харесва и,че е най-хубавата.
Ето я и нея.

Barbie cake. by tedi75, on Flickr

http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.31373145

Здравей,stefina  поздравления за хубавите торти които правиш, от скоро сам във форума и искам да те попитам ,точно подобна торта барби искам да направя на дъщеря ми за предстоящия и рожден ден.Долната торта я покри с фондан и след това ли сложи куклата или изряза фондана и как го прикрепи ако е е по първия начин или просто сложи куклата от горе.Аз направих полата пробно но не изрязвах дупка а махнах краката и сложих дървен  шиш и полата излезе 17-18 см.висока.

# 642
  • Мнения: 0
Здравейте отново.
Влизам да Ви покажа една тортичка,която правих преди месец за едно момиченце.Бяха си избрали торта по модел на Корнишонка, която модифицирах. http://kazama.snimka.bg/other/razni.740649.31450922
Тортата беше двуетажна-първият етаж- кръгла торта ,а вторият- полата на Барби вътре с кукла.Вътре тортата беше с ванилов крем ,бял шоколад ,сметана и малини.Първият етаж стана чудесен и безпроблемен.Вторият етаж обаче ме порвали.За полата на Барбито си купих от немските магазини продълговата купа със закръглен връх.Наредих по стените на купата блат  и после редувах ред блат, ред крем с малини и къпини.
Тръгнах да правя полата на Барбито след няколко часа и обърнах тортата-пола на подложка и тя буквално се свлече за 20секунди Shocked.Изпаднах в шок-10мин. се лутах,защото не знаех какво да правя-нямах повече блатове и малини,а беше 21ч.Тортата/пола/ беше висока около 22см. ,явно крема с плодовете е натежал и блатовете са поддали.Предполагам е трябвало да сложа друга подложка по средата на полата и после сламки в нея.
Повиках неволята и се запретнах да правя кексови блатове,дебели по 2см.-/ после имах фира колкото два кекса Laughing/.За крема нямах повече малини и сложих пъпеш,но лошото беше,че поръчителите не си вдигаха телефона да ги питам може ли...
Много трудно се пренася торта 22см висока и 18 широка с дупка в средата върху торта-направо се клатушкаше като Пиза кулата-умрях от страх пир пренасянето.Така- завърших тортата в 4.40ч. сутринта-бях сравнително доволна от резултата.Първият ми шок по тортата мина.
Дойде време да си вземат тортата ,но се позабавиха,а аз бях малко заета и като минаха 40м. им звъннах да питам дали има промяна в уговорката,но все ми прекъсваха телефона...Притесних се доста ...най-вече заради вложеният труд,пък и тортата ми се виждаше толкава хубава,за да не успее да зарадва никой.../е щеше да зарадва приятелчетата на сина ми и майките им,но това не ми звучеше удовлутворяващо/.Написах СМС на дамата -"какво става с тортата,има ли проблем?"-тя взе ,че ми отговори след 10 мин.-"не ,на път са".
Така- закъснели,защото тръгнали по късно,хванало ги задръстване ,после объркали адреса /таткото и момиченцето/,а на майката телефона бил залят с кафе и затова прекъсвал Close-а аз се спуках от притеснение.Всичко завърши благополучно и момиченцето много си хареса тортата,постоянно повтаряше,че много и харесва и,че е най-хубавата.
Ето я и нея.

Barbie cake. by tedi75, on Flickr

http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.31373145

Здравей,stefina  поздравления за хубавите торти които правиш, от скоро сам във форума и искам да те попитам ,точно подобна торта барби искам да направя на дъщеря ми за предстоящия и рожден ден.Долната торта я покри с фондан и след това ли сложи куклата или изряза фондана и как го прикрепи ако е е по първия начин или просто сложи куклата от горе.Аз направих полата пробно но не изрязвах дупка а махнах краката и сложих дървен  шиш и полата излезе 17-18 см.висока.

Нали ми е за първи път оплесках нещата и го пуснах два пъти за което се извинявам.

# 643
  • Мнения: 1 846
Ееее какво правите бе момичета , като няма торти хич няма а по някое време като почне тортовалеж няма спиране. Бетинка какво се кахъриш чудни рози. Много хубави . И колко торти лелеееее аз сигурно 2 седмици най-малко ще ги въртя ако не и три. И всичките са хубави . Най-ми е сладурска с обувчицата . Цветята са много готини. А свадбената е прекрасна , много чиста работа страшна .  newsm10 newsm09 smile3521
Покси  вече тр да си купиш някакви поставки за призведенията . Заслужават да седят в нещо по-хубаво от тавичката .
Стефина и твойта кукла е много чиста и пипната . Толкова висока торта - хваща ме нервата като я гледам . Браво че е стигнала до предназначението . Как се транспортира това чудо не знам.
И каратистката торта - готина идея . Мн ми хареса браво .
И аз боднах 2 тортички. Една за РД и една за мойте момченца утре ще ги кръщаваме . Малки са ето ги .





Много са красиви! Peace

# 644
  • София
  • Мнения: 127
Благодаря за коментарите на pashic , Felina , jiorjita, rocio, benomiti, stefina
pashic  за шрифта от книгата аз ползвам тези http://hitrini.com/product/552/nabor-bukvi-i-tsifri-fanki-ot-fmm.html  http://hitrini.com/product/573/nabor-malki-bukvi-fanki-ot-fmm.html .  За покриването на подложката аз действам както беше казала Марулка – правя си тортата и когато е готова, разточвам фондан, правя му релефа, който съм решила, навлажнявам леко подложката и слагам фондана отстрани, изрязвам излишното, след което с влажна ръка заглаждам ръбчетата. Вече когато позасъхне, намазвам подложката отстрани лекичко с глюкоза/Силвето ползва хранително лепило/ и залепвам панделката, като внимавам да не я издърпвам.
Kriska~~ ако не ти е отговорил друг за панделката, прочети какво написах на pashic 
Felina ето как аз правя книга – пека си блатовете в правоъгълната тава от фурната, за тази направих доза и половина от тези на Ири Купенска, правя си крема, в случая ганаш. Изрязвам си от картон, колко голяма искам да е книгата, като се съобразявам, че на подложката трябва да има място и за кориците и за измазване. Изрязвам по картончето от блатовете правоъгълници колкото колкото ще са ми нужни за височината която искам/в случая три/ и си сглобявам правоъгълна торта. След това в частта където е гръбчето на книгата, леко скосявам, за да може да е по заоблено. Отгоре измазвам с шоколада и оставям да стегне. След няколко часа, ако има нужда изглаждам пак. За корицата когато тортата е готова и знам точните и размери, омесвам фондан с тайлоза, разточвам правоъгълник правя релефа и изрязвам толкова голям, че да обхване размера на тортата с по около 1,5 см от трите страни, без скосената за корица, оставям да съхне през нощта. На сутринта, първо слагам едно парче където са листата, като го правя малко по голямо, така, че отгоре да се захване върху него корицата. С вилица надрасквам релефа за страниците и го минавам с малко кафява боя разредена с водка за да изпъкне.  За да залепне по- добре корицата, последния път измазах с шоколада отгоре, за да е на едно ниво с фондана за листата. След това слагам горната корица, преценявам колко да направя и долната корица, изрязвам толкова широка дълга лента и слагам от трите страни, след това правя гръбчето и това е.
Тортата ти с цветя е прелестна, аз определено бих се зарадвала на такава, звучи и много вкусно. Цветята са просто прелестни, отлично съчетани цветове, борда също е чудесен. Божура, розата, лилиума, сините цветчета и тези като детелинки, изключително изпипани!
Тортата за мъжа ти е страшно готина, много добра форма, хубави зеленчуци, картофките да ги хапнеш направо, за мен си е достатъчно достоверна  Mr. Green
Тортата с кръгченцата е много забавна, а тази за твоите момиченца е много нежна, само панделката не ми харесва много.
Тупурче, тортата ти с Червената шапчица е много хубава, фигурките са чудесни, къщичката е много сполучлива, може би щеше да е по симетрично, ако беше една идея по- малка. Борда се е получил добре. За да не ти стои неравно фондана, с който е покрита подложката, след като го отрежеш го заглади отстрани с влажна ръка. Тортата за Ивайла е симпатична, фигурките без тайлоза ли ги прави? Ако ги слагаш да съхнат на права повърхност от едната страна ще ти стават равни. Аз ги оставям да съхнат в чашка, на която отгоре слагам найлоновото фолио, леко отпуснато за да стане полукръг. Конденз да и на мен ми се получава, но винаги слагам картон на гърба на хладилника, за да поема влагата. Да и на мен понякога ми цапа оцветения фондан, особено син, червен, черен.
rocio тортата с колите е добра, двойката ти е хубава, формата на количките също, може би трябваше да са по- малки, за да са съразмерни с двойката. Тортата с феичката много ми допада, особено лицето на феичката, нежно и красиво. Крилцата от какво са, много са хубави. Луната може би щеше да е по- хубава, ако беше разточила фордан и беше я изрязала за да е с по- остри ръбове. Езерцето сигурно би допълнило много общата визия, но другия път  Wink. Красиво си оцветила отстрани.
benomiti определено ти се е получила тортата, зор не зор, справила си се отлично с девойчетата. И кимоното и възела на колана и емблемата, чудесно са станали. Тази майка не разбира колко много допринася за ефекта, покритата подложка, но карай  Wink
stefina много нерви си изхабила с тази торта, страхотия, но важното е, че си се справила  Grinning Долния етаж се е получил много нежно, харесва ми борда с тези цветенца, полата също се е получила добре, много хубави плисета. Твоята торта ми харесва повече от модела
betina33 много торти, много чудо и все хубави, но най- много ми харесва сватбената, много пъстра и богата украса.
Elfadora знам, че Иглика, правеше няколко пъти торти за кученца, но какво е покритието не съм сигурна, трябва да я попитам, ако не ти е късно.

Общи условия

Активация на акаунт