Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 324
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 285
Току що говореха по ТВ7 за нейният случай, и доколкото чух, с тази операция била намалила само 5 процента от 87-те. Понеже го хванах накрая, някой друг гледал ли го е и правилно ли съм чула?

# 286
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Въобще не става въпрос защо е споделила, а как го е направила Peace. Отново питам- нужно ли е да се споменава името на клиниката, на лекарите, цената на генетичното изследване?

# 287
  • София
Току що говореха по ТВ7 за нейният случай, и доколкото чух, с тази операция била намалила само 5 процента от 87-те. Понеже го хванах накрая, някой друг гледал ли го е и правилно ли съм чула?

От 87% след операцията риска вече е 5%.

# 288
  • София

някой знае ли дали и къде в България се прави такова изследване? преди година бях го намерила някъде, видях, че струваше 1000 лв, но сега с Гугъл нищо не намирам.

Тук в края на статията са изброени местата.
http://www.eurogentest.org/patient/leaflet/bulgarian/predictive_ … ited_cancer.xhtml

И в Токуда ги правят
http://www.tokudabolnica.bg/bg/future-genome-laboratory

# 289
  • Под сянката на разлистените кактуси
Това изследване, както и превантивната мастектомия е широко разпространено тук в Щатите и изобщо не е някаква процедура, запазена за звездите и богатите. Обикновено личният ти лекар ти го предлага, като види, че имаш наследствено предразположение. Аз го отказах, макар че баба ми почина от рак на гърдата и майка ми съшо има. Предпочитам да не знам, ако се случи ще му мисля...

# 290

От 87% след операцията риска вече е 5%.
Ааха, ясно.

# 291
Въобще не става въпрос защо е споделила, а как го е направила Peace. Отново питам- нужно ли е да се споменава името на клиниката, на лекарите, цената на генетичното изследване?

Сещам се как тук при трансплантации или сложни хирургични интервенции винаги се споменават клиниката, екипа и т.н., не съм чула някой да е възроптал за направена реклама.

# 292
Маркерът обикновено се предлага да се направи на жени, който са имали близки кръвни родственички с РМЖ - майка, леля, баба, сестра.

Не прочетох всичко, но за да се направи този тест е нужно да има опрделени характерактеристики, които включват:

заболяване на жената (рак на мл. жлеза и/или овариален); особено ако рака на мл. жлеза е преди 50 годишна възраст

наличие на кръвен роднина (майка, сестра, дъщеря) с положителен тест за BRCA,

Наличие на роднини с (едновременно), рак на мл жлеза И овариален

Наличие на повече от един роднина с рак на мл жлеза или овариален.

От миналата година, в Онтарио теста се предлага (безплатно) на жени между 30 и 69 години, които отговарят на определени условия (има специализирани тестове за оценка на риска рак на мл. жлеза).

Аз лично съм с един кръвен роднина, развил заболяването след 50 годишна възраст и имам леко повищен риск, но недостатъчно, за да се подложа на теста. Ако имах рискови фактори, непременно бих го направила, защото имам дъщери.

Проблемът с мастектомията е, че ако не се извърши перфектно, може да се развие карцином все пак, и в този случай много често не се открива докато не е достигнал доста напреднал стадий, така че това си е нож с две остриета.

# 293

Сещам се как тук при трансплантации или сложни хирургични интервенции винаги се споменават клиниката, екипа и т.н., не съм чула някой да е възроптал за направена реклама.

Няма нищо сложно в двойната мастектомия. Ако аз си бях направила, никога нямаше да разберете, а ако случайно ме пишат по вестниците, едва ли ще коментират кой я е направил и за каква сума.

# 294
дефектът в повечето изказвания тук е, че хората не са наясно какво е това мутация на BRCA1 и 2, какви са прогнозите за оцеляване при рак на гърдата и яйчниците, предизвикани точно от тази мутация, и какви са прогнозите за носителите на тази мутация.не става дума да се осакатим, за да не се разболеем от рак "изобщо", нито от рак на гърдата "изобщо".

Абсолютно!

# 295
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Софи,  Peace

# 296
Не мога да прочета цялата тема, но за мен това е изгъзица на поредния ексцентрик без финансови ограничения. Толкова и е мил живота ли та е решила зорлем да се осакати? Ама не, тя ще си сложи по-хубави пластмасови цици. Освен това, какво сега - махна ги, предпази се от рак на гърдата, но ако има тумор в мозъка, падне и дърво на главата или се отрови от гъби какво правим? Как ще я прежалим? Имаше една серия на Dr House, в която трима - две сестри и един брат, пожелаха да си махнат стомасите, защото родителите им умрели от рак на стомаха и двама бяха за, един против. Махнаха го май на двете сестри, не помня какво беше вече, но е идиотско. Никога не съм харесвала Анджелина Джоли, за мен тази жена е пълно куку! Тази и постъпка е поредното доказателство за това. Просто държи да е коментирана и да прави бум в медиите с поредното си малоумно решение.

# 297
Силно впечатлена съм от тази крехка на вид жена. Огромна сила се иска направиш и да споделиш това, която се е случило на Джоли.
Майка и е живяла 10години с рак на гърдата и тя не иска децата и да преживеят това.
А това, че е споделила, бидейки секс икона, още повече я издига в моите очи.
Само в Б-я е непростим грях да си болен и трябва това да се крие....
.................
Сега ще се върна да прочета какво е измъдрила ССФ, че сигурно Джоли много я интересува Outta Joint

# 298
Чудно ми е дали, ако носи ген за рак на мозъка, ще си махне главата? Thinking

# 299

Сега ще се върна да прочета какво е измъдрила ССФ, че сигурно Джоли много я интересува Outta Joint

Е, какво може да измъдри, освен че е напълно нормално да си натъпчеш пазвата със силикон, ако гърдите ти са поувиснали след кърменето или ако вярваш, че само чашка D+ може да разреши като с магическа пръчка всичките ти житейски проблеми, особено любовните, но е абсолютно задължително като умреш от рак, да те погребат с пълен чифт цици. Щото на оня свят може да те върне някой ли, що ли?
Пет жени в повече да отидат да се прегледат след тази новина, един живот да се спаси, едно дете да не остане без време сираче - евалла ѝ на Анджелина Джоли.
Пък ССФ да си лае, сефте Марийо...

Общи условия

Активация на акаунт