Отговори
# 615
Момичета, какво се подарява на татковците, когато бебето се роди? Питам за момента, когато мама и бебе са в болницата, а той събира приятелите си за почерпка.
Нищо не се подарява. После като се ходи на бебе се носят подаръци.
Но идеята на Amelly ми допада, ако искат да съберат парички и после родителите да преценят какво да купят за бебето. Peace
Тези торти от памперси са много скъпи(70-100лв) и ако са направени от най-малкия размер памперси си остават непотребни, защото бебето бързо ги израства. Не си заслужават парите - това от опит го пиша. В нашата компания правим таквиа за всяко бебешко парти, но вече много по-практични от първите от към съдържание.

dddidka, радвам се, че писа и стискам силно палци скоро всичко да влезе в норма  Hug

Аз цял ден се занимавам с цветята. Дори едно от сакъзчетата, които посадих миналата седмица е цъфнало и съм много щастлива. Crazy

# 616
  • София
Привет!

ММ прави запои с приятели и роднини 3 дни, докато се приберем с малката от болницата, накрая каза, че иска да ни изписват, че няма сили вече да празнува  Mr. Green   Не съм имала проблеми обаче с това да му се обадя или да ми донесе нещо, което ми трябва, но пък май и нищо чак толкова не ми е трябвало.  Не ми пречи да празнува, това си е щастлив момент за всички близки, а за бащите е особено специален.

сохо, аз съм чувала, че понякога се носят малки подаръчета за бебето, но за бащата - никога не ми е хрумвало.  Какво пък има да му се подарява на него Crazy  Торта от памперси е добра идея, ако не ви се ходи с празни ръце.

Амели, наистина ли се правят такива сбирки при изписването?! Shocked  Изобщо не бих се съгласила да събирам толкова народ с новороденото бебе, да не говорим, че изобщо няма да ми е до това в такъв момент.  То на погачата ми беше лудница...

Аз пък си мисля, че не трябва да се вглеждате чак толкова във всяко пробождане или подръпване.  Все пак сме бременни, няма как нищо да не се усеща.   Hug

Моят малък калпазанин вчера и тая нощ беше хиперактивен, не ме остави да спя, не знам защо така  newsm78
Дали щото два дни съм си в къщи и само лежа, не съм излизала никъде  Thinking
В понеделник съм на преглед, едва ли има нещо притеснително, но аз го мисля - Що не ще да спи, Неудобно ли му е  newsm78
Оффффф  #Crazy

То пък ако не рита, ще се чудиш защо не рита Mr. Green  Я по-спокойно! Hug

# 617
Добър дееен!  Simple Smile
Аз свърших с готвенето-пържетето  ooooh!За гащите и аз да кажа ,че съм повечето случаи с бабешки.Моята майка и баба много обичат да ми даряват такива по разни поводи/повече за раздаване/Бях натикала 5-6 чифта в дъното на шкафа,но ето че и те излезнаха от там  Simple Smile За прашки всеки ден не си мисля,щото съм с хемороиди,пък и след раждането си бях докарала един куп бактерии. Моита беба няколко дена се вихри доста добре в корема,чак ме кефи понякога.
Amelly ,Нашия татко  го беше направил тоя номер като се роди детето на кумицата.Понеже аз бях в паталогия тогава /ние в една година раждахме през 4 месеца/ ми трябваха някои неща,а той милия едвам вдигна телефона.Тогава го предупредих никакви такива за нашето бебе,пиянски истории де.Викнал и той няколко приятели и се черпили у нас,даже когато се прибрахме с бебето намерих една забравена презполовена  бутилчица уиски отстрани на тв шкафа  Simple Smile
dddidka,това е кофти.И на мен ми препоръчаха консулт с невролог,но ако болките в кръста ми се засилят до схващане на тялото.А такова имах още с първата бременност в първите месеци.Моето е протрузия на диска,стесняване на прешлени и износване на дисковете на кръста.Та се чудех как ще ме снимат в това състояние,добре че сподели.Дано не ти се усложни още състоянието  Praynig
При нас е топло,но духа много силен вятър.Мислех сутринта да се разходя из кварталните магазинчета,но така ме домързя  Embarassed

# 618
Аз пък тази бременност не мога да се оплача... Може би и не се вглеждам толкова, а и пък попаднах на гинеколог, който дава медикаменти само при вопиЮща нужда. С първата бременност бях първо с прогестероновите препарати, от които ми се повръщаше зловещо, та сума ти неща против повръщане, после магнезий, желязо, не знам още какво и накрая се разхождах с разкритие един месец, пък бебето се закучи, та се наложи да ми хакнат окситоцина  Mr. Green Сега дотук само желязо, и нещо не съм много сериозна.... Но оплаквания нямам, особено след като с няколко намазвания с крем сърбежите от гадните гъби спряха. Общо 5 дена трябва да се мажа.

Радостната новина при последния преглед беше, че шийката се е затворила... Бая се позачудих, но може би почивката си казва думата. Та съм с 3.5 см шийка, както си трябва. чакам контролен преглед в понеделник за шийката + гъбите и да видим какво ще каже док.

Снощи ММ реши да ходи на картинг с приятели и ни подбра с дребното за публика. Хапнахме и тръгнахме и като ми стана лошо... 3 пъти спирахме, за малко да повърна, то пък да бях повърнала да ми мине, а така само ми се бълникаше стомахът. После пък детето повърна и вдигна Т. , та пак вирусче се мъти из къщата, дано да не е много гадно.

Забелязвам, че мамите с термин началото на септември скоро ще паднат под 100 оставащи дена  Mr. Green Това на мен ми е прагът за начало на леко паниране, следва 50 дена паниране втора степен и шаш при 30 оставащи  Joy Но то тогава се добавя и огромният корем, та накрая с радост се понасяш към родилното  Joy Природата си знае работата  Mr. Green

# 619

Амели, наистина ли се правят такива сбирки при изписването?! Shocked  Изобщо не бих се съгласила да събирам толкова народ с новороденото бебе, да не говорим, че изобщо няма да ми е до това в такъв момент.  То на погачата ми беше лудница...

По нашия край се прави. Аз бебето го оставих в леглото, взех си душче за 5 минутки, Ива си спа, в един момент свекърва ми я донесе да кърмя, иначе си бях на маса, добре ми беше, все пак не бях виждала хора 6 дена в болницата  Laughing
но пък при нас не се прави погача. Разбрах за този ритуал едва преди няколко години, тук, в София.
Аз сега понеже пак ще раждам в Плевен, ще си направя едно такова парти на изписването, заради ловешките си приятелки,че не се знае кога ще си отидем пак натам. После като се приберем в София, ще има и за тукашните Simple Smile Толкова е хубаво да ходиш при бебе, всички момичета го чакат с нетърпение, а за мен това са няколко часа, а дори цял ден, в който си почивам и си хапвам, щото бебето  е постоянно в ръцете на някоя гостенка  Mr. Green

# 620
  • София
Амели, хора и разбирания всякакви...
Аз и на изписването не исках никой да идва, само бабите и дядовците.  Даже и тях бих избегнала, особено, когато бебето се разплака изнервено и гладно, а те взеха да ахкат и да охкат, а аз само исках да се прибера да го нахраня.  Пък някой да ми гушка новороденото бебе - няма как да се случи изобщо Whistling  Ама това си е моето усещане.  Имам приятелки, които правят всенародни празненства по болниците и им е добре така.

# 621

Аз да се оплача откакто са ме изписали вече две седмици от болницата, толкова съм се наплашила с тези кг да не се подуя пак, че ям само салата. От време на време някакво мезе към нея, колкото да не е без месо, и два три пъти риба. И в крайна сметка пак съм качила около 2кг  smile3516
АГ-то ми ще ме овика като ида другия месец. Явно много вода задържам, защото с друго не мога да си го обясня.

Аз стигам до извода, че наистина е инидвидуално и си  е до бременност. Е, разбира се, ако се тъпчеш безконтролно, е ясно, че ще качиш. Но от там нататък, всеки качва и сваля по различно време. С първата бременност бременеех заедно с една приятелка - тя най-много качи в пети и шести месец, а от там нататък - само 2-3 кг до термин. Аз пък тогава до пети поне изравнявах положението, че бях свалила (и бях много горда каква "преднина" имам Simple Smile ), шести - малко повече и после като се почна едно качване...настигнах я, като стой та гледай, та може би и малко я задминах. Накрая вече не посмях да се кача на кантара, така че не знам колко влязох да раждам точно, но около 70 и малко отгоре. А не помня да съм се впускала чак пък в безумна лакомия.

За гащите -тези за еднократна употреба първите дни наистина вършеха много добра работа, а после едни - не помня точно, гащи за родилки ли се казваха, едни такива мрежести, които много лесно се изпират. Сега засега нямам проблем да си нося обичайните гащи - прашките даже са ми най-удобни (но памучните), понеже не са ми омалели Simple Smile

Колан за след раждане за корема не съм носила, струва ми се, че няма с какво кой знае да помогне (но и при мен тогава беше горещо с 40 градуса температури, не можех да си представя да сложа още нещо), нито коремни преси съм правила. Коремът ми си се смъкна от самосебе си постепенно, да кажем, че за около шест месеца изцяло, а после като си възстанових напълно килограмите  не си личеше, че съм раждала. Е, сега явно ще трябват повече усилия, но ще му мислим

Амели, хора и разбирания всякакви...
Аз и на изписването не исках никой да идва, само бабите и дядовците.  Даже и тях бих избегнала, особено, когато бебето се разплака изнервено и гладно, а те взеха да ахкат и да охкат, а аз само исках да се прибера да го нахраня.  Пък някой да ми гушка новороденото бебе - няма как да се случи изобщо Whistling  Ама това си е моето усещане.  Имам приятелки, които правят всенародни празненства по болниците и им е добре така.

И аз съм от този тип. Е, на изписването дойдоха майка ми, баща ми,брат ми и жена му (без да съм ги канила Wink ), макар че всичките вече го бяха виждали бебчо де. Поне тогава таткото беше имал три дни сам вкъщи малко да стегне и нареди. Но виж, погача не правих - то беше такъв зверилник това малкото, че само ми беше да събирам хора и да ги гощавам.... Приятелите идваха по отделно, всеки да се запознае с бебето.

# 622
  • София
Забравих да кажа, че аз носих колан за след раждане първите дни, може би седмица.  Не мога да кажа дали е помогнал или не, нямам база за сравнение, но коремът ми се поприбра бързичко.  Но пък понеже беше стегнат, ми даваше едни приятно усещане за сигурност като бях с гигантските превръзки (аз и като съм в цикъл обичам да нося стегнато бельо, че като малка съм имала неприятни инциденти).
А, и не му се плашете толкова на това следродилно кървене.  Все едно сте в цикъл, първата седмица е по-силно, но след това при повечето жени е по-скоро зацапване.  Не е чак такава болка за умиране и даже бих казала, че ми е било последна грижа покрай радостта и мислите за бебето.

# 623
  • София
Шамс, радвам се, че си се оправила и дано бързо мине този вирус на детенце.
Отностно оставащите дни, точно това си мислих сутринта, че ето - започвам обратно броене. Леко се спекох, но бързо се окопитих. Аз за всичко страшно предварително съм много навита, викам си какво пък толкова, но дойде ли момента...най-вероятно ще се разцивря, панирам и ще трябва да мина на успокоителни.

# 624
Здравейте и от мен Simple Smile
Памперс, една приятелка ми даде разсад чери доматчета, иначе онзи ден видях на пазар Чаталджа, че се продават разсади. Аз обожавам копър, на всичко слагам, виж не съм се сетила да си засея - ти семена ли зася?
Иначе за палатките - не мисля да се лиша  Mr. Green Ние имаме надуваем голям дюшек и спането не ми е проблем, даже нямам търпение да дойде Simple Smile
Виждам, че коментирате гостите след изписването - аз честно казано, ако зависеше от мен, вкъщи не бих поканила никой, със сигурност ще съм достатъчно притеснена и ще се чудя какво да правя, та да обръщам внимание и на гости. А да не говорим за акълите, които един през друг ще дават  Mr. Green Най-спокойна бих се чувствала, ако сме само тримата. Но тъй като родителите ни не живеят във Варна, няма как веднага след изписването да ги изпратим по живо по здраво, та май няма да ми се размине...
А сега за килограмите Sad На 14 май бях на консултация и там ме измериха +5 кг. Вчера сутринта вече бях +6 Sad Вярно, че са в рамките на нормалното май, ама ми се искаше още малко да удържа фронта. Иначе главно ям зарзават и сирене  Mr. Green Сега излязоха ягодите и черешите и тях много ги харча  Mr. Green Витамини не пия вече може би от месец, имам още един блистер от тях, но не мисля да ги почвам пак при наличието на богат избор от плодове и зеленчуци сега на пазара.

П.П. За момичетата от Варна - 25 май, събота, 10:00 ч., Майчин дом (ул. „Мир“ №1), Ла Лече Лига среща 1, тема: „Въпроси, които се отнасят към нормалния ход на кърменето ” (с предварително записване). За предварително записване: Ивелина Станева – 0878 601 604

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 15:50 от Tanishte

# 625
Здравейте, мами  bouquet

Аз съм + 6 кг., но в последните месеци не съм качвала. Казват, че шестият месец е критичен за фигурата...ще видим Mr. Green

Tanishte, чакам още малко (вечерите да не са толкова студени) и разпъваме палатката край някой язовир. Нямам търпение вече..

Имам въпрос: Какво мислите за ваксината срещу ротавирус? Тя е от препоръчителните за БГ, но в чужбина е задължителна. Поставя се само до шестия месец на детето и затова се замислям дали да я включа.

За оставащото време до термина: все си мисля, че ще родя по- рано. Не че имам признаци, просто така го усещам. Може и да е някое от притесненията на бременността...не знам

# 626
  • До морето :)
За колан за след раждането - не съм ползвала. Даже не изтърпях и пясъка на корема много време. Но корема ми се прибра.

За подарък за таткото - хм, според мен ще се зарадва на някоя бутилка алкохол.  hahaha Може някоя дребна дрешка за бебето, ако после ще се срещате с майката и има друг подарък.  newsm78

За пътуването - на 200 км. правят една спирка. Т.е. Бургас-София (400км) почиваме 1 път.

Ротавирус - аз съм против тази ваксина, защото тя защитава само от 5 щама, а те са много повече.

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 17:00 от Лече-Буболече

# 627
Днес излязоха резултатите от анализа на плацентата - всичко е ОК. Моето момиченце е здраво! падна ми камък от сърцето, голям стрес беше тези дни. Както каза доктора - сега ще се наслаждавам на бременността.   Laughing

И по тоя повод ме подгони едно готвене днес - първо, второ и трето...   chef

А относно килограмите - като чета постингите ви стигам до извода, че аз най-много съм се отпуснала - дотук +12 кг (множко е), но все се извинявам с бебка  newsm78
Като родя ще се подлагам пак на сериозни диети.
 baby_neutral

# 628
  • Пловдив
Здравейте!
Омълчала съм се тия дни, че днес бяхме на преглед. Ама аз повече никакви лекари неща и ще си раждам вкъщи  Sad
Нердене в края на 6 месец доктора ме пита ама вие да нямате двурогова матка  newsm78 newsm78 newsm78
Щот ми бил изпъкнал корема напред. Ми къде да ходи като бях с талия 68см. Това значело, че можело по рано да се роди бебето, ами ще се роди нали трябва да съм секцио щото съм дърта първескиня.  newsm78
Сега ми предписа да пия от тоя магнезий. И задължително да съм пиела витамините. Аз от два месеца не ги пия и си ни е много добре с бебка.
Това презастраховане на докторите ми идва много особено щом се отнася за хапове.  Sick
Като че ли майка ми ги е пиела и тя такива за щяло и нещяло.
И пак настоява за тая цитонамазка, спасиха ме почивните дни сега и нямало къде да ми вземат изследванията.
Желая ви хубави празнични дни!

# 629
  • До морето :)
ДианаР, и аз пия магнезий 2х1, ей така, не се дърпай, няма да навреди. Така или иначе самия организъм сега има нужда от него. А мен вчера за да ми вземе секрет за МБ ми сложи детски щипки (не знам как се казва онова чудо дето ти го слагат на прегледите). Дори ме брънка с 1 пръст, за да види как е шийката. Ама аз имам пълно доверие на моя лекар. Няма ли как да идеш  някъде на частно, ей така, да се успокоиш?

Общи условия

Активация на акаунт