Съпруги на военнослужещи 6

• 55 883
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • Някъде в Европа...
 smile3501
А някой виждал ли е бременна жена в армията? Щото съпругът ми е с доста стаж, но все още такова чудо не е видял. А там където е, определено жените не товарят сандъци, нито пък търкалят варели.
Аз съм виждала... Даже не 1 и 2 Grinning
Най-близката ми колежка даже и на стрелби ходи бременна в 3тия месец, след поредица от патрули през ден Whistling
Друга пък избра да дава дежурства по рота, вместо бойни такива  ooooh!
Трета сметна, че ще си дава нарядите, за които е там...
Преди този случай, командирът си позволяваше да си затваря очите, ако има желание от страна на бременната да работи... Поне докато започне сериозно да и личи...
Е, въпросната колежка избра да работи. Към края на 4тия месец стана белята... И мъжът и работеше при нас...
Към настоящия момент са мама и тати на чудесно 4 годишно момиченце, но за него минаха през ада...
Е, оттогава командира ни не позволява на бременни да са "в строя". Когато аз забременях с първото си дете, отчитайки факта, че сме на квартира и разходите ни ще скочат главоломно след раждането, решихме с благоверния, че ще говорим, да ме преместят в другия район, където СВЧ няма... Е да, ама не - категорично ми отказаха и ме пратиха до АГ-то за болничен

smile3501 smile3501

Точно това се опитах да обясня и аз  Peace

И пак ще се повторя = като толкова "плюете", ами заповядайте в армията, нали там жените вземат пари без да работят....Кой не желае да му е лесно и приятно и да е възнаграден  Wink.
И хайде сега, да не се започва с моралните отговори от рода: "Ама невъзмутимо е това" и т.н и т.н
  bouquet

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 18:02 от AIR

# 541
sweet_maniche, това е лично решение дали ще си на работа докато си караш бременността, или не.

AIR, защо всички жени трябва да искат да са в армията?
А относно скатавките, то това се отнася и за двата пола.

# 542
Момичета, ясно е че в спора се ражда истината, но навсякъде има и жени и мъже, които работят съвестно и други,които гледат да се скатаят.И в държавния и в частния сектор.Работила съм и в двата сектора. Нагаждачите винаги си намират ниша да се скатаят-без да подбират начина(морален или етичен е той,дали ще навреди на наякого и т.н.важното е те да са добре). Моят другар в живота(ММ,военен) ми е споделял,че при тях има  жени,които никога не са се оплакали от нищо,изпълняват си всичко наравно с мъжете, но си има и такива "лигли"(така ги нарича), които са на някого човек. А за бременните жени -всеки сам преценява,щом има опция за болничен и никой не прави проблем,нека вземат, който се чувства добре и има сили да работи - да си работи. В момента работя в училище и повярвайте ми направиха ми проблем,въпреки че имам медицински показания за болничен,но поради липса на заместник , се наложи да остана до намирането на такъв. Някой ще каже с упрек -Какво те интересува, да се оправят", други ще защитят моето решение.Но избора всеки си го прави. Така,че и в държавния сектор правят проблеми.

Хубава вечер на всички!

# 543
С риск да ме баннат ще кажа само , че сте напълно .....

От всичко написано установих за пореден път , че човешката злоба граници няма.
Не само , че не се съобразявате с факта , че тук пишат   жени военнослужещи , майки на 1 или 2 деца също като вас.Жени , които се грижат колкото вас за децата си, за семейството си.Имат същите проблеми като вас .Разправят се с детски градини, училища, лекари и домакински задължения. Поне към тях имайте уважение.
Жени , които достойно стоят до съпрузите си в тежката участ да бъдат съпруги на военнослужещи.Да събират на всеки 5 години багажа и домочадието и да сменят гарнизона само защото са се врекли , на човек избрал тази професия.А факта, че не само съпруга сменя средата - а и  децата.Ново училище, нови приятели ...И тези жени - съпруги успокояват децата си , водят ги в новото училище, където детето със страх пристъпва прага, защото никой не познава.И с натежало сърце отиват на новото си работно място , за да си изпълняват задълженията.Или ако детето е леко неразположено /кашля примерно/ и няма кой да го гледа , притеснението си остава само за майката военнослужещ , защото болничен на баща за гледане на дете не се издава и не се признава.
Нали искате да се коментира и друго освен почивките .Ето тема, върху която доста може да се говори.
Как не разбирате , че всички имат еднакви радости и  притеснения , без значение къде и в коя сфера работиш.

Тази помия, която изписахте ...просто нямам думи.

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 20:41 от ratridi

# 544
ratridi, какви сме точно?

Много семейства и без да са в системата на БА сменят град и работно място и по-често. И какво, да вземем да ги оплачем ли?
А и на всеки 5г., може и на повече и на по-малко....на повече ако човек прескочи подбора, които по едно време ги бяха подпукали 2пъти годишно. Като не, има 2варианта, или да остане и да се премести, или да напусне.
Всичко опира до личен избор.
Да ми се обяснява как трябва да съм виновна за решенията на 3ти лица, няма как да стане.
Всеки в работата си се чувства значим и се засяга от разни очевидни неща, които обаче предпочита да се позамажат. И това важи за всяка една област.

# 545

...Всичко опира до личен избор.
....И това важи за всяка една област.

Значи разликата се вижда , но е по приятно да се преекспонира.

# 546

...Всичко опира до личен избор.
....И това важи за всяка една област.

Значи разликата се вижда , но е по приятно да се преекспонира.

На всеки му се виждат нещата по различен начин.
За едни преекспонирано, за други недо....

Едва ли която и да е жена в едно поделение познава всички, за да може с чиста ръка на сърцето да каже - в нашето поделение всички жени работят. Говоря за големите такива, които са по-често срещани.
В едно поделение от 12-18човека обаче страшно си личи когато някои не си върши задълженията...независимо мъж или жена.

# 547
........ когато някои не си върши задълженията...независимо мъж или жена.

Копирам поста , защото по добре не мога да го кажа. Ще добавя само - във всяка една фирма, учреждение,  офис , магазин, или тържище.

# 548
........ когато някои не си върши задълженията...независимо мъж или жена.

Копирам поста , защото по добре не мога да го кажа. Ще добавя само - във всяка една фирма, учреждение,  офис , магазин, или тържище.

Ще вземем да се разберем накрая и без обиди. Simple Smile

# 549
  • Някъде в Европа...
sweet_maniche, това е лично решение дали ще си на работа докато си караш бременността, или не.

AIR, защо всички жени трябва да искат да са в армията?

Защото от всичко, което се изписа, човек остава с впечатление, че там жената само се забавлява, че и й плащат за всичко това, без да е положила никакъв труд. Нима не ви се иска такава работа?  Wink. Или предпочитате частният сектор, където сте "тормозени" и да говорите за "банкоматаджийките", какви "щастливки" са  Simple Smile

# 550
AIR, всеки който се интересува по-сериозно от влизането в БА ще седне и ще се запознае с каквото трябва...а няма да си прави изводи от писане по форумите.

# 551
  • Някъде в Европа...
AIR, всеки който се интересува по-сериозно от влизането в БА ще седне и ще се запознае с каквото трябва...а няма да си прави изводи от писане по форумите.

Точно, де....
Ще се повторя пак с по=различни думи и този път ще съм малко по=рязка и моля да ме извините: поограничете вече саркастичното коментиране на неща, за които нямате пряк поглед, а сте чували само коментари. Ситуацията, в повечето случаи, е доста по=различна и ви дадохме достатъчно примери. Peace

# 552
Аз бих желала да видя тези,които виждат по този начин нещата (по-точно неработещите жени в армията (банкоматаджийки) )  Laughing Laughing Laughing на работа в БА  Laughing Laughing Laughing
Едва ли.........
 Laughing Laughing Laughing    Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 553
Или ако детето е леко неразположено /кашля примерно/ и няма кой да го гледа , притеснението си остава само за майката военнослужещ , защото болничен на баща за гледане на дете не се издава и не се признава.

Мога ако искаш да ти дам номера на болничния на моя мъж от септември месец, когато детето ни беше болно и той го гледаше, да видиш че се издава и се признава. Може даже и на баба и дядо да се издаде, но родителите трябва да подпишат декларация, че няма да ползват и те болнични за гледане на дете в същия период Peace

И аз бих искала да видя една/един от тези военнослужещи да работи на струг и на норма, ама едва ли... Thinking

В крайна сметка си остава лафа за баницата и който както се е уредил. Няма смисъл от излишни спорове, те до никъде няма да ни доведат, всеки си има гледна точка и собствено виждане на нещата. Сигурна съм,че ако сме лице в лице, а не зад компютрите ще се разберем от раз и няма да има такива излишни спорове Peace

# 554
AIR, едно е да чуваш само коментари от далечни познати, друго е директно и индиректно да си обграден от служители в БА.

Цвети М., същото го е казала и simpatiuh4e, и аз искам да видя някои хора на работа в частната сфера. Убедена съм, че на 2рия ден ще бъдат изгонени ако се държат така, както си позволяват в армията.

Всеки може да разкаже за поне 1частен случаи на вършене или невършене на задълженията. Дадоха се и достатъчно примери за второто....но явно защото не се говори поименно, на останалите списващи тук не им се вярва, че има и такива хора. Или целят да убедят останалите, че такова нещо няма.
Има и по-груби примери, но не смятам, че тук им е мястото....а въпросните хора за неизпълнение на служебни задължения са наказани. Сигурно и това не се случва...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт